Vragen over zwangerschap en even voorstellen

Hallo allemaal, ik lees al bijna twee jaar mee op dit forum. Ik heb al een keer een topic geopend, maar me nog niet eerder voorgesteld.

Ik ben een vrouw van 28 jaar en op dit moment zwanger van ons tweede kind. Mijn vriend en ik hebben al een dochter van 2. Mijn vriend werkt fulltime en ik ben fulltime thuis met onze dochter. Wij eten als gezin al bijna twee jaar volgens de principes van Weston Price. We voelen ons er erg goed bij en willen nooit meer anders.
We hebben heel erg veel geleerd van de informatie op dit forum en zijn daar heel dankbaar voor.

Ik ben er gister achter gekomen dat ik zwanger ben. Het was echt een verrassing. We zijn heel blij en dankbaar maar ik maak me tegelijkertijd ook zorgen. Ik heb al een behoorlijke tijd een bijnieruitputting en ik voel me door de gezonde voeding en rust al veel beter dan een jaar geleden, maar nog steeds niet helemaal mezelf. Sinds ongeveer 1,5 maand geleden ben ik begonnen met adrenal cortex van Nutricology om mijn bijnieren te ondersteunen en daar voel ik me goed bij.
Ik vraag me af of ik dit mag blijven slikken. Weet iemand hier misschien meer over, of heeft iemand hier ervaring mee?

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik vanaf week 6 tot ongeveer week 25 heel erg misselijk geweest. Ik kon echt helemaal niks meer. De hele dag lag ik op de bank met m’n ogen dicht. Ik ben veel afgevallen omdat ik niks binnen kon houden. Ik ben bang om deze zwangerschap weer net zo misselijk te worden. Ik wil de baby zo graag een goede start geven, maar als ik weer zo misselijk word, dan denk ik niet dat het me gaat lukken om überhaupt iets te eten. Ik heb positieve ervaringen gelezen over vrouwen die tijdens hun zwangerschap een koffieklysma deden. De misselijkheid verdween toen meteen. Hoe denken jullie hierover?
 
Gefeliciteerd!

Adrenal zou ik voorzichtig mee zijn. Koffieklysma zou ik nooit aanraden. Wel heel veel rust!!!
Supergoed op je voeding letten.
https://wellnessmama.com/6065/avoid-morning-sickness/
Succes!
 
Dankjewel Tanja!

Oke, ik kan er misschien beter vanuit gaan dat de goede voeding en rust voldoende zal zijn voor de baby om gezonde bijnieren te krijgen. Dan wacht ik wel met de adrenal tot na m'n zwangerschap.
Ik doe eigenlijk alles al waar wellnessmama over schrijft behalve dagelijks magnesium smeren/innemen.
Ik heb meteen de magnesiumolie erbij gepakt en zit nu ingesmeerd op de bank :)
Bedankt voor de tips!
 
Goed zo, lekker alleen maar doen waar je blij van wordt en energie van krijgt. Mocht je straks toch misselijk worden dan raak daar niet van in de stress. Neem anders even contact op, dan kijk ik met je mee wat je het beste kunt doen.
 
@ Kaboutertje,

Eerst en vooral gefeliciteerd met je zwangerschap. De misselijkheid hoeft niet bij elke zwangerschap voor te komen. Bij de zwangerschap van onze dochter had ik er af en toe last van en bij die van onze zoon speelde het helemaal niet. Hiervan herinner ik me dat ik toen niet van de oude kaas kon afblijven !

De drive om de baby een goede start te geven is hier heel herkenbaar.

Let er even op dat de klachten van een bijnieruitputting en een B12-tekort hand in hand gaan.

Binnen ons gezin werd er bij mijn zoon ca. 2 1/2 jaar geleden een serieus B12 tekort opgespoord. Later bleek ik ook de signalen van een tekort op dit vlak te hebben. Aanvankelijk schreef ik het toe aan een te drukke agenda en overgevoelige bijnieren. Na het opstarten van B12-suppletie van 1000 mcg/dag onder de vorm van methyl- en adenosylcobalamine heb ik voor mijn gevoel een nieuwe start gemaakt.

Vandaar dat ik in jouw geval bij eventuele twijfel op dit vlak het B12-gehalte zou laten bepalen. Ga je ook oriënterend inlezen in de A- en B-criteria van een B12 tekort. De meest betrouwbare testen zijn de MMA en de actief B-12 test.
https://hhhpraktijk.nl/node/143

Het komt erop neer dat het vitamine B12 gehalte van de moeder tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap bij het geven van borstvoeding heel belangrijk is.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/7832046/?i=4&from=/28287490/related
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22023381/?i=16&from=/28381340/related
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18614730/?i=4&from=/23783295/related

Bij een tekort is het zo snel mogelijk aanvullen van de B-12 reserve tijdens de zwangerschap heel belangrijk om de reden dat de groei van de baby tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap heel wat van deze reserve vergt.

Dit kan d.m.v. B12 zuigtabletten of een goede multi.
https://www.essentialorganics.nl/producten/zwanger-essentials/
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.589
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan