Atlas correctie

Edwin: tot nog toe een...nu over 2 weken eentje ter controle..als alles dan nog goed is dan is het goed en hoe je maar een keer per jaar terug te komen voor controle,en eventueel wat goed te zetten. Het is maximaal 3/4 behandelingen...

Ik ben er nog steeds super de super blij mee! ik kan weer bewegen en heb het gevoel dat ik uit een gevangenis kom ofzo.

Kaaskanlekkerzijn:dat zei mijn ostheopaat toen ook..en ik iedere maand maar terugkomen en werdt de boel weer gekraakt. Uiteindelijk was dus het probleem dat de wervels daarboven niet stonden waardoor de rest ging compenseren. Dus helemaal niet mijn darmen...

 
Ik ben bij die ostheopaat helemaal niet gekraakt. Hij was alleen vooral met mijn darmen bezig. Ik denk dat bij iedereen het ergens anders aan ligt dat vond die ostheopaat ook. Ik merk ook dat er allemaal verschillende ostheopaten die allemaal op een andere manier werken, het hoeven dus bij jouw ook helemaal niet je darmen te zijn. Door mijn problemen met mijn darmen trekken mijn spieren daar te veel samen en staan mijn schouders te veel naar voren waardoor ik ook altijd hoofdpijn heb. Daarnaast zit er bij mij ook een wervel vast doordat ik een paar keer achter elkaar op verschillende manieren ben gevallen op dezelfde plek.

Deze had toen de eerste keer mijn rug los gemaakt zonder te kraken en alles zat toen ook zo als het hoort heel fijn inderdaad, maar na een paar dagen is het toen weer scheef gaan staan. Maar dat heeft hij toen de volgende keren niet meer herhaalt en dat wilde hoe toen op gaan lossen door aan het probleem te werken.

Maar die therapeut van jou en lampje spreken eerlijk gezegd meer aan.

 
Ik heb zelf wel het idee dat bij de osteopaat bepaalde klachten/ scheef zittende wervels toch steeds terug komen. Ik ga eens lezen over de methode die l-lady en Lampje hebben gevolgd...

 
Ik ben er de eerste keer 4 keer geweest volgens mij. Ik kreeg wat later alleen last van een non-stop opgeblazen gevoel, waardoor ik wat vaker terugging. Ik denk dat door een opgeblazen buik dat toch een beetje tegen je wervelkolom aandrukt of voor extra spanning zorgt. Toen ik wapf ging eten ben ik niet vaak meer bij hem geweest.

De methode heet trouwens 'strain counterstrain' van ene dr. Jones. Ik had er nog even op gezocht en het lijkt erop dat er nu misschien meer adressen zijn waar dit te volgen is.

De behandeling komt er kort op neer dat hij met zijn vingers over je 'wervelkolom' loopt en vervolgens 'voelt' waar het niet goed zit. Op deze plekken is je cranio sacraalritme namelijk verstoord. Misschien dat ik dit niet helemaal goed vertel, maar daar komt het kort op neer. De spier waar het probleem in zit wordt vervolgens gedurende zo'n 90 seconden helemaal verkort en zal zich dan 'resetten'. Je ligt soms dus in een rare houding om dit mogelijk te maken. Nadat dit gebeurt is wordt de spier langzaam weer op normale lengte gebracht door je normaal weer te laten liggen en is het probleem verholpen en kan de volgende spier aangepakt worden. Heel erg passief dus, maar je merkt het wel. Het is dus mogelijk om bij jezelf deze problemen op te lossen, maar je moet dan wel precies wat je moet doen en de spier mag bij het verkorten en verlengen niet gespannen zijn en dat is best moeilijk :)

Maargoed, met een beetje zoeken op 'strain counterstrain' is er veel meer informatie hierover te vinden. Bij mij werd het overigens wel vergoed via de aanvullende verzekering, hoewel dat volgens mij tegenwoordig niet meer het hele bedrag is maar slechts 45 euro per keer geloof ik.

 
Klinkt ook wel interesant! ik ga er eens naar zoeken.

Kaaskanlekkerzijn: ik snap wel wat je bedoelt..vanuit je darmen kun je ook last krijgen van je psoas spieren e.d. en daar heb/had ik ook altijd erg last van.Maar dat lijkt nu na deze behandeling minder...maar goed,het is nog te vroeg om daar echt wat over te zeggen.

 

Quote:
AtlasPROfilax wim vd berg te Maassluis

Praktijk voor AtlasPROfilax

Published on May 15, 2014

AtlasPROfilax is een doeltreffende en natuurlijke methode voor preventie en zelfgenezing. Aan te raden voor mensen met: Rugklachten, whiplash, migraine en vele andere klachten.


 
Nu ik dit lees wil ik even zeggen dat de atlascorrectie mij niet van mijn rugproblemen afgeholpen hebben. De oorzaak van mijn rugproblemen zitten namelijk in vastzittende spieren en die op hun beurt trekken de wervels scheef. Na weet ik hoeveel fysiotherapeuten en specialisten heb ik er eindelijk eens een gevonden die er echt verstand van heeft.

 
is scheve atlas te vergelijken met scoliose of is dat totaal iets anders en hoe onstaat scoliose, is dat er al bij de geboorte of ontstaat het later ?

 
Een scheve atlas kan ontstaan bij de geboorte. Meer specifiek als de baby met hulp (trekken aan hoofdje door arts of vroedvrouw, tang) ter wereld wordt gebracht. Om door het geboortekanaal te kunnen gaan, heeft de natuur het zo gemaakt dat botweefsel tijdelijk zacht wordt ter plekke van de atlas met de schedel. Vlak na de geboorte "verhard" deze plek weer. Dus als de geboorte onder geweld heeft plaatsgevonden dan is de kans groot dat het hoofdje tov de romp niet goed terug zijn natuurlijke plaats kan innemen en op deze onnatuurlijke plek "verhard".

Scoliose is een S-vormige ruggengraat, te zien aan de rugzijde van het lichaam.

Dit kan bij de geboorte aanwezig zijn (degeneratie) maar kan ook zelf veroorzaakt worden door een slechte houding icm slechte voeding.

 
dank voor je antwoord Spal, mijn zoon leerde iemand kennen met lichte Scoliose en vroeg zich af hoe zoiets komt.

 
ik wil graag inhaken op dit (oude) topic. Na een rontgenfoto heb ik een verzwakt systeem.
Maar, nu wil het zo- dat een lollige excollega met wie ik al niet goed door 1 deur kon het nodig vond (nadat hij trouwens flink wat gedronken had) mij een klap op mijn nek te geven, zo'n drie maanden geleden. Erg leuk, niet dus. Sindsdien heb ik een pijnlijke nek (ook jeukt het wat). Volgens kennissen is dit een whiplash-gerelateerde klacht. Ik ben nu naar een magnetiseur gegaan die flink aan mijn rug ging schudden en zelfs aan mijn been ging trekken wat natuurlijk helemaal uit den boze is. Daarna nog een fysio (heb eerst goed rondgevraagd) die eerder dan ik het doorhad een reflexhamer pakte en ff op mijn armen ging meppen met alle gevolgen van dien.
Ik zoek dus een goede behandelaar die niet gelijk gaat rukken en scheuren. Hoorde al wel van fixmybody ofzoiets, dat zit in Winkel. Maar spreekt me niet zo aan. Atlascorrectie werd mij ook aangeraden door iemand maar zie hierboven dat dat niet per se hoeft te helpen als de oorzaak elders ligt. Voel ik ook niets voor trouwens.
Nu kan ik b.v. nog kiezen voor shiatsu (drukpuntmassage), of een andere fysio? Chiropractor of osteopaat kan ook nog maar nogmaals ik wil niet dat er te hard getrokken of geduwd wordt en al helemaal niet gekraakt. Een andere magnetiseur kan ook nog. Zag een filmpje op youtube dat iemand niet goed kon lopen na val van dak en dat een magnetiseur wonderen kon verrichten.
 
Ik kan helaas niet helpen bij je vraag over die medische methoden, noch ben ik jurist.

Heb je rechtsbijstand? Vraag eens om advies? Ik ken niet de omstandigheden, maar waarom is dit gedrag van zo'n collega acceptabel? Jij hebt lichamelijk schade (wellicht geestelijke). Ik zou me een stuk fijner voelen als ik - na eerst overleg/advies van mijn advocaat - aangifte had gedaan van mishandeling, geweldpleging en/of iets (eerst) actie via de werkgever.

Als het is de krant komt zal de werkgever namelijk niet blij zijn. En als jij langdurig ziek wordt heeft je werkgever ook schade. Nu kan je wellicht (op zijn minst) die collega laten betalen voor jouw behandelingen. Indien aangifte heeft hij een aantekening in politiesysteem (eerstvolgende keer dat hij zoiets uithaalt....is het een bekende van justitie). In een kantoor kan dat zeker tot strubbelingen leiden (en als je een goede werkgever hebt tot zijn reprimande/ ontslag). Zelfs dat collega's (getuigen) hebben ineens last hebben van (Rutte's) herinner-me-nix gedrag (want bang voor de plaaggeest op het schoolplein; weet je gelijk wat je aan die mensen hebt).

Niet makkelijk. Kan niet voor je beslissen, alleeen voor mezelf praten. Ik zou zelf, gezien de ernst (het is geen vlek van een glas wijn op een kledingstuk) moeite hebben het zonder tegengas te laten passeren. Even informeren bij rechtsbijstand is geen risico, niemand op kantoor weet dat en valt meestal binnen de voorwaarden van een rechtsbijstandverzekering (gratis advies).

Alkohol is geen enkel excuus voor welk soort asociaal gedrag dan ook.
 
Helaas heb ik geen rechtsbijstand. Aangifte kon niet, omdat hij het bedoelde als grap. Doen ze niks mee. HIj stond al in de krant, met z'n nieuwe stichting.
 
hoi Liz, nog even over de behandelaar die je zoekt. Ineens schiet me wat te binnen.

Ik was anderhalf jaar terug bij een musculoskeletaal geneeskundig arts.

Zo ontzettend achterdochtig als ik inmiddels ben naar de witte jassen, kun je soms wel door de juiste gast toch geholpen worden.

Ik had pijn in mijn onderrug en een klacht van sochtends pijn aan mijn voeten bij het opstaan die telkens wel na 20 passen lopen wegging. Maar toch heel irritant elke keer. Wilde er vanaf.
Die man heeft me echt geholpen (met manipulatie van mijn rug en een trainingsadvies dat ik heb opgevolgd) en nu nergens meer last van.
Ik ben nog nooit zo tevreden over een arts geweest.
Pas heb ik hem een kaart gestuurd om hem te bedanken nog, zoveel tijd na dato.
Die artsen die geven adviezen en zien veel mensen niet meer terug en moeten maar gissen of hun diagnose klopte en wat er verder gebeurt.

Soms ligt het niet aan het specialisme dat iemand heeft als iemand je geholpen heeft, maar aan de persoon zelf die je helpt.
Daarom geef ik je maar even de URL van de praktijk: maar die ligt vast heel ver bij jou uit de route

 
Laatst bewerkt:
Heb je al gezocht op internet naar whiplash zelf behandelen. Er staan zoveel filmpjes en aanwijzingen over dit onderwerp.
Kan zijn dat je nek gewoon extra rust nodig heeft en dat het dan weer goed komt.
Ik weet uit eigen ervaring dat al die behandelingen erg duur zijn. Osteopaat betaalde ik 90,-. laatst bijde chiropr. moest ik een verklaring tekenen dat ze niet aansprakelijk zijn voor schades. Inmiddls heb ik een paar oefeningen gevonden die ik kan toepassen.
 
Sinds mijn 50e heb ik rugklachten, echter dat heb ik al die tijd onder controle kunnen houden. Zodra ik scheef zit bv voel ik mijn rug. dus zit altijd netjes. Ik slaap ook al jaren met een bijna plat kussen. Zodra ik een hoger kussen gebruik heb ik nekklachten.

strain counterstrain' = ook een speciale methode voor de rug.
 
Laatst bewerkt:

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
500.001
Leden
8.631
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan