Oekraine


Plaatsvervangend procureur-generaal Oekraïne ontslagen​

De plaatsvervangend procureur-generaal van Oekraïne, Oleksi Symonenko, is uit zijn functie ontheven. Persbureau Reuters meldt dat de verklaring waarin zijn verwijdering wordt aangekondigd geen reden gaf voor de beslissing, maar dat het "zijn eigen wens" was.
Symonenko is de volgende die vandaag opstapt of wordt ontslagen nadat de Oekraïense president Zelensky in zijn videotoespraak vannacht "verschillende personeelswisselingen" binnen de overheid en wetshandhaving had aangekondigd.
Eerder vandaag namen het hoofd van het presidentiële bureau Timosjenko en plaatsvervangend minister van Defensie Sjapovalov ontslag naar aanleiding van verschillende corruptiebeschuldigingen.
 
ÚLTIMA HORA: el ejército ruso ha entrado en Ugledar. Comienza la muy probablemente muy dura y nada corta batalla por la ciudad.
 

Leopardtanks terugkopen te duur: “half miljoen voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”.​


bevestigde minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in “Terzake”.

België heeft nooit de Leopard 2 aangekocht. En de laatste tanks, de Leopard 1, werden in 2014 al van de hand gedaan. Ons land zou die nu wel willen terugkopen maar de hoge prijs blijft een obstakel. “

:ROFLMAO: Maar het is niet omdat het Belgische leger geen tanks meer heeft, dat er geen meer in ons land aanwezig zijn. :ROFLMAO:
:ROFLMAO: Zou zouden er nog honderden militaire voertuigen staan in een loods in Doornik en Antwerpen waaronder een twintigtal tanks. Een verzameling van wapenhandelaar Freddy Versluys die ze zelf kocht van het leger. 😂
Hoeveel AMRAAM-raketten ons land zal leveren, is nog niet bekend, maar de voorraad is beperkt.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230126_97346843
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.889
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan