Chronisch moe, iemand nog tips ?

Zonne

New member
Hoi,

Iemand toevallig nog een mega goede ( of iets minder goed mag ook ..:) ) tip mbt chronische vermoeidheid ??
Weet iemand een goed supplement, of therapie of wat dan ook ?
 
http://www.townsendletter.com/Dec2008/hypothyroid1208.htmIn his book, Starr explains the differences between Types 1 and 2:
• With Type 1 Hypothyroidism, the thyroid does not produce sufficient amounts of hormone to maintain "normal" blood levels of hormones, which in turn will maintain normal blood levels of thyroid-stimulating hormone (TSH) produced by the pituitary. (I will say more about TSH a little later.)
• With Type 2 Hypothyroidism, the thyroid gland produces "normal" amounts of hormone, but the cells are unable to utilize the hormone properly. Some experts call this thyroid hormone resistance (which may be regarded as similar to insulin resistance).
Since many more people suffer from Type 2 than Type 1 hypothyroidism, and because Type 2 is widely misunderstood and misdiagnosed, this article will focus on Type 2: its manifestations, the best way to diagnose it (it's not with lab tests), and its treatment. For this article, I have drawn heavily from Mark Starr's book, Hypothyroidism Type 2: The Epidemic.


 
Dank je wel !
Pike, heb jij hier ervaring mee ?
Zou dit dan binnen het plaatje bij mij passen. TSH test altijd goed, maar 1 keer een keer op alternatieve wijze T3 laten testen en die was mega laag. Alleen reageerde ik vervolgens niet echt goed op medicatie
 
Ja ik gebruik nu sinds een jaar of twee een dierlijk schildklier supplement met alle hormonen erin vergelijkbaar met armour thyroid. Mijn testen van zowel tsh, t4 en t3 waren ook alrijd goed terwijl ik toch allerlei klachten had die direct met de schildklier in verband worden gebracht.
Na vrij lang grote hoeveelheden jodium te hebben gebruikt wat telkens goed begon maar waar de effectiviteit elke keer langzaam van afnam, kwam ik erachter dat het positieve effect te maken had met grotere productie schildklierhormoon.
Maar dit is dus een tijdelijke verhoging n.a.v. deze enorme hoeveelheid jodium.
En met het schildklier supplement heb ik dezelfde positieve effecten. Ik ben er een keer of drie, vier mee gestopt om te kijken of ik het nog nodig had maar dat resulteerde telkens in toename van klachten.
Het is wel even goed uitzoeken wat nu de juiste dosis is.

Op welke alternatieve manier ben je toen getest op T3? En ben je ook regulier op T4 en 3 getest?
Welke medicatie heb je toen gehad en wat gebeurde er dan?
 
Goh Pike, het is bij mij allemaal best lang geleden dus even graven naar info in mijn hoofd hoor.
De alternatieve test was een 24 uurs urine test naar schildklierhormonen. Arts had de uitslag nog nooit zo laag gezien in T3.
Ik ben toen thereoidum ( wha, zo schrijf je het niet, maar hoe dan wel ?) gaan slikken. Ik kreeg toen echter binnen korte tijd hartkloppingen etc.

Wat voor soort klachten had ( heb ?) jij die gerelateerd kunnen zijn aan de schildklier ? Ik kom eigenlijk niet verder als moe en mega koud ( en soms wat schor met praten ).
 
Grappig, ik heb ook die 24 uurs urine test gedaan en daaruit kwam ook dat mijn t4 en t3 laag waren.
Mijn grootste klacht was chronische vermoeidheid. Daarnaast trage darmwerking en pijn in de knieën bij langdurig staan. Maar ook slapeloosheid, astmatische klachten, hooikoorts en depressieve buien. Alhoewel dat laatste ook kan komen door de vermoeidheid en de uitzichtloze situatie natuurlijk.
Maar het is zeker waar dat de schildklier een enorme invloed heeft op je psychische welbevinden.
Ook heb ik (lichaams) haaruitval, op de benen voornamelijk, en de buitenste 1/3 van de wenkbrauwen.

Je hartkloppingen kunnen heel goed veroorzaakt zijn doordat je een hoog adrenaline niveau hebt als compensatie voor het T3 tekort. Door te snel en te veel t3 toe te voegen worden je cellen gevoeliger voor adrenaline met als gevolg de hartkloppingen.
Lees dit maar eens:
http://www.forefronthealth.com/hypothyroidism-and-adrenal-fatigue/

De oplossing is dan om erg laag te beginnen met schildklier en deze zeer langzaam te verhogen.

 
Ik zal bovenstaande link lezen, morgen ofzo ( vandaag een off dag pfff want dan gelijk ook zowel lichamelijk als psychisch offffff).
Grappig ( nou ja eigenlijk helemaal niet) maar volgens mij snappen wij elkaar wel qua klachten etc. Ik herken in ieder geval wat je schrijft.

ik heb ook een tijdje adrenal supplementen ingenomen, maar geen resultaat. Ik zie al dat bovenstaande link van jou daar ook, gedeeltelijk, over gaat.
Maar die schildklier medicijnen die je nu slikt, die krijg je via een arts neem ik aan ? En , het belangrijkste, voel je duidelijk verschil ??
 
Maar die schildklier medicijnen die je nu slikt, die krijg je via een arts neem ik aan ?

Haha nee : )
Ik zou nog geen schilkliermedicijnen krijgen van een dokter ook al hield ik een pistool tegen zijn hoofd. (wel vaak zin in gehad trouwens)

Vanwege het feit dat mijn schildklierwaarden in mijn bloed "oke" zijn krijg ik dus geen schildkliermedicijnen.
Het spul wat ik neem is gewoon zonder recept verkrijgbaar omdat het wordt aangemerkt als voedingssupplement. Maar het heeft precies dezelfde werking als armour of thyroideum alleen zijn die laatste gestandaardiseerd en dat spul van mij is dat niet.

En ja ik voel mij duidelijk veel en veel beter. Paar keer gestopt om te kijken wat het effect daarvan is maar dat deed de klachten weer snel verergeren.
 
ooh wat fijn dat je je zoveel beter voelt !!! Dus vermoeidheid minder, maar ook de psychische klachten etc ?
Kan je me de naam van dat supplement geven misschien ? Dan ga ik er in ieder geval over lezen.
 
Ook ik wil graag weten wat je precies neemt, eventueel via email als je het liever niet openbaar neerzet.

Ooit eens bij de huisarts getest en zelfs regulier was een van de waardes niet ok, maar de andere waardes waren net goed dus goed, dat was 20 jaar geleden.
Maar nu ik weer zoveel dingen herken hier, ga ik dit pad maar eens echt bewandelen, wel eerst weer goed inlezen.
Nooit schildklier supplementen genomen en ik wil eigenlijk ook geen synthetisch of geraffineerd spul.
Alle andere dingen die ik geprobeerd hebt gaven slechts tijdelijk een boost en na een tijd van rust is de energie vaak snel weer weg. Magnesium houdt me psychisch op de been en zorgt met wat anders dat ik kan slapen.

edit: bedankt, dat was snel.. (de vorige post stond er nog niet toen ik begon met schrijven)
 
Zonne, neem ook sole, zoethoutthee en ashawagandha, vit. C, B complex en selenium-/zink. Of kies hier een aantal uit.
 
Elkedageenei, wil je dat een beetje toelichten ( waarom raadt je die dingen aan ). Ik ben een beetje supplement-moe namelijk. Ik merk van bijna niets dat het wat goeds voor me doet, behalve dan vit c en Q10. Rest niet en ik heb echt al heel veel geslikt...
 
Chronisch moe, moe al bij het opstaan is typisch voor bijnieruitputting.,
Zout heb je tekort vandaar sole (oplossing Keltisch zeezout in water)

Ashwagandha is een adaptogeem dat wil zeggen bij te weinig Cortisol wort het verhoogd en bij te laag vice versa.
Zoethout ondersteunt je bijnieren.
Vitamine C geeft je immuunsysteem een boost.

Vitamine B complex geeft meer energie.
Verer rust regelmaat en reinhied als je wit. Die doen het ook nog steeds goed.,
 
Dank je voor je uitleg. Maar ik begreep van Pike dat juist lang niet altijd de bijnieren voor de problemen zorgen. Ik heb alleen de link nog niet gelezen, ik heb gewoon even niet de energie om te focussen.

Pike, ben jij die schildklier supplementen op eigen beweging gaan slikken of wel onder begeleiding van arts of therapeut ?
 
Op eigen beweging, maar wel nadat ik genoeg informatie had over hoe je dit moet aanpakken.
Ik zou niet weten wat een arts of therapeut voor meerwaarde zou kunnen hebben voor mij. Daarbij komt dat ik geen arts ken die hierin gespecialiseerd is.
De voortgang hou ik bij dmv temperatuur en pols check. Niet elke dag natuurlijk maar op bepaalde tijden, zoals je 'normaal' zou kijken hoe het er voorstaat aan de hand van bloedtesten doe ik dat nu dus op deze manier.
 
Bloedtesten meten alleen de extreme waarden dus veel voorkomende problemen leggen ze er niet mee bloot.
 
Dat begreep ik idd uit de posts van Pike. Ik blijf het moeilijk vinden. Eerst maar eens over gaan lezen, maar de energie is even kwijt.... en dan is mijn concetratievermogen dus erg laag.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
496.902
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan