De trol

ruud

New member
Volgens mij hebben we de afgelopen dagen voor het eerst een echte trol (die het van zichzelf ook wist) op dit forum gehad.

Wat mij betreft is het iets om rekening mee te houden in de toekomst.

Op een gegeven moment ga je ze wel herkennen, maar ik verbaas me toch wel dat mensen in discussie blijven gaan met deze trollen.

Het gaat vaak om iemand die niet zelf eerst een persoonlijke introductietopic opent.

En in dit geval ging het wat mij betreft om iemand die heel duidelijk bezig was met anderen moedwillig uit de tent lokken, kritisch zijn zonder dingen uit te werken, zaken omdraaien (en zeggen dat de ander dat juist doet) en de ander de bewijslast opdringen wat een loodzware last wordt met de maximale inzet van ongeloof.

 
@Dick,

?

@ Lievergezond,

Ja ik geloofde eigenlijk niet zo in trollen en kabouters maar laat daar verder iedereen over in zijn waarde.

Maar geloof nu zeker wel in trollen.

 
Quote:
Op een gegeven moment ga je ze wel herkennen, maar ik verbaas me toch wel dat mensen in discussie blijven gaan met deze trollen.


Maar dat wil nog steeds niet zeggen dat die discussie dat ik met hem aangegaan was ook leuk of aangenaam was, ook ik kon aanvoelen dat we niet met een zuiver iemand te maken hadden.

En waarom ik discussie aangegaan was? geen idee eigenlijk, maar echt discussie was het ook niet. De "trol" had het steeds over die 1 miljoen dollar die je kon krijgen als je het paranormale kon bewijzen en ik zei dat ik daar misschien alleen eraan zou denken als ik mijn telekinese(paranormaal vermogen) echt sterk heb gemaakt. Eigenlijk heb ik totaal geen behoefte om mezelf te moeten bewijzen, maar ik zag het misschien als mogelijke uitdaging, niet meer en niet minder dan dat.

Maar dit alles veranderd er niets aan om het feit dat ik in wel in het paranormale geloof, sterker nog, ik kan aura's zien nadat ik gemediteerd heb en telekinese, daarmee kan ik voor mezelf zelfs met volle zekerheid zeggen dat het paranormale gewoon bestaat.

En ik zeg wel steeds het "paranormale", maar eigenlijk zijn het zeer normale vermogens. Ik gebruik wel steeds het woord "paranormaal" omdat dat woord zoveel gebruikt wordt bij dingen die onverklaarbaar zijn.

Gezondheid,

 
@ Mike: dank je.

Volgens mij was dit een huurtrol: deze ging ook zeggen dat wij ons niet mogen opstellen als neurowetenschappers n.a.v. wat Gezondheid schreef over hersengolven.

Ik herken het van andere fora waar veel zieke mensen elkaar adviezen geven.

En dan komt men ook met dergelijke opmerkingen: als je dan een andvies geeft aan iemand dan gaat men zeggen dat men zich op het gebied begeeft van artsen bijv. of dat het wetenschappelijk niet is bewezen, dus mag je dat advies ineens niet geven want dan breng je medepatienten in gevaar en meer van die censuur.

Ik vind het vrij doorzichtig allemaal welke agenda erachter zit.

@ Gezondheid: volgens mij sprak / spreekt het onderwerp van de discussie je persoonlijk zo aan dat je het er graag over wil(de) hebben. En dat is dan ook je goed recht.

Over de uitdaging van dat je het had willen bewijzen dat paranormale gaven bestaan: de persoon in kwestie had je nooit daadwerkelijk de gelegenheid gegeven om je te bewijzen.

Alles wat jij als bewijs zou hebben aanvaard dat had die persoon afgewezen als bewijs.

Het bestaat echt: het fenomeen: paarlen voor de zwijnen.

 
Lievergezond,

Zoals ik al zei
Quote:
maar ik zag het misschien als mogelijke uitdaging, niet meer en niet minder dan dat.


In geval van als mijn telekinetische gave echt heel sterk mocht zijn.

Quote:
Deze persoon had je nooit de gelegenheid gegeven om je te bewijzen.

Alles wat jij als bewijs zou hebben aanvaard dat had die persoon afgewezen als bewijs.


Ja, dat is kwestie van het ego. Zal mij er niet van af hangen, ik zit er helemaal niet mee als anderen mijn telekinese als bewijs afwijst. Voor mij is het sowieso echt.

Gezondheid,

 
Quote:
Ja, dat is kwestie van het ego.


@ Gezondheid: ik denk eerder een kwestie van een betaalde trol die als opdracht heeft mensen te dwarsbomen met elkaar te communiceren over zaken als gezondheid, spiritualiteit en nog meer dingen in de richting van eigen soevereiniteit.

Als deze persoon zich wat meer door zijn ego had laten leiden, dan had die meer zelftrots gehad en ingegaan op uitnodigingen van mensen om meer op de inhoud in te gaan.

 
Nee hoor, iets persoonlijks. Hij had een familielid dat zei duivels te kunnen verjagen, en dat kinderen trauma's bezorgde.. en hij schreef iets over hypocriete trouwe kerkgangers. We leven in een raar land hoor. Ik kan me voorstellen dat je je daar behoorlijk in vast kunt bijten, en fanatiek aanhanger wordt van het tastbare.

 
@ Thijs, dat heb ik niet gelezen en dat is dan inderdaad wel persoonlijk wat je schrijft. Maar ik vraag me dan af of diegene het er dan niet even snel bijhaalt om het te doen overkomen alsof het persoonlijk is. En: ja ik ben het zeker met je eens dat we in een raar land wonen en dat bepaalde personen fanatiek een richting op kunnen denken. Als dat het is, dan zou ik er meer vrede mee kunnen hebben al kan het behoorlijk irritant zijn.

 
Quote:
@ Gezondheid: ik denk eerder een kwestie van een betaalde trol die als opdracht heeft mensen te dwarsbomen met elkaar te communiceren over zaken als gezondheid, spiritualiteit en nog meer dingen in de richting van eigen soevereiniteit.

Als deze persoon zich wat meer door zijn ego had laten leiden, dan had die meer zelftrots gehad en ingegaan op uitnodigingen van mensen om meer op de inhoud in te gaan


Lievergezond,

Dat is zeker om wat bij stil te staan.

Ik vind het geweldig dat je zo alert op bent, want dat is voor mij ook niet altijd even duidelijk. Niet voor niets heb ik in topic spiritueel nihilisme gezegd dat we in een zo ingewikkelde wereld leven, dit zeg ik omdat dat mijn beleving in deze wereld is. Je wordt echt zoveel blootgesteld door de vele verleidingen en dat is inderdaad het ego. Geld is hier ook een voorbeeld van. Dat maakt niet gelukkig, maar dat schijnt in deze tijd helaas wel het middel te zijn waar we allemaal ermee te maken hebben, daarom is het voor heel veel mensen ook ontzettend moeilijk om verleidingen te weerstaan waar veel geld te verdienen valt, misschien was ik ook wel zo'n iemand toen Jakob zijn voorstel deed met 10.000 euro.

Gezondheid,

 
hoi Gezondheid, over het ego: het is niet alleen maar kommer en kwel.

Als die ander geen ego heeft, dan kun je bijv. ook niet makkelijk praten met die ander.

 
Het ego kun je ook voor nuttige dingen gebruiken.

Punt is alleen dit:

Mensen gebruiken hun "denken" niet maar het "denken" gebruikt mensen.

Het "denken" is een wijdverbreide ziekte geworden waar de hedendaagse mens van zichzelf beroofd wordt en wel minstens net zo wijdverbreid als hoeveel mensen vandaag de dag met tandbederf te maken hebben.

Gezondheid,

 
Quote:
Mensen gebruiken hun "denken" niet maar het "denken" gebruikt mensen.


@ Gezondheid: ja dat is waar.

 
Lievergezond,

Het is ook niet voor niets dat Jezus zei over de vijanden die oorlog aan het voeren waren.


Quote:
"Vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen"


Ook hier weer is het "denken" aan de macht en niet die "vijanden".

Gezondheid,

 
@Lievergezond

@Pike
Quote:
@Dick,

?


@Mike
Quote:
Ik snap de reactie van dick ook niet. Ik zal in het vervolg nog scherper zijn op mogelijke trollen.

Mike


srry Lievergezond, ik wist op het moment van mijn reactie nog niet dat Jakob geblokkeerd was door Mike en ik dacht dat jij dit topic startte om Jakob uit z'n tent te lokken.

nu blijkt dus dat het jou bedoeling was om iedereen juist te waarschuwen voor trollen.

dus nogmaals sorry.

dick

 
Paranormaal is onder andere via gedachtes invloed uitoefenen op gebeurtenissen om je heen.. het verplaatsen van energie. Als dat de eerste stap is.. hoe ver kunnen we daarin gaan? Sta je jezelf toe om hierin mee te gaan..?

Tulpa's

Het Tibetaanse woord voor een gemanifesteerde gedachtenvorm is een tulpa. Een tulpa kan een fysiek object zijn, maar ook een schepsel.

Een tulpa wordt gecreëerd via puur mentale focus waarbij je energie overdraagt aan iets dat begint als een hallucinatie. Het is een gespecialiseerde vorm van verbeelding. Tulpa’s worden besproken in verschillende spirituele tradities (met verschillende terminologie) waaronder Mahayana Boeddhisme, Hermetisme, alchemie, verschillende occulte Europese scholen, soefisme, joodse mystiek, en Russisch, Chinees en Mongools sjamanisme.

De notie van een tulpa is duizenden jaren oud, maar het concept is rond 1900 opnieuw geïntroduceerd in de moderne westerse mystiek via het werk van Alexandra David-Neel.

David-Neel was een Belgisch-Franse spirituele avonturier die uit eerste hand ervaringen met tulpa’s heeft gerapporteerd tijdens haar reis door Tibet.

De beoefenaars van de spirituele Tibetaanse ‘Bon‘-traditie creëerden tulpa's via intense concentratie, visualisatie en geluidsgolven - en ze gaven haar training daarin.

Ze ging met haar mentale studie aan de slag, en uiteindelijk slaagde David-Neel erin om zelf een hallucinatie te creëren, die gaandeweg een vaste fysieke vorm aannam: dat van een monnik. Het ging zo ver dat reisgenoten haar begonnen aan te spreken op de vreemdeling die met haar meereisde: het was objectieve werkelijkheid geworden. Na verloop van tijd kreeg de tulpa verveelde en licht boosaardige trekjes, en besloot David-Neel hem te laten verdwijnen, een vermoeiend proces dat weken duurde.

Het idee van een tulpa is misschien vreemd, maar bedenk dat de fysieke werkelijkheid in de Boeddhistische en Hermetische filosofie per definitie wordt gezien als puur mentaal, puur geest – met ieder fysiek object als de uiterlijke expressie van onze geest. Dat maakt een tulpa een specifieke gedachtenvorm binnen een veel grotere gedachtenvorm. Een droom binnen de droom.

Tibetaans Boeddhisme vertegenwoordigt een van de meest wonderlijke bronnen van esoterische wijsheid die we nu nog hebben. Eén ding is zeker: de oorsprong is oud. Bedenk ook dat de beoefenaars die wij Boeddhistisch noemen in feite helemaal geen Boeddhisten zijn. Zoals met alle grote wereldreligies, heeft ook het Boeddhisme alle bestaande spirituele praktijken geprobeerd te onderdrukken. De slimme Tibetaanse mysticus draagt de kleding van de overheersende religie, terwijl hij daarnaast de oude heilige wijsheid in stand probeert te houden. Er is iets met Tibet, de afgelegen hoogtes, maar ook de manier waarop hele gemeenschappen bereid zijn om in ballingschap te gaan om zo wijsheid te bewaren.

De functie van een tulpa moet meer alledaags zijn geweest dan we soms denken, hij kon bijvoorbeeld worden gecreëerd om huishoudelijke taken te verrichten, of te assisteren bij ziekte. Tulpa’s kregen een klein beetje bewustzijn mee dat ze konden beschouwen als van zichzelf, en kregen dan specifieke taken in en rond het huis.

Britse en Europese folklore zit in ieder geval vol met bezielde bovennatuurlijke entiteiten die gebonden zijn aan hun schepper of aan het land zelf. De tomte in Zweden, nisse in Noorwegen en Denemarken, de haltija in Finland, en de hobs in Engeland. Tomtes hielden de boerderij in de gaten, de tuin, de dieren, de kinderen – en veel verhalen gaan over hun magische eigenschappen zoals veranderen van vorm, onzichtbaarheid en grote kracht. Tomtes waren soms eigenzinnig, en ze vereisten altijd een nette behandeling – en er was een hoop mogelijk, totdat de schepper ze liet verdwijnen.

Toen Christendom intrede deed in de Scandinavische landen werd ieder woord over bovennatuurlijke entiteiten gezien als een bedreiging voor de eenheid binnen de kerk. Het was heidense tovenarij – het werk van de duivel - en het moest uit het collectieve bewustzijn verdwijnen. Miljoenen Europese boeren riskeerden de dood als zij valse goden of demonen hadden aanbeden of hen onderdak hadden gegeven.

De hele praktijk ging ondergronds; de heidense volkeren leerden hun mond te houden. Alles wat ongewoon was, ieder ritueel, ieder woord, kon alleen nog in het strikte geheim doorgaan.

De Rooms-Katholieke kerk heeft de vernietiging van oorspronkelijke spirituele kennis geformaliseerd via de Inquisitie. Daarbij werden niet alleen de beoefenaars vermoord, maar werd ook beslag gelegd op de wijsheid. Eén van de manieren om dat te doen was complexe kennis terugbrengen tot een paar globale woorden. Verander de taal en je verandert de manier waarop mensen denken, waarop mensen communiceren en onthouden. Het hele paradigma van bovennatuurlijke entiteiten is verkort tot kabouters: niet echt en afkomstig uit kinderboeken. En dat is precies wat het Romeinse Rijk beoogde.

We kunnen daarom zeggen dat de tulpa’s afwezig zijn geweest uit het Europese denken vanaf ongeveer 1300. Genoeg tijd om te vergeten. Een paar generaties van mensen die zich herinneren hoe zwaar heidense praktijken werden bestraft, en duizenden jaren van wijsheid lijken nooit te hebben bestaan.

 
Dit heb je nu eenmaal op het internet waar iedereen zomaar kan reageren zonder zijn identiteit bloot te geven. Aan de reacties van iemand zal toch vrij gemakkelijk te herkennen zijn dat iemand aan het trollen is.

 
hoi Hamster, het probleem kan zijn: dat je zelf ook nog trol-achtige trekjes hebt als mens, en dan herken je de energie-zuigende trol-facetten van anderen noch die van jezelf in discussies bijv. al niet.

Uiteindelijk gaat het er volgens mij om dat we in discussies, die ook leerzaam kunnen zijn zolang ze inhoudelijk blijven, groeien, en niet dat we er energie aan verspillen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het niet altijd meevalt op fora.

Als trollen jou in een hoek drukken bijv. als je dit mechanisme al herkent: hoelang blijf je die trollen dan negeren, wat de algehele beste lijn is om met berichten met een trol-lading om te gaan.

Soms word je gedwongen erop in te gaan, al is negeren meestal het allerbeste.

Het kan ook zijn dat je het idee hebt dat iemand een trol is en dat die het helemaal niet is.

Ik vind het niet altijd even duidelijk.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.344
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan