Crohn

JVG

Well-known member
Er is een doorbraak in de behandeling van de ziekte van Crohn. Dat is een chronische ziekte, waarbij een deel van de darmen ontsteekt. Onderzoekers van het UZ Leuven hebben een nieuw medicijn ontdekt dat die ontsteking tegen kan gaan. Bij bijna de helft van de patiënten werkt het middel. In ons land lijden zeker 30.000 mensen aan de ziekte van Crohn.

 
Het zoveelste reguliere pilletje?

Het je zelf de ziekte van Crohn?

 
Neen, dit is het volledige artikel van het Nieuwsblad.

Wel een ´´geweldig´´ medicijn. Helpt bij bijna 50%, dus werkt niet voor meer dan 50%.

 
Gegoogeld: het heet Vedolizumab, een nieuw medicijn dat lymfocyten blokkeert (witte bloedcellen) die massaal naar de darm trekken.

 
Hier dan de link.

Voor de rest niet zo interessant.... Ben niet zo geïnteresseerd in 'pilletjes', zeker niet uit de reguliere medicijnkast.

Lia

 
Het is weer symptoom bestrijding he..ze zouden de oorzaak eens moeten onderzoeken en daar een oplossing voor bedenken.

 
De oorzaak is allang bekend maar deze ligt op een plaats waar ze niet willen zoeken namelijk het dieet...

http://www.second-opinions.co.uk/crohns.html#.Uhm27fvCTIU

Quote:
A high-carb diet, particularly one that contains significant amounts of cereal fibre, is the cause of both Crohn's disease and ulcerative colitis. A change to a low-carb, high-fat diet will effectively cure them both.


 
Dus we gaan de witte bloedcellen de pas afsnijden, want die veroorzaken de ontsteking? De visie dat warmteprocessen, zoals bijv. ontstekingen, een noodzakelijk afweermechanisme zijn ontbreekt totaal. Er wordt wederom geen enkele poging gedaan om te achterhalen wat nu deze afweerreactie daadwerkelijk veroorzaakt. Ziekte is immers een kwestie van botte pech en stom toeval, veroorzaakt door een gebrek aan medicatie. Dat is wat darwinistisch en pasteuriaans denken ons heeft geleerd.

Je kunt ook de vraag stellen in hoeverre het 'genezings'percentage van 50% klopt. Stel, er was daarvoor 1% 'genezing' op basis van de oude medicatie en nu is dat gedaald tot 0,5%. Je kunt dan aanvoeren dat er 50% patienten meer 'genezen' a.g.v. de nieuwe medicatie. Mark Twain schreef al dat er 3 soorten leugens zijn: leugens, verdomde leugens en statistieken.

Mike

 
Met genezen bedoelt men tegenwoordig dat mensen geen last meer hebben van de gevolgen van de ziekte.

Bovendien is Crohn geen ziekte: van ziekte is pas sprake als men zegt de oorzaak te kennen: maar daar is bij Crohn dus geen sprake van: men kent deze ziekte bij de gratie van de symptomen ervan.

Dus men kan dus ook niets genezen als men de oorzaken zegt niet te kennen.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
518.387
Leden
8.647
Nieuwste lid
Marco777
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan