zilvervisje
New member
Hallo allen,
Ik en mijn gezin zijn in november vorig jaar gestart met voeding en supplementen volgens weston price na een heftige longontsteking van mijn man. Ik heb destijds veel op de website en het forum gelezen en van start gegaan. Ik ben al Jaren met voeding bezig, door allerlei klachten, vooral via de boeken + consult van Marijke de Waal Malefijt, natuurdietist. vooral door het schrappen van suiker heb ik al jaren geleden veel gezondheidswinst geboekt.
Nu een druk leven met werk en zoon. Zelf heb ik in het eerste levensjaar van mijn zoon, ik ga ook borstvoeding naast werk, een longontsteking gekregen. Weerstand was laag, heel erg gehoest maar dat was over, en toen ineens 40 graden koorts. Pas na een week, een scan in het ziekenhuis, bleek dat het longontsteking was. Na het herstel een andere baan gezocht (ik werkte toen nog bij een adviesbureau met onmogelijke werktijden).
Nu ben ik 8 jaar verder en het wapf dieet doet zeker goed! Vermoeidheid na een maaltijd (spijsvertering) is bijvoorbeeld weg. Ik gebruik al jaren b12 zuigtabletten (niet altijd, ook periodes niet) en het lijkt wel of dat nu minder nodig is.
Laatste tijd wel weer nieuwe klachten: meer slijm Ik heb aanleg voor astma maar hoef geen medicijenen te slikken), ineens gevoelig voor hooikoorts (keel/hoesten/ogen), af en toe benauwd, meer hoofdpijn, meer last van hormonale periode en ook meer klachten die ik ken van b12 tekort (jeuk, soms beetje misselijk).
Omdat zoveel slijm en reactie op pollen nieuw voor mij zijn en kefir van rauwe melk ook legde ik een verband. Maar ben inmiddels al getipt dat het eerder reactie op histamine zou kunnen zijn.
Mijn eetpatroon globaal
Ontbijt:
sole met azijn (en de laatste tijd sole met water en citroensap)
roggebrood met dik roomboter en dik rauwmelkse kaas + groot glas kefir (van rauwe melk)
of gekookt ei op (geroosterde) zuurdeseumboterham
groene thee sencha met kokosolie of honing
Het is jaren havermoutpap geweest, lekker en makkelijk, maar ben daar dus mee gestopt.
eenmaal op het werk, een kopje koffie verkeerd uit de automaat...
en meestal ook nog een tweede (zucht, hoe kom ik daar vanaf tussen al die collega's die wel 6 bekertjes koffie halen maar ik weet dat het niet goed is hoor)
Lunch:
roggebrood met roomboter en kaas + rauwmelkse kefir
of
avocado op zuurdesemboterham
s middags mijn eigen thee (groene thee of kruidenthee en zeker geen pickwick)
Diner:
Recepten van onder moeders vleugels: stoofschotels, kip met kokosmelk beiden meet basmatirijst zijn favoriet. Makkelijke recepten, ook man en zoon vinden het lekker. Ik kook meestal voor 2 dagen of vries het in.
Tussendoor ook wel andere dingen: andijviestampot of preischotel gewoon met aardappelpuree. Of zelfgemaakte pastasaus.
s avonds weer thee.
s avonds geen kefir meer. Het is overigens best veel werk om kefir te maken naast werken...
Soepen heb ik afgelopen winter wel gemaakt, moet ik weer gaan doen, ook best veel werk. En mijn gezin is wat minder enthousiast over regelmatig soep eten.
Dan zijn er toch nog tussendoortjes. We kopen alles bio, dus is minder zoet, maar ik eet wel chocola of een stroopwafel of plak ontbijtkoek... En chips is ook regelmatig in huis...
Ik heb de test over de bijnieren (via voeding is gezondheid) gedaan en daar moet ik wat aan doen. Zeker nu ik richting overgang ga en alle klachten, die ik toch altijd al heb, alleen maar erger lijken te worden en langer duren en er steeds meer nieuwe dingen bij komen. Het gaat bij altijd in fasen, ik wil het graag met voeding oplossen (ja, ik weet dat ik nog van alles moet laten vooral) en ga dan pas weer verder kijken. Maar eigenlijk heb ik al jaren last van niet goed functionerende bijnieren, dat kwam ook al uit de zelftesten in de boeken van marijjke de waal malefijt.
Ik denk dat ik adrenal ga bestellen (ga eerst nog temperatuur meten maar weet het bijna wel zeker, ik heb altijd snel koud - en in de zon juist weer veel te snel warm).
En ik wil mijn voortgang graag delen, kennis meer up to date houden via het forum. Toch wel handig blijkt nu na een half jaar, dan blijft de voortgang er meer in.
Ik en mijn gezin zijn in november vorig jaar gestart met voeding en supplementen volgens weston price na een heftige longontsteking van mijn man. Ik heb destijds veel op de website en het forum gelezen en van start gegaan. Ik ben al Jaren met voeding bezig, door allerlei klachten, vooral via de boeken + consult van Marijke de Waal Malefijt, natuurdietist. vooral door het schrappen van suiker heb ik al jaren geleden veel gezondheidswinst geboekt.
Nu een druk leven met werk en zoon. Zelf heb ik in het eerste levensjaar van mijn zoon, ik ga ook borstvoeding naast werk, een longontsteking gekregen. Weerstand was laag, heel erg gehoest maar dat was over, en toen ineens 40 graden koorts. Pas na een week, een scan in het ziekenhuis, bleek dat het longontsteking was. Na het herstel een andere baan gezocht (ik werkte toen nog bij een adviesbureau met onmogelijke werktijden).
Nu ben ik 8 jaar verder en het wapf dieet doet zeker goed! Vermoeidheid na een maaltijd (spijsvertering) is bijvoorbeeld weg. Ik gebruik al jaren b12 zuigtabletten (niet altijd, ook periodes niet) en het lijkt wel of dat nu minder nodig is.
Laatste tijd wel weer nieuwe klachten: meer slijm Ik heb aanleg voor astma maar hoef geen medicijenen te slikken), ineens gevoelig voor hooikoorts (keel/hoesten/ogen), af en toe benauwd, meer hoofdpijn, meer last van hormonale periode en ook meer klachten die ik ken van b12 tekort (jeuk, soms beetje misselijk).
Omdat zoveel slijm en reactie op pollen nieuw voor mij zijn en kefir van rauwe melk ook legde ik een verband. Maar ben inmiddels al getipt dat het eerder reactie op histamine zou kunnen zijn.
Mijn eetpatroon globaal
Ontbijt:
sole met azijn (en de laatste tijd sole met water en citroensap)
roggebrood met dik roomboter en dik rauwmelkse kaas + groot glas kefir (van rauwe melk)
of gekookt ei op (geroosterde) zuurdeseumboterham
groene thee sencha met kokosolie of honing
Het is jaren havermoutpap geweest, lekker en makkelijk, maar ben daar dus mee gestopt.
eenmaal op het werk, een kopje koffie verkeerd uit de automaat...
en meestal ook nog een tweede (zucht, hoe kom ik daar vanaf tussen al die collega's die wel 6 bekertjes koffie halen maar ik weet dat het niet goed is hoor)
Lunch:
roggebrood met roomboter en kaas + rauwmelkse kefir
of
avocado op zuurdesemboterham
s middags mijn eigen thee (groene thee of kruidenthee en zeker geen pickwick)
Diner:
Recepten van onder moeders vleugels: stoofschotels, kip met kokosmelk beiden meet basmatirijst zijn favoriet. Makkelijke recepten, ook man en zoon vinden het lekker. Ik kook meestal voor 2 dagen of vries het in.
Tussendoor ook wel andere dingen: andijviestampot of preischotel gewoon met aardappelpuree. Of zelfgemaakte pastasaus.
s avonds weer thee.
s avonds geen kefir meer. Het is overigens best veel werk om kefir te maken naast werken...
Soepen heb ik afgelopen winter wel gemaakt, moet ik weer gaan doen, ook best veel werk. En mijn gezin is wat minder enthousiast over regelmatig soep eten.
Dan zijn er toch nog tussendoortjes. We kopen alles bio, dus is minder zoet, maar ik eet wel chocola of een stroopwafel of plak ontbijtkoek... En chips is ook regelmatig in huis...
Ik heb de test over de bijnieren (via voeding is gezondheid) gedaan en daar moet ik wat aan doen. Zeker nu ik richting overgang ga en alle klachten, die ik toch altijd al heb, alleen maar erger lijken te worden en langer duren en er steeds meer nieuwe dingen bij komen. Het gaat bij altijd in fasen, ik wil het graag met voeding oplossen (ja, ik weet dat ik nog van alles moet laten vooral) en ga dan pas weer verder kijken. Maar eigenlijk heb ik al jaren last van niet goed functionerende bijnieren, dat kwam ook al uit de zelftesten in de boeken van marijjke de waal malefijt.
Ik denk dat ik adrenal ga bestellen (ga eerst nog temperatuur meten maar weet het bijna wel zeker, ik heb altijd snel koud - en in de zon juist weer veel te snel warm).
En ik wil mijn voortgang graag delen, kennis meer up to date houden via het forum. Toch wel handig blijkt nu na een half jaar, dan blijft de voortgang er meer in.