Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik hoorde afgelopen vrijdag op de biomarkt dat iemand met een appelallergie WEL Santana's kan eten! De reden zou zijn, dat de Santana nog een soort van oerappel is. Er is niet mee gekruist en gerommeld... Dat zegt wat over andere appels?
Mijn moeder gaf pas iemand wat boerenkool mee uit onze moestuin. Deze mevrouw vond boerenkool altijd wel lekker, maar kon er nooit goed tegen.
Nu at ze de boerenkool bij ons uit de tuin en deze vond ze echt heerlijk. Ook was dit de eerste keer sinds jaren dat ze boerenkool kon eten zonder last te krijgen.
Naast oer-of niet oer, spelen dus ook pesticiden en de kwaltiteit van de bodem een rol.
De Santana staat er om bekend dat hij goed uitpakt voor veel mensen met een appelallergie. We hebben het recentelijk hier al eerder gehad over voedselallergieen en dat deze telkens weer met eiwitten te maken hebben. Je zou het bij appels niet zo snel vermoeden, maar de zgn. appelallergie heeft wel degelijk ook met eiwitvertering te maken: