Hey allemaal!
Ik was afgelopen vrijdag bij de lezing van Mike en vandaar dat ik me heb aangemeld op het forum. M
Over mijn gezondheid: Rond mijn 16de kreeg ik geestelijk wat dingen te voorduren en sindsdien altijd erg vermoeid geweest. Vaak met vermoeidheidsklachten naar de huisarts gegaan maar uit bloed onderzoek kwam telkens maar niks. (Ik moet er wel bij zeggen dat ik vanaf mijn 12de jaar wel al wat problemen had met slapen). Ik begon langzaam aan ook steeds meer lichamelijke klachten te krijgen, waarbij vooral mijn rugpijn en PDS erg vervelend waren. Ik had het gevoel dat ik meer last kreeg van mijn darmen na het eten van vlees en daarom heb ik dat ook een hele tijd weinig gegeten. Studie (4 jaar) viel ook zwaar omdat ik een strebertje en perfectionist ben en het waren erg lange dagen. Na mijn studie ben ik een jaar in de VS op een college gaan studeren, afgezien dat het eten me daar niet veel goeds gedaan heeft was ik daar wel veel meer ontspannen. Daarna weer een studie gaan volgen in Nederland die nog zwaarder was dan de eerste studie. En in mei 2012 werd het me allemaal teveel. Ik wilde heel graag dingen doen, maar mijn lichaam wilde niet mee werken en kreeg erg veel last van paniekaanvallen. De eerste psycholoog zei dat het een depressie was, daar heb ik mezelf nooit in kunnen vinden een andere psycholoog gaf aan paniekstoornis maar vermelde daar ook bij dat ze dacht aan CVS. Ik zelf blijf het zien als een burn-out (bijnieruitputting?) waaruit een paniekstoornis is ontwikkeld. In mei is toen ook mijn bloed getest en daar kwam niks geks naar voren alleen dat ik Pfeiffer heb gehad. In de periode van mijn 16 t/m 23 jaar heb ik meerdere malen mijn bloed laten testen vanwege vermoeidheidsklachten maar nog nooit was het eerder bij de huisarts opgekomen om op Pfeiffer te testen blijkbaar. Toch gaf ik niet op en wilde gewoon nog door met de studie. In die twee jaar (tot nu dus) heb ik geprobeerd de werkdruk zo min mogelijk te maken, maar mijn stage adres was niet bepaald stressvrij maar op zich ging dat nog steeds wel aardig goed. Ik voelde me daar gelukkig ook op mijn gemak en als iets me niet beviel/lukte, dan gaf ik dat ook aan. Maar school blijft voor mij een ontzettende trigger qua paniekaanvallen. En zodra ik aan mijn laatste opdracht moest beginnen was het weer foute boel. Mijn eetpatroon heb ik omgegooid in september 2013 en sindsdien gaat het een stuk beter met mijn energie level (slaap ook veel beter), maar de paniek aanvallen + rugklachten + vage klachten nog niet.
Over mijn voeding: De jaren voordat ik in september 2013 mijn voeding omgooide at ik denk een beetje zoals de gemiddelde Nederlander met uitzondering dat ik weinig vlees at. Maar alles moest wel mager en was gek op zoetigheid. In september ben ik begonnen met het eten volgens het ketogenic diet en hierbij sliep ik veel beter (magnesium hielp me hier ook bij) en mijn energie levels gingen omhoog. Halverwege mei 2014 was ik het een beetje zat en vond ik het tijd om het om te gooien en besloot paleo te gaan. Ook was mijn keratosis pilaris heel erg geworden en wist niet of dat iets te maken zou kunnen hebben met keto.
Ik ben op 1 juni begonnen met Whole30 en eigenlijk eet ik zo nog steeds. Je eet bij Whole30 (eigenlijk strict paleo) geen toegevoegde suikers, geen alcohol, geen granen, geen peulen en geen zuivel. Wat inhoud 3 maaltijden per dag en elke maaltijd bestaande uit; 1-2 handpalm grootte portie eiwitten, de rest van je bord vullen met 2 of meer verschillende groentes, soms wat fruit en een bepaalde hoeveelheid vet (afhankelijk van wat je als vet bron neemt).
Ze raden aan om mager vlees te nemen omdat er in het vet van dieren slechte stoffen zouden zitten, ik heb me hier eigenlijk nooit iets van aangetrokken omdat ik al wist dat dit niet het geval is. En ik kwam natuurlijk ook nog eens af van keto, dus ik ben niet bang voor vetten. Ook het aantal vetten wat ik bij elke maaltijd neem is vaak meer dan aanbevolen. Het doel van Whole30 is eigenlijk ook dat je fat-adapted wordt. Ik voel me goed bij Whole30 (keratosis pilaris is alleen vermindert in mijn gezicht) en vergeleken keto mag je ook veel meer. Ik heb altijd minimaal 3 maaltijden op een dag gegeten, maar ik merk sinds afgelopen week dat 2 maaltijden ook al voldoende is.
Voor mijn gevoel ben ik al aardig goed op weg naar een gezonde eetwijze, maar ik denk wel dat er nog winst te halen is en dat het misschien ook gewoon tijd kost. Het boek van Weston Price is in elk geval onderweg. En het boek over bijnieruitputting ligt ook klaar om gelezen te worden. Na de test gedaan te hebben bleek ik inderdaad last te hebben van bijnieruitputting. Ik ben sinds zaterdag begonnen aan de sole en supplementen voor de bijnieruitputting zijn besteld. En mijn volgende stappen zijn om zuivel weer te introduceren en om te gaan fermenteren. Het liefst begin ik met kombucha, maar eerst nog even opzoek naar een scoby.
Zo dit werd een veeel langer verhaal dan verwacht. Maar ik denk dat meer mensen hier te maken hebben met een lange voorgeschiedenis qua gezondheidsklachten. En als ik eenmaal typ ben ik niet meer te stoppen
Misschien dat jullie nog inzichten, ideeën, aandachtpunten of iets dergelijks hebben op mijn verhaal? Ik hoor het graag! Ook gaf Mike verschillende docu's/programma's aan die interessant zijn om te kijken (aantal had ik al gezien) heb er alleen niet aan gedacht om aantekeningen van te maken. Dus alles wat interessant zou zijn om te kijken hoor ik ook graag
En ik ga ook eens even rondstruinen op het forum voor meer informatie.
Groetjes,
Louisette
Ik was afgelopen vrijdag bij de lezing van Mike en vandaar dat ik me heb aangemeld op het forum. M
Over mijn gezondheid: Rond mijn 16de kreeg ik geestelijk wat dingen te voorduren en sindsdien altijd erg vermoeid geweest. Vaak met vermoeidheidsklachten naar de huisarts gegaan maar uit bloed onderzoek kwam telkens maar niks. (Ik moet er wel bij zeggen dat ik vanaf mijn 12de jaar wel al wat problemen had met slapen). Ik begon langzaam aan ook steeds meer lichamelijke klachten te krijgen, waarbij vooral mijn rugpijn en PDS erg vervelend waren. Ik had het gevoel dat ik meer last kreeg van mijn darmen na het eten van vlees en daarom heb ik dat ook een hele tijd weinig gegeten. Studie (4 jaar) viel ook zwaar omdat ik een strebertje en perfectionist ben en het waren erg lange dagen. Na mijn studie ben ik een jaar in de VS op een college gaan studeren, afgezien dat het eten me daar niet veel goeds gedaan heeft was ik daar wel veel meer ontspannen. Daarna weer een studie gaan volgen in Nederland die nog zwaarder was dan de eerste studie. En in mei 2012 werd het me allemaal teveel. Ik wilde heel graag dingen doen, maar mijn lichaam wilde niet mee werken en kreeg erg veel last van paniekaanvallen. De eerste psycholoog zei dat het een depressie was, daar heb ik mezelf nooit in kunnen vinden een andere psycholoog gaf aan paniekstoornis maar vermelde daar ook bij dat ze dacht aan CVS. Ik zelf blijf het zien als een burn-out (bijnieruitputting?) waaruit een paniekstoornis is ontwikkeld. In mei is toen ook mijn bloed getest en daar kwam niks geks naar voren alleen dat ik Pfeiffer heb gehad. In de periode van mijn 16 t/m 23 jaar heb ik meerdere malen mijn bloed laten testen vanwege vermoeidheidsklachten maar nog nooit was het eerder bij de huisarts opgekomen om op Pfeiffer te testen blijkbaar. Toch gaf ik niet op en wilde gewoon nog door met de studie. In die twee jaar (tot nu dus) heb ik geprobeerd de werkdruk zo min mogelijk te maken, maar mijn stage adres was niet bepaald stressvrij maar op zich ging dat nog steeds wel aardig goed. Ik voelde me daar gelukkig ook op mijn gemak en als iets me niet beviel/lukte, dan gaf ik dat ook aan. Maar school blijft voor mij een ontzettende trigger qua paniekaanvallen. En zodra ik aan mijn laatste opdracht moest beginnen was het weer foute boel. Mijn eetpatroon heb ik omgegooid in september 2013 en sindsdien gaat het een stuk beter met mijn energie level (slaap ook veel beter), maar de paniek aanvallen + rugklachten + vage klachten nog niet.
Over mijn voeding: De jaren voordat ik in september 2013 mijn voeding omgooide at ik denk een beetje zoals de gemiddelde Nederlander met uitzondering dat ik weinig vlees at. Maar alles moest wel mager en was gek op zoetigheid. In september ben ik begonnen met het eten volgens het ketogenic diet en hierbij sliep ik veel beter (magnesium hielp me hier ook bij) en mijn energie levels gingen omhoog. Halverwege mei 2014 was ik het een beetje zat en vond ik het tijd om het om te gooien en besloot paleo te gaan. Ook was mijn keratosis pilaris heel erg geworden en wist niet of dat iets te maken zou kunnen hebben met keto.
Ik ben op 1 juni begonnen met Whole30 en eigenlijk eet ik zo nog steeds. Je eet bij Whole30 (eigenlijk strict paleo) geen toegevoegde suikers, geen alcohol, geen granen, geen peulen en geen zuivel. Wat inhoud 3 maaltijden per dag en elke maaltijd bestaande uit; 1-2 handpalm grootte portie eiwitten, de rest van je bord vullen met 2 of meer verschillende groentes, soms wat fruit en een bepaalde hoeveelheid vet (afhankelijk van wat je als vet bron neemt).
Ze raden aan om mager vlees te nemen omdat er in het vet van dieren slechte stoffen zouden zitten, ik heb me hier eigenlijk nooit iets van aangetrokken omdat ik al wist dat dit niet het geval is. En ik kwam natuurlijk ook nog eens af van keto, dus ik ben niet bang voor vetten. Ook het aantal vetten wat ik bij elke maaltijd neem is vaak meer dan aanbevolen. Het doel van Whole30 is eigenlijk ook dat je fat-adapted wordt. Ik voel me goed bij Whole30 (keratosis pilaris is alleen vermindert in mijn gezicht) en vergeleken keto mag je ook veel meer. Ik heb altijd minimaal 3 maaltijden op een dag gegeten, maar ik merk sinds afgelopen week dat 2 maaltijden ook al voldoende is.
Voor mijn gevoel ben ik al aardig goed op weg naar een gezonde eetwijze, maar ik denk wel dat er nog winst te halen is en dat het misschien ook gewoon tijd kost. Het boek van Weston Price is in elk geval onderweg. En het boek over bijnieruitputting ligt ook klaar om gelezen te worden. Na de test gedaan te hebben bleek ik inderdaad last te hebben van bijnieruitputting. Ik ben sinds zaterdag begonnen aan de sole en supplementen voor de bijnieruitputting zijn besteld. En mijn volgende stappen zijn om zuivel weer te introduceren en om te gaan fermenteren. Het liefst begin ik met kombucha, maar eerst nog even opzoek naar een scoby.
Zo dit werd een veeel langer verhaal dan verwacht. Maar ik denk dat meer mensen hier te maken hebben met een lange voorgeschiedenis qua gezondheidsklachten. En als ik eenmaal typ ben ik niet meer te stoppen
Misschien dat jullie nog inzichten, ideeën, aandachtpunten of iets dergelijks hebben op mijn verhaal? Ik hoor het graag! Ook gaf Mike verschillende docu's/programma's aan die interessant zijn om te kijken (aantal had ik al gezien) heb er alleen niet aan gedacht om aantekeningen van te maken. Dus alles wat interessant zou zijn om te kijken hoor ik ook graag
En ik ga ook eens even rondstruinen op het forum voor meer informatie.
Groetjes,
Louisette