Water en zuurstof

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Alle leven op aarde bestaat uit water en zuurstof, de twee basiselementen van het leven. Ons lichaam draait ook op zuurstof en water. Ziekte moet gezien worden als uitdroging en verstikking op celniveau, een tekort aan water en zuurstof, en moet dus ook op die manier worden opgelost.

Waarom horen we allemaal maar over vrije radicalen? We weten dat een zuurstofmolecuul uit balans kan zijn en dan een elektron mist. Minder bekend is dat een waterstofmolecuul net zo goed uit balans kan zijn en dan ofwel een elektron, ofwel een proton mist. Dit noemen we uitdroging.

Nu wordt misschien duidelijk waarom het stabiele molecuul H2O2 zo belangrijk is. Zowel het waterstofmolecuul komt in paren voor (H2) als het zuurstofmolecuul (O2). Het enzym catalase zorgt ervoor dat, zodra H2O2 in ons systeem wordt geintroduceerd, het wordt opgesplitst in waterstof en zuurstof. Het lichaam kan dan zelf beslissen of het de waterstof wil inzetten op specifieke plekken of de zuurstof, of allebei. Is een cel hoofdzakelijk uitgedroogd, dan zal het lichaam de H2 gebruiken om de waterstofmoleculen in balans te brengen door een elektron of proton terug te geven. Is een cel verstikt, dan zal het lichaam de O2 gebruiken om het zuurstofmolecuul in balans te brengen door een elektron terug te geven.

Duidelijk is dat H2O2 geen 'vrije radicaal' is en ook geen 'antioxidant', maar een BOUWSTEEN die 'afgebrokkelde' structuren weer kan heropbouwen. H2O2 bevordert REGENERATIE omdat het zowel de waterstofmoleculen ondersteunt als de zuurstofmoleculen. Een gebrek aan H2O2 (water en zuurstof) is DEGENERATIE. Dat is dus je veroudering, maar ook je littenweefsel! Er is bijv. bekend dat brandwonden volledig kunnen helen met ozon. Ook is bekend dat brandwonden succesvol behandeld kunnen worden met Manuka-honing (in Engeland officieel erkend als medicijn!). Drie keer raden waarom? Jullie mogen nooit meer raden: omdat Manuka-honing bijzonder rijk is aan waterstofperoxide!

Nu wordt misschien ook duidelijk waarom de consumptie van verzadigd vet zo belangrijk is. Wat maakt een vet verzadigd? De aanwezigheid van grote hoeveelheden waterstof! De beste manier om je cellen te hydrateren, te voorzien van vocht, is om ze waterstof te geven. Geen water, maar waterSTOF, de bouwsteen van water. Er is nl. 0% verlies bij waterstof!

Grote hoeveelheden water drinken zorgt ervoor dat je om de haverklap naar het toilet loopt. Je lichaam probeert je te vertellen dat het helemaal niet zit te wachten op al dat vocht en gooit het er net zo hard weer uit als dat het erin kwam. Er is echter een groot nadeel verbonden aan veel waterconsumptie: het verdunt je maagsappen, waardoor je minder maagzuur krijgt (water is ook alkalisch, een base), en het voert elektrolyten, kostbare mineralen, af. Door het drinken van veel water kunnen je cellen dus uitgedroogd raken en minder effectief functioneren! Als je lichaam uitgedroogd raakt, moet het nl. van zichzelf gaan lenen, van de vochtvoorraad van zijn eigen cellen. Dit verklaart rimpelvorming en littekenvorming. Rauwe melk drinken of mineraalrijke en vette beestenbottenbouillons zijn een veel betere keuze. Het gaat om waterstof!

Waterstof is het oudste element ter wereld, het was er al voordat zuurstof een grote rol ging spelen. Het is een zuurvormend, vrouwelijk element. Zuren zijn bouwstoffen, basen zijn afbraakstoffen. Beide zijn belangrijk, mits deze in balans zijn. Die balans is overigens niet 50-50, maar eerder 70-30 in het voordeel van de bouwstoffen, de zuren. En wat vertellen de voorstanders van de zuur-basetheorie je? Eet 70% basen en 30% zuren. Precies andersom dus! Wat ze dus eigenlijk zeggen is: eet meer mannelijke afbraakstoffen dan vrouwelijke bouwstoffen. Geen wonder dat vegetariers en veganisten wegkwijnen waar ze bij staan!

Water en zuurstof moeten met elkaar in balans zijn. Het H2O2-molecuul biedt ons dat en het is de reden waarom het onderdeel uitmaakt van de complete watercyclus van de natuur. Eet dus meer verzadigd vet en drink dus meer zuurstofrijk water!

Mike
 
Ik ken het niet, maar zoals ik het kan beoordelen is het een heel ingewikkeld filtratie- en destilleerproces, waarna mineralen worden toegevoegd. Waarom niet gewoon een Kangen-apparaat kopen?

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.480
Berichten
507.080
Leden
8.638
Nieuwste lid
maartje.1234
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan