aspartaam

het is en blijft echt heel erg slecht.

ik geloof niet dat het verboden is was dat maar zo.

maar de voedingsindustrie verdient eraan en zegt dat het geen kwaad kan.

 
Advantaam gaat aspartaam vervangen

zondag, 04 augustus 2013 11:16 geplaatst in:

Gezondheid

PDF Afdrukken E-mail

Advantaam gaat aspartaam vervangenSteeds meer mensen zijn op de hoogte van de vermeende bijwerkingen van aspartaam.

De grote bedrijven voelen dat in hun portemonnee en zijn telkens op zoek naar nieuwe zoetstoffen. Wij presenteren u het antwoord op obesitas: Advantaam.

Gisteravond ging bij mij de telefoon. Ron Fonteine van Leefbewust.com had ontdekt dat er deze week een nieuwe zoetstof in de EU is goedgekeurd: advantame. In Nederland zal men op de etiketten vermoedelijk over advantaam gaan spreken. Net nu de bouwvak is begonnen en heel Nederland in het buitenland vakantie viert, proberen de machthebbers ongemerkt deze nieuwe super-aspartaam erdoorheen te drukken. Ooit was aspartaam het antwoord op obesitas, maar we zijn dikker dan ooit.

Ajinomoto

De ontwikkelaar van advantaam is Ajinomoto. Ajinomoto is een Japans bedrijf en heeft 40% van de aspartaammarkt in handen. Ajinomoto produceert voor ons ook de smaakversterker E621, oftewel mononatriumglutamaat (MSG). Het bedrijf produceert zoveel MSG voor de wereldwijde markt dat Ajinomoto een synoniem is geworden voor smaakversterkers. Naast smaakversterkers produceert dit bedrijf ook medicijnen. We hebben hier dus gewoon te maken met Big Pharma. Mochten mensen linksom ziek worden van aspartaam, dan hebben ze daar rechtsom wel weer een medicijn voor. Ajinomoto bestaat al langer dan 100 jaar en heeft er 10 jaar over gedaan om advantaam te ontwikkelen. Het bedrijf is actief in ruim 100 landen en heeft meer dan 24.000 mensen in dienst.

Ajinomoto schroomt niet om zich te bedienen van onzuivere praktijken

Begin jaren ’90 was het lid van een kartel rondom de prijs van lysine

In 2001 bleek dat hun vegetarische MSG gemaakt werd van varkensenzymen

Medio 2000 kochten ze de rechten op aspartaam van Monsanto

Het bedrijf heeft een stevige voet aan de grond in Amerika en daarom ook nauwe banden met Monsanto. Ajinomoto geeft aspartaam regelmatig een andere naam om de consument op het verkeerde been te zetten. Zo heette aspartaam eerst NutraSweet en toen opeens neotaam. De argeloze consument heeft geen idee meer wat ‘ie in z’n mond stopt.

Advantaam

Inmiddels zijn alle veiligheidstesten rondom deze nieuwe zoetstof met succes doorlopen en krijgt de zoetstof groen licht van de EFSA (Europese autoriteit voor voedselveiligheid), in navolging van de Australische en Nieuw-Zeelandse FSANZ (Food Standards Agency of Australia and New Zealand). In Amerika loopt de procedure sinds april 2009 bij de FDA (Food and Drug Administration) en goedkeuring zal vermoedelijk spoedig volgen. Elk moment kunnen we nu producten verwachten die gezoet zijn met deze super-aspartaam. Wat mij stoort is dat de uitvinder zelf betrokken is geweest bij de onderzoeken naar de veiligheid van deze zoetstof. Dit heeft wat mij betreft een hoog ‘Wij van WC-eend, adviseren WC-eend’-gehalte. Zelfs als de onderzoeken door een onafhankelijke partij extern zouden zijn uitgevoerd, dan zijn enkele maanden nog te kort om de schadelijke effecten op de lange termijn vast te stellen. Bij labratten is officieel de schadelijkheid van aspartaam nooit vastgesteld, maar tegenstanders beweren dat een testperiode van 2 maanden te kort is om de tumoren vast te kunnen stellen. Er schijnen meer dan 50 onderzoeken gedaan te zijn naar dit middel, maar om één of andere reden zijn er maar weinig gepubliceerd. Zorgwekkend.

Feiten over advantaam

Is verwant aan aspartaam

Bevat vanilline i.c.m. aspartaam

20.000 keer zoeter dan suiker

100 keer zoeter dan aspartaam

Bevat residuen van de katalysatoren platinum en palladium

Veilig volgens de ESFA

Boze broertje van aspartaam

Chemisch is advantaam onder meer gebaseerd op een aminozuur uit vanille. Technisch gezien is dit zoetmiddel een derivaat van aspartaam, wat wil zeggen dat het een afgeleide stof is. Aspartaam is zeer discutabel en wordt door velen een neurotoxine genoemd die kanker kan aanjagen omdat deze onnatuurlijke stoffen in dit zoetmiddel niet door het lichaam afgebroken zouden kunnen worden. Ajinomoto heeft in 2000 het recht op aspartaam van Monsanto gekocht voor slechts $67.000.000. Dat zijn geen kinderachtige bedragen die schuilgaan achter de zoetstoffen. Waar geld is, is macht. De jaarlijkse omzet van Ajinomoto is bijna 10 miljard dollar.

Wees gewaarschuwd en blijf verre van de zoetstof advantaam!

Copyright 2013 aHealthylife.nl

 
Ongelofelijk hoeveel geld en misleiding er zit in de destructie van de mensheid.

Dank je wel voor dit artikel Sheila!

Als diezelfde energie en hetzelfde geld eens gestoken werd in het ondersteunen van ons potentieel: wat voor een hemel op aarde zou het hier dan wel niet voor mens, dier en plant zijn.

 
dit kreeg ik per mail gestuurd,

ZOET EEN VERGIF, EEN “MUST”OM TE LEZEN

In oktober 2001 werd mijn zus erg ziek. Ze had maagkrampen en ze had het heel zwaar. Lopen was een enorme opgave. Ze had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.

In maart 2002 had ze al verschillende weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had ze 24 verschillende medicaties voorgeschreven gekregen. De artsen konden niet vinden wat zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo ziek dat ze wist dat ze ging sterven.

Zij zette haar huis, bankrekeningen, levensverzekering etc. op naam van haar dochter en regelde alles voor de verzorging van haar jongere kinderen.

Zij wilde nog één keer echt genieten en plande voor 22 maart een reisje naar Florida (voornamelijk in een rolstoel).

Op 19 maart belde ik haar hoe de meest recente tests waren verlopen en zij zei dat men bij de tests niets had gevonden, maar dat men dacht dat ze MS had.

Ik herinnerde me een e-mail die een vriend me gestuurd had en vroeg mijn zus of zij frisdrank Light dronk. Zij bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje open te maken. Ik raadde haar aan om te stoppen met het drinken van Light drankjes en e-mailde haar het artikel dat mijn vriend, advocaat van beroep, mij had toegestuurd.

Mijn zus belde me binnen 32 uur na ons telefoongesprek en vertelde me dat ze gestopt was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon lopen. De spierkrampen verdwenen. Ze voelde zich nog wel geen 100%, maar wel stukken beter. Ze zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me later bellen.

Wel, ze belde me en vertelde dat haar arts verbaasd was. Hij zou al zijn MS- patienten bellen en navragen of zij kunstmatige zoetstof van wat voor soort dan ook gebruikten. Kortom, zij werd vergiftigd door het aspartaam in de Light drankjes en was letterlijk bezig dood te gaan.

Toen zij op 22 maart in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te slikken en dat was een pil tegen de aspartaam-vergiftiging. Zij is goed op weg naar een compleet herstel en ZE LOOPT, geen rolstoel. Dit artikel redde haar leven.

Als er op een label "SUIKERVRIJ" staat : VERGEET HET!! Er zit gegarandeerd ASPARTAAM in

Ik heb verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie over Aspartaam , op de markt gebracht als Nutrasweet en diverse andere namen .

Tijdens een lezing door de “EPA” was bekend gemaakt dat er in 2001 in de USA een epidemie was van MS en “systemic lupus” (een het gehele gestel betreffende huidziekte). Het was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was. Ik stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat onderwerp te geven. Ik zal uitleggen waarom juist aspartaam zo gevaarlijk is. Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 86º Fahrenheit (32º Celcius) komt, verandert de methylalcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur , dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt . Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren.

De methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op MS en systematische lupus . Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen. Ofschoon MS geen doodsvonnis betekent, is methanol vergiftiging dat wel.

Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als MS, vooral bij Dieet Cola en Pepsi drinkers.

Het slachtoffer weet gewoonlijk niet dat aspartaam de boosdoener is. Hij of zij blijft het gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden.

Wij hebben patienten gezien waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij geen Light drank meer gebruikten. In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen. We hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor aanmerkelijk verbeterde.

Dit is ook van toepassing op gevallen van tinnitus en fybromyalgie.

Gedurende een lezing zei ik: “Als u aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een aspartaam-vergiftiging .

Mensen stonden op gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze symptomen, is het omkeerbaar?

JA! JA! JA! Stop met het drinken van Light drank en wees alert op aspartaam op voedsellabels . Veel producten worden hiermee versterkt. Dit is een serieus probleem.

Dr. Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel mensen symptomatisch schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn recente bezoek aan een ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6 van haar vrienden, allemaal zware Cola Light verslaafden, allen de diagnose MS hadden gekregen. Dit kan geen toeval meer zijn.

Light dranken zijn geen dieetproducten . Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig sodium (zout) en aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar koolhydraten . Het lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen. Deze producten bevatten formaldehyde , wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen . Formaldehyde is absoluut vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren . Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan.

Dr. Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de “dieetproducten” en met geen beduidende toename van oefeningen, zijn patiënten een gemiddelde van 19 pond verloren gedurende een proefperiode.

Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici . Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met symptomen veroorzaakt door aspartaam. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.

Dientengevolge kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch zijn als ze zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een goede balans.

Diabetes behandelen gaat helemaal over BALANS. Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter. Het veroorzaakt dan diverse soorten van hersenbeschadiging, infarcten, depressie, manische depressie, paniek-aanvallen, oncontroleerbare woede-aanvallen!!!

Consumptie van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici . Documentatie en observatie onthullen ook dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden. Zogenaamde gedragsveranderende medicijnen (Ritalin e.a.) zijn niet meer langer nodig . De waarheid is dat ze eigenlijk in de eerste plaats nooit nodig waren. De meeste van deze kinderen werden dagelijks “vergiftigd” met juist het voedsel dat “beter voor hen zou zijn dan suiker”.

Het vermoeden bestaat ook dat de aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het wel bekende “Golfoorlog syndroom”. geboorte gebreken

Dr. Roberts waarschuwt dat het kan veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps , als het gebruikt wordt gedurende de tijd van conceptie of de zwangerschap .

Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden NOOIT kunstmatige zoetstof moeten krijgen. Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van dit dodelijke vergif.

Hierin ligt het probleem. Er was een hoorzitting van het Congres waar grote bezwaren werden ingediend tegen het gebruik van aspartaam.Sinds deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog niets aan gedaan. De medicijnen en chemische lobbies hebben veel in de melk te brokkelen.

Helaas is het patent van MONSANTO op aspartaam verlopen . Er zijn nu meer dan 5000 producten op de markt die dit dodelijke chemische product bevatten en er zullen er nog meer worden geïntroduceerd. Iedereen wil een stukje van de “Aspartaam-cake”. Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de uitvinder van aspartaam, weet hoe dodelijk het is .

En is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes Vereniging, de Amerikaanse Dieet Vereniging en de Conferentie van het Amerikaanse College van Artsen sponsort?

Dit is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times. Bovengenoemde organisaties kunnen geen kritiek leveren of hun link met Monsanto bekend maken, omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en achter hun producten moeten staan.

Senator Howard Metzenbaum schreef en presenteerde een wetsontwerp, dat men labelwaarschuwingen moest aanbrengen op producten die aspartaam bevatten, vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en babies. Het wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten instellen over de bekende gevaren en de bestaande problemen bij de bevolking betreffende aanvallen, veranderingen in de hersenen, neurologische veranderingen en gedragssymptomen.

Het wetsontwerp werd afgewezen.

Het is bekend dat de machtige medicijnen en chemische lobbies hier verantwoordelijk voor zijn door de “honden” van ziekte en dood los te laten op een argeloos en ongeïnformeerd publiek.

Wel, u bent nu geïnformeerd. U HEEFT HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!

 
Corinne Gouget van het boekje wat zit er in uw eten over aspartaam en andere additieven heeft haar dochters al 7 jaar niet gezien:

#t=50

 
Wow.... Heftig zeg! Wat een prijs betaald deze vrouw en haar kinderen voor het delen van informatie. Wat een kracht heeft zij om met beide strijden door te gaan! Wat is het toch een ongelooflijk verrot systeem dat kinderen toewijst aan een vader die je misbruikt en je moeder gek laat verklaren....

 
Heel erg dit.

Er zijn meer mensen die moeten betalen voor het feit dat ze gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting tegenwoordig.

Goed hoor dat het youtubefilmpje alle namen noemt van de sociaal werkers e.d. die haar en masse zo onheus bejegend hebben.

Exposen die handel.

Zou ze een psychiatrisch onderzoek hebben kunnen weigeren?

Ze dacht natuurlijk: dan zien ze wel dat ik niet gek ben.

Maar zo werkt het niet.

Er zijn genoeg psychiaters op uit om mensen voor gek te verklaren ongeacht de mens die ze voor zich hebben zitten.

Het is wel knap dat in zo'n systeem van sociaal werkers en dergelijken de neuzen zo duidelijk met zijn allen 1 kant opstaan.

Griezelig gewoon.

 
http://nos.nl/artikel/585024-aspartaam-is-veilig-zegt-brussel.html

Aspartaam is veilig, althans volgens Brussel dan.

Droom maar lekker verder zeg.

Gezondheid,

 
Aspartaam door de EU (EFSA) opnieuw goedgekeurd

Waar kunnen we nog heen met onze klachten

als zelfs de voedselwaakhond van de EU (EFSA)

onze gezondheid niet belangrijk genoeg vindt

10 december 2013

Lay-Out en vertaling: Ed Gunneweg

De zoetstof aspartaam is bij normaal gebruik veilig stelt de Europese voedselwaakhond (EFSA) na "nauwkeurige" bestudering van "al het wetenschappelijke onderzoek" over deze populaire kunstmatige zoetstof.

Hier worden toch wel alle wetten van ethiek geschonden door een instantie van de EU (EFSA = Voedselveiligheid?) waarin wij vertrouwen moeten hebben. Eerst plegen ze plagiaat, dan wordt alleen het onderzoek van de zoetstoffabrikanten en de door hun betaalde wetenschappers gebruikt. Wat zij "nauwkeurige" onderzoek en bestudering noemen van "al het wetenschappelijke onderzoek", dat hele zogenaamde onderzoek, slaat gewoon nergens op.

Het is eigenlijk lachwekkend als het niet zo triest zou zijn

Er zijn meer lobbyisten werkzaam in Brussel (EU) dan dat er parlementsleden zijn. Sommigen hebben daar gewoon een vaste baan.

Het gaat nog steeds niet om UW gezondheid, maar om het grote geld dat de industrieën verdienen aan deze zoetstoffen.

© aspartaam.nl / Ontwerp: CSShunter / Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11-12-2013 om 14:55

This site tracked by OneStat.com. Get your own free site tracker.

 
Wikileaks mail over aspartaam (Nutrasweet).

I also have a friend who worked for the researchers at University of Chicago (which has a top rated neurology dept) and the doctors there said when they gave nutrasweet to lab mice, it literally blew holes in their brains. They said they will tell a pregnant woman to drink any amount of alcohol before touching a sip of nutrasweet, it is that bad.

http://www.naturalnews.com/055991_WikiLeaks_aspartame_chemical_sweeteners.html

https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/20045

Mark
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.478
Berichten
504.331
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan