Anorexisch 'schoonheidsideaal'

Webmaster

New member
Recentelijk is er opnieuw een model overleden aan anorexia:

http://www.rtl.nl/components/actueel/editienl/nieuws/2012/w18/brits-model-dood.xml

Ze is er een in een stijgende lijn die zichzelf uithongeren om toch maar vooral te voldoen aan het verstoorde westerse 'schoonheidsideaal' van ondervoeding en ondergewicht:

http://www.nytimes.com/2010/12/31/world/europe/31caro.html

http://abcnews.go.com/GMA/Health/story?id=3883944&page=1

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1542707/Sister-of-tragic-size-zero-model-found-dead.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-405600/Are-size-zero-models-catwalk.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ana_Carolina_Reston

Er is ontzettend veel te doen rondom overgewicht, maar dit soort gevaarlijk ondergewicht voldoet kennelijk aan een 'schoonheidsideaal' en blijft te vaak onbesproken. Let ook op het verband tussen uithongering, uitputting en plotseling hartfalen, iets wat je bij sportdoden ook terugziet (zie ook de topic hierover). Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat we stoppen met deze waanzin?

Mike

 
Heb je ook die link gezien: 20-jarige weegt nog 20 kilo na bizar dieet? En hoe ze eruit ziet? Brrrrrrrrr..... net een wandelend lijk! Het is vreselijk.

 
Een van die modellen leefde uitsluitend nog op appels en tomaten. Een veganistisch eetpatroon dus. Zie ook de recent gestarte topic over dierlijke voeding en projectie. Conclusie: veganisme leidt tot voedselextremisme en andersom.

Dit wordt niet in de laatste plaats gestimuleerd door onze eigen voedsel’experts’ die

overgewicht verbinden aan calorieinname en gebrek aan beweging, waarbij hormonale factoren totaal niet meegenomen worden in hun simplistische redenaties. De oplossing ligt dan in minder eten, meer bewegen. Oftewel: meer calorieën verbranden dan je inneemt waarbij je lichaam zijn eigen spier- en botmassa gaat opgebruiken en je inderdaad afvalt en met een constant knagend hongergevoel rondloopt. Hierdoor word je een schuldgevoel aangepraat als je voor je gevoel (of volgens de weegschaal) teveel eet en te weinig beweegt en wordt voorgoed je plezier in eten vergald, al is het alleen maar vanwege de enorm saaie vet- en zoutarme maaltijden die je naar binnen moet werken en omdat je een obsessie met meten en tellen ontwikkelt voor elke maaltijd. Van chemotherapie en van doodgaan val je ook enorm af, maar gezond is het net zo min. Door onze slankheidscultuur is ongezond ondergewicht nu de norm en menig fotomodel verruïneert haar metabolisme om toch maar vooral in dat ene jurkje te passen, gevolgd door hordes tienermeisjes die er ook zo uit willen zien en dezelfde eetstoornis ontwikkelen. Dankjewel, overheid, voor dit ‘deskundige’ voedingsadvies.

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.355
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan