141-jarige duikt op als oudste mens

Gezondheid

New member
Feroz-ud-Din Mir is plotseling opgedoken als de oudste mens ter wereld. De 141-jarige vader van tien kinderen heeft een geboorteakte waarin staat dat hij op 10 maart 1872 is geboren. Zijn claim wordt nu onderzocht door Guinness World Records.

Ondanks zijn hoge leeftijd lijkt Feroz nog aardig fit. Hij kan nog een aardig stukje lopen en herinnert zich nog veel uit zijn lange leven. Alleen zijn ogen laten hem een beetje in de steek.

Feroz woont bij zijn familie in de bergen van Noord-Kashmir. In 1890 trouwde hij voor de eerste keer met een Pakistaans meisje. Intussen is Feroz voor de vijfde keer getrouwd. Zijn huidige vrouw is 60 jaar jonger, als zijn geboorteakte klopt. Hij heeft tien kinderen en heel wat kleinkinderen.

Tot nu toe wordt er aangenomen dat de Japanse Misao Okawa de oudste mens ter wereld is. Okawa is 115 jaar.

http://m.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/07/141-jarige-duikt-op-als-oudste-mens

Is hij niet van het volk Hunza's? die werden toch ook heel erg oud? Niet Weston Price maar McCarrison was degene die deze oude zeer gezonde volk had onderzocht.

http://www.soilandhealth.org/02/0203cat/hunza.dutch.pdf

Gezondheid,

 
141 jaar oud, vijf vrouwen en "maar" 10 kinderen? Werden zijn kinderen ook oud? Of overleeft hij iedereen keer op keer op keer?

 
Gezondheid, in het boek over de Hunza dat je aanhaalt staan een paar interessante dingen.

Quote:
Intussen weten we dat met de arme Europese voedingswijze, of de met de arme Madrassi-voedingswijze gevoerde rat de zwakkeling voortbrengt en dat die zich zo ontwikkelt als gevolg van het voedsel dat die krijgt. Deze degeneratie wordt verkregen door het voedsel. Net als bij mensen kan men hetzelfde fenomeen zien in foto’s die afgebeeld staan in de Cantor Lectures van de Hunzamensen, de Sikhs, de Mahratta’s, en de Pathan’s aan de ene kant - met aan de andere kant de arm gevoede Bengali’s.

De erfelijkheid speelt geen rol in de actuele toestand van enigerlei van deze mensen of dieren die er in afgebeeld staan. Het is alleen het voedsel.


Quote:
De erfelijkheid speelt geen rol in de actuele toestand van enigerlei van deze mensen of dieren die er in afgebeeld staan. Het is alleen het voedsel.


Quote:
Maar toch, indien ze van goed voedsel voorzien worden, is er geen ernstige ziekte. Al deze degeneratieve verschijnselen die al vele generaties aan zijn soort geklonken zaten, verdwijnen dan al vlug.


Quote:
Zo verloopt de overdracht van de erfelijkheid via voedsel – dat is nul. Voedsel is een toestandsfactor – een primaire factor – van de leefomgeving. De goede of slechte

toestandsfactor van de omgeving is hoofdzakelijk afhankelijk van de mens zelf, en het ligt in zijn mogelijkheid om die te veranderen.


Hiermee wordt aangegeven dat een degeneratieve toestand wordt veroorzaakt door onvolwaardige voeding, maar deze - ook na vele generaties onvolwaardige voeding - ongedaan gemaakt kan worden door goede volwaardige voeding, omdat de degeneratie niet in de genen wordt doorgegeven maar alleen afhangt van de voeding.

Heel interessant!

 
Ik heb nog even wat verder gezocht naar de voeding van de Hunza.

Quote:
Op 1189 ratten werd een studie losgelaten door deze vanaf huin geboorte te voeden met de voeding die de mensen in de Hunza vallei tot zich namen. Een dieet voornamelijk bestaande uit onbewerkte plantaardige voeding met slechts eens per week een klein portie vlees, niet gekookte melk en verder werd er veel water gedronken. De ratten kregen dit dieet 27 maanden, vergelijkbaar met 45 mensenjaren. Geen enkel spoor van ziektes werden aangetroffen in deze tijdsspanne. Dit onderzoek bracht in die tijd echter geen enkele reactie teweeg in de wereld zoals nu nog steeds deze onderzoeken liever niet in de openbaarheid gebracht worden door de ‘moderne’ geneeskunde waar men meer kijk naar het onderdrukken van ziektes dan het voorkomen ervan. De voeding die in de Hunza vallei wordt geconsumeerd is onbewerkte voeding en niet zoals in de Westerse wereld, witte rijst, wit meel, veel vlees en andere dierlijke producten. De Hunza voeding wordt niet overmatig gekookt en onnatuurlijk bewerkt met industriële chemicaliën.


Bron: http://www.uitdaging.net/gezond/Hunza.html

De voeding van de Hunza klinkt zo op het eerste gezicht niet echt als WAPF. :-/

 
Moondust,

Ja, zeker heel interessant. Goed dat je dit even hier erbij haalt want dat laat weer eens heel duidelijk zien dat niet de erfelijkheid het probleem is maar voeding.

De erfelijke aanleg voor bepaalde ziekten waarvan slechte genen als oorzaak worden gezien is dan ook een mythe.

 
Ik lees in de reacties op bovengenoemd artikel dat de Hunza hun goede gezondheid vooral te danken hebben aan het gezonde gletsjerwater dat ze drinken. Er wordt daarbij gelijk geadverteerd voor Kangen water. Lastig om door het bos de bomen nog te zien.

Wij hebben het op dit forum vooral over voeding, maar nauwelijks over het belangrijkste.....ons water. Welke eigenschappen van water maken het gezond?

 
Hier staat dat de hunza's hun goede gezondheid vooral te danken hadden aan hun traditie om de bodem te composteren, dus de goede kwaliteit van de grond. Nabije volkeren met dezelfde voeding en dezelfde sociale structuur die niet aan composteren deden werden minder oud.

Hun voeding was overigens niet zo plantaardig als uitdaging.net wil suggereren: naast 1x per week vlees was er volop rauwe melk en gefermenteerde zuivel. Het is die pro-biotica zoals kefir die de Georgiers ook al zo gezond en oud maakt.

 
Deze persoon schijnt nu een de oudste mens te zijn; http://gawker.com/happy-127th-birthday-to-the-oldest-person-alive-1629080231/+kellyconaboy

Haar geheim volgens haarzelf:
Quote:
"sleeping for days on end," never getting married, and fighting.


 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.348
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan