• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

billington suiker

G

Guest

Guest
ik weet niet of hier al iets over is geschreven. maar ik probeer billington suiker te bestellen maar die site is uit de lucht. iemand een suggestie? mike verkoop jij billington suiker als je in soest bent?

 
G

Guest

Guest
Heeft palmsuiker (= Gula Java Fin van Amanprana) beter effect op de gezondheid dan Billington's ? Op het forum vind ik hier nergens iets over terug vandaar dat ik het even voorleg.

 

cham

New member
@Vivienne,

Kokosbloesemsuiker is niet beter dan billingtonsuiker.

Wel een goede vervanging.

Het blijft echter allebei suiker maar dat wist je vast zel ook wel :)

 

autumn

New member
Er zijn verschillende soorten palmsuikers. Volgens mij is de palmsuiker van Aman Prana inderdaad kokosbloesemsuiker, afkomstig van de kokospalm (Cocos nucifera) of anders de Borassus (Palmyra palm). Dit is een hoogwaardige suiker die samen met de Billington's suiker naar mijn idee de beste soort zijn die je kunt krijgen. Er is ook ongeraffineerde palmsuiker te verkrijgen die van de dadelpalm (Phoenix dactylifera), arengpalm of suikerpalm (Arenga pinnata) of sagopalm (Metroxylon sagu) komt. Deze is van mindere kwaliteit, maar als ongeraffineerde suiker ook geen slechte keus voor een suiker. De palmsuiker (Gula Java) uit de toko komt vermoedelijk van de suikerpalm af.

 
G

Guest

Guest
ik gebruik de middelste de Molasses voor in de kombucha. Deze heb ik van Poekie mee gekregen, ga er vanuit dat dit goed is.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
314.013
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan