voorstellen greenelien

greenelien

New member
beste lezers,

ik ben een actieve vrouw van 45 jaar, getrouwd en 3 kids, partime werkzaam en een groentetuin.

Vanaf 2008 heb ik een trage schildklier, zware menstruaties (met grote bloedstolsels)en de laatste paar jaren geregeld een lage bloeddruk en bloedarmoede. Aankomende woensdag ga ik naar een internist kijken of het mij lukt hem te overtuigen, een biopt te nemen (mijn huisarts denkt van niet)uit mijn dunne darm, voor een eventuele glutenallergie of intolerantie.

Het artikel van Weston Price-- http://www.westonaprice.org/dutch/treating-low-metabolism-dutch-translation -- herken ik mijzelf wel in, maar weet niet waar te beginnen. Ben vaak heel koud en heb geregeld pijn in 1 zij. Halverwege mijn cyclus (die snel is) kan ik haast niet draaien in bed, zo gevoelig is mijn baarmoeder dan.

Ik eet 's ochtends yoghurt van boerenmelk met rozijnen of banaan en goede appelstoop, 's middags 1 eigengebakken boterham en rauwkost 's avonds rijst of aardappels/bonen groente en vlees geen pap, verder veel kruidenthee en fruit. Medicijnen 100 mg thyraxine 1 of 2 magnesium + Vit B , en ijzer (ik gebruikte 3 maanden homeopathisch ijzer maar dat heeft niet geholpen)

Dit verslag is vast onvolledig maar een goed voorzetje dacht ik zo, dank voor het lezen!

 
Hallo greenelien, welkom.

Heb je je al ingelezen op het alleen lezen gedeelte van het forum? Of de site van Poekie? Daar staat veel informatie bij elkaar.

Misschien dat het lezen hiervan je al een beetje in de goede richting kan sturen. Veel leesplezier.

 
Hoi Greenelien, welkom hier.

Het lijkt erop dat je ook een endocrinoloog/gynaecoloog nodig hebt.

Maar dan nog: die opgedeelde specialismen in het ziekenhuis die worden niet geacht verbanden te leggen tussen veel processen in het lichaam.

Verstand van voeding mag je van hen ook niet verwachten: alleen van synthetische medicijnen die je lichaam vaak nog verder de prak in helpen.

Heeft je huisarts niet gezegd dat die je bloed kan testen op glutenallergie of voedselintoleranties?

Boekentips: menopauze van dr. lee, de kracht van vrouwelijke hormonen van Sylvie Demers.

In het boek Woman Code (p. 109/110) las ik net toevallig dat de bloedklonters (komen mij ook bekend voor) te maken hebben met een (te) laag progesterongehalte en te hoog oestrogeengehalte en met opstoppingen in de baarmoeder. Dong quai is een goed kruid om de klontering tegen te gaan en massage of acupunctuur zou je bloed weer aan het vloeien kunnen krijgen.

Hevig bloeden kan een teken zijn van fibromen of poliepen.

Misschien iets voor een gynaecoloog als je dan toch bezig bent?

Op deze site is men niet zo weg van plantaardige vezels, maar in Woman Code staat dat je je in dit geval het beste kan focussen op vezels (denk aan lijnzaad) om het overtollige oestrogeen af te voeren in het geval van hevige bloedingen zodat de baarmoeder zoveel mogelijk gespaard wordt.

Er staat ook expliciet bij dat bieten je goed zouden kunnen doen tegen bloedarmoede, evenals vitamine b12: misschien kun je je huisarts vragen om b12-injecties (of misschien eerst een bloedonderzoek als die dat nodig vindt)?

Maar ik zie niet in waarom je niet ook juist niet veel rood vlees zou moeten eten, of bloedworst!

In welke zij heb je pijn trouwens?: links of rechts?

Rozijnen, banaan en appelstroop: laat liever alles staan wat koolhydraten ((zet-)meel en alles wat eindigt op -ose) bevat en concentreer je op de goede vetten: deze voorzien je cellen van zuurstof die je cellen hard nodig hebben om hormonen toe te kunnen laten.

Ook: het weglaten van kwalijke industriele transvetten (verhitte en gehydrogeniseerde plantaardige vetten die niet tegen verhitting kunnen) is belangrijk omdat deze de cellen verstikken.

Het vergt wat training om etiketten te lezen, want transvetten worden verstopt onder andere namen op etiketten.

 
Dankjewel Lievergezond,

ja ik ben al getest op glutenallergie, deze test was negatief, voedselintoleranties weet ik eigenlijk niet of dat nu is meegenomen, ben wel allergies voor div. noten, kiwi en appel (kruisreactie) ,al heb ik daar minder last van dan vroeger, een zere buik krijg ik (soms?)van champignons en selderijknol.

Mijn huisarts wil alleen maar dat ik een spiraaltje neem of het baarmoederslijmvlies laat schroeien, 2 jaar geleden heb ik wel hormonen geslikt een maand of 4,zonder resultaat, deze onzin neemt de oorzaak niet weg, dus je snapt dat we niet echt op 1 lijn zitten.

'K heb zelf niet de moed om een gluten vrij dieet vol te houden zonder overtuigd te zijn van de noodzaak. In het boek Gevaarlijke Gluten ,lijkt het -de- oplossing.

Dank voor de boekentips en Dong Quai.

Ja Tanja, ik heb al gesnuffeld bij Poekie , zal het zeker goed doornemen.

 
Greenelien, het is belangrijk om te weten of je ook op tarwe getest bent.

Vraag anders eens de uitslag van de test nog eens op.

Ik kan me haast niet voorstellen dat je daar niet positief op scoorde: qua allergie.

Dan nog: tarwe is voor iedereen een organensloper, zelfs ook al lijk je er niet zo'n last van te hebben als mens.

Boekentip: "wheatbelly": de nederlandse vertaling komt binnenkort ook uit: "broodbuik": http://www.gripopkoolhydraten.nl/nederlandse-vertaling-van-wheat-belly-in-2013-tarwebuik-broodbuik/

Misschien dat dat boek je voor eens en altijd zal genezen.

Of snuffel gerust ook hier eens rond: https://www.fatsforum.nl/topic/waarom-gluten-een-groot-probleem-voor-je-gezondheid-kunnen-zijn

Je zou jezelf een plezier kunnen doen je te verdiepen in gluten en de schadelijke uitwerking ervan omdat de gluten er ook om bekend staan je schildklier te slopen: dat heet de hashimotoziekte.

Heb je ook een test gehad op antistoffen tegen je schildklier?

Mijn huisarts deed net alsof zijn neus bloedde ("geen verstand van") als ik het over die testuitslag had bij hem die een natuurarts wel op diens eigen initiatief liet doen bij mij.

En die antistoffen (anti tpo / anti tpg) staan overigens ook gewoon op het algemene aankruisbloedformulier van de huisarts (hoezo dan geen verstand ervan?!).

 
Lievergezond, Ja Broodbuik staat al op mijn 'te lezen boeken lijstje', een nichtje in Canada heeft het al gelezen :D

Oke, een klontje cocosvet en lijnzaad in de yoghurt dan, kan ik daar op werken?

Qua vetten gebruik ik voor het bakken dus cocosvet, olijfolie voor salades grasroomboter voor de boterham en een levertraanpil. En ,even terzijde, heb vorige week lams lever gekocht en pate van gemaakt.

 
Greenelien, ja je kunt bijv. de kokosvet eerst opwarmen (ik neem sochtends twee eetlepels) en dan in de yoghurt doen als het wat is afgekoeld.

Dat eet wat makkelijker.

Lijnzaad kun je het beste heel kopen en dan in een elektrische koffiemolen malen vlak voor gebruik: anders zijn de goede stoffen in de lijnzaad al geoxydeerd.

Salades daar is men hier niet zo'n fan van omdat wij plantenvezels als zijnde mens niet goed kunnen verwerken anders dan dat ze snotgaar zijn gekookt.

Lever is prima natuurlijk.

10 punten:) (ik krijg het nog niet zo goed door mijn strot).

Grasroomboter kan ook niet beter.

Levertraan: heel goed, heb je wel de goede (de rauwe/gefermenteerde levertraan van het merk green pastures) en niet de gemiddelde ranzige versie die schadelijk is voor jouw gezondheid is geworden door verhitting?

(Deze weerzinwekkende voedselverkrachting wordt onder andere uit de doeken gedaan in het boek: Supplementen onder de loep van Brian Clement).

Over glutenallergie nog even: de bloedtest bij de reguliere huisarts kan deze niet uitsluiten.

Dus je kunt nu je negatief bent getest op glutenallergie niet stellen dat je geen glutenallergie hebt.

Andere opties: bloedtest die ook langzame reacties test op gluten of een ontlastingstest.

Overigens zijn gluten niet de enige kwalijke eigenschappen van granen voor de mens.

Deze gaan verder.

Trouwens omdat je zo'n last hebt rond de eisprong: dan is het kruid monnikspeper alias vittex alias agnus castus belangrijk voor je: http://natural-fertility-info.com/vitex

 
'K heb zelf niet de moed om een gluten vrij dieet vol te houden zonder overtuigd te zijn van de noodzaak.

Hier een link http://www.naturalnews.com/038170_gluten_sensitivity_symptoms_intolerance.html

Waarom is het zo belangrijk dat het aangetoond wordt?

Als je zoveel klachten (lees allergieën) hebt weet ik bijna zeker dat je ook op tarwe reageert.

Je kunt het ook eens 6 weken laten staan en kijken hoe je je dan voelt. De testen in zhuizen zijn in mijn ogen niet echt heel betrouwbaar dan kan je nog beter via bioresonantie of kinesiologie testen.

Succes!

 
Ja dát weet ik, ben al jaren van tarwe af. Maar ik bedoelde voor greenelien...

Die noodzaak dat het schadelijk is, is allang en breed bekend. Waarom moet het dan aangetoond worden in bv een bloedtest?

Neem zelf de proef op de som zou ik zeggen, dan ervaar je het zelf!

 
Patchouli ik snap je punt, de eigen ervaring is de beste graadmeter.

Alleen je citaat zou voor een slechte lezer de indruk kunnen wekken dat er nog geen wetenschappelijke onderzoeksresultaten zouden zijn die wijzen op de gevaren van tarwe/granen in het algemeen.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.889
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan