Hallo allemaal.
Na veel op het forum te hebben gelezen.. Al een keer een introductie te hebben getypt.. en weer weggehaald te hebben.. Nu toch maar even doorgezet om mezelf voor te stellen.
Zodat iemand die zich geroepen voelt te reageren een kritisch oog kan werpen op mijn voedsel patroon of tips!
Ik ben Nicky, 24 jaar. Mijn hele leven was ik behoorlijk mollig. Op mijn dikste moment woog ik 81 kilo(1,70 en 17 jaar. Op een gegeven moment ging de knop om. Ik was er zat van en heb een jaar lang het South Beach dieet gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over wat voeding in je lichaam doet. Na een jaar woog ik 68 kilo. Daarna heb ik mijn eigen lifestyle gecreëerd aan de hand van verdiepen in voeding. Toen kwam ik er achter dat het South Beach dieet helemaal niet zo gezond was (Zoetstof, lowfat en toch nog aardig wat suikers).. Gaande weg ben ik steeds gezonder gaan eten, Eerst begonnen met biologisch vlees..en in 2 jaar tijd volledig bio+ Demeter. (als student, kan ik je vertellen dat al mn geld opgaat aan voedsel. Nu zit ik alweer 4/5jr stabiel tussen de 55 en 57 kilo.
Voedselpatroon
Op dit moment denk ik dat ik redelijk gezond eet. Redelijk doordat mijn suikerinname volgens de WP methode toch nog wat aan de hoge kant is. Ik probeer tarwe producten zoveel mogelijk te vermeiden maar het blijft zo lekker(en snel:X. Ik eet 2 Gerste-dezem broodjes per dag(zit ook tarwe in). 1 in de ochtend (bijv. met demeter kaas en spek), 1 in de middag(met bijv. ei en groente).
Daarnaast in het weekend af en toe toch een wrap, pitabroodjes of pizza. Allemaal wel volkoren of spelt.. Maar toch..suikers..
Nog meer zondigen: elke dag een stukje chocolade (85%) of ontbijtkoek (met een dikke laag demeter of gras roomboter.
Nou, wat ik dan wel goed doe (denk ik zelf).
Ik dronk veel groene thee. Maar kwam er recent achter dat het ook een pepmiddel was dus dit verminderd naar 1 kop per dag.. Verder alleen water.. Lauw water. Ik zet thee water op in mn fluitketel.. en drink het zonder thee zakje.. Geen id. Vind koud water niet lekker. En soms savonds nog een kruiden thee soort. van Yogi thea (womens of classic)
Bakken doe ik in bijna altijd in kokosolie alleen (boekweitpannekoek) in ghee.
Eet veel ei, vooral gebakken. Maar nog wel zacht. Groentes, Jonge demeter kaas. 1 fruitstuk per dag, soms rozijnen. soms noten.. Bulgaarse yogurt, of andere zuure melk soorten. Zoetten doe ik zelf met honing, ahornsiroop en heeeeel soms rietsuiker:$.
Alleen ondanks deze lifestyle. (wat idd nog niet " de beste" is. Mensen in mijn omgeving vinden nou al dat ik me teveel focus en "spastisch" met voedsel omga. Wat ik zelf overigens niet vind. Want ik eet nog genoeg "troep" .)
"Klachten"
Nu heb ik jullie dus wat laten zien van mijn voedselpatroon en dus achtergrond informatie.. Want ik zit atm nog wel met een aantal (dagelijks gang van zaken verstorende) klachten. Misschien dat iemand weet van. Hee dat is dit,... of je moet dit veranderen door dat..?
Ben vanaf mijn 10e ongesteld.. Altijd met veel menstruatie pijn. 1 dag compleet vd wereld qua pijn. Op mijn 14e aan de pil geweest. Hielp wel. Maar voelde niet goed. Dus na een jaar gestopt. Toen kwam de pijn ook weer. Ik slik al een aantal jaren (5)geen pijnstillers, vroeger wel eens geprobeerd. Maar ze helpen niet voldoende, dus waarom je lichaam verder vervuilen. Ik ga naar een klasieke homeopaat. Maar de middelen veranderen mijn menstruatie alleen maar. (korter pijn), zeg.. 3/4 uur ipv de hele dag. Maar daarvoor wel 2 dagen "griep" symptomen zoals je hele rug/nek spierpijn.. nachtzweten.. Dit is iets wat al lang speelt
Meer recentelijk had ik (weer) vitamine D gebrek. De eerste keer was 2.5 jaar geleden. In een tussenstop van studies 2 banen gehad. en 50 uur in de week gewerkt. Dag zonneschijn Hallo depressie. Daarna op de foute manier (wist ik toen nog niet) mijn vit D aangevuld via de huisarts met heeele hoge doseringen. Nu, kreeg ik bepaalde symptomen weer.. Pijnlijke plekken.. je emotioneel niet kunnen bijsturen.Maar dit keer ook wat nieuws: zere nek(aanhechtingen), en op een geven moment begon alles te kraken. Van mijn nek/rug. Tot nu ook mijn heupen, pols enz. Niet grappig. Voel me net een oma en veel spierpijn. Mijn homeopate wou me aan de celzouten sillicea, om zo het kraakbeen te versterken. Maar in de tussentijd Vit D laten prikken..En ja hoor zat op 31. Dus weer met mijn homeopate overlegd. Die raadde mij bonusan d3 druppels in extra viege olie aan. Maar nu neem ik de druppels 1800 IE per dag( plus lever(A) Spinazie en andere K soort rijke groentes en cashew noten (e)). Maar niet de celzouten doordat het beide de lever en die nieren belast :/. denk ik?
Hier heb ik gelezen over de levertraan in boterolie.. (en de "confrontatie" van Mike met cavemen. over vitamine D en de verhoudingen.) Voor het echt bijvullen van.. Heb ik ook mijn twijfels bij levertraan.. het in stand houden lijkt het me perfect. Als je uit de zon vitamines haald. Is het toch ook D alleen? Maar ik ben bereid om over te stappen op de levertraan.. Om het zo aan te vullen met meer balans..
Zo ook de celzouten, die ik nog niet heb aangebroken. Over te stappen op Sole!
Keltisch zeezout had ik al wel een tijdje in huis. Vroeger ook wel gebruikt (van http://levendenatuur.nl/ via mijn homeopate) er staat bij dat het zuiver is? Maar heb ook nog een zak in de kast van de ekoplaza..Wat denk ik gelijk is qua kwaliteit.. K heb het gister gemaakt met bronwater in een glazen fles.. Kan me niet heugen dat er een soort van laagje op kwam? (dacht alleen op de bodem)..
Och jee, wat een verhaal al weer.. als de sluis eenmaal open is.. haha..
Nouja, bedankt voor het nemen van de tijd om dit allemaal door te lezen (ook al reageer je niet) Vragen, opbouwende kritiek en tips zijn welkom..
Groetjes,
Nicky
Na veel op het forum te hebben gelezen.. Al een keer een introductie te hebben getypt.. en weer weggehaald te hebben.. Nu toch maar even doorgezet om mezelf voor te stellen.
Zodat iemand die zich geroepen voelt te reageren een kritisch oog kan werpen op mijn voedsel patroon of tips!
Ik ben Nicky, 24 jaar. Mijn hele leven was ik behoorlijk mollig. Op mijn dikste moment woog ik 81 kilo(1,70 en 17 jaar. Op een gegeven moment ging de knop om. Ik was er zat van en heb een jaar lang het South Beach dieet gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over wat voeding in je lichaam doet. Na een jaar woog ik 68 kilo. Daarna heb ik mijn eigen lifestyle gecreëerd aan de hand van verdiepen in voeding. Toen kwam ik er achter dat het South Beach dieet helemaal niet zo gezond was (Zoetstof, lowfat en toch nog aardig wat suikers).. Gaande weg ben ik steeds gezonder gaan eten, Eerst begonnen met biologisch vlees..en in 2 jaar tijd volledig bio+ Demeter. (als student, kan ik je vertellen dat al mn geld opgaat aan voedsel. Nu zit ik alweer 4/5jr stabiel tussen de 55 en 57 kilo.
Voedselpatroon
Op dit moment denk ik dat ik redelijk gezond eet. Redelijk doordat mijn suikerinname volgens de WP methode toch nog wat aan de hoge kant is. Ik probeer tarwe producten zoveel mogelijk te vermeiden maar het blijft zo lekker(en snel:X. Ik eet 2 Gerste-dezem broodjes per dag(zit ook tarwe in). 1 in de ochtend (bijv. met demeter kaas en spek), 1 in de middag(met bijv. ei en groente).
Daarnaast in het weekend af en toe toch een wrap, pitabroodjes of pizza. Allemaal wel volkoren of spelt.. Maar toch..suikers..
Nog meer zondigen: elke dag een stukje chocolade (85%) of ontbijtkoek (met een dikke laag demeter of gras roomboter.
Nou, wat ik dan wel goed doe (denk ik zelf).
Ik dronk veel groene thee. Maar kwam er recent achter dat het ook een pepmiddel was dus dit verminderd naar 1 kop per dag.. Verder alleen water.. Lauw water. Ik zet thee water op in mn fluitketel.. en drink het zonder thee zakje.. Geen id. Vind koud water niet lekker. En soms savonds nog een kruiden thee soort. van Yogi thea (womens of classic)
Bakken doe ik in bijna altijd in kokosolie alleen (boekweitpannekoek) in ghee.
Eet veel ei, vooral gebakken. Maar nog wel zacht. Groentes, Jonge demeter kaas. 1 fruitstuk per dag, soms rozijnen. soms noten.. Bulgaarse yogurt, of andere zuure melk soorten. Zoetten doe ik zelf met honing, ahornsiroop en heeeeel soms rietsuiker:$.
Alleen ondanks deze lifestyle. (wat idd nog niet " de beste" is. Mensen in mijn omgeving vinden nou al dat ik me teveel focus en "spastisch" met voedsel omga. Wat ik zelf overigens niet vind. Want ik eet nog genoeg "troep" .)
"Klachten"
Nu heb ik jullie dus wat laten zien van mijn voedselpatroon en dus achtergrond informatie.. Want ik zit atm nog wel met een aantal (dagelijks gang van zaken verstorende) klachten. Misschien dat iemand weet van. Hee dat is dit,... of je moet dit veranderen door dat..?
Ben vanaf mijn 10e ongesteld.. Altijd met veel menstruatie pijn. 1 dag compleet vd wereld qua pijn. Op mijn 14e aan de pil geweest. Hielp wel. Maar voelde niet goed. Dus na een jaar gestopt. Toen kwam de pijn ook weer. Ik slik al een aantal jaren (5)geen pijnstillers, vroeger wel eens geprobeerd. Maar ze helpen niet voldoende, dus waarom je lichaam verder vervuilen. Ik ga naar een klasieke homeopaat. Maar de middelen veranderen mijn menstruatie alleen maar. (korter pijn), zeg.. 3/4 uur ipv de hele dag. Maar daarvoor wel 2 dagen "griep" symptomen zoals je hele rug/nek spierpijn.. nachtzweten.. Dit is iets wat al lang speelt
Meer recentelijk had ik (weer) vitamine D gebrek. De eerste keer was 2.5 jaar geleden. In een tussenstop van studies 2 banen gehad. en 50 uur in de week gewerkt. Dag zonneschijn Hallo depressie. Daarna op de foute manier (wist ik toen nog niet) mijn vit D aangevuld via de huisarts met heeele hoge doseringen. Nu, kreeg ik bepaalde symptomen weer.. Pijnlijke plekken.. je emotioneel niet kunnen bijsturen.Maar dit keer ook wat nieuws: zere nek(aanhechtingen), en op een geven moment begon alles te kraken. Van mijn nek/rug. Tot nu ook mijn heupen, pols enz. Niet grappig. Voel me net een oma en veel spierpijn. Mijn homeopate wou me aan de celzouten sillicea, om zo het kraakbeen te versterken. Maar in de tussentijd Vit D laten prikken..En ja hoor zat op 31. Dus weer met mijn homeopate overlegd. Die raadde mij bonusan d3 druppels in extra viege olie aan. Maar nu neem ik de druppels 1800 IE per dag( plus lever(A) Spinazie en andere K soort rijke groentes en cashew noten (e)). Maar niet de celzouten doordat het beide de lever en die nieren belast :/. denk ik?
Hier heb ik gelezen over de levertraan in boterolie.. (en de "confrontatie" van Mike met cavemen. over vitamine D en de verhoudingen.) Voor het echt bijvullen van.. Heb ik ook mijn twijfels bij levertraan.. het in stand houden lijkt het me perfect. Als je uit de zon vitamines haald. Is het toch ook D alleen? Maar ik ben bereid om over te stappen op de levertraan.. Om het zo aan te vullen met meer balans..
Zo ook de celzouten, die ik nog niet heb aangebroken. Over te stappen op Sole!
Keltisch zeezout had ik al wel een tijdje in huis. Vroeger ook wel gebruikt (van http://levendenatuur.nl/ via mijn homeopate) er staat bij dat het zuiver is? Maar heb ook nog een zak in de kast van de ekoplaza..Wat denk ik gelijk is qua kwaliteit.. K heb het gister gemaakt met bronwater in een glazen fles.. Kan me niet heugen dat er een soort van laagje op kwam? (dacht alleen op de bodem)..
Och jee, wat een verhaal al weer.. als de sluis eenmaal open is.. haha..
Nouja, bedankt voor het nemen van de tijd om dit allemaal door te lezen (ook al reageer je niet) Vragen, opbouwende kritiek en tips zijn welkom..
Groetjes,
Nicky