billington suiker

G

Guest

Guest
ik weet niet of hier al iets over is geschreven. maar ik probeer billington suiker te bestellen maar die site is uit de lucht. iemand een suggestie? mike verkoop jij billington suiker als je in soest bent?

 
Heeft palmsuiker (= Gula Java Fin van Amanprana) beter effect op de gezondheid dan Billington's ? Op het forum vind ik hier nergens iets over terug vandaar dat ik het even voorleg.

 
@Vivienne,

Kokosbloesemsuiker is niet beter dan billingtonsuiker.

Wel een goede vervanging.

Het blijft echter allebei suiker maar dat wist je vast zel ook wel :)

 
Er zijn verschillende soorten palmsuikers. Volgens mij is de palmsuiker van Aman Prana inderdaad kokosbloesemsuiker, afkomstig van de kokospalm (Cocos nucifera) of anders de Borassus (Palmyra palm). Dit is een hoogwaardige suiker die samen met de Billington's suiker naar mijn idee de beste soort zijn die je kunt krijgen. Er is ook ongeraffineerde palmsuiker te verkrijgen die van de dadelpalm (Phoenix dactylifera), arengpalm of suikerpalm (Arenga pinnata) of sagopalm (Metroxylon sagu) komt. Deze is van mindere kwaliteit, maar als ongeraffineerde suiker ook geen slechte keus voor een suiker. De palmsuiker (Gula Java) uit de toko komt vermoedelijk van de suikerpalm af.

 
ik gebruik de middelste de Molasses voor in de kombucha. Deze heb ik van Poekie mee gekregen, ga er vanuit dat dit goed is.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
488.835
Leden
8.624
Nieuwste lid
BobEssex73
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan