Hallo allemaal,
Ik ben Wendy, 32 jaar oud en werkzaam als woonbegeleider in de psychiatrie en verslavingszorg.
Omdat ik last heb van melasma in mijn gezicht (nooit zwanger geweest maar ik heb duidelijk last van hormonale disbalans), was ik aan het googlen naar manieren om hier op een natuurlijke wijze van af te komen. Via een omweggetje kwam ik uiteindelijk uit op de mogelijke oorzaak: bijnieruitputting en dat leidde me tot dit (fantastische) forum. Ik moet zeggen dat er een wereld en een schat aan informatie voor me open gegaan zijn hier, en ik blíjf maar lezen, van het ene forumonderwerp naar het andere, linkjes volgend en aangeraden webpagina's lezend, e-booken downloadend, etc.
Inmiddels ben ik een paar weken verder in mijn zoektocht naar de genezing van mijn melasma, maar het is inmiddels meer dan dat. Ik heb de vragenlijst ingevuld om te zien of ik bijnieruitputting had, en deze sloeg uit aan de hoge kant: ernstige bijnieruitputting. Ik ben terug gaan kijken in mijn verleden en ik moet helaas tot de conclusie komen dat dit er bij mijn geboorte al in heeft gezeten. Veel symptomen herken ik ook bij mijn moeder, zelfs mijn oma. Dus ben ik met niet optimaal functionerende bijnieren op aarde gekomen met alle gevolgen tijdens mijn jeugd van dien, en wil ik nu alles op alles zetten om aan mijn herstel te werken.
Ik wil weer bruisen van de energie, 's ochtends makkelijk mijn bed uitkomen, zin hebben in dingen te doen, niet pas laat op de dag energie krijgen. Sterker in mijn schoenen staan. Een mooie huid hebben.
Ik heb in het verleden niet altijd de gezondste keuzes gemaakt waardoor ik persoonlijk heb gezorgd voor verergering van de sypmtomen. Als ik vroeger had geweten wat ik nu weet, dan zou ik andere keuzes hebben gemaakt (was ik bijvoorbeeld nooit 2 jaar vegetariër geweest).
Ik ben al goed op weg, maar het kan nog beter. Ik gebruik Adrenalcomplex 1013, Vitamine C (1000), Chlorella/Spirulina en heb vandaag van een oplossing sole (uit Himalayazout) zelfgemaakte wei (uit biogarde stand) mijn eerste pot gefermenteerde groenten gefabriceerd. Ik maak nu al 2 weken achtereen zelfgemaakte biologische kippensoep die ik uren laat trekken totdat de kip van ellende uit elkaar valt. Ik eet zelfs de botjes op! (en dat terwijl ik vroeger niet eens wilde kluiven, vond ik vreselijk). Van de bouillon maak ik ijsblokjes voor tussendoor een gezond 'cup-a-soupje'.
Ik eet biologische leverworst (kip en rund) en stond van de week met een bakje kippenlevertjes in m'n handen, maar heb het (nog) niet gekocht. Moet toch ergens een grens over, nog. Maar daar werk ik aan. Ik ben gestopt met cafeïne en drink nu 1 a 2 kopjes cafeïnevrije koffie per dag, voor de rest sole en appelazijn in m'n water, groene thee en zoethoutthee. Zo bijna elke dag een eitje, gebakken in kokosvet of roomboter. 2 a 3 maal per dag een eetlepel lijnzaadolie en/of kokosvet.
Ik ben nu nog op zoek naar een plek in of vlakbij Den Haag waar ik rauwe melk kan kopen. Rauwmelkse kaas koop ik al wel, maar die melk hebben ze helaas niet bij de bio-winkel. En zodra ik die rauwe melk dan weet te vinden, ga ik ook aan de kefir.
Ik weet nog niet of ik zelf vaak dingen zal posten op het forum, maar ik ben altijd erg blij met het lezen van ervaringen van anderen en ben benieuwd naar alle inzichten die nog de revue zullen passeren.
Groetjes, Wendy Zita
Ik ben Wendy, 32 jaar oud en werkzaam als woonbegeleider in de psychiatrie en verslavingszorg.
Omdat ik last heb van melasma in mijn gezicht (nooit zwanger geweest maar ik heb duidelijk last van hormonale disbalans), was ik aan het googlen naar manieren om hier op een natuurlijke wijze van af te komen. Via een omweggetje kwam ik uiteindelijk uit op de mogelijke oorzaak: bijnieruitputting en dat leidde me tot dit (fantastische) forum. Ik moet zeggen dat er een wereld en een schat aan informatie voor me open gegaan zijn hier, en ik blíjf maar lezen, van het ene forumonderwerp naar het andere, linkjes volgend en aangeraden webpagina's lezend, e-booken downloadend, etc.
Inmiddels ben ik een paar weken verder in mijn zoektocht naar de genezing van mijn melasma, maar het is inmiddels meer dan dat. Ik heb de vragenlijst ingevuld om te zien of ik bijnieruitputting had, en deze sloeg uit aan de hoge kant: ernstige bijnieruitputting. Ik ben terug gaan kijken in mijn verleden en ik moet helaas tot de conclusie komen dat dit er bij mijn geboorte al in heeft gezeten. Veel symptomen herken ik ook bij mijn moeder, zelfs mijn oma. Dus ben ik met niet optimaal functionerende bijnieren op aarde gekomen met alle gevolgen tijdens mijn jeugd van dien, en wil ik nu alles op alles zetten om aan mijn herstel te werken.
Ik wil weer bruisen van de energie, 's ochtends makkelijk mijn bed uitkomen, zin hebben in dingen te doen, niet pas laat op de dag energie krijgen. Sterker in mijn schoenen staan. Een mooie huid hebben.
Ik heb in het verleden niet altijd de gezondste keuzes gemaakt waardoor ik persoonlijk heb gezorgd voor verergering van de sypmtomen. Als ik vroeger had geweten wat ik nu weet, dan zou ik andere keuzes hebben gemaakt (was ik bijvoorbeeld nooit 2 jaar vegetariër geweest).
Ik ben al goed op weg, maar het kan nog beter. Ik gebruik Adrenalcomplex 1013, Vitamine C (1000), Chlorella/Spirulina en heb vandaag van een oplossing sole (uit Himalayazout) zelfgemaakte wei (uit biogarde stand) mijn eerste pot gefermenteerde groenten gefabriceerd. Ik maak nu al 2 weken achtereen zelfgemaakte biologische kippensoep die ik uren laat trekken totdat de kip van ellende uit elkaar valt. Ik eet zelfs de botjes op! (en dat terwijl ik vroeger niet eens wilde kluiven, vond ik vreselijk). Van de bouillon maak ik ijsblokjes voor tussendoor een gezond 'cup-a-soupje'.
Ik eet biologische leverworst (kip en rund) en stond van de week met een bakje kippenlevertjes in m'n handen, maar heb het (nog) niet gekocht. Moet toch ergens een grens over, nog. Maar daar werk ik aan. Ik ben gestopt met cafeïne en drink nu 1 a 2 kopjes cafeïnevrije koffie per dag, voor de rest sole en appelazijn in m'n water, groene thee en zoethoutthee. Zo bijna elke dag een eitje, gebakken in kokosvet of roomboter. 2 a 3 maal per dag een eetlepel lijnzaadolie en/of kokosvet.
Ik ben nu nog op zoek naar een plek in of vlakbij Den Haag waar ik rauwe melk kan kopen. Rauwmelkse kaas koop ik al wel, maar die melk hebben ze helaas niet bij de bio-winkel. En zodra ik die rauwe melk dan weet te vinden, ga ik ook aan de kefir.
Ik weet nog niet of ik zelf vaak dingen zal posten op het forum, maar ik ben altijd erg blij met het lezen van ervaringen van anderen en ben benieuwd naar alle inzichten die nog de revue zullen passeren.
Groetjes, Wendy Zita