de chinezen en voeding

Dirtsa

New member
Vandaag even bij de biowinkel hier in de buurt geweest. Staat een man van rond de 70 die zo zijn eigen ideeen heeft over gezonde voeding. Ben al een aantal keren met hem in gesprek gegaan en vind het boeiend wat hij vertelt..

Deze man heeft in China gewoond en daar veel gezien van de bevolking. Wat hem bezig hield was dat de chinese vrouwen ontzettend gezonde haren, tanden, huis hadden en bijna nooit ziek waren. Dit trok zijn aandacht en hij is gaan kijken wat deze vrouwen dan voornamelijk aten..

Nasi 's ochtends, nasi 's middags en jawel nasi 's avonds.. Deze nasi bestond altijd uit: rijst, prei/ui en vlees of vis

Hiernaast aten ze veel dierlijk: zuivel, ei, vlees (veel kip ook)

Fruit aten ze nooit , zo vertelde hij me dat wanneer een Chinees een stuk fruit in zijn handen krijgt, deze zo snel mogelijk naar de markt rent om hem daar te verkopen aan een blanke! haha!

Voor de mineralen eten de chinezen een speciale soort spinazie die naast de weg groeit, geen idee of deze ook in NL te verkijgen is..

Fruit groeide er ook weinig, slechts 2 keer in het jaar een kleine maand. Chinezen eten dit ook nooit tussendoor, maar dan door de maaltijd (die ook andere dingen bevat)

Ons gesprek hield op toen er een nieuwe klant kwam, maar ik vond het enorm leuk hem hierover te horen praten.

Ik heb er Kumis kutjiing gehaald (thee) die schijnt goed te zijn voor de nieren en zou ook eventuele nierstenen doen oplossen>?...

 
Mike,

Heeft WP hierover ook geschreven?

Ben nml wel erg benieuwd naar zijn visie op deze voedingsgewoonte!

 
Price is niet in China geweest, maar het is interessant om te horen dat men veel dierlijk eet. Hoe komt Colin Campbell dan door zijn China Study tot de conclusie dat een veganistisch eetpatroon het beste is? Maar goed, hij ia allang ontmaskerd door Denise Minger:

http://rawfoodsos.com/2010/07/07/the-china-study-fact-or-fallac/

De combinatie van vlees en groenten is zeer gezond. De rijst is het minst gezonde onderdeel van het eetpatroon van de Chinezen, maar ze komen ermee weg door consumptie van vlees en groenten. We kunnen dus wel d.m.v. het onderzoek van Price verklaren wat het 'geheim' is van deze mensen en het is NIET wat Campbell ons probeert wijs te maken met zijn frauduleuze 'onderzoek'!

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.196
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan