Borstkanker

JVG

Well-known member
Vrouwen met een familiegeschiedenis van borstkanker moeten een vijf jaar durende medicatiekuur krijgen. Dat heeft de Britse Gezondheidsdienst (NHS) verklaard. Zo zouden operaties vermeden moeten worden.

Raloxifen en Tamoxifen, twee medicijnen met een anti-oestrogene werking, verlagen volgens studies het risico op borstkanker met 30 tot 40 procent. Nieuwe richtlijnen van de NHS raden nu aan om die medicijnen te verstrekken aan alle vrouwen die drie kansen op tien hebben om de ziekte te krijgen.

De NHS wil ook dat meer vrouwen een genetische screening kunnen ondergaan. Voorlopig is er in Groot-Brittanië enkel screening voorzien voor vrouwen die minstens 20 procent risico lopen één van de twee genen geërfd te hebben die verhoogde kans geven op borstkanker. Voortaan zouden ook vrouwen die 10 procent kans maken, zich kunnen laten screenen.

‘Dit is een belangrijke mijlpaal voor de vele duizenden vrouwen die een familiegeschiedenis van borstkanker hebben’, verklaarde een tevreden Maggie Alexander, het hoofd van de groep die de richtlijnen opstelden.

 
Jeetje, 'de industrie' is nieuwe markten aan het aanboren. Nou volgens deze richtlijn, zou ik 'aan de medicijnen' moeten, mooi niet dus.Ik probeer mijn oestrogeengehalte met voeding en een vleugje natuurlijk progesteron te normaliseren, volgens mij de beste manier...

 
#t=62
Quote:
Breast Cancer From Cell Phone Radiation

A new study raises concerns of a possible association between cell phone radiation exposure and breast cancer in young women. The research team, led by Dr. Lisa Bailey, a former president of the American Cancer Society's California Division and one of California's top breast surgeons, studied four young women -- aged from 21 to 39 years old -- with multifocal invasive breast cancer. The researchers observed that all the patients developed tumors in areas of their breasts next to where they carried their cell phones, often for up to 10 hours per day, for several years. None of the patients had a family history of breast cancer. They all tested negative for BRCA1 and BRCA2 -- breast cancer genes linked to about one-half of breast cancer cases -- and they had no other known breast cancer risks.


 
Vraag/ discussiepunt:

Mijn familie is erfelijk belast met het borst kanker-gen,

Mijn moeder op 36 jarige leeftijd (gelukkig wel overleefd)

En verder allenandere vrouwen in deze familie ook op jonge leeftijd,

Hierdoor word voor mij aangeraden vanaf 25jaar elk jaar een mammo, dit weiger ik zoiezo, mijn borsten worden onder geen beding platgedrukt!

Echo is voor mij de enige optie die eventueel openstaat, maar liever helemaal niet

Ik ben pas 23 jaar, nooit de pil geslikt, jaar lang borstvoeding gegeven, en leef volgens de westen price inmiddels tijdje.

Maar ik eet wel heel veel (rauwe kaas), en omdat het dus zoveel voorkomt in mijn familie ben ik wel extra voorzichtig, en vraag ik me af of het inderdaad waar is dat veelvuldig kaas eten bij gen-dragers de kans juist weer vergroot? Of is dit weer een van de vele fabels ;)

Of zijn er wel degelijk aspecten waar je als gen-drager rekening mee moet houden?

Wat is jullie kijk hierop?

 
Quote:
vraag ik me af of het inderdaad waar is dat veelvuldig kaas eten bij gen-dragers de kans juist weer vergroot?


hoi Nieuwbegin, ik heb nog nooit van dit fabeltje gehoord.

Bestaat het fabeltje uberhaupt echt wel?

En hoe linkt men dan borstkanker aan kaas?

 
Er bestaat geen 'risico-gen' op borstkanker. De genen volgen, ze leiden niet. Genetische mutaties zijn het SYMPTOOM, niet de oorzaak! En een link tussen de consumptie van kaas en dragers van dit gen? Niet alleen ben je gevoelig voor mythes, maar ook nog mythes verspreid door vegetariers. Er komt bij vegetariers even veel kanker voor als bij niet-vegetariers, misschien zelfs wel vaker.

Mike

 
Oké!

En dat is nou fijn aan dit forum, dat zulke mythen ter sprake kunnen komen en uit de wereld geholpen kunnen worden!

Denk namelijk dat er steeds meer vrouwen zullen zijn die te horen krijgen dat ze verhoogd risico lopen door "zgn gen" ;) zie alleen al die bekende BNer die haar borsten preventief liet verwijderen... absurd, lekker veel media-aandacht en 100en zullen volgen..

En gevoelig ben ik niet voor mythes, ik praat/discussieer er graag over, om het te kunnen bespreken met anderen wat zij ervan denken en vinden..

en aangezien ik in mijn gehele omgeving met een opgetrokken neus word aangekeken vanwege mijn levensstijl (weston price) met de nodige vervelende opmerkingen dagelijks..

Is dit forum de enige uitlaatklep/discussiepunt voor me ;-)

 
kanker, maakt niet uit hoe of het heet, wordt o.a. veroorzaakt door een zuurstoftekort op celniveau en een (te hoge) inname van suikers/koolhydraten/granen etc....

En het zuurstof verhaal was in 1930 al bekend door Otto Warburg, maar er wordt vervolgens niets meer mee gedaan.

Lia

 
Hoi Poekie, ja het was al bekend in 1930, maar het wordt ook door nieuw onderzoek bevestigd:

http://jmcb.oxfordjournals.org/content/4/3/174.full

Hypoxia and miscoupling between reduced energy efficiency and signaling to cell proliferation drive cancer to grow increasingly faster

 
Quote:
Een therapie om borstkankercellen te doden kan in sommige gevallen juist zorgen voor uitzaaiing van de tumor. Dat ontdekte een onderzoeksteam onder leiding van Leids celbioloog Erik Danen. Science Signaling publiceert 11 februari hun artikel.

http://nieuws.leidenuniv.nl/nieuws-2014/borstkankerexperimentele-behandeling-borstkanker-stimuleert-mogelijk-uitzaaiing.html?utm_source=140211-extern&utm_medium=e-mail&utm_content=borstkankerexperimentele-behandeling-borstkanker-stimuleert-mogelijk-uitzaaiing&utm_campaign=nieuwsbrief

 
New test suggests antidepressant Paxil may promote breast cancer

A team of researchers from the City of Hope in Duarte has developed a speedy way to identify drugs and chemicals that can disrupt the balance of sex hormones in human beings and influence the development and progress of diseases such as breast cancer.

In a trial screening of 446 drugs in wide circulation, the new assay singled out the popular antidepressant paroxetine (better known by its commercial name, Paxil) as having a weak estrogenic effect that could promote the development and growth of breast tumors in women.

This is important because as many as a quarter of women being treated for breast cancer suffer from depression — a condition most commonly treated with antidepressants known as SSRIs (selective serotonin reuptake inhibitors), including Paxil, which has been on the market since 1992. Almost a quarter of American women in their 40s and 50s are taking an antidepressant, mostly SSRIs.

http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-antidepressant-paxil-breast-cancer-20140218,0,3273056.story#ixzz2trq95i3J

 
@ Tuna

Dit artikel toont weer maar aan dat antidepressiva niet goed zijn !

 
Dank je wel Tuna.

Mensen die niet weten waar ze met hun toxinen heenmoeten worden depressief.

In de plaats dat deze mensen de weg gewezen wordt, worden ze nog dieper in de shit geduwd met antidepressiva, die van zichzelf ook weer een bron van toxinen gaan vormen.

Hoe ziek wil je het hebben?

 
Quote:
Als je regulier sterft aan kanker is het door de ziekte, als je alternatief gaat sterf je aan de behandeling volgens de overheid. Net weer iemand gezien die wegens borstkanker een medicijn krijgt dat je hormonen op een laag pitje zet en zo botontkalking aanjaagt en dat middel Tamoxifen krijgt. De Tamoxifen zou de kans op terugkomen van de kanker halveren. Wat ze er alleen niet bij vertellen is dat het de kans op een agressievere vorm kan verviervoudigen en de kans op problemen bij een borstreconstructie kan vergroten:

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090825150954.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21987043

De duivel zit in de details zeiden ze vroeger al..... De bijwerkingen worden blijkbaar niet allemaal genoemd:

http://www.apotheek.nl/Medische_inf...oducten/Tamoxifen.aspx?mId=10704&rId=2331

Ik heb de afgelopen jaren veel vrouwen met borstkanker gesproken en keer op keer zag ik een traumatische gebeurtenis meestal een jaartje voor het ontdekken van een knobbel. En dan kom je toch weer terug op de rol van emotionele stress die zich uit in de borsten van de vrouw die van nature een verzorgende rol speelt. Je hoeft het niet te geloven maar onderzoek altijd de emotionele kant van ziekte want we worden niet alleen ziek door toxines in voedsel en omgeving. Wel kunnen deze je verzwakken of gedrag beïnvloeden, denk aan BPA, de pil etc. Wil je meer weten van de natuurwetten van Hamer lees dan gerust eens de samenvatting of bezoek de lesdagen van Mies Kloos.

http://www.leefbewust.com/hamer.pdf

http://bit.ly/1kxF3bV

http://bit.ly/1kxF5Ao

http://www.leefbewust.com/070314.htm

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.487
Berichten
510.672
Leden
8.641
Nieuwste lid
Sergiokef
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan