Zin en onzin van cryptovaluta

Lievergezond

Well-known member
According to a recent poll, El Salvador's adoption of bitcoin as legal tender “is the government’s most unpopular, the most criticized and the most frowned upon" measure.

Benieuwd hoe dat polletje uitpakt als de dollar gevallen is.
Moet wel gezegd: de dollar staat nu echter sterk
 
Laatst bewerkt:

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
According to a recent poll, El Salvador's adoption of bitcoin as legal tender “is the government’s most unpopular, the most criticized and the most frowned upon" measure.

41c.jpg

Mike
 

Pa Triot

Well-known member
Wat is het verschil tussen crypto currency (is gekoppeld aan Ideal) en bitcoin?
Bitcoin (BTC) is slecht één (bekend) voorbeeld van de vele verschillende crypto-valuta.
Nog meer voorbeelden:

Een crypto is niet gekoppeld aan iDeal. Ideal wordt door de wisselkantoren via wie je de crypto's kan kopen/verkopen als betaalmiddel aangeboden, net verkopers van producten in veel andere webwinkels.

Ik ben geen kenner en bezit ze momenteel niet. Net als alles onderzoeken en oppassen.
 

henkie

Well-known member
https://www.zerohedge.com/crypto/an...ally-comes-next-and-its-not-what-elites-hopedNog een Grote CBDC Flop... Dit is wat er echt komt (en het is niet waar de elites op hoopten)DOOR TYLER DURDEN

WOENSDAG, NOV 02, 2022 - 22:40

Geschreven door Nick Giambruno via InternationalMan.com,

Vorig jaar lanceerde Nigeria zijn veelbesproken eNaira, Afrika's eerste digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

Centrale bankiers, academici, politici en een assortiment elites uit meer dan 100 landen die hopen hun eigen CBDC's te lanceren, hebben de eNaira op de voet gevolgd.

Ze gebruikten Nigeria - het grootste land van Afrika op basis van bevolking en grootte van de economie - als een petrischaaltje om hun snode plannen te testen om CBDC's te gebruiken om de mensen van Noord-Amerika, Europa en daarbuiten tot slaaf te maken.

De jury is nu binnen.

De eNaira is een enorme mislukking geweest.Volgens Bloomberg gebruikt slechts 1 op de 200 Nigerianen de eNaira.
Dat is zelfs nadat de overheid kortingen en andere prikkels heeft geïmplementeerd als wanhopige maatregelen om de acceptatie te vergroten.

Dit kwam als een verrassing voor de elites.

Nigeria heeft een van de hoogste Bitcoin-adoptiepercentages ter wereld - nummer 11 van alle landen.

Het vermogen van Bitcoin om de kapitaalcontroles van de overheid te omzeilen - die het gebruik van vreemde valuta en het verzenden en ontvangen van geld uit het buitenland beperken - was een grote aantrekkingskracht voor Nigerianen, net als in andere landen met dit repressieve beleid.

Een lange geschiedenis van ongebreidelde valutaontwaarding in Nigeria - waaronder zes devaluaties in de afgelopen jaren - heeft ook bijgedragen aan de acceptatie van Bitcoin, die volledig bestand is tegen inflatie.

Kortom, de elites hebben zich misrekend. Ze dachten dat Nigerianen geen onderscheid zouden kunnen maken tussen Bitcoin en de eNaira - het zijn tenslotte allebei digitale valuta's.

Het Bloomberg-artikel gaf toe: "De passie van Nigerianen voor cryptocurrencies strekt zich niet uit tot het aanbod van de centrale bank."

Het zei ook dat Nigerianen de eNaira zien als "een symbool van wantrouwen in de heersende elite" en dat de mensen de regering als "vijandig tegenover hen beschouwen en daarom geen interesse hebben in iets dat het introduceert."

Aan alle Nigerianen die de eNaira afwijzen, zeg ik bravo!

Het falen van CBDC's in Nigeria zou zand kunnen gooien in de tandwielen van het plan van de elites om ze wereldwijd te implementeren. Dat zou een groot voordeel zijn voor de menselijke vrijheid.

De flop van CBDC's in Nigeria is een bemoedigende ontwikkeling.

Het onthult ook een uitkomst die waarschijnlijk het tegenovergestelde was van wat de elites wensten - verhoogde Bitcoin-acceptatie.

CBDC's en Bitcoin

Ondanks alle hype zijn CBDC's niets anders dan dezelfde fiat-valutazwendel op steroïden.

Het is twijfelachtig of CBDC's anders fundamenteel ondeugdelijke valuta's kunnen opslaan , zoals ik geloof dat alle fiat-valuta's zijn.

Als het huidige fiat-systeem niet levensvatbaar is, zijn CBDC's nog minder levensvatbaar omdat ze de overheid in staat stellen om nog meer valuta-ontwaarding aan te gaan.

Zou een CBDC de Zimbabwaanse dollar, de Venezolaanse bolivar, de Argentijnse peso of de Libanese lira hebben gered?

Ik geloof het niet.

De eNaira heeft de Nigeriaanse fiat-valuta niet gered. En een CBDC zal de Amerikaanse dollar of de euro ook niet redden van hun lot.Er zijn veel slechte dingen die bij CBDC's horen.

Maar er is een zilveren randje...

CBDC's gaan mensen introduceren en vertrouwd maken met het gebruik van digitale valuta. Het is dan pas een kwestie van tijd voordat ze Bitcoin ontdekken.

CBDC's en Bitcoin delen enkele kenmerken. Ze zijn bijvoorbeeld allebei digitaal en faciliteren snelle betalingen vanaf een mobiele telefoon. Maar daar houden de overeenkomsten op.

De realiteit is dat CBDC's en Bitcoin op de meest fundamentele manieren volledig verschillend zijn.

Je hebt de toestemming en zegen van de overheid nodig om een CBDC te gebruiken, terwijl Bitcoin geen toestemming heeft.

Overheden kunnen (en zullen) zoveel CBDC-valuta-eenheden creëren als ze willen. Met Bitcoin kan er nooit meer dan 21 miljoen zijn en er is niets dat iemand kan doen om het aanbod meer op te blazen dan het vooraf bepaalde bedrag in het protocol.

CBDC's zijn gecentraliseerd. Bitcoin is gedecentraliseerd.

Overheden kunnen transacties censureren en CBDC-eenheden bevriezen, sanctioneren en confisqueren wanneer ze maar willen. Bitcoin is censuurbestendig. De sancties of wetten van geen enkel land kunnen van invloed zijn op het protocol.

Er is geen privacy met CBDC's. Met Bitcoin, als u specifieke stappen onderneemt, is het echter mogelijk om redelijke privacy te behouden.

CBDC's zijn overheidsgeld dat gemakkelijk te produceren is en politici een angstaanjagende hoeveelheid controle over het leven van mensen geeft. Aan de andere kant is Bitcoin niet-statelijk hard geld dat individuen helpt bevrijden van overheidscontrole.

Kortom, CBDC's zijn een zielige poging om te concurreren met Bitcoin.

CBDC's maken een inferieure vorm van geld nog erger, maar tegelijkertijd is het een uitstekend Trojaans paard voor Bitcoin.

Er is niet veel verbeeldingskracht voor nodig om te zien dat zodra overheden onvermijdelijk hun CBDC-eenheden opblazen, transacties censureren, de rekeningen van mensen bevriezen en fondsen in beslag nemen, het mensen ertoe zal aanzetten op zoek te gaan naar betere digitale alternatieven, in de eerste plaats Bitcoin.

Dat is hoe, in tegenstelling tot conventionele wijsheid, CBDC's een enorme katalysator kunnen zijn voor Bitcoin-adoptie. Het falen van de eNaira in Nigeria is het bewijs van deze dynamiek.
 

JVG

Well-known member

Angelface

Well-known member

Crypto-koersen dalen nog verder na soap rond grote overname​


De koersen van cryptomunten zijn de afgelopen dagen fors gedaald. De bitcoin is nu nog zo'n 16.000 dollar waard, het laagste niveau sinds november 2020. Precies een jaar geleden stonden de meeste cryptomunten er juist nog erg goed voor. De bitcoin stond toen op bijna 70.000 dollar.

Aanleiding voor de waardedalingen zijn de overnameplannen van 's werelds grootste cryptobeurs, Binance. Dat maakte gisteren bekend zijn noodlijdende concurrent FTX te willen kopen. De voorgenomen overname leidde gisteren al tot forse koersdalingen van bitcoin en ethereum, de twee grootste munten.
 

KefirKev

Well-known member
Eén van de zaken die hierbij speelt, is een grote diefstal bij FTX ruim een week geleden. Volgens databureau Elliptic is er daarbij een bedrag van 477 miljoen dollar buitgemaakt door hackers, in de dagen dat FTX op een faillissement afstevende.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.447
Berichten
473.891
Leden
8.617
Nieuwste lid
Sonnie
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan