• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Belgie

Angelface

Well-known member
De regering houdt er rekening mee dat in 2022 en 2023 opnieuw massaal gevaccineerd moet worden tegen het coronavirus.
“België zit mee in een groot contract van de Europese Commissie voor 900 miljoen Pfizer-vaccins”, bevestigt Jan Eyckmans, woordvoerder van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). “Wij hebben ons aandeel daarin gereserveerd voor 2022 en 2023 om zeker te zijn dat we dan kunnen vaccineren indien nodig.”
 

Angelface

Well-known member
Mondmaskershop 🤮


Dirk Catteeuw van de Mondmaskershop in de Vlaanderenstraat in Oostende heeft nog meer dan 100.000 mondmaskers op voorraad, terwijl vrijdag de mondmaskerplicht (deels) wordt opgeheven. De ondernemer verkocht op topdagen meer dan 100 dozen per dag. “Voor mij had de plicht wat langer mogen duren. We hadden zelfs al iets leuks voor binnenkort voorbereid.” Hij gooit zijn winkel nu opnieuw over een andere boeg.
 

Angelface

Well-known member

Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”​

We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.
 

Lievergezond

Well-known member

https://www.hln.be/binnenland/zieke...cf3b6c/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”​


De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Nationale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon inkijken en wordt bevestigd bij HLN LIVE. "Er is geen tijd meer te verliezen", zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro.
 

Lievergezond

Well-known member
'We merken ook nog iets anders op: terwijl de beperkte capaciteit van de IC’s de eerste en voornaamste verantwoording was van de corona-aanpak (zie het flatten-the-curve-principe) en leidde tot de meest drastische en in economisch en psychologisch opzicht meest destructieve aanpak van een pandemie in de geschiedenis van de mensheid, werden in België gedurende de hele crisis geen IC-bedden bij gecreëerd. Er werd daar zelfs geen poging toe gedaan. Net zoals individuen halen ook maatschappijen uit hun psychische symptomen blijkbaar een bepaalde ziektewinst en houden ze daarom die symptomen in stand.'
Fragment uit
Pandemische chaos
Dick Bijl (red.)
Er zijn mogelijk auteursrechten op dit materiaal van toepassing.
 

liz1985

Well-known member

Ik ben hier een blog over aan het schrijven. Een coronapas, wat moet ik me daarbij voorstellen? Dit is toch gewoon hetzelfde als de QR code? Dus als je een recentelijke negatieve testuitslag hebt middels bv een neusschabtest mag je toch ook naar binnen?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.298
Berichten
351.457
Leden
8.255
Nieuwste lid
Danny280
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan