De beste tips tegen verkoudheid, hoesten, pijnlijke longen... als alternatiefvoor antibiotica?

Angela

New member
Ik ben al vanaf vorige week zondag ziek. Behoorlijk ziek. Het begon met steken tussen mijn schouderbladen, die na 2 uur weer weg waren. Toen werd ik enorm verkouden. Het water kwam uit mijn ogen, en ik kon constant blijven snuiten, hoest en niezen. Ik ben nu vanaf woensdagavond binnen gebleven en ik voel me nog verre van goed (lees: slecht). Nu waarschuwt iedereen me voor longontsteking, omdat dat veel gehoord wordt op dit moment. Eigenlijk wil ik dat mijn lichaam dit virus zelf opruimt en heb ik totaal geen zin in antibiotica.... Welke tips hebben jullie voor mij?

PS Ik heb geen verhoging of koorts.

 
H2O2 in water met een neusdouche (netipot)?

Ozon?

Sardientjes?

Propolis?

Stoombadjes met etherische olie van eucalyptus etc en/of kamillethee?

Steken tussen de schouderbladen zijn de lymfeklieren denk ik.

Lymfeklieren reinigen kan met lymphomyosot van heel (bij een gespecialiseerde drogist koop ik het zo).

 
Echinacea (druppels of tabletjes)

Propolis

Honing

Ik heb zelf het idee dat propolis zo ongeveer de meest krachtige boost is voor je immuunsysteem. Ze verkopen het bij het Kruitvat als capsules. Da's natuurlijk niks. Bij de reformwinkel / Ekoplaza hebben capsules en druppelflesjes van het merk Bea Health. Ik ga voor de flesjes; dat is de onbewerkte propolis die je moet hebben. Doe daarvan een stuk of 5 druppels in een bodempje warm water of thee en 'lekker' opdrinken. Je kunt er ook mee gorgelen als je keelpijn hebt. Je kunt er ook wat honing bij doen als je moeite met de smaak hebt. Als ik een verkoudheid of iets voel opkomen pak ik 2x per dag 5 druppels propolis en ik krijg nergens last van. Als ik ziek ben pak ik 2 a 3x per dag 5 druppels propolis en binnen 1 of 2 dagen ben ik weer beter. In het boekje fytotherapie staat dat als je iedere wintermaand 1 week propolis gebruikt, je vrij blijft van winterkwaaltjes. Ik heb praktisch nooit last van verkoudheid, griep of wat dan ook. Al jaren niet meer sinds ik gezond leef en zo nu en dan ook eens propolis gebruik. Anderen die ik het aangeraden heb, hebben ook goede ervaring met propolis.

 
Curcuma/tumeric, citroen, honing, propolis, chlorella.

Met de curcuma kun je gorgelen, maar ook opdrinken in warm water. Of je doet de appelsmoothie van Mike als je dat weg krijgt.

Nog beter voor de longen zijn 'boswellia serrata' en astralagus, maar die zijn niet overal verkrijgbaar.

 
En vooral licht verteerbaar eten, zodat je energie hebt om de verkoudheid te bestrijden.

Kippenbouillon !!

 
Noh, Angela,

Daar zou ik spontaan beter van worden, van al die tips.

Ik heb er niets meer aan toe te voegen.

 
Curcuma in combinatie met zwarte peper vertigvoudigt het effect van curcuma trouwens.

En je kunt h202 ook verstuiven/vernevelen in een verstuiver in je longen misschien?

Ik vermoed van wel!

(misschien kun je zo´n verstuiver kopen bij de apotheek?

Ik heb er eentje van zo´n lege verstuiver uit de biowinkel voor in de wc: ¨bosnimfjes¨ heetdie:))

Van colloidaal zilver weet ik zeker dat het kan: verstuiven in de longen.

Beterschap!

 
Ik ben 1 keer verkouden geweest, en heb inderdaad de H202 in een verstuiver gedaan en regelmatig in mijn neus gespoten. ( neusspray dus)

 
Quote:
In a controlled study that had flu sufferers recovering in record time, she found that elderberry (vlierbes / Sambucus) literally "disarms" viruses and were unable to penetrate the walls of the patients' cells.


Quote:
Hyssop is an expectorant and antispasmodic and has been highly effective in treating respiratory ailments, alleviating the heavy, congested feeling in the head and chest. It helps to reduce and get rid of phlegm, particularly with chronic congestion and unproductive coughs. It has been a time-honored remedy to ease asthma, bronchitis, coughs, chesty colds and stuffy nose. Hyssop also soothes mucous membranes in the respiratory system and eases hoarseness and sore throat.


 
Misschien goed om aan te geven voor mensen die niet goed Engels kunnen dat elderberry in het Nederlands 'vlierbes' is en dat hyssop in het Nederlands hetzelfde is.

Mike

 
Nog even dit aangaande verneveling van de longen (door de miniscule druppeltjes van de spray in te ademen- volgens mij ook door de mond juist): vernevelen doe je meestal met een parfumachtige spray waar de druppeltjes die uit de verstuiver komen heel fijn van zijn. De spray die ik heb is daar te grof voor. Ik heb hier wel een soort spuit voor keukengebruik voor azijn sprayen en die is ook vrij nevelig. Of zo´n oude fles van een dure parfum, die vernevelen meestal goed.

Vernevelen is soms de enige handige manier om een virus wat sneller uit de longen te krijgen.

Nogmaals of h2o2 dan voor een dergelijke verneveling helpt weet ik echt niet, ik vermoed van wel, waarom niet. Ik weet dat dat van colloidaal zilver wel gezegd wordt door kenners (desiree rover bijv.).

Dit forum meldt bijv. haar advies over verneveling (maar stelt dit advies voor zelfredzaamheid zoals vaker gebeurt in een negatief daglicht jammer genoeg): http://forum.fok.nl/topic/1322365 .

Ik moet zeggen ik heb zelf een half jaar colloidaal zilver gebruikt, maar ik durf het niet goed opnieuw te gebruiken omdat ik zo slecht metalen afvoer ook.

 
Ik zou zelf niet snel Colloidal Silver intern gebruiken. Je kan 9 jaar dingen lezen dat het allemaal geen probleem is en het 10e jaar iets ontdekken vanwege nochtans alternatieve bronnen waardoor je toch voorzichtiger wordt. Zo ben ik er toch meerdere tegengekomen. Ken de redenen niet meer van buiten, maar als ik het vind kom ik erop terug. Eén ervan is zeker dat je zelden zeker weet of de deeltjes echt wel klein genoeg zijn en in de longen zou ik al helemaal voorzichtig zijn.

Als ik het ter beschikking had, enkel uitwendig of "if all else fails", al kan het voor een keer hopelijk niet veel kwaad als je er echt vertrouwen in hebt.

Mss ook dit, al ken ik de inhoud niet meer...

http://journal.borderlands.com/1998/lunar-influence-on-the-electrochemical-production-of-colloidal-silver/

Er bestaan ook allerlei varianten op die soms beter lijken te zijn of zo...

 
Ik denk dat 'aarden' ook zou kunnen helpen om negatieve energie uit je lichaam te krijgen.

Lekker met de blote pootjes op een stuk gras. brrrr

Ik doe het vrijwel alle dagen.

Als ik onze ochtend thee zet ga ik de tuin in om kruiden en bloemen te plukken.

Dat doe ik tot nu toe op blote voeten. Over gras op ons natuurstenen terras.

Het voelt goed. Moet me er nu af en toe toe zetten maar als je eenmaal buiten loopt valt het aldoor weer mee.

En dan is het vooral weer erg lekker warm als je binnen komt.

 
Grappig, Poekie, doe ik ook! Gisteren de vuilniszak buiten gezet op blote voeten en GFT-afval in de GFT-bak in de achtertuin op blote voeten gedaan. Ik ben ook van plan om komende winter blootvoets in de sneeuw te lopen!

Mike

 
Afgelopen winter hebben wij op het strand op blote voeten gelopen, om te aarden.

We dachten bij zee is altijd goed.

Het vroor, een harde koude wind en daar liepen we in onze ski-pakken, muts op, handschoenen aan en met onze wandelschoenen in onze handen. Een gniffel ervaring.

Je moest de mensen ook zien kijken. 8O

Zolang je liep ging het prima.

Zodra je stil stond werd het te koud aan de voeten en trok het door je lichaam.

Een hele aparte ervaring die we zeker nog een keer gaan doen.

 
http://www.spiruella.nl/raw-cat-s-claw.html?___SID=U

Quote:
Cat's Claw (Uncaria Tomentosa) is een tropische houtachtige plant die groeit in de regenwouden van Zuid Amerika, algemeen bekend als Una de Gato en wordt traditioneel gebruikt in de Peruaanse geneeskunde voor de behandeling van een breed scala aan gezondheidsproblemen, met name om darmklachten, artritis, wonden, maagklachten, kanker, en nog veel meer te behandelen.

Wetenschappelijke studies laten zien dat het kan helpen ons immuunsysteem te stimuleren door de witte bloedcellen te versterken. Het bevat een aantal werkzame stoffen, zoals alkaloïden, en fytochemicaliën. Het belangrijkste alkaloïde, Rhynchophylline heeft een anti-hypertensief effect en kan het risico van een beroerte en een hartaanval verminderen door het verlagen van de bloeddruk, verhogen van de doorstroming en cholesterol te controleren. Door het stimuleren van het immuunsysteem, kan het helpen het lichaam te beschermen tegen virale infecties, zoals verkoudheid of griep.


 
Volgens David Wolfe overleeft werkelijk geen enkel ongewenst micro-organisme in neem, zo krachtig is dat spul. Hij poetst zijn tanden met neem-olie.

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan