Coronavirus

🤡



OMT-voorzitter Jaap van Dissel zegt dat dubbel testen op corona verstandig is bij aanhoudende klachten. “Doe zo’n zelftest desnoods twee keer. Je hoort wel dat de nieuwe variant BA5 niet bij de eerste, maar – bij aanhoudende klachten – wel bij de tweede test aangetroffen wordt,” aldus Van Dissel in een interview met het AD.


“Dus bind de kat niet op het spek, volg de regels, het kan geen kwaad dubbel te testen met enkele dagen ertussen,” adviseert Van Dissel in de krant. Twee keer testen zorgt dat het coronavirus beter wordt opgepikt, omdat sneltesten ‘minder gevoelig zijn dan een PCR-test’, zegt ook OMT-lid Marion Koopmans.

Niet één, maar twee mondkapjes​

Van Dissel vindt het overigens nog te vroeg om te zeggen of extra maatregelen nodig zijn. Wel zegt hij rekening te houden met ‘een serieuze opleving’ van het virus in het najaar en met nieuwe vaccinatierondes.

Twee keer testen dus. Dit doet denken aan de oproep van zijn beroemde Amerikaanse evenknie Anthony Fauci om niet één, maar twee mondkapjes te gebruiken tegen Covid-19.
 
Alleen een persoon wie iets te verbergen heeft geeft geen openheid van zaken.


 
Column van Pieter Kuit


Eerst dachten de artsen dat Hugo de apenpokken had. De zelftest die hij afnam slaat daar namelijk ook op aan, alsmede op griep, gordelroos, ingegroeide teennagels, voetschimmel, obstipatie, diarree, blaasontsteking, schurft en vlooien. Het bleken echter geen apenpokken te zijn, maar een restant acné (jeugdpuisten). Hugo is namelijk nooit volwassen geworden. Daar hoef je geen test voor af te nemen, dat zie je zo. De artsen gaan er dus van uit dat hij corona heeft: ingegroeide teennagels, voetschimmel, schurft en vlooien hebben ze geschrapt, omdat hij dat altijd heeft. Diarree, obstipatie en blaasontsteking heeft hij niet. Dan moet het dus corona zijn.


Wij wensen Hugo sterkte in zijn strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. We hopen dat de druppel aan zijn neus niet op het stikstofkaartje valt.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.675
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan