Godsgeschenk
Well-known member
Hoi,
Ondertussen weten de meesten wel dat mijn vriend Sarde (Sardijn) is. Gisteren had hij het over de Sardijnse wijn Cannonau, dat die zo gezond is.
http://www.desmaakvanitalie.nl/vaka...dinie/cannonau-het-levenselixer-van-sardinie/
de laatste zinnen van dit stuk zijn als volgt:
De hoge gemiddelde leeftijd, de weinige hart- en vaatziekten en de spaarzame gevallen van kanker zouden verklaard worden door het regelmatig drinken van deze wijn, die zelfs het hoogste aantal anti-oxidanten van alle wijnen in de wereld zou bevatten. Neem gerust dus nog een glaasje. Of twee. Salute! ‘
Nu ben ik geen wijndrinker en wij hebben dus ook die wijn niet hier. Zit hem de gezondheid niet in de druiven? Is het dan niet zinvoller om in de biowinkel druivensap (troebel) te kopen.
Rode druivensap bevat krachtige antioxidanten, flavonoïden en resveratrol. Het belangrijkste is dat de wijn en het sap zijn gemaakt met de hele druif, zaden en schil.
Het probleem is dat sap ook van nature rijk kan zijn aan suiker en calorieën.
En daar is hier al heel veel over geschreven op dit forum. In een glas appelsap zit ongelooflijk veel suiker, ik weet het.
Hoe zit dat met druivensap - natuurlijk ook veel suiker, maar is de troebele druivensap ook goed of helemaal niet?
Waarom is de Sardijnse wijn zo gezond (zegt men)?
Ondertussen weten de meesten wel dat mijn vriend Sarde (Sardijn) is. Gisteren had hij het over de Sardijnse wijn Cannonau, dat die zo gezond is.
http://www.desmaakvanitalie.nl/vaka...dinie/cannonau-het-levenselixer-van-sardinie/
de laatste zinnen van dit stuk zijn als volgt:
De hoge gemiddelde leeftijd, de weinige hart- en vaatziekten en de spaarzame gevallen van kanker zouden verklaard worden door het regelmatig drinken van deze wijn, die zelfs het hoogste aantal anti-oxidanten van alle wijnen in de wereld zou bevatten. Neem gerust dus nog een glaasje. Of twee. Salute! ‘
Nu ben ik geen wijndrinker en wij hebben dus ook die wijn niet hier. Zit hem de gezondheid niet in de druiven? Is het dan niet zinvoller om in de biowinkel druivensap (troebel) te kopen.
Rode druivensap bevat krachtige antioxidanten, flavonoïden en resveratrol. Het belangrijkste is dat de wijn en het sap zijn gemaakt met de hele druif, zaden en schil.
Het probleem is dat sap ook van nature rijk kan zijn aan suiker en calorieën.
En daar is hier al heel veel over geschreven op dit forum. In een glas appelsap zit ongelooflijk veel suiker, ik weet het.
Hoe zit dat met druivensap - natuurlijk ook veel suiker, maar is de troebele druivensap ook goed of helemaal niet?
Waarom is de Sardijnse wijn zo gezond (zegt men)?