Boekweit

edwin

Well-known member
Over boekweit lees ik verschillende dingen wat betreft antinutriënten.
Er zijn artikelen waarin staat dat er veel fytinezuur in zit. Er zijn ook artikelen waarin staat dat er helemaal geen fytinezuur in zit.
Weet iemand hier wat meer van?
 
Over boekweit lees ik verschillende dingen wat betreft antinutriënten.
Er zijn artikelen waarin staat dat er veel fytinezuur in zit. Er zijn ook artikelen waarin staat dat er helemaal geen fytinezuur in zit.
Weet iemand hier wat meer van?
Alle zaden zijn giftg, het zijn de kinderen van de plant dus die worden beschermd dmv fytinezuur en oxaalzuur.
 
Ja kiemen en fermenteren brengen de antinutrienten in plantaardig voedsel omlaag. Het is een oplossing om de antinutrienten te omzeilen.
 
Boekweitzaden een nacht laten wellen in schoon, liefts gezuiverd water met een theelepeltje natriuimbicarbonaat neutraliseert de meeste zuren en ontrekt antinutrienten.
's Ochtends goed naspoelen met schoon water.

Bij het koken van de boekweit het eerste kookwater weggooien en de boekweit even afspoelen met schoon water.
Daarna nomaals aan de kook brengen met wat zout en ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje laten garen en even laten nagaren.

Kaas, boter of andere smaakmakers naar wens toevoegen en dan is boekweit best goed te eten.
 
Boekweitzaden een nacht laten wellen in schoon, liefts gezuiverd water met een theelepeltje natriuimbicarbonaat neutraliseert de meeste zuren en ontrekt antinutrienten.
's Ochtends goed naspoelen met schoon water.

Bij het koken van de boekweit het eerste kookwater weggooien en de boekweit even afspoelen met schoon water.
Daarna nomaals aan de kook brengen met wat zout en ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje laten garen en even laten nagaren.

Kaas, boter of andere smaakmakers naar wens toevoegen en dan is boekweit best goed te eten.
Wat een gedoe om een beetje boekweit te eten wat op zich al weinig voedingswaarde heeft waar na het koken niks meer van over blijft.
 
Van witte basmatirijst krijg ik vaak plakkerige ontlasting. Daarom ben ik op zoek naar een andere koolhydratenbron.
Met boekweit heb ik dat niet tot nauwelijks.
Blijkbaar irriteert basmatirijst mijn darmen en doet boekweit dat niet.
 
Van witte basmatirijst krijg ik vaak plakkerige ontlasting. Daarom ben ik op zoek naar een andere koolhydratenbron.
Met boekweit heb ik dat niet tot nauwelijks.
Blijkbaar irriteert basmatirijst mijn darmen en doet boekweit dat niet.
En hoe reageer je op pompoen en bataat?
 
Wat een gedoe om een beetje boekweit te eten wat op zich al weinig voedingswaarde heeft waar na het koken niks meer van over blijft.
Vinden de investering aan tijd en aandacht wel meevallen omdat we er al aan gewend zijn om uitgebreid bezig te zijn met onze voeding. Het is een lichtverteerbare en smakelijke variatie in ons voedingspatroon. Er zit koolhydratenvoedingswaarde in en de rest halen we wel uit andere voeding.
 
Vinden de investering aan tijd en aandacht wel meevallen omdat we er al aan gewend zijn om uitgebreid bezig te zijn met onze voeding. Het is een lichtverteerbare en smakelijke variatie in ons voedingspatroon. Er zit koolhydratenvoedingswaarde in en de rest halen we wel uit andere voeding.
Koolhydraatvoedingswaarde is geen voedingswaarde
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.325
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan