Er worden allerlei gezondheidsoordelen toegeschreven aan chlorofyl, waaronder de bescherming tegen kanker. Interessant want dat is ook een link met zuurstoftoevoer doordat chlorofyl omgezet kan worden tot hemoglobine, de zuurstofdragende stof in het bloed.
Op onderstaande website kwam ik weer bij uit bij de gezondheidsvoordelen.
http://www.chalix.com/nl/141/wat-is-chlorofyl-chlorophyl-chlorella-spirulina/
Als je groente kookt, gaat de chlorofyl verloren. Het magnesiumatoom in het centrum van de chlorofylmolecuul wordt ingeruild voor waterstof, wanneer de felgroene kleur verbleekt tijdens het koken. Het wordt dan een feofytinemolecuul. Als er een ijzeratoom in plaats van de magnesiumatoom in de chlorofylmolecuul komt wordt het een hemoglobinemolecuul en kleurt het rood.
Wat is nu de bedoeling? Kunnen wij veel met de inname van chlorofyl en dat zou betekenen dat het ook wel een beetje zonde is om alle chlorofyl weg te koken door groente lang te verwarmen? Of is het juist goed om chlorofyl weg te koken. We zijn immers mens en geen plant. We hebben dus hemoglobine nodig en niet direct chlorofyl.
Mijn vragen zijn:
-Kan je lichaam chlorofyl uit rauwe groente halen? Of alleen gedeeltelijk?
-Kan je lichaam chlorofyl omzetten tot hemoglobine?
-Kan je lichaam feofytine omzetten tot hemoglobine?
Op onderstaande website kwam ik weer bij uit bij de gezondheidsvoordelen.
http://www.chalix.com/nl/141/wat-is-chlorofyl-chlorophyl-chlorella-spirulina/
Als je groente kookt, gaat de chlorofyl verloren. Het magnesiumatoom in het centrum van de chlorofylmolecuul wordt ingeruild voor waterstof, wanneer de felgroene kleur verbleekt tijdens het koken. Het wordt dan een feofytinemolecuul. Als er een ijzeratoom in plaats van de magnesiumatoom in de chlorofylmolecuul komt wordt het een hemoglobinemolecuul en kleurt het rood.
Wat is nu de bedoeling? Kunnen wij veel met de inname van chlorofyl en dat zou betekenen dat het ook wel een beetje zonde is om alle chlorofyl weg te koken door groente lang te verwarmen? Of is het juist goed om chlorofyl weg te koken. We zijn immers mens en geen plant. We hebben dus hemoglobine nodig en niet direct chlorofyl.
Mijn vragen zijn:
-Kan je lichaam chlorofyl uit rauwe groente halen? Of alleen gedeeltelijk?
-Kan je lichaam chlorofyl omzetten tot hemoglobine?
-Kan je lichaam feofytine omzetten tot hemoglobine?