Te veel eiwitten eten!

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Siga
  • Startdatum Startdatum

Siga

Well-known member
Ik hoop dat ik hier om advies kan vragen. Ik val te veel af en ben behalve mn vetten ook mn koolhydraten aan het verhogen.
Qua eiwitten zit ik vlgns mij al aan mn tax.
Alles wat meer koolhydraten geeft, geeft ook weer meer eiwitten.
Tussendoor eet ik nu extra crackers met heel veel ghee, kokosolie. Boter ook, maar moet ik mee oppassen vanwege de melkeiwitten.
Ik eet veel avocado's en ook gebruik ik olijfolie..
Slagroom verdraag ik niet en verse room ook niet, vanwege lactose intolerantie..

Ik eet geen vlees, maar wel vis 2x per week. Iedere dag al 30 gram eiwitten van gelatine en bottenbouillonpoeder.

Kaas, linzentempeh, eieren, gekiemde peulvruchten en een kleine hoeveelheid noten geweekt.
En natuurlijk kefir en af en toe wat yoghurt.

Koolhydraten id vorm van zoete aardappelen, crackers (niet te veel vanwege fytinezuur) zelfgemaakte crackers, gv granen, soms appel, bessen, groene bananen..

Heb gelukkig geen moeite meer met vetten, heerlijk bij én over het eten, maar enkel lepels vet eten is niet erg bevredigend en vult me niet genoeg..

Wie heeft er wat tips of adviezen?
 
Hoezo eet je teveel eiwitten, kan je daar te veel van eten? Wat bij mij altijd wel werkt om aan te komen is zuivel drinken? Weet je zeker dat je lactose intolerant bent? Drink je rauwe melk? Als je rauwe melk niet verdraagt moet je dat rustig aan opbouwen, eerst een eetlepel, dan 2 eetlepels, dan een klein glaasje enz.
 
Tnx....

Ik heb begrepen dat je ongeveer 1,2 a1,5 van je normale gewicht moet eten als je geen vlees eet..en dat meer niet goed is.
Hoeveel eiwitten eet jij dan per dag?

Ja, weet zeker en merk het ook meteen. Krijg buikpijn van rauwe melk en jonge kaas.
Heb nog meer intoleranties en moet goed afwisselen, anders ook buikpijn...
 
Tnx....

Ik heb begrepen dat je ongeveer 1,2 a1,5 van je normale gewicht moet eten als je geen vlees eet..en dat meer niet goed is.
Hoeveel eiwitten eet jij dan per dag?

Ja, weet zeker en merk het ook meteen. Krijg buikpijn van rauwe melk en jonge kaas.
Heb nog meer intoleranties en moet goed afwisselen, anders ook
Hou er rekening mee dat plantaardige eiwitten slecht verteerbaar zijn vanwege protease remmers.
Ik heb geen idee hoeveel eiwitten ik eet, het zal wel veel zijn want ik ben carnivoor.
 
Nogmaals, Siga, je denkt in protocollen. Constant vis je hier naar wat je wel en niet 'moet' of 'mag'. Zo werken wij hier niet. Het is OK om vragen te stellen, masr het is nog veel beter om je eigen antwoorden te vinden.

Mike
 
LACTOSE INTOLERANTIE:
Kan je niet tegen ‘lactose’ in gepasteuriseerde melk? Zou het kunnen dat rauwe melk een tegenovergestelde uitwerking heeft op je gestel? Vaak is een ‘lactose-intolerantie’ niet meer dan een pasteurisatie-intolerantie en daarmee en zuivere reactie van het lichaam, die verdwijnt als de melk onbewerkt wordt geconsumeerd.

Vaak zie je ook dat men niet intolerant is voor de lactose, maar voor de gebroken caseïne in gepasteuriseerde melk. Ook deze reactie verdwijnt maar al te vaak als men caseïne in onbewerkte, rauwe vorm drinkt.

Heel veel mensen zijn nogal van de granen. Bedenk dat gevoeligheid voor gluten (die niet noodzakelijk hoeft te leiden tot coeliakie) de poort open zet voor caseïnegevoeligheid, omdat het gluten- en caseïnemolecuul heel erg op elkaar lijken. Mensen kunnen vaak melkeiwitten wel degelijk beter verdragen als ze stoppen met het eten van gluten-bevattende granen. Door gluten te vermijden en de darmen te helen zou je na verloop van tijd weer caseïne moeten kunnen verdragen, uit rauwmelkse zuivel uiteraard.



 
Hou er rekening mee dat plantaardige eiwitten slecht verteerbaar zijn vanwege protease remmers.
Ik heb geen idee hoeveel eiwitten ik eet, het zal wel veel zijn want ik ben carnivoor.
Tnx,

Ja, dierlijk wordt beter opgenomen idd. En veel plantaardige eiwitten zijn ook niet volwaardig.
Zal gelatinepoeder wel volwaardig zijn?
 
Nogmaals, Siga, je denkt in protocollen. Constant vis je hier naar wat je wel en niet 'moet' of 'mag'. Zo werken wij hier niet. Het is OK om vragen te stellen, masr het is nog veel beter om je eigen antwoorden te vinden.

Mike
He Mike,

Dat klopt. Ik heb een eetstoornis verleden en behalve eieren at ik volledig plantaardig.
Ik ben opnieuw ah leren eten, zeg maar.
Ik kan nog niet vertrouwen op mn eigen gevoel, want dat is dus zoek.
Vandaar dat ik mezelf vasthoud aan regels, zodat ik in ieder geval niet te weinig eet.
Hopelijk lukt het om zo ook weer in contact te komen met mezelf mbt het eten.

Aan mn omgeving heb ik niets, want daar wordt voornamelijk gemaks en fabrieks voeding gegeten.

En in de adviezen vh voedingscentrum geloof ik ook niet.

Vandaar dat ik soms om richtlijnen vraag, want bij mij is alles zoek..
 
LACTOSE INTOLERANTIE:
Kan je niet tegen ‘lactose’ in gepasteuriseerde melk? Zou het kunnen dat rauwe melk een tegenovergestelde uitwerking heeft op je gestel? Vaak is een ‘lactose-intolerantie’ niet meer dan een pasteurisatie-intolerantie en daarmee en zuivere reactie van het lichaam, die verdwijnt als de melk onbewerkt wordt geconsumeerd.

Vaak zie je ook dat men niet intolerant is voor de lactose, maar voor de gebroken caseïne in gepasteuriseerde melk. Ook deze reactie verdwijnt maar al te vaak als men caseïne in onbewerkte, rauwe vorm drinkt.

Heel veel mensen zijn nogal van de granen. Bedenk dat gevoeligheid voor gluten (die niet noodzakelijk hoeft te leiden tot coeliakie) de poort open zet voor caseïnegevoeligheid, omdat het gluten- en caseïnemolecuul heel erg op elkaar lijken. Mensen kunnen vaak melkeiwitten wel degelijk beter verdragen als ze stoppen met het eten van gluten-bevattende granen. Door gluten te vermijden en de darmen te helen zou je na verloop van tijd weer caseïne moeten kunnen verdragen, uit rauwmelkse zuivel uiteraard.



Tnx,

Nee, het is echt de lactose zelf, ook in rauwe melk.
Gewone melk heb ik nog nooit gedronken. Vroeger altijd yoghurt (gepasteuriseerd), maar daarna jaren niets.
Ik ben dus met rauwe zuivel opnieuw begonnen, zeg maar.

Het is ook allemaal getest bij bioresenantie en daar kwam ik ook achter andere intoleranties en over gevoeligheden.

Ik heb idd ook gluten intolerantie.
En een lekkende darm.
Hopelijk lukt het om dit te herstellen en daarna wel weer lactose goed te verdragen.
 
Succes. En het loont de moeite om bovengenoemde site door te lezen. Denk ook aan keltisch zeezout voor de maagzuur productie. Of betaine Hcl voor de vertering van dierlijke eiwitten.
 
Tnx,

Ja, dierlijk wordt beter opgenomen idd. En veel plantaardige eiwitten zijn ook niet volwaardig.
Zal gelatinepoeder wel volwaardig zijn?
Ik denk dat de enige volwaardige eiwitten rauwe dierlijke eiwitten zijn, verhitting zorgt voor gebroken eiwitten die het lichaam niet meer herkent en daarom moeilijk verteerbaar zijn.
 
Daar zijn de meningen over verdeeld, Jeroen. Een andere theorie stelt dat gedenaturaliseerde dierlijke eiwittten, vooral door langzame en langdurige verhitting, juist beter verteerbaar zijn en hebben gezorgd voor een explosieve groei van de neocortex, ons denkende brein. We zijn dus slimmer geworden van soepen en stoofschotels, ze komen dan ook al eeuwenlang voor in alle culturen wereldwijd.

Mike
 
Welke theorie je ook aanhangt Jeroen doet iets goed als ik het goed begrijp is hij een teganhanger van een rawvegan
 
Welke theorie je ook aanhangt Jeroen doet iets goed als ik het goed begrijp is hij een teganhanger van een rawvegan
Het idee van rauw is goed. De bacterieën en enzymen worden niet vernietigd en die zijn weer goed voor de vertering van het voedsel, de wateroplosbare vitamines worden ook niet vernietigd en rauw voedsel is een goede vorm van hydratatie omdat het vocht van rauw vlees, rauwe eieren enz. beter opneembaar is omdat het voedingsstoffen bevat, zo ook melk, op deze manier ben je veel beter gehydrateerd.
 
Succes. En het loont de moeite om bovengenoemde site door te lezen. Denk ook aan keltisch zeezout voor de maagzuur productie. Of betaine Hcl voor de vertering van dierlijke eiwitten.
Dank je wel. Ik begin de dag met water en K.Z en de rest vd dag doe ik ook wat korrels in mn dranken.

Tnx voor de tip over Betaine. Klopt het dat dat ook een goede vervanger is voor water met appelazijn?
 
Goed bezig dan. 👍

Ik wil niet beweren dat betaine hcl een vervanger is voor appelazijn. Appelazijn zou een half uur voor de maaltijd genomen moeten worden. En betaine hcl neem je tijden of na het eten. Wel alleen nemen wanneer je dierlijke eiwitten neemt en geen plantaardige of alleen koolhydraten en groente. Dan kan het verkeerd vallen omdat het specifiek werkt voor een betere vertering dierlijk eiwit.
 
Goed bezig dan. 👍

Ik wil niet beweren dat betaine hcl een vervanger is voor appelazijn. Appelazijn zou een half uur voor de maaltijd genomen moeten worden. En betaine hcl neem je tijden of na het eten. Wel alleen nemen wanneer je dierlijke eiwitten neemt en geen plantaardige of alleen koolhydraten en groente. Dan kan het verkeerd vallen omdat het specifiek werkt voor een betere vertering dierlijk eiwit.
Ha fijn.

Bedankt voor de aanvullende opmerkingen. Ik gebruik wel ook nog andere enzymen. Is het slecht om deze langdurig te gebruiken? Als ik ze niet neem, krijg ik steeds buikpijn.
 
Dan zou je rauwe melk kunnen proberen voor de enzymen met Sole die je iplv met water neemt in de melk doet.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Forum statistieken

Onderwerpen
4.593
Berichten
585.216
Leden
8.684
Nieuwste lid
elisabethsmitberkhout@gma
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan