Alternatieve arts gezocht voor hoge bloeddruk

G

Guest

Guest
Weet iemand een specialist(homeopatisch,alternatief oid) in het behandelen van hoge bloeddruk?

Ik ben zelf al een paar maanden aan het uitzoeken en uitproberen hoe ik mijn hoge bloeddruk kan behandelen, maar ik kom er niet aan uit en de bloeddruk stijgt met de dag, word er een beetje moedeloos van, echt alles heb ik gekocht, uitgeprobeerd, informatie gezocht en leef zoals het moet maar helaas het werkt niet! Dus zoek ik iemand die mij daar nu echt eens goed mee kan helpen, heb al een aantal adresjes maar ja ik weet niet of zij kundig genoeg zijn. Misschien zijn er hier mensen op het forum die zelf goede ervaringen hebben of tips voor mij?

Alvast bedankt.

 
Hoe hoog is je bloeddruk eigenlijk? Hoge bloeddruk is geen ziekte op zich maar eerder een symptoom dus ik zou opzoek gaan naar de oorzaak en dat aanpakken.

Zelf hoor ik de naam van Ron Veldhuis uit zutphen hier regelmatig voorbijkomen op het forum wellicht kan hij je helpen. Mijn ervaring met alternatieve artsen is tot nu toe teleurstellend echter en het enige wat mij geholpen heeft is voeding (Paleo / WAPF).

 
Dankje Micave, mijn bloeddruk is 160/120 dus er moet iets gedaan worden. Mijn ervaringen met alternatieve artsen zijn ook slecht en duur dus ik weet niet meer wat ik moet doen, ik eet zoveel mogelijk volgens dit forum(ook sole), maar ook dat werkt niet.

 
Mijn zus had een paar maanden geleden in Zutphen bij Ron Velthuis ook een loei hoge bloeddruk. Zo hoog, dat Ron het getal niet eens durfde te zeggen! Ze is toen aan de Magnesium (Metarelax, 2 per dag, 1 's morgens en 1 's avonds) gegaan en de Ubiquinol (100 mcg). Verder is ze meer gaan bewegen. Lange wandelingen maken. Laatst was haar bloeddruk een stuk lager!

 
Gelezen op uitdaging.net, meidoornthee drinken.

En natuurlijk geen drop eten.

Ik ben benieuwd naar de tips en ik hoop dat het je lukt om de bloeddruk naar beneden te krijgen, want hij is inderdaad erg hoog.

 
Hoi Hans,

hier is een hele tijd geleden vaker wat over op het forum geschreven, namelijk dat een hoge bloed druk ook door een trage schildklier kan komen )en een lage door zwakke bijnieren). Lees het eerste stukje van Mike maar in de link ik ben het toendertijd vaker in stukjes op het forum tegen gekomen. Dus misschien helpen eieren, alle soorten beestjes en planten uit de zee, jodium, paranoten en selenium (zit in paranoten).

 
In welk gebied zoek je?

PS: zelf je bloeddruk behandelen is niet slim.

JE weet niet waar het door komt, en een lage of hoge bloeddruk mag je niet zomaar aanpassen zonder te weten waar het door komt. Het kan een verdomd goede reden hebben waarom het te hoog is. Bloeddrukverlagende medicijnen zonder gedegen onderzoek is dan ook slecht dokterswerk. (Evenals cholesterolverlagers etc.)

Ik zou zeker niet zelf gaan dokteren bij zo'n hoge bloeddruk.

 
@PvUnen: je zegt dat je bij zo'n hogebloeddruk niet zelf moet gaan dokteren, maar in de zin ervoor laat je weten dat dat wat de dokter bij je doet ook niet goed is... Volgens mij is Snah zelf ookal zover :wink:

Wat zou je hem wel adviseren dan?

 
Ik adviseer een goede kpni therapeut.

Die kijkt naar voeding, beweging, omgevingsfactoren als stress e.d., de juiste supplementen.

Ook wordt er gekeken waarom de bloeddruk hoog kan zijn en wordt de oorzaak opgelost.

Oftewel op de natuurlijke maar wel professionele manier beter worden.

Hart-en vaatproblemen zijn van die dingen waarbij behandeling goed mis kan gaan.

Zoals men weet zijn hart-en vaatziekten nog altijd de nummer 1 doodsoorzaak ondanks de orthodoxe behandeling van artsen. Dit zou niet nodig hoeven zijn.

 
Jazeker ga ik op tijd naar bed, 22.00u is voor mij normaal.

Hoge bloeddruk is meestal het verkrampen van de bloedvaten dus ben ik daar volop mee bezig, elke dag een uurtje flink doorlopen niet rennen, magnesiumcitraat 400gr, vitamine E, smorgens en savonds fruit, veel groene groentes, smorgens en savonds Sole, Viscum Album 3x per dag, verder minimaal suikers, rook niet, 1 glas rode wijn bij het eten, veel vette vis, alleen keltisch zeezout etc etc.............dus volgens mij doe ik er alles aan wat ik er zelf aan kan doen maar niets helpt.

Smorgens als ik op sta is de bloeddruk goed maar deze gaat elk uur zienderogen omhoog dus zeer ontmoedigend. Als ik me volledig op mijn ademhaling concentreer en mijn geest op iets anders kan richten dan mijn bloeddruk heeft dat WEL invloed en zakt deze behoorlijk, dus daar moet ik het ook in zoeken.

Dus ben nog steeds op zoek(zoals mijn vraag ook was) naar een goede homeopaat of natuurarts waar jullie goede ervaringen mee hebben, liefst hier in de buurt Brabant.

 
Van veel vlees zullen mijn aderen niet opengaan en vlees bevat veel (verkeerd)zout wat enorm veel vocht in het bloed vast zal houden.

ohja en liters(biologische)olijfolie gaan er hier doorheen, dus aan vit E zal het ook niet ontbreken.

 
Snah,

Ik denk dat jouw grootste kwaal jouw koppigheid is. Jouw zelfsaboterende ego wil niet werkelijk heling nastreven. Doe wat je niet laten kunt, je slaat alle advies toch in de wind...

Mike

 
Dankje Mike, misschien heb je nog een antwoord op mijn vraag die ik hier 2 dagen geleden gesteld heb?

 
Hallo Snah,

Hier een arts waar mijn hele gezin en meerdere kennissen en familieleden van mij goede ervaringen mee hebben. Ik ben ook van plan dit jaar weer eens naar hem te gaan. De tijd dat ik bij hem onderbehandeling was en de jaren erna waren de beste van mijn leven. Een hele uitgebreide site waar je heel veel kunt lezen. Bellen voor informatie kan ook altijd. En Schijndel is in Brabant, dus lekker dichtbij voor jou. Ik woon in Drenthe, das wel een stuk verder maar een dagje Den Bosch er achter aan plakken is altijd leuk.

http://www.veenstra-arts.nl/Home/tabid/36/language/nl-NL/Default.aspx

 
Oh Snah, nog vergeten te zeggen tegen je: Als je AV ververzekerd bent, wordt hij ook vergoed.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
516.975
Leden
8.645
Nieuwste lid
ej bartelink
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan