diatomeeënaarde

veelwerk

New member
Quote:
Sedimenten die opgebouwd zijn uit kiezelwierskeletjes kunnen zowel in zoet- als in zeewater ontstaan. Diatomeeënaarde is een boven de zeespiegel gelegen ontwaterd en gecompacteerd diatomeeënslik en is meestal in meren gevormd. Diatomeeënslik ontstaat in situaties waarin dode kiezelwieren niet worden afgebroken en zich daardoor aan de meer- of zeebodem ophopen. In de diepzee vormt zich alleen diatomeeënslik. Door onderverzadiging aan silicaat ionen lossen kiezelskeletjes van diatomeeën na de dood van het organisme al in de waterkolom op. Bij een overmaat aan silicaat ionen gebeurt dat niet waardoor een diatomeeënslik kan ontstaan. Een andere oorzaak van vorming van diatomeeënslik kunnen anoxische (zuurstofloze) omstandigheden in het onderste deel van de waterkolom zijn. Dit is het geval bij meren (of zeeën) met een gestratificeerde waterkolom, dat wil zeggen in het bovenste deel van de waterkolom heersen andere omstandigheden (bijvoorbeeld: zuurstofrijk of een relatief hoge temperatuur) dan in het onderste deel (bijvoorbeeld: zuurstofarm (of zuurstofloos) of relatief kouder water). Dergelijke omstandigheden doen zich vaak in wat dieper water voor. De 'lagen' met verschillende watertypen zijn vaak door een spronglaag van elkaar gescheiden maar de overgang kan ook geleidelijk plaatsvinden. Passeert een organisme de spronglaag, dan is er vaak geen weg terug en sterft het. In dergelijke situatie kan ook diatomeeënslik ontstaan.

Diatomeeënslik is waterverzadigd en niet gecompacteerd (samengedrukt). Door compactie en ontwatering ontstaat diatomeeënaarde uit dit slik. Door verdere compactie en verkitting kan uit diatomeeënaarde een harder gesteente ontstaan wat diatomiet genoemd wordt.

Omdat veel diatomeeën seizoensbloeiers zijn, is er tijdens een deel van het jaar een piek in de vorming van diatomeeënslik. Omdat vaak niet alleen diatomeeën bezinken, gaat sedimentatie van ander materiaal buiten de bloeipiek gewoon door. Hierdoor is diatomeeënslik vaak gebandeerd, bijvoorbeeld een sediment bestaande uit licht- en donkergekleurde laagjes. In zo'n geval vertegenwoordigt elk licht-donker laagjespaar een jaar.


[URL]http://nl.wikipedia.org/wiki/Diatomee%C3%ABnaarde[/URL]

Quote:
Wat is diatomeuze aarde?

Diatomeuze aarde is een niet giftige substantie die is gemaakt van geplette en vermalen fossielen van diatomeeën. Diatomeeën ook wel kiezelwieren genoemd zijn een klasse van eencellige wieren met een extern skelet van kiezel. Het skelet bestaat uit twee deksels van over elkaar sluitende schaaltjes van kiezelzuur, zij komen in zoet-, brak-, en zoutwater voor. De kiezelschaaltjes blijven na het afsterven van de cellen in het sendiment bewaart. Er zijn ongeveer 10.000 verschillende soorten diatomeeën, de grootte varieert van 10 tot 100 micrometer. Diatomeuze aarde is 100% natuurlijk en ontgonnen van de bodem van rivieren, meren en zeeën. Deze planten bestaan al sinds de prehistorie. Diatomeuze aarde wordt in Azië al 400 jaar gebruikt om insecten in bedwang te houden.

Er zijn twee soorten Diatomeeënaarde:

• Verhitte diatomeeënaarde is niet geschikt voor bestrijding van insecten en als voedingssupplement, omdat door de verhitting het aantal silicone kristallen is toegenomen. Deze verkopen wij dus niet.

• Onverhitte diatomeeënaarde is geschikt om de schade die ontstaat door ongedierte bij de hobbydieren te beperken en is geschikt om door het eten van de dieren te doen. Het bevat niet meer dan 1-1,5% silicone kristallen.

Diatomeeënaarde kan zowel binnen als buitenshuis, in de tuin en in dierenverblijven gebruikt worden om de schade die ontstaat door alle soorten insecten, vlooien, luizen, mijten, mieren etc. zoveel mogelijk te beperken. Omdat Diatomeeënaarde een mechanische werking heeft (het gaat door de huid/schaal heen), kunnen de insecten etc. er niet resistent voor worden.

Diatomeeënaarde werkt slecht op insecteneitjes en poppen, het komt moeilijk door de harde schaal van insecten in dit levensstadium heen.

Diatomeeënaarde heeft veel meer effect op de larven en volwassen insecten omdat die een huid/schaal hebben van zachter weefsel.

Unieke eigenschappen van Diatomeeënaarde:

-Hoge poreusheid: tot 85% van het volume van Diatomeeënaarde is gemaakt van uiterst kleine onderling verbonden gaten en groeven.

-Hoge absorptie: Diatomeeënaarde kan tot 1X zijn eigen gewicht in vocht opnemen en dan toch nog dezelfde eigenschappen hebben als droog Diatomeeënaarde. (Droog Diatomeeënaarde werkt wel effectiever)

-Groot oppervlakte: Diatomeeënaarde deeltjes hebben een zeer onregelmatige vorm, vaak voorkomende doornige structuur en kuilachtige plekken. Diatomeeënaarde deeltjes hebben gemiddeld een doorsnede van 5 tot 20 micrometer, maar hebben een oppervlakte die vele malen groter is dan van mineralen van dezelfde grootte.

-Diatomeeënaarde vergroot de massa zonder veel gewicht toe te voegen.

Anti-ongediertemiddel bij dieren(verblijven).

Diatomeeënaarde wordt al 2 decennia gebruikt als natuurlijke ontwormer bij vee in Engeland. Voor optimaal resultaat moet Diatomeeënaarde lang genoeg verstrekt worden, zodat alle net gelegde eitjes zijn uitgekomen. Diatomeeënaarde komt nl. niet door de harde eischaal van de wormen heen. Het advies is om minimaal 60 dagen Diatomeeënaarde te verstrekken in de algemene dosis van 2% van het droge graangewicht hetgeen het dier eet.

LET OP! Geef geen Diatomeeënaarde door het voer aan kleine drachtige dieren zoals katten, cavia’s, hamsters, etc.

Diatomeeënaarde mag continue worden gegeven aan groter vee om parasieten te voorkomen en om mineralen toe te dienen, wat ook een toepassing is van Diatomeeënaarde.

Diatomeeënaarde werkt insecten en parasieten tegen, doordat het door het harde harnas van de insecten en parasieten heen dringt. Er ontstaan dan gaten in het harnas van het insect waardoor ze uitdrogen. De larven worden op dezelfde wijze bestreden.Diatomeeënaarde kan ook opgelost worden in water om zo te verspuiten in de dierenverblijven. Als richtlijn geldt ongeveer 10 gram Diatomeeënaarde oplossen op 1 liter water. De Diatomeeënaarde kan dan gespoten worden in de kieren en naden van de dierenverblijven. Afhankelijk van de te gebruiken spuit en de uitbraak van de ongedierte, kan er meer of minder Diatomeeënaarde opgelost worden in het water. Na het verdampen van het water blijft de Diatomeeënaarde achter op de gespoten plekken en doet zijn werk.


[URL]http://www.diatomeeenaarde.nl/[/URL]

Ik zoek food grade diatomeeënaarde. Is er iemand die ervaring hiermee heeft en een betrouwbaar adres ervoor weet?

 
"Cellulose schuurt de damwand." Diatomeeënaarde schuurt toch ook de darmwand? Google Images Diatomeeënaarde

Kun je diatomeeënaarde ook in azijn laten weken en dan de diatomeeënaarde laten bezinken, en het bovenste watergedeelte opdrinken (natuurlijk wel verdunt) voor silicium? Of lost het silicium uit de diatomeeënaarde dan nog steeds niet op?

 
Als iemand zwaar gestrest is door het verzorgen van een zieke en drukte op het werk en daardoor ook haren verliest en grijs wordt ligt dat denk ik ten grondslag aan bijnieruitputting.

Kan kiezelaarde dan ook zinvol zijn om te gebruiken vraag ik me af.

 
Quote:
Zie ook het topic siliciumDaar had ik een vergelijkbare vraag ook al gesteld en helaas nog geen reactie.

Deze gast beweerd dat silica 'je van het is' voor botdichtheid. Maar zweert tegelijkertijd melk af?

Quote:
Silica content:

Nails 19%

Skin 6.25%

Hair 6%

Tooth Enamel 6%Kan nergens vinden hoeveel silica botten bevatten?

Video: Bone Health 10 key steps to maintaining bone health pt1 (vanaf 6:55)

Video: Hier begint het stukje over diatomeeënaarde (9:09)

Deze gast doet diatomeeënaarde in 'reverse osmosis' water of 'gedestilleerd water'. Hij laat het staan, totdat het bezonken is drink en drinkt vervolgens alleen het water op, en laat het bezinksel achter.

 
Quote:
colonquixote: Diatomeënaarde/siliciumdioxide/kiezelgoer/kiezelaarde is in tegenstelling tot wat je zou verwachten, niet beter oplosbaar in zure vloeistoffen, met uitzondering van waterstoffluoride, geen goedje om in je lijf te hebben en gebruikt in de industrie om glas te etsen. Kiezelaarde is daarentegen oplosbaar in alkalische omstandigheden zoals hete natronloog, ook niet iets wat je in je lichaam tegenkomt. De kiezelaarde in water laten staan, met of zonder ACV, zal dan ook nauwelijks opgeloste silicium oplevern. Door de aarde zelf in te nemen kan het door hogere concentratie en de langere aanwezigheid in je spijsverteringssysteem toch in bepaalde mate opgenomen worden.


Wat voor water is toch ook van belang? Gedistilleerd water is vrij reactief dus zal eerder een reactie opleveren dan bijv. kraanwater.

Quote:
Door de aarde zelf in te nemen kan het door hogere concentratie en de langere aanwezigheid in je spijsverteringssysteem toch in bepaalde mate opgenomen worden.Even voor de duidelijkheid, kiezelaarde lost dus niet(nauwelijks) op in water, en ook niet in ACV. Wat zou dan het nut zijn van intern in gaan nemen? Als ik diatomeeënaarde 3 dagen in de ACV zet, lost er waarschijnlijk toch meer op dan de 3 dagen in de darmen??

Kun je i.p.v. diatomeeënaarde dan niet beter zand gaan eten? In zand zit ook veel silica.

Planten nemen deze silica uit de grond/zand op in opgeloste vorm in water. Dus lijkt het mij niet onlogisch dat een glas regenwater/ gedestilleerd water met diatomeeënaarde ook gedeeltelijk oplost.

 
Quote:
Ik zoek food grade diatomeeënaarde. Is er iemand die ervaring hiermee heeft en een betrouwbaar adres ervoor weet?


De diatomeeënaarde van Bio Ron is foodgrade en gebruik ik voor mijn hond. Zelf heb ik het nooit ingenomen maar heb er wel veel positiefs over gelezen.

http://bio-ron.com/producten/voedingssupplementen/diatomeenaarde.html

Uses for Diatomaceous Earth

At our house, we use DE regularly to help avoid parasites, to get rid of pests like ants or fleas, and to help improve hair, skin and nails. I also personally know people who have used diatomaceous earth to:

Reduce Blood Pressure/Cholesterol- The detoxifying effect on the body and its ability to remove foreign matter and reduce inflammation makes diatomaceous earth beneficial for some people with these problems. I know one person who saw a 30 point reduction in blood pressure numbers from using DE.

Hair Growth- The high silica content makes diatomaceous earth beneficial for improving hair growth and one friend who was struggling with a lot of hair loss was able to see improvement from using DE.

Food Intolerances/GAPS Diet- We used DE when our son was on the GAPS diet and struggling with food intolerance issues. DE made a noticeable difference in his attitude and digestion and even though he can handle most foods now, we are trying to keep using the DE regularly. I also take Diatomaceous Earth regularly to help with my food intolerances.

Fleas- Once upon a time we adopted a precious kitten and she promptly infested our entire house with fleas. Since I had crawling babies, I didn’t want to use chemicals and after researching, we decided to use Diatomaceous Earth to get rid of the fleas. We sprinkled the powder everywhere for a few days and repeated once a week for a few weeks and the flea problem was gone. I’ve also heard of this working on head lice, though I haven’t tried it.

De-worming pets- I occasionally sprinkle some DE on our pets’ food to keep them from getting worms.

Bed Bugs- I know someone who picked up bed bugs while traveling and then had an infestation at her home. She used DE to get rid of the bed bugs by sprinkling on her mattress each night.

Toenail fungus -Another friend sprinkled DE in her socks each day to get rid of a fungus infection.

http://wellnessmama.com/13213/diatomaceous-earth-uses/

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.487
Berichten
510.701
Leden
8.641
Nieuwste lid
Sergiokef
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan