Antibiotica en superbugs

Er zullen meerdere remedies weer uit de 'oude' doos worden gehaald, waaronder ook etherische olie bijvoorbeeld sandelwood:
Quote:
Australians sandalwood oil was also the subject of positive clinical trials and used orally to treat candida, cystitis and gonorrhea prior to the introduction of conventional sulphur antibiotics. Interestingly, demand for sandalwood oil looks set to rise again now that antibiotics are falling out of favour, due to concerns about their role in autoimmune diseases and the proliferation of antibiotic-resistant strains of bacteria and fungihttp://www.natureandhealth.com.au/news/hippie-incense-grows-up

en oregano olie:

http://www.sciencedaily.com/releases/2001/10/011011065609.htm

 
Knoflook is mar liefst 100 keer effectiever dan de 2 meest gebruikte antibiotica:

http://investmentwatchblog.com/a-study-preformed-by-washington-university-has-shown-that-garlic-is-100-times-more-effective-than-2-most-popular-antibiotics-on-the-market-flu/

Mike
 
Ik heb zelf om deze reden Artemisia Annua en Lomatium in huis. Echter, sinds ik weet van de terpentijn en andere producten van pijnbomen/dennen, ben ik ook niet zo bang voor superbugs.
 
zo weinig mogelijk chemische vervuiling, afvalstoffenopeenhopingen en energetische ballast in het lichaam laten ontstaan is misschien wel de de meest effectieve manier om ziekte door superbugs te voorkomen?

sinds een tijdje bevorderen mijn echtgenote en ik onze energetische doorstroming met behulp van jin shin jyutsu.
dat lijkt enigszins te werken, maar of dat op lange termijn en bij ernstige aandoeningen goed werkt moet nog blijken.

@vrysuyver
wat kun je met terpentijn uitrichten tegen superbugs?
 
Er is een groeiende trend naar antibioticavrij in allerlei marktsegmenten:

http://naturalsociety.com/150-food-companies-restaurants-hospitals-and-drug-companies-to-phase-out-antibiotics/

Mike
 
Natuurlijke alternatieven voor antibiotica:

http://beforeitsnews.com/survival/2015/06/off-grid-kitchen-cures-when-antibiotics-wont-work-2574914.html

Mike
 
Bodembacterie produceert krachtig antibioticum

Ingevoerd: 24-08-2015
Geplaatst door: Redactie Earth Matters
Bron: Healthbytes

(Healthbytes) Een screening van tienduizenden bodembacteriën, waaronder enkele afkomstig uit de achtertuin van de onderzoekers, heeft geleid tot de ontdekking van een krachtig en breed werkend antibioticum dat ook nog eens gewapend is tegen bacteriële resistentie. http://tinyurl.com/on4wr2y

 
12 Natuurlijke antibiotica waarvoor je geen voorschrift nodig hebt
januari 19, 2015

honing tegen verkoudheid

Antibiotica zorgen er voor dat bacteriën gedood worden en ze maken hierbij geen verschil tussen de goede en de slechte bacteriën die in ons lichaam aanwezig zijn. Gevolg is hiervan dat elke keer dat je antibiotica slikt je ook de goede bacteriën die in je ingewanden aan de slag zijn zult doden.

Goede bacteriën in de maag helpen mensen op tal van verschillende manieren, waaronder het helpen bij het maken van vitaminen en het opkrikken van het afweersysteem van het lichaam.

Sommige wetenschappers zijn er van overtuigd dat het doden van bacteriën met antibiotica kan bijdragen tot het verhogen van chronische gezondheidsproblemen zoals daar zijn zwaarlijvigheid, astma en kanker.

Als je toch verplicht bent om antibiotica in te nemen zou je ook zogenaamde probiotica moeten nemen om op die manier de goede bacteriën in je maag te kunnen herstellen.


1. Honing

Honing in zijn pure vorm werd al gebruikt als een anti bacteriële agent (antibiotica) lang voor de synthetische antibiotica werden ontwikkeld, en dit in tal van culturen over de hele wereld bij het behandelen van een brede waaier van verwondingen en ziekten.

Vandaag is het wetenschappelijk onomstotelijk bewezen dat dit zoete medicijn antibacteriële eigenschappen heeft die erg efficiënt kunnen zijn om uitslag op de huid, brandwonden en andere problemen met de huid te genezen. Honing reinigt ook de mond en tanden van bacteriën en stopt bloedend tandvlees.

Het is ook efficiënt bij de behandeling van maagzweren en blaren. Wanneer je er wonden of ontstekingen mee behandelt, is het van erg groot belang om te kiezen voor het juiste type van honing. Donkere honing heeft een betere antibacteriële kracht, en je moet ze gebruiken in haar rauwe vorm, dus niet onder de vorm van gepasteuriseerde honing.


2. Groene thee

Groene thee is op een bijna belachelijke manier weldadig voor de gezondheid omdat het overladen is met antioxidanten en voedingsstoffen die stuk voor stuk een krachtig effect hebben op de werking van ons lichaam.

Je hebt dagelijks een grote voorraad aan antioxidanten en voedingsstoffen nodig omdat ze de functie van het brein helpen te bevorderen en tezelfdertijd zullen helpen om gewicht te verliezen en om het risico op het oplopen van een tumor te doen verminderen.

Een van de belangrijke ingrediënten in groene thee is epigallocathecin gallaat (ook wel bekend als EGCG). Deze stof is in het bijzonder efficiënt tegen een aantal ketens van orale bacteriën en het is nuttig om honing overal in je mondholte te verspreiden om deze weldadige effecten gewaar te kunnen worden.

572


3. Olie van oregano

Olie van oregano doodt de pathogeneitsche bacteriën zonder dat ze een nadelig effect heeft op de essentiële en noodzakelijke weldadige bacteriën die zich in ons lichaam bevinden.

In aanvulling hierop heeft het ook een afremmend effect op virussen en schimmels, wat van olie van oregano een extreem krachtige ‘drie in een’ combinatie maakt zonder dat het een afbreuk doet aan de weerstand tegen antibiotica.

Dit maakt van olie van oregano aantrekkelijk alternatief voor de klassieke, intussen veel te vaak gebruikte farmaceutische middelen.

Het sleutelingrediënt in de werking tegen de slechte microben dat we terugvinden in de olie van oregano iscarvacrol. Om efficiënt te zijn moet de olie tenminste 70% van deze stof bevatten.Olie van oregano kan vermengd worden met sanitaire middelen om de handen te wassen, verstuifd worden in de lucht, over de huid gewreven worden, of ingenomen worden in de vorm van pillen. 600 mg per dag zou voldoende moeten zijn voor de behandeling van parasieten in de maag.


4. Echinacea

Oorspronkelijke bewoners van Amerika gebruikten al echinacea als een manier om infecties te bestrijden en om kwetsuren te behandelen en dit over een periode van 400 jaar.

Studies hebben aangetoond dat deze stof bijzonder geschikt is om pijn te verminderen, om ontstekingen doen afnemen en om te handelen als een antivirale oplossing en eveneens als een antioxidant.

De glycoproteïnen, vluchtige oliën, flavonoïden en alkamides in de wortel zijn goed om de voeten van atleten, UIT’s, oorinfecties en verwondingen die moeizaam genezen te helpen behandelen.

Deze stof is onder meer beschikbaar onder de vorm van tincturen, pillen, extracten en zalven. Je vindt de stof doorgaans in capsules en tabletten en dit vaak vermengd met andere natuurlijke gezonde supplementen. De wortel kan ook in zijn geheel gebruikt worden. Er zijn heel wat recepten met echinacea om je gezondheid op te krikken beschikbaar.


5. Look

Look wordt al tal van eeuwen bij meerdere culturen gebruikt als een medicijn. In de jaren 1700 was look een middel dat werd ingezet in de strijd tegen de dodelijke pest. Het ageert als een krachtig antibioticum, en is goed om zowel virussen, schimmels als microben te bestrijden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft intussen aangetoond dat look helpt om de goede bacteriën te beschermen en om de slechte bacteriën uit te schakelen.

Het bevat een extreem hoog aandeel aan natuurlijke antioxidanten die kunnen worden ingeschakeld om de vrije radicalen tegen te gaan, wat op zijn beurt bijdraagt tot een sterker natuurlijk afweersysteem van het menselijk lichaam.

Het is het actieve bestanddeel allicine dat de vitale component is die zorgt voor het vernietigen en het beschermen tegen de schadelijke bacteriën.

Plet de look om deze bestanddelen te activeren, en eet de look rauw, in een warme thee of in licht gekookt voedsel. Er zijn ook oliën met look, extracten en gevriesdroogde tabletten op de markt beschikbaar.

knoflook


6. Extracten van olijfbladeren

De vrucht, de bladeren en de zaden van de olijfboom zijn vol van natuurlijke gezonde effecten. Ze kunnen infecties, zowel virale als bacteriële, bestrijden en ook de reinigende bacteriën die in de maag werkzaam zijn doen toenemen.

Het polyphenol met de naam oleuropeine en de vetzuren die in de plant aanwezig zijn, zijn ook de belangrijkste componenten voor medisch gebruik. Je kan meer informatie vinden over de gezonde effecten van olijfolie in mijn artikel waaronder ook tips om hoe je je eigen extract van olijfolie kunt maken.

Een extract op basis van olijfolie is het meest efficiënt in de vorm van een pil, een crème en een vloeibaar extract. Het kan direct op de huid aangebracht worden of geconsumeerd worden met een aanbevolen maximum van 60 g per dag.
7. Gember

Gember wordt al sinds lang aangeraden als een erg efficiënte manier om braakneigingen te bestrijden die het gevolg kunnen zijn van een ziekte of van een zwangerschap.

Het fenolcomponent dat bekend staat als shogaols en gingerols zijn de actieve componenten in de wortel die bijdragen tot de ontstekingswerende voordelen en die ook de cholesterol kunnen verlagen.

Het is gemakkelijk om gember in je dagelijks voedingspatroon te integreren. Het zorgt voor een erg gezonde aanvulling van sappen en smoothies en je kunt er ook thee mee maken. Je kan gemakkelijk extracten, tincturen, capsules en oliën met gember vinden in natuurwinkels.


8. Olie van kokosnoot

De verzadigde vetten die we terugvinden in kokosnoot en olie ervan bevatten antibacteriële, antivirale, schimmelwerende en antiparasitaire eigenschappen die ons natuurlijk afweersysteem zullen helpen te versterken.

Olie van kokosnoot kan ook bijdragen tot een gezondere huid te behandelen en het voorkomen van infecties. Op die manier helpt het bij het behandelen van een brede waaier aan huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, dermatitis en nog veel meer.

Olie op basis van kokosnoot heeft anti microbische eigenschappen en zal helpen bij het bevechten van bacteriën die een indigestie veroorzaken, schimmels en parasieten en het is ook efficiënt in het voorkomen en het genezen van candida.

Tot meest belovende onderzoek van de laatste jaren behoort de research naar het gebruik van de zuren die zich in look bevinden of monolaurine, allebei afgeleid van olie van kokosnoot, bij de behandeling van de antibiotische weerstand tegen superkiemen.

kokosolie
9. Kaneel

In een studie die werd uitgevoerd door een groep van chirurgen, kwam men tot de vaststelling dat kaneel de meeste van de bacteriën die in ziekenhuizen terug te vinden zijn kan doden.

Een andere studie kwam tot de slotsom dat kaneel bacteriën kan doden die intussen resistent zijn tegen de standaard antibiotica, en in een derde studie werd ontdekt dat de dodelijke vijand van kaneel Escherichia coli is.


10. Andrografische Paniculata

De wortel en het blad van deze Zuid-Azische plant staat er om bekend dat ze kan bijdragen tot het verlichten van de symptomen van een verkoudheid. De plant wordt ook gebruikt bij de behandeling van onder meer insectenbeten, aambeien en een brede waaier aan infecties.

Het actieve ingrediënt in de meeste supplementen van deze plant staat bekend als andrographolide.

De beste kans om dit supplement in zijn meest werkzame vorm terug te vinden zijn tabletten. Best is het om op zoek te gaan naar capsules die niet minder dan 20% van dit actieve ingrediënt bevatten. Kijk zeker ook naar de aanbevolen dosis op het label.


11. KruidnagelZelfs tot op de dag van vandaag gebruiken tandartsen olie van kruidnagel als een oraal antiseptisch en infectiebestrijdend middel voor behandeling van wortelkanalen. Het is dan ook een vrij vertrouwde geur die je kan terugvinden in om het even welke tandartsenpraktijk.

Eugenol, een stof die in grote hoeveelheden terug te vinden is in kruidnagel, wordt beschouwd als het eerste belangrijkste antimicrobische bestanddeel van de plant. Dit feit wordt intussen aangetoond en gedocumenteerd door tal van wetenschappers over de hele wereld.

Als je de symptomen van tandpijn wil verminderen, kan je gedurende een paar minuten op kruidnagel kauwen en de pijn zal binnen de twee uur volledig stoppen. Toch is het zo dat kruidnagel nog meer efficiënt is wanneer je er olie van maakt.

3026-6


12. Reishi

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor de heilzame werking van reishi.

Deze plant is een deel van de medische familie van de paddenstoelen aan staat erom bekend dat ze niet alleen superieur is om het afweersysteem van het lichaam te versterken, maar dat ze ook kan fungeren als een extreem attente antibacteriële, virale en schimmelagent.

Reishi zal andere belangrijke gebieden van het lichaam ondersteunen, namelijk het afweersysteem en de lever. Een gezonde lever zal helpen bij het ondersteunen van een stevige aanval op de vreemde indringers in ons lichaam en eveneens bijstaan in het ontgiften van het lichaam wanneer je last hebt van een infectie.

In aanvulling op deze krachtige natuurlijke remedies, kan je ook overwegen om gebruik te maken van extracten op basis van olijfolie, kruidnagel, kurkuma, cayenne en zelfs limoenen om zo je natuurlijke apotheek met gezonde producten aan te vullen. http://www.degezondheidswinkel.be/blog/12-natuurlijke-antibiotica-nemen-zonder-voorschrift
 
Hier 12 natuurlijke en traditionele antibiotica:

http://yournewswire.com/list-of-12-natural-antibiotics-our-ancestors-used-that-work-amazingly-well/

Mike
 
Wereldwijde antibioticaresistentie:

http://yournewswire.com/study-shows-worrying-soaring-antibiotic-resistance-worldwide/

Mike
 
Een 3,5 miljoen jaar oude immuunbevorderende superbacterie is ontdekt in Siberie, die zorgt voor langlevendheid:Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.889
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan