Amandelmelk voor baby's

Maaikie

New member
Beste mensen,

Op aanraden van Astrid ben ik hier terecht gekomen en hoop dat iemand van u een antwoord weet op mijn vraag.

Ik heb een zoontje van bijna 8 maanden (geboren 21-05-2012). Hij heeft altijd veel gespuugd en er is reflux bij hem geconstateerd. Hier heeft hij medicijnen voor gekregen en "speciale" voeding. Ik ben begonnen met borstvoeding, maar ermee gestopt toen Luuk 6 weken was. Hij kreeg niet voldoende binnen en hij kon niet goed uit de borst drinken. Nog even geprobeerd te kolven, maar ook dat zorgde niet voor een goede melkproductie. Met 6 weken zijn we begonnen met geitenmelk (nanny care). Door de geitenmelk was hij een stuk meer tevreden, maar helaas bleeft hij spugen. Met 10 weken spuugde hij zelfs bloed door het maagzuur. Op de huisartsenpost kreeg hij maagzuurremmers en anti-reflux voeding voorgeschreven. Dit hielp 2 weken en toen begon het spugen weer. Overgestapt op standaard voeding met nutriton. 0ok dit hielp 2 weken en toen begon het weer. Toch weer terug naar de geitenmelk icm nutriton. Dit ging weer iets beter. Met 5 maanden helemaal gestopt met alle toevoegingen en alleen nog maar geitenmelk gegeven. Dit gaat redelijk, maar hij spuugt nog steeds. Maandag 7 janari is er een slikfoto gemaakt en gebleken dat zijn maagklepje dik in orde is, dus de reflux kunnen we inmiddels helemaal afschrijven. Nu moet het door zijn voeding komen. Wat wij altijd al hebben gedacht.

Hij krijgt wel bijvoeding uiteraard. Alleen nog verse groentes. Vers gekookt, geen potjes. NOg geen vlees, vis, pasta of rijst.

Nu heb ik op aanraden van iemand amandelmelk gehaald. Maar ik kom niet uit de verhouding. Ik heb een blik instant amande calcium powder van het merk ecomill gekocht. Op de verpakking staat 2-3 lepels in een glas water... Tja.. Welk soort lepel en wat voor glas..

Ik wil graag weten of er amandelmelk speciaal voor baby's bestaat of welke merken geschikt zijn en hoeveel hij er maximaal van mag hebben.

Hartelijk dank alvast voor de reacties!

 
Ben je al eens bij een osteopaat geweest? een blokkade in de nek kan veel invloed hebben op reflux en jammer genoeg wordt er toch nog wel eens aan babies getrokken tijdens de bevalling. Ook een normale bevalling kan letsel veroorzaken in de nek...

 
Dit zit in de amandelmelk:

•Gedeeltelijk ontvette amandelen 75%

•Maïsmaltodextrine

•Maltose

•Kalkrijk algje 1%: lithotamnium calcareum

Lijkt mij een heel slecht idee. Ik zou zeker voor de tip van kaaskanlekkerzijn gaan.

Amandelmelk lijkt qua samenstelling in niets op (moeder)melk .

Welke groenten krijgt hij nu? Misschien is dat het probleem?

 
Niet goed uit de borst kunnen drinken kan ook duiden op pijn in de nek. Je weet het niet natuurlijk, maar het kan meerdere oorzaken hebben. Die indikkingsmiddelen zorgen er alleen voor dat de voeding minder snel omhoog komt, de reflux blijft. Borstvoeding is het minst zure en irriterende als het terug opgegeven wordt maar dat wordt vaak afgeschreven omdat je het niet kunt indikken. Terwijl die johannesbroodpitmeel alleen maar een extra belasting is. Ik heb nog nooit van amandelmelk voor babies gehoord.

 
Zo!! Bedankt alvast voor de snelle reacties!

Osteopaat zijn we geweest. Hij is nu onder behandeling van een chiropractor. Hij wordt niet gekraakt!! Hij is idd tijdens de bevalling letterlijk eruit getrokken, dus erg problemen met zijn ruggenwervel. Maar de behandelingen helpen dus ook niet voldoende.

Hij krijgt verschillende soorten groente, maar als hij spuugt is het altijd melk wat hij spuugt. Groente, water en kamillethee houdt hij gewoon binnen, dus het moet iets zijn in de melk..

Ik ga het boek gelijk bestellen en bekijken hoe je zelf flesvoeding maakt! ONWIJS bedankt voor jullie snelle reacties!

 
misschien een domme vraag;

waarom de flesvoeding maken op basis van koemelk als mijn zoon hoogst waarschijnlijk een koemelkallergie heeft??

 
Zou de borstvoeding mislukt zijn door kma denk je? veel kinderen met kma gaan borstweigeren. Maar het gaat vaak met hevig huilen, exceem, best heel extreem. Als je rauwe melk wil proberen zou je hem een heel klein beetje kunnen geven en zien hoe hij daar op reageert. Maar nek/rugproblemen kunnen er ook een rol in spelen. Helpen de behandelingen niet? heeft hij een sterke voorkeurshouding of andere dingen waardoor je merkt dat hij last heeft van nek of rug?

 
Poekie: Luuk krijgt nu geitenmelk, van nanny care, poeder wat je in water oplost, net als de standaard babymelkpoeder. Alleen zijn de geiten biologisch gevoed en is het alleen verkrijgbaar in de natuurwinkels. Geen rauwe melk dus. Vandaar mijn vraag over amandelmelk. Ik wil niet dat als uit testen blijkt dat hij een kma heeft dat hij dan aan chemische voeding moet, omdat de kinderarts dat voorschrijft en er verder eigenlijk geen alternatieven worden geboden. Ik ben hier voor het eerst en weet dat biologische voeding in ieder geval beter is dan wat er in de supermarkt te krijgen is. Maar op internet is verder weinig te vinden over flesvoeding. Via via kwam ik hier terecht.

Iklustvet: Ik denk dat de bv niet ging door meerdere factoren. Grote borsten, Luuk die last had van de bevalling, misschien erfelijke aanleg (oma en moeder hebben ook geen bv kunnen geven), misschien allergie.. Toen ik stopte was de voeding die ik had met een dag weg. Moest van de verloskundige gaan afbouwen met kolven, maar ik kreeg er met moeite wat uit. Heb verschillende kolven geprobeerd. Wilde ook heel graag tot minimaal 6 maanden bv geven, maar ik was na 6 weken ten einde raad. Luuk bleef om het uur drinken. Heb dit bijna een week vol weten te houden met het idee dat het misschien wel een regelweek was en dat ik na doorzetten gerust wel meer melk zou krijgen, maar helaas geen effect! Ik had het er zelfs voor over gehad om tot 6 maanden te kolven. Hij huilt verder niet tijdens of na de fles. Hij drinkt alles vaak in 1 keer op. Hij heeft wel wat eczeem maar niet heel extreem. Ik ken wel veel kindjes met koemelkallergie of lactoseintollerantie (werk in de kinderopvang). Luuk heeft eigenlijk te weinig klachten, maar de kinderarts vermoed dat hij er op reageert, maar het niet in extreme mate last van heeft. Hij heeft kleine eczeem plekjes, vaak vol geluid als hij ademt, maar dan niet extreem verkouden, je hoort hem ook altijd echt ademen zeg maar, en hij spuugt dus nog steeds. Wat hij spuugt is doorzichtig ruikt HEEL zuur, drijven vaak vlokjes melk in. Heeft last van obstipatie of diarree. Dat gaat sinds een paar dagen beter, omdat ik abcdofilus en aloe vera (natuurlijk) krijgt.

De behandelingen van de chiropractor helpen heel goed. Hij is echt met sprongen vooruit gegaan. Hij lag met 10 weken alleen maar in de box voor zich uit te staren en deed niet veel. Eerst bij de osteapaat geweest. Zag ik iets verbetering, maar niet veel, gaf toen nog borstvoeding. Toen naar de chiropractor gegaan die gespecialiseerd is in baby's. Hij is toen zienderwijs opgeknapt. Hij is nu bijna 8 maanden, kan los zitten en valt niet meer om, kan zelf van zit naar lig, tijgert hele afstanden, drukt zich op de rand van het bad omhoog tot staan, draait liggend van rug naar buik en weer terug en zit vaak al op handen en voeten. Volgens de boekjes dus bijna 2 maanden voor, want hij kan dit alles al 4 weken. Maar zijn linkerarm kan niet volledig langs zijn hoofd gestrekt worden en rechts wel. Links is er met geweld uitgetrokken tijdens de bevalling. Zijn wervel wat in zijn verhemelte zit, stond scheef. Dit liet de chiropracter voelen tijdens de behandeling en is met lichte druk weer recht gezet. Zijn heupen slaan steeds weer "vast". Hij gebruikt ze goed, maar als je hem op zijn rug legt en zijn benen gebogen omhoog en dan naar buiten duwt (zoals baby's wel eens in een spreidbroek zitten) dan kan hij zijn knieën voor de behandeling minder ver uit elkaar spreiden dan na de behandeling.

Zo ik hoop dat ik niet te veel info geef, maar ik dacht stuur gelijk alles maar, misschien kunt u er wat meer mee. Nogmaals dank!

 
@Maaike, ik zou als ik jou was ook kokosvet/olie aan de kleine geven. Deze soort vet zit ook in moedermelk blijkbaar. Heel erg goed voor alles eigenlijk.

 
Maaike,

Omdat het hele WAPF gebeuren nieuw voor je is, is het boek Super nutrition for babies een goede leidraad voor jou en je kind. Je zegt ook dat je kindje als bijvoeding nog helemaal geen vlees of vis eet. Je kunt er vanuit gaan dat je kindje nu al 8 maanden ernstige voedingstekorten heeft, omdat kunstvoeding niet of veel te weinig vetoplosbare vitamines, cholesterol, DHA, choline, glutamine etc. bevat.

Dat koemelkeiwit een probleem is duidt op ernstige spijsverteringsproblemen oa omdat de darmflora al vanaf de geboorte zich niet juist heeft kunnen ontwikkelen. De vraag is dus of rauwe koemelk eiwitten in de huisgemaakte formule geen problemen opleveren, misschien wel, daarom raadt Mike de huisgemaakte formule op basis van lever aan. Recepten hiervoor zijn in het boek duidelijk beschreven en ook hier elders op het forum.

Ik sta net als Mike 100% WP voeding voor, maar als je kindje Nanny care nu redelijk verdraagt (Het eiwit is net iets anders van structuur dan in koemelk) kun je, totdat je het boek hebt en je hebt ingelezen de Nanny care verrijken om er zo voor te zorgen dat hij in ieder geval zo snel mogelijk WP voedsel met bijbehorende voedingsstoffen binnenkrijgt om de tekorten zo snel mogelijk aan te vullen en de spijsvertering te verbeteren. Het is ook een mythe dat het eerste babyvoedsel plantaardig zou moeten zijn, zoals fruit. Dierlijk voedsel is het beste eerste hapje, zoals eidooier, lever, viseitjes, beenmerg etc. Het boek legt dit haarfijn uit. Ik raad je aan om helemaal opnieuw te beginnen met het introduceren van vast voedsel volgens het boek en dan zoveel mogelijk te kiezen voor de "Super power foods" Dus begin eerst met het introduceren van het vaste voedsel van 6-8 maanden, dan van 8-10 maanden etc.

Verdeel per direct over alle flesvoedingen:

1 rauwe eidooier van een kip die buiten kan scharrelen. spoel deze onder zachtjes stromend water af, prik hem lek en laat hem leeglopen in een klein glas, zodat je zeker weet dat er geen sterk allergeen eiwit bij zit.

1/2 theelepel (zie meegeleverde maatspuit) blue ice fermented cod liver oil. Doe dit bij de eidooier in het glas, meng het en zet weg in de koelkast, zo kun je makkelijk wat theelepels van het eidooier/levertraan mengsel toevoegen aan elke voeding.

1/4 theelepel blue ice butteroil (boterolie)

Doe 1 theelepel kokosvet (Aman Prana) in elke flesvoeding.

1/4 theelepel probiotica aan elke voeding. (Reflux babies hebben bijna altijd een verstoorde darmflora, probiotica is nu echt heel belangrijk!) Ik vind deze het beste wbt prijs/kwaliteit en samenstelling: http://www.iherb.com/Sedona-Labs-iFlora-Kids-Multi-Probiotic-2-1-oz-60-g-Powder/7405

Verwarm dit nooit in de magnetron, maar gewoon in een schaaltje heet water.

Succes!

 
Ik zat net te kijken voor het boek, maar hier is zeker geen nederlandse versie beschikbaar van? Ik ben niet zo goed in engels lezen..

Het overdonderd me wel een beetje al deze informatie.. Het idee alleen al om een baby rauw voedsel te geven bezorgd me eigenlijk al kippenvel, maar ik wil me graag meer verdiepen in deze wijze van eten.

Wel een positief bericht: Luuk heeft vandaag amper gespuugd, dus ik hoop op beterschap, maar wil hier evengoed meer over weten!

Bedankt iedereen voor alle reacties en hulp!

 
Het boek is idd alleen in het Engels verkrijgbaar, maar het is goed leesbaar. Fijn dat het iets beter gaat, waarschijnlijk door de probiotica. Gefermenteerd voedsel is ook eerste keus voor hem, omdat het ook rijk is aan probiotische bacteriën. Recepten staan in het boek, maar ook in het pdf "Voedzame Tradities" dat je gratis kunt downloaden op internet.

http://www.westonaprice.org/dutch/feeding-babies-dutch

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.332
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan