dystrofie

G

Guest

Guest
Een vriend van ons heeft dystrofie aan zijn voet, ontwikkeld na een operatie.Hij gaat steeds slechter lopen en heeft ook veel pijn.

Ik ken nog een aantal mensen uit mijn omgeving en zover duidelijk ontstaat het dus na een trauma. Operatie, ongeluk..

Waar komt dit vandaan?

Een dochter van vrienden had ook dystrofie na een bromfietsongeluk. Het begint heel klein en op een bepaald moment zat ze in de rolstoel en kon bijna niet eens meer zelf eten. Zij is in Macedonie geweest bij een vrouw die haar heeft behandeld. Het gaat nu goed met haar al een paar jaar. Ze functioneert weer volledig alhoewel het een gevoelig iets blijft en ze meerdere keren is nabehandeld in Macedonie.

Deze behandeling bestaat uit heel hard knijpen in het lichaamsdeel wat is aangetast, is ook zeer pijnlijk en daarna ging haar bloed weer stromen. Ze omschreef het als dat er mieren door haar benen lopen.

Maar mijn vraag is dus, hoe ontstaat dit?

 
ik zet hier een kort verhaaltje neer, maar zo simpel is het niet over dystrofie.

Deze dochter van die vrienden is een aantal jaren voor ze in Macedonie terechtkwam heel wat reguliere en niet reguliere artsen afgeweest. Had al vanalles geprobeerd. Ze konden ook niets voor haar doen als alleen pijn behandelen met medicijnen. De reumatoloog gaf haar een vrijbriefje om het elders te gaan zoeken om van haar problemen af te komen.

Bij toeval kwam ze op deze dame uit Macedonie, mw. Shinka, zie http://medischcontact.artsennet.nl/...rtikel/10530/Een-wonderbaarlijke-genezing.htm en http://onbegrepenbegrepenworden.weblog.nl/geen-categorie/mw-shinka-in-macedonie/ en http://www.maartenskliniek.nl/nieuws/actueel/2432791/ en zelfs de IOCOB laat zich redelijk positief uit over deze behandeling http://www.iocob.nl/dystrofie/methode-macedonie-bij-sudeck.html die regelmatig toch de goede zaken zoals MMS of H202 (weet niet meer precies) in negatief daglicht stellen.

Mijn vraag is nog steeds: hoe ontstaat deze dystrofie?

groet Marijan

 
Hier iets uit wiki over posttraumatische dystrofie. Opvallend is dat dit de handen of voeten betreft. In deze post uit een andere topic schrijf ik over hielspoor:

Quote:
Het heeft ook te maken met gebrekkige doorstroming van het bloed naar de extremiteiten (handen en voeten), veroorzaakt door dik, stroperig en vervuild bloed? Oorzaak: koolhydraten/zetmeel/suiker en bewerkte plantaardige olien/vetten.


Vervolgens komt Asaya vandaag met de volgende post uit weer een andere topic. Twee interessant citaten:

Quote:
Daarbij blijkt vette voeding ook effectief te zijn wanneer het lichaam al schade heeft opgelopen, zodat deze behandeling mogelijk ook kan worden toegepast bij patiënten na een ongeval. Het onderzoek zorgt voor een geheel nieuwe kijk op voeding rondom operaties en andere heftige ontstekingen.


Quote:
Bij gezonde vrijwilligers bleek vetrijke voeding een ontstekingsreactie sterk af te remmen. Momenteel worden er studies opgezet die aan moeten tonen of vette voeding bescherming biedt aan patiënten die een zware operatie ondergaan.


Interessant hoe verschillende posts over verschillende topics soms in elkaar kunnen grijpen. Dystrofie lijkt dus een ontstekingsreactie te zijn, veroorzaakt door gebrekkige doorstroming naar de extremiteiten, als gevolg van te vetarme voeding (die daardoor onvoldoende bescherming biedt tegen ontstekingen). Vetarme voeding betekent automatisch koolhydraatrijke voeding. Opnieuw een pleidooi voor meer vetten en minder koolhydraten!

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
518.355
Leden
8.647
Nieuwste lid
Marco777
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan