Bloed laten prikken

mmsk1

New member
Hallo allemaal,

Wij leven inmiddels al een aantal jaar (zo veel mogelijk) volgens de Weston Price/Paleo principes. Omdat hier altijd veel extra over gevraagd wordt wil ik toch graag in dit onderwerp uitweidden over het gevolg ervan.

Ik kamp tot op heden nog steeds met een paniekstoornis, straatvrees en depressie.
Ik heb door de jaren heen alle psychische riedeltjes afgelopen, als therapieën en medicijnen.
Wij zijn van mening dat deze bovenstaande klachten voortkomen uit een schommelende suikerspiegel en bijnieruitputting. Deze is ook aangetoond maar bij een verhaal over bijnieren of hypoglycemie worden we scheef aangekeken en krijg ik het advies vooral door te gaan met alles wat ik al deed. (Toen ik anderhalf jaar geleden op huwelijksreis ging en een week "van god los" at was ik weer helemaal terug bij af; Zodra ik mij aan mijn principes houd, is het stabiel.

Ik heb op mijn 27e nog steeds last van acne. En weet door te lezen dat dit komt door een bacterie in de darmen. Ook hierbij heb ik alle riedels afgelopen welke de maatschappij te bieden heeft, antibioticakuur (van een paar maanden!!!) cremes met antibiotica en andere troep, chemische peelings etc etc... maar een darmonderzoek?

Naast sporten, ontspanning door te lezen, goede voeding, voldoende slaap etc heb ik laatst besloten bij de huisarts een bloedonderzoek te laten doen. Een deel van mijn onrust is het gezond willen zijn/worden en ik wil graag antwoorden en bevestigingen dat ik goed bezig ben. (Ik word zo moe van het constant uitleggen aan mijn omgeving dat ik geloof ik het veel eten van dierlijke vetten, keltisch zeezout niet slecht voor je is etc etc). Na een aantal jaar wordt ik daar aardig ontmoedigd van.

Mijn uitslagen van de bloedtest staan hier: (de waarde en erachter wat volgens de huisarts normale waardes zijn)

Hematologie
Bezinking (BSE): 5 Normaal 1/12
Hemoglobine (Hb): 7,8 Normaal 7/9,2
Hematocriet (Ht): 0,4 Normaal 0,32/0,44
Erytrocyten: 4,36 normaal 3,7/5
leukocyten: 7,9 normaal 4/10
trombocyten: 234 normaal 150/350
m.c.v.: 91 normaal 82/98
m.c.h.c.: 19,6 normaal < 20,3/22,2
m.c.h. : 1,79 normaal 1,7/2,1

Differentiatie
neutrofiele granulocyten, absoluut: 4,8 normaal 1,3/5,7
lymfocyten, absoluut: 2,1 normaal 0,8/3,7
Eosinofielen totaal: 0,32 normaal -/0,4
Basofiele granulocyten, absoluut: 0,1 normaal -/0,1
Monocyten, absoluut: 0,6 normaal 0,2/0,9

Chemie (had een kouwgom op voor de bloedtest dus bleek niet helemaal nuchter en verklaart de hoge waarde aspartaat)
Glucose nuchter: 4 normaal 4/6
Aspartaataminotransferase( ASAT;SGOT): 18 normaal -/31
Gamma-glutamyltransferase (GammaGT): 12 normaal -/38
Kreatinine: 55 normaal 44/80
CKD-EPI, eGFRKreatverklaring schatting: 124 normaal 60/-
Kreatinineklaring MDRD (GFR) uitslag : 115 normaal 60/-
Cholosterol totaal: 4 normaal -/6,5
HDL- cholesterol: 1,47 normaal 1,1/2
Cholesterol/HDL-cholesterol ratio: 2,72
LDL- cholesterol: 2,2 normaal -/4,5
triglyceriden: 0,7 normaal -/2,2
thyroid stimulerend hormoon (TSH): 2,53 normaal 0,35/5,5
Vitamine D: 35,8 normaal <50/150
Vitamine B12: 187 normaal 138/652
Vitamine B12 holo-transcobalamine/actief: 59 normaal 21/117
Foliumzuur: 11,5 normaal 5,9/35,4

Ik kreeg te horen bij de huisarts alleen vit D bij te moeten slikken. De B12 is genoeg aktief? Ook mocht ik trots zijn op mijn cholesterol.
Graag hoor ik jullie mening en adviezen op mijn uitslagen. Schroom niet, ik doe dit als leerproces om gezonder te zijn en te worden.

Ook zou ik graag een darmomderzoek, onderzoek naar mijn bijnieren willen. Weet iemand waar ik dit het beste kan doen? Ben zelf woonachtig in Almere, Flevoland.

Heel graag jullie reacties!
 
Uit je bloedanalyse valt op dat de B12 waarde tussen de 148 en 250 pmol/l zit. Dit wordt het grijze gebied genoemd en in dat geval zou er B12-tekort aan de orde kunnen zijn. De uitkomst van een bloedonderzoek toont niet in alle gevallen B12 tekort aan.

Op de site van Stichting B12 tekort kan je meer terugvinden over de testen om tekort vast te stellen, de diagnose en de oorzaken waarbij kwikbelasting ook niet vergeten mag worden.

In jouw geval vooral vragen om aanvullende testen waaruit intrinsieke factor gehaald kan worden.

http://www.menssana.nu/pages/nl/vitamine-b12-tekort-nieuw/diagnostiek.php
http://www.menssana.nu/pages/nl/vitamine-b12-tekort-nieuw/zelfhulp-pagina.php
http://home.kpn.nl/hindrikdejong/NTvG-nr49-2005.pdf
https://www.nvkc.nl/sites/default/files/NTKC/N60_045792_WQ_20_Muskiet.pdf
 
Ik kan het niet laten maar waarom kauw je na al deze jaren bezig te zijn met voeding nog kauwgom?

vitamine D is inderdaad te laag, de onderwaarde van 50 is te laag een betere onderwaarde is 80. Je kan hiervoor levertraan nemen, daar zit ook vitamine a wat samenwerkt met vitamine d Je hebt ze allebei nodig om calcium en fosfor in je botten te krijgen.
Bij vitamine b12 kan je ook een tekort hebben met een lage waarde of als de waarde voor foliumzuur niet goed is (ik even niet of die dan te hoog of te laag is)
De andere waarden daar weet ik niks van af.

Ik denk eerlijk gezegd dat je hiermee geen definitieve oplossing gaat vinden, te korten aanvullen zal zeker helpen. Maar als je al zo lang goed eet en nog steeds geen vooruitgang boekt moet je het probleem ergens anders zoeken. Ik denk dat je nog ergens gifstoffen hebt opgeslagen en die niet goed kan ontgiften en ik zou daarvoor verder mee gaan. Ik kom dit zelf ook overal tegen in goede informatie.
Om iets makkelijks uit te sluiten, heb je almangaan vullingen?

Ik weet geen goede therapeuten/artsen die echt snappen hoe je echt goed kan ontgiften.
Ik weet wel dat forumlid colonquixote (Ronald Stalling) heel veel weet over de spijsvertreing en ik meen me te herinneren dat hij ook ooit iets gepost had waar uit blijkt dat hij ook toxines op een goede manier op kan sporen. Hij heeft een parktijk in Amersfoort.
https://www.fatsforum.nl/forums/topic/goede-darm-therapeut/page/2/#post-129046
 
De verkeerde post is er in geplakt, dit moet de tekst zijn:

Een mailtje van mijn provider bevestigde dat ik weer eens platgelegd ben door een hacker-spammer. Mijn website zal helaas even moeten wachten in verband met urgente werkzaamheden en zal dus tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Voel je vrij om bij vragen even te mailen naar praktijkhecate(at)hotmail(punt)com en vermeld dan graag even je telefoonnummer en de meest geschikte tijden er bij.

 
ik moest ook direct aan ons forumlid colonq denken. Mogelijk moet je het in de darmen zoeken.
Dit verhaal is daarbij wel interessant http://volzicht.nl/zijn-lekkende-darmen-de-oorzaak-van-jouw-oogklachten/?utm_campaign=enormail&utm_source=enormail&utm_medium=email&utm_content=Zijn%20lekkende%20darmen%20de%20oorzaak%20van%20jouw%20oogklachten?
 
Ik verwachtte die vraag over de kauwgom haha, mijn man is sceptischer qua voeding en wil graag meer in de maatschappij staan. Zo ligt er een doosje kauwgom in de auto, en hij vond dat ik erg uit mijn mond stonk die ochtend. Soms is het principe "Pick your fights" ook aan de orde helaas.

Ik gebruik zelf zo min mogelijk koemelkproducten. Wanneer ik rauwe melk in huis heb wil ik deze wel verwerken tot boter of kwart ed, maar ik kom er steeds zeldzamer. Ook fruit,cacao en varkensvlees laat ik vanwege de acne veelal achterwege.

Ik heb geen idee wat homocysteïnetest is, zal dit vanavond gaan opzoeken.
Verder lees ik nog een aantal websites en forumleden die ik nader zal bekijken en wil ik jullie allemaal hartelijk danken voor de reactie.
Ik heb een fles h202 staan, in het kader van ontgiften, maar elke keer wanneer ik opbouw krijg ik braakneigingen. Levertraan heb ik ook in huis, maar sinds ik dat gebruik lust ik ook geen kaneel meer en komt gedurende de dag steeds de smaak omhoog. (hij heeft een kaneelsmaakje) Ik wil wel de capsules nog een kans gaan geven.


 
@ mmsk1

Uit je informatie valt te halen dat je een gebrek aan maagzuur hebt en hierdoor klachten ondervindt met de vertering. Hierdoor is er te weinig opname van vitamine B12.

Over de homocysteïnetest vertellen volgende links meer
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=491&cod=17&page=
https://vitamineb12nu.nl/vitamineb12-waarde-testen.php

Met betrekking tot het herkennen van een tekort aan maagzuur, verwijs ik je naar volgende links
http://integraalmedischcentrum.nl/patienten/imc-indicatie-klachten/maagklachten/maagzuur-tekort/
http://www.voedingisgezondheid.nl/maag_sub_1_maagzuur.html

 
h2O2 werkt wat ik merk alleen maar als je zelf goed kan ontgiften. Dan werkt je lichaam meer zuurstof geven of voldoende omdat je lever en nieren dit goed kunnen afvoeren. Jij hebt er al die tijd niks van gemerkt behalve nadelen. Waardoor ik vermoed dat je in iedergeval je lever niet optimaal zal functioneren om de gifstoffen er uit te werken. Dit komt niet uit tests van de huisarts om dat die heel iets anders meten, de resultaten daarvan zeggen niets over hoe goed de eerste en tweede fase van de leverontgifting werken. Het meet heel iets anders wat pas te zien is in het bloed als er dode levercellen en het bloed zitten en de lever al voor 90% niet meer werkt (als ik het me goed herinner).
Waarom jij er braakneigingen van krijgt weet ik niet.

Er zijn ook nog andere smaken levertraan zoals sinaasappel en chocolade. Heb je ook al geprobeerd om de levertraan te nemen direct voor een grote maaltijd, zodat er zoveel eten op komt te liggen dat het niet meer omhoog kan komen?
 
Levertraan: Als kind kreeg ik dit van mijn moeder en proefde het urenlang.
Nu neem ik levertraan en ga eten. Hetzij in de ochtend of in de avond. Geen problemen.
 
Vivianne als ik praat over vroeger heb ik het over mijn lagere schooltijd of misschien nog daarvoor. Niet erg waarschijnlijk dat ik toen te weinig maagzuur had. Met zure haring heb ik het ook. Oprispingen. i
 
Oprispingen hoeven toch niet altijd wat te zeggen over maagzuur? Mijn idee is dat iemands lichaam op dat moment niet te zit wachten op hetgeen hij/zij erin stopt (zoals bijvoorbeeld haringen). Er zijn voedingsmiddelen die verzwakkend voor je zijn en misschien dat oprispingen daar een signaal van zijn.
 
Bedankt vivianne, dit vermoeden had ik een jaar of 2 geleden ook..

Over het ontgiften is jammer, die flessen waren vrij prijzig (ik stip er wel nogsteeds acne mee aan) en inmiddels is de 35% ook niet meer te koop toch?

Levertraan voor de avondmaaltijd ga ik vanaf vandaag proberen en vind ik een hele goede tip! Ik deed het altijd sochtends bij het ochtendritueel met sole ed.

Kaaskanlekkerzijn, ik wil me graag meer verdiepen in hoe ik wel beter zou kunnen gaan ontgiften, tot op heden had ik het gevoel dat mijn lichaam de h2o2 zelf wilde weigeren, maar dat kan ook iets mentaals zijn natuurlijk.
 
Na de pagina over maagzuur gelezen te hebben, doe ik vrijwel de oplossingen al.
Vraag mij ook af of er een patroon is tussen stressvolle periodes en rustige periodes en wat dit voor effect heeft op het maagzuur.

Het klinkt tevens wel logisch. Want wanneer ik heel erg gespannen ben krijg ik inderdaad last van mijn maag.
 
Stress zorgt inderdaad voor verminderde aanmaak van maagzuur.

Bijgaand citaat komt uit nieuwsbrief van Juglen
Door stress zal je lichaam de spijsvertering zoveel mogelijk platleggen, waardoor je voedsel minder goed verteerd wordt. De aanmaak van maagzuur, enzymen en hongerhormonen zal drastisch afnemen. Door meer leptine ga je minder ghreline aanmaken. Leptine is het verzadigingshormoon, ghreline zorgt juist dat je trek krijgt. Als je stress hebt staat dit proces stil. Je hebt dus minder trek. Minder maagzuur en enzymen zorgt ervoor dat je eten minder goed verteerd wordt en dat je darmfunctie terugloopt. Dit gebeurt enerzijds doordat er minder bouwstoffen opgenomen worden, maar anderzijds ook doordat je voeding minder wordt afgebroken.

Tevens kan je hierover meer lezen onder volgende link
http://www.natuurgeneeskunde-praktijk.nl/index.php?pagina=stress

Wat je als ondersteuning voor je bijnieren kan doen is het innemen van Ribes Nigrum op basis van gemmotherapie. Zelf heb ik hier goede ervaringen mee. Hier net gewisseld van producent. Voordeel van deze is dat het een geconcentreerdere formule is waarvan er minder dient van ingenomen te worden.
http://www.herbalgem.com/herbalgem/FAM00905
http://www.herbalgem.com/gemmotherapie
http://www.herbalgem.com/#points-de-vente
http://www.herbalorifa.be/index.php...cchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=1
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.490
Berichten
511.942
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan