Helaas wordt er nu nog steeds in bijna heel Nederland de koeien verkeerde zout gevoerd.
Er zijn weinig boeren die Keltisch zout voeren.
De boer mag de koe elk soort zout geven ook al boert hij of zij biologisch en de meeste boeren hebben geen kennis van wat nu echt onbewerkt zout is dus krijgen de koeien bewerkt zout met heel veel additieven.
Als we nu met z'n allen de melkboeren over het goede zout informeren dan kunnen we ook ons steentje bijdragen want velen onder ons drinken per week soms tussen de twintig a 35 liter melk per week weg of maken er yoghrut, kefir etc. van.
Dan krijg je toch wel veel bewerkt zou binnen.
Dan worden de meeste koeien ook nog krachtvoer, graan en mais gevoerd. De één meer als de ander.
Sommige boeren hebben niet het geld of de ruimte om alleen maar gras te verbouwen.
Verder is elke biologische melkboer verplicht zijn tank met een bepaald chemisch middel schoon te maken en dit middel is absoluut niet biologisch.
Hoe goed je de tank ook spoelt, het lijkt me dat er toch wel iets achterblijft.
Wat zijn jullie meningen hierover?
Er zijn weinig boeren die Keltisch zout voeren.
De boer mag de koe elk soort zout geven ook al boert hij of zij biologisch en de meeste boeren hebben geen kennis van wat nu echt onbewerkt zout is dus krijgen de koeien bewerkt zout met heel veel additieven.
Als we nu met z'n allen de melkboeren over het goede zout informeren dan kunnen we ook ons steentje bijdragen want velen onder ons drinken per week soms tussen de twintig a 35 liter melk per week weg of maken er yoghrut, kefir etc. van.
Dan krijg je toch wel veel bewerkt zou binnen.
Dan worden de meeste koeien ook nog krachtvoer, graan en mais gevoerd. De één meer als de ander.
Sommige boeren hebben niet het geld of de ruimte om alleen maar gras te verbouwen.
Verder is elke biologische melkboer verplicht zijn tank met een bepaald chemisch middel schoon te maken en dit middel is absoluut niet biologisch.
Hoe goed je de tank ook spoelt, het lijkt me dat er toch wel iets achterblijft.
Wat zijn jullie meningen hierover?