Zin en onzin van cryptovaluta

Lievergezond, wist je dat je kunt quoten met de " functie bovenaan het tekstvlak? Voordat ik in ga op je post even het volgende:

Ik weet dat ik in het verleden wat onenigheid met je heb gehad, maar ik wil hierbij mijn dank uitspreken voor het feit dat je bent gebleven. Zoals Adam Curry zegt over de zwakken in de samenleving: ze doen alles om pijn en tegenslag te vermijden. Maar zonder dat groei je niet. Het afgelopen jaar ben ik mensen tegengekomen die mij verbaasden en die mij teleurstelden. Maar al te vaak zijn de mensen van wie ik meer had verwacht diegenen die mij juist teleurstelden en de mensen van wie ik het nooit had verwacht bleken juist wel karakter te vertonen. Ik vind het fijn om te zien dat je je nu in iets anders hebt verdiept dan gezondheid, want je kan veel van jou zeggen maar als jij ergens in duikt dan doe je het ook goed!

Dat gezegd hebbende, nu mijn reactie op je post:

Millennials zijn de grootste nihilisten die er bestaan. Ik kan het weten, want ik geef er les aan. Lieve jongens en meisjes, hoor, daar niet van, maar als je vraagt naar hun hobby's, dan krijg je: uitgaan, Netflixen, sporten/fitnessen en shoppen. Adam Curry neemt het voor ze op, omdat deze generatie 9/11, de crash van 2008 en nu COVID voor hun kiezen hebben gekregen. So? Afhankelijk van je bouwjaar heb je mogelijk WO2, de politionele acties in Indonesie, Vietnam, de moord op John en Robert Kennedy en op MLK, Mao, Pol Pot, de islamitische revolutie in Iran, de aanslagen van de ETA, de IRA en de Baader-Meinhof Groep, de Molukse treinkapingen, plus 9/11, de moord op Fortuyn, de crash van 2008 en COVID voor je kiezen gehad.

Curry zegt het zelf: life is a struggle for survival. Deze Darwiniaanse realiteit is overigens helemaal niet de waarheid die ons goddelijke potentieel werkelijk kan verwezenlijken, het is de duivel die ons in een permanente staat van chaos en conflict houdt, met onze medewerking. Wat maakt generatie Y 'zieliger' dan mijn generatie? En zoals ik al schreef: heb jij ooit twee millennials zien of horen praten op het niveau zoals de generatiegenoten Jensen en Curry dat doen? Millennials zijn alleen maar bezig met zelfverrijking, zover reiken hun 'idealen'. Dit is een verloren generatie, je hebt er niets aan.

Jensen zei iets veelzeggends: wat als Bitcoin van meet af aan onderdeel van het spel is i.p.v. van het antwoord. Maar laat ik even meegaan in de gedachte dat de opzet van Bitcoin wel degelijk van ideologische aard is. Dan zijn ze dus gefaald in hun opzet omdat het niet meer 100% peer-to-peer is. Je kunt wel andere brokers noemen dan Binance, maar waarom wordt het zo ingewikkeld gemaakt dat het per se via een broker moet en zijn deze alternatieve brokers dan wel te vertrouwen? Je schrijft dat Bitcoin niet te beinvloeden is, dat is het wel getuige de val van Bitcoin na de recente uitspraak van Elon Musk.

Curry en Jensen wantrouwen Musk, maar zoals ik al schreef: heeft hij ons niet een gigantische les geleerd? Als Trump met 1 enkele tweet de normale beurs kan beinvloeden en Musk hetzelfde kan doen met de cryptobeurs, is de les dan niet dat als je crypto's afhankelijk maakt van een beursmechanisme je in precies hetzelfde spelletje zit? Bedenk dat gokken en rente ooit sociale taboes waren, omdat ze getuigen van materialistische zelfzuchtigheid i.p.v. hogere, dienende spirituele waarden. Daar hoor ik millennials helemaal niet over, die willen alleen maar cashen.

Tot nu toe zie ik op de financiele markt alleen maar meer van hetzelfde. Let wel, ik sta niet 100% negatief tegenover het idee van crypto's, maar ik zal eerder het Forum Coin-initiatief van FvD steunen dan instappen in Bitcoin via een broker. De vraag is: kun je fiat en centralisering ooit echt uitschakelen? Ik denk van niet. De reden waarom je altijd terug kan vallen op edelmetalen is omdat men hier vertrouwen in heeft. Ik schreef al eerder dat ik een kleine overheid die grondwettelijk gebonden zal zijn aan het dienen van het volk zal vertrouwen met het beheer van de goudvoorraad en het in omloop brengen van muntengeld gedrukt van diezelfde edelmetalen.

Zo vertrouw ik FvD ook als centrale organisatie voor hun nieuw op te zetten cryptomunt. Dat is fiat en centralisering tegelijk, het is maar net met welke IDEALISTISCHE INTENTIE dit gebeurt. En zakendoen met gelijkgestemden, al of niet middels een digitale munt, is werkelijk peer-to-peer. Ik vind het ook belangrijk dat dit binnen een natiestaat gebeurt die wordt hooggehouden en verdedigd, ik heb voor mijn geld met de rest van de wereld niets te maken. Doe mij maar weer de gulden, het liefst van het materiaal waar hij naar genoemd is!

Mike
 
Op dit moment is de hele crypto markt een hoop gebakken lucht. Dit heeft allemaal te maken met de soort "stable coins" waarvan tether er eentje is. Deze coins garanderen dat ze altijd 1:1 waarde hebben met de dollar. De scam zou natuurlijk niet compleet zijn als het grootste gedeelte van exchanges hier in mee gingen. Daarom zie je op binance ook dat alle trading pairs met USDT(tether) zijn. Nu beweert Tether dat zij voor elke dollar die zij ontvangen van klanten 1 usdt printen. Aangezien deze markten totaal niet gereguleerd zijn is hier ook geen strenge controle op. Tether is al meerdere malen voor de rechter verschenen en kwam er met een geld boete vanaf en een regeling dat zij elke 3 maanden een audit moesten laten zien. Deze deal was getroffen in januari 2021. De laatste deadline was 19 mei voor het overhandigen van de audit aan NYAG en correleer dit met de crash van de afgelopen 5 dagen.

In dit rapport maken zij hun reserves openbaar, welke zij overhandig hebben aan de NYAG
Een prachtige pie chart die in 5 minuten in elkaar geflanst is met excel.

https://www.theblockcrypto.com/post/104780/tether-usdt-reserves-breakdown-first-time-since-launch




in deze tweet van tether zijn zij trots met hun enorme groei van een market cap van 8 miljard naar 60 miljard in een jaar tijd.

Welk narrative zouden we hier onder kunnen vinden? Trump gaf al aan dat hij niets aan bitcoin vond en andere ONgereguleerde coins. Dus gereguleerde coins zouden prima zijn. Deze zag ik ook al terug komen in bovenstaand topic namelijk.
Stellar
Ripple
Algorand
Xinfin
Iota
Flare network(FLR) zie url voor uitleg flare

Deze hebben allemaal iso20022 compliancy en hebben allemaal andere doelgroepen https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_20022

Wat betreft Ethereum en Bitcoin. Dit zijn de eerste coins die er kwamen maar zullen ook onder de regulatie ten onder gaan. Dit omdat beide Proof of Work zijn(doge is dit ook maar die word adopted door flare network). Ondanks dat iedereen blijft roepen dat bitcoin decentralized is, is dit niet het geval. Bitcoin is namelijk vulnerable voor een 51% attack en 70% van de mining word gedaan in china. Op dit moment is de "use case" voor bitcoin ook store of value volgens de bitcoin maxi's. Betalingen via bitcoin kosten namelijk te veel energy en het is erg traag, dus waarom zouden we daarvoor geen ander alternatief pakken?
 
bakken lucht. Dit heeft allemaal te maken met de soort "stable coins" waarvan tether er eentje is. Deze coins garanderen dat ze altijd 1:1 waarde hebben met de dollar. De scam zou natuurlijk niet compleet zijn als het grootste gedeelte va
Bitcoin heeft op dit moment een aantal grote problemen, maar de grootste is nog wel dat het nog steeds een soort fiat currency is waar geen vaste waarde tegenover staat.

In de huidige vorm vind ik het daarom als een betaalmiddel nog niet toepasbaar. Wat we nu echter zien is wel een boel voorwerk , vooral op het gebied van technische architectuur.

Het volwassen worden van het internet heeft ook jaren geduurd en is tot op de dag van vandaag een proces dat in ontwikkeling is. Wellicht kunnen sommigen van ons nog wel de BBS netwerken herinneren en hoe dit "systeem" een voorloper was voor het latere internet.

Bitcoin is het afgelopen decennium deels een grote proefballon geweest voor het gebruiken van blockchain database technologie. Elke data die in een "block" wordt gestopt, zal worden gelinkt aan het voorgaande "block" en deze transacties zijn zodoende geregistreerd en inzichtelijk voor IEDEREEN die meedoet. Records in deze database gaan ook niet verdwijnen, want het geheel wordt niet centraal gereguleerd.

Nu is blockchain op dit moment nog niet onfeilbaar.. Het piept en kraakt op sommige plekjes vooral op het gebied van veiligheid. Vandaar dat ik in een van mijn voorgaande posts ook Holochain aanhaalde als mogelijke opvolger met betere beveiliging.
Wanneer je een decentraal ingerichte infrastructuur hebt zoals Holochain, en men dus niet vanuit een centrale positie met een aangesloten cryptomunt kan sjoemelen, hoeft de munt alleen nog maar gelijkgeschakeld te worden naar een fysieke waarde die er garant voor staat. Dit zou bijvoorbeeld weer goud kunnen zijn, maar wellicht wordt het wel iets heel anders.
 
Het wordt gewoon weer ouderwets goud en andere edelmetalen, let maar eens op, er verandert in essentie niets. Ik zie niet hoe geld echt gedecentraliseerd kan worden, net zo min als ik zie hoe anarchisme (dus geen enkele vorm van overheid) zou kunnen werken. Als je dat accepteert kom je ook automatisch uit op fiat (vertrouwen). Ik kom dan op het volgende uit: mits geld een vaste, stabiele waarde heeft (a.g.v. gouddekking) en dit beheerd wordt door een kleine overheid die grondwettelijk gebonden is aan de wil van het volk heb ik geen enkel probleem met centralisatie van de geldstroom en met fiat.

Mike
 
Ik persoonlijk denk dat het als volgt kan werken:

Kleine constitutionele republieken maken met elkaar afspraken over de waarde van een ruilmiddel. Dit ruilmiddel representeert inderdaad iets zoals goud, of zilver of misschien wel een combinatie van.. Dat maakt voor deze discussie niet uit, je moet een systeem hebben dat in elk geval niet op speculatie is gebaseerd.

Vervolgens zorg je dat dit op een eenduidige manier beschikbaar is voor de mensen.. Blockchain of Holochain of <randomnaam>chain wordt de "gecentraliseerde" infrastructuur. Door de aard van het beestje is iedereen een participant en kan het onderlinge verkeer altijd worden terug getraceerd.

Je hebt dan dus inderdaad geld waar duidelijke afspraken over zijn gemaakt met betrekking tot waarde, en waarbij niet zomaar een partij kan zorgen dat die waarde afneemt.
 
Goed artikel van Robin de Boer.

Ik zie dat ik daardoor ook wel iets in mijn eigen omschrijving moet verduidelijken.

Door de aard van het beestje is iedereen een participant en kan het onderlinge verkeer altijd worden terug getraceerd

Wat ik hier dus bedoel is daadwerkelijk betalingsverkeer onderling. Peer to Peer. Op dit moment kun je een product kopen zonder tussenkomst van een bank.. Namelijk met CASH geld. Van dat cash wil men dus af, want... En hier komt het verkeerde soort centralisatie om de hoek kijken.. De belastingdienst en fiscus wil mee kunnen kijken naar wat jij allemaal met je geld doet.
De overheden willen alles kunnen controleren, want... Jij als burger bent hun onderpand en mag opdraaien voor al hun smerige deals waar je totaal geen controle over hebt gehad... Dit is dus met een crypto valuta verleden tijd! Het is weer alsof je gewoon handje contantje zaken doet.

Wellicht dat met deze verduidelijking mensen nog beter snappen waarom de staatsdieven deze crypto's en de blockchain technologie zo vrezen!
Het is dan namelijk over met de gereguleerde geldstroom. Geen banken meer nodig om de transacties te regelen.. En geen overheden meer die stiekem meekijken en een claim gaan doen op jouw eerlijk verdiende geld.

Ik denk dat ik niet verder hoef uit te leggen waar men nu bang voor is.
 
Of prijsmanipulatie voor weer goedkoop aan te kopen, dit is niet de eerste keer dat ie dit doet
 
Binnen de 12h breek Bitcoin uit, indien naar boven betekent dit wss een up van ca 10.000, en indien naar beneden wss ca 5.000, niet in 1 klap uiteraard.

En Musk heeft zijn Twitter profiel foto aangepast die hij voordien had toen hij BTC aankocht en promootte.
 


https://www.cnbc.com/2021/06/05/el-...ountry-to-adopt-bitcoin-as-legal-tender-.html



https://www.ad.nl/tech/hackers-van-...er-elon-musk-we-komen-achter-je-aan~ae02f68b/


https://www.reuters.com/world/ameri...nd-bill-make-bitcoin-legal-tender-2021-06-05/



“Als er genoeg chaos wordt gecreëerd raken mensen in paniek en mensen in paniek verkopen of sluiten hun posities. Als het ergst van deze chaos is gaan liggen gaan de grote partijen aan de slag. Ze gaan nu juist tijdens de meest liquide uren kleine stukjes terugkopen. Waarschijnlijk om de prijs dus laag te houden. Dit totdat ze genoeg hebben gekocht. Daarna mag de prijs weer omhoog.”

Peter Slagter zegt: ´Wat roept Bukele over zichzelf, El Salvador en/of bitcoin af´
https://twitter.com/nayibbukele/status/1401633334481100802?s=20

Next BTC-stop: Paraguay: https://nieuws.btcdirect.eu/paraguay-btc-paypal/
 
Laatst bewerkt:
Die berichten over ransomware hebben slechts zijdelings met BTC te maken. Ja, de media bericht dat de gijzelnemers uitbetaald willen worden in BTC, maar nee, daar gaat het niet primair om.

Het gaat om RED 2 uit de Q-posts. Ze gooien zoveel mogelijk plat als straks de waarheid over de verkiezingsfraude, over Fauci en Wuhan, over Hunter Biden en vele andere zaken onontkoombaar blijkt te zijn geworden en zullen dit toeschrijven aan 'hackers' bij wijze van afleiding via de media.

Verder ben ik het met Trump eens als hij zegt dat hij niets heeft met BTC, same here.

Mike
 
Verder ben ik het met Trump eens als hij zegt dat hij niets heeft met BTC, same here.

Dat veel mensen er niets mee hebben is ook de reden dat BTC heeft kunnen uitgroeien tot de rioolrat die die nu is. Het establishment had er lange tijd ook niets mee en heeft BTC dusdanig links laten liggen dat die te groot heeft kunnen worden om nog uit te kunnen roeien.
 
Trump is niet het establishment. En rioolrat is wel de juiste kwalificatie. Uiteindelijk zal BTC ook met het riool.weggespoeld worden. Crypto's zijn niet onze redding, niet zo lang ze centraal beheerd worden (Binance) en onderhevig zijn aan een beursmechanisme (fiat), dat is nog steeds meer van hetzelfde.

Mike
 
Dat veel mensen er niets mee hebben is ook de reden dat BTC heeft kunnen uitgroeien tot de rioolrat die die nu is. Het establishment had er lange tijd ook niets mee en heeft BTC dusdanig links laten liggen dat die te groot heeft kunnen worden om nog uit te kunnen roeien.
"het establishment" heeft juist voor de creatie van bitcoin gezorgd. Bitcoin wordt voornamelijk gebruikt in het illegale circuit/silk road, vandaar dat het ook de bijnaam baby trafficking coin krijgt.

BTC werkt met SHA-2 (Secure Hash Algorithm 2). welke designed is door de NSA.

Ik heb een pagina terug ook al iets geschreven over de prijs manipulatie door USDT. Het is op dit moment ook erg stil in de print ruimte van de stablecoins dus vandaar dat de prijs aan het instorten is.
 
Overigens wordt het feit dat blockchain door de NSA is uitgevonden doorgaans gezien als foute boel. Dat is het niet. M.i. hebben de white hats blockchain en crypto's uitgezet als experiment om te zien of de ideologie achter een gedecentraliseerde munt daadwerkelijk zou leiden tot ethische peer-to-peer handel i.p.v. ordinaire hebzucht en criminaliteit. De mensheid is hier nog niet klaar voor, het experiment is mislukt.

Is daarmee blockchain ook mislukt? FvD laat zien dat dit geenszins het geval is en dat ideologie en ethiek bij uitstek te koppelen zijn aan deze technologie. Hun Forumcoin zou wel eens de eerste stabiele crypto kunnen worden, niet op basis van goud maar op de kracht van een gezamenlijke overtuiging, een niet-materiele, SPIRITUELE dekking! Maar daar houdt het voor Thierry niet op, daar begint het pas. Hij wil een huizenmarkt, scholen, een marktplaats, een dating service, social media, energieleverantie, veilige verkiezingen, een eigen bank, allemaal.op basis van blockchain en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Dit is volgens mij exact wat de white hats van de NSA voor ogen hadden toen ze deze technologie in het leven riepen. BTC is hebzucht, een van de 7 hoofdzonden, en het heeft geen toekomst in de nieuwe realiteit die een meer geevolueerde mensheid tegemoet treedt.

Mike
 
Laatst bewerkt:

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.806
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan