Voorstellen en vraag - coconut

G

Guest

Guest
Hallo, ik heb mij vijf maanden geleden hier aangemeld om mee te lezen. Nadat ik jaren met mijn gewicht en gezondheid had geworsteld, ben ik op dit pad terecht gekomen door een geweldige natuurdiëtiste.

Inmiddels eet ik gezond, eet de juiste vetten, heb mijn adressen voor rauwe melk en natuurlijk etende dieren. Ik merk aan alles dat het beter met mij gaat. Toch heb ik een vraag.

Mijn lijf schreeuwt echt om vet. Vetvetvet. Liefst hele plakken boter, ik eet kokosolie soms zo uit de pot. Kan iemand mij vertellen waarom dat is? Stiekem ben ik ergens toch bang dat ik er straks ziek van wordt, of dat ik het niet goed doe. Hopelijk kunnen jullie mij een beetje geruststellen. Sorry als deze vraag al eens voorbij is gekomen.

 
je heb het nodig. Dat weet je lichaam zelf heel goed. En omdat je nog een groot te kort wat ook is opgebouwd gedurende je leven, schreeuwt je lichaam er dus om. Zo lang jij het nog lekker vindt en je lichaam er om vraagt is er niks mis mee, het wordt van zelf minder.

 
Door zwangerschap en slecht eten heb ik inderdaad ingeteerd op reserves. Het is dat stemmetje in mijn achterhoofd dat stiekem toch bang is voor hartproblemen of dikker worden. Dat is best moeilijk uit te schakelen.

 
Ik denk dat het stemmetje van zelf verdwijnt als je niet eindeloos veel dikker wordt en geen hart problemen krijgt. Ook zal het semmetje verdwijnen als je kennis hierover groter wordt. Ik heb dat stemmetje nooit zelf gehad eerlijk gezegd. Maar echt naar je zelf luisteren en niet naar wat je geleerd het is denk ik het beste.

Ik ben ook een voorstander van de zeer onwetenschappelijk en de statisch onverantwoorde onderzoeks grootte van 1 persoon. Mezelf namelijk. Ik merk en voel aan mij zelf dat ik goed zit.

 
Dat 'stemmetje' is pure hersenspoeling en hoe eerder je jezelf daarvan verlost, hoe beter! Wist je dat het hart bij voorkeur verzadigd vet gebruikt? Wist je dat cholesterol een levensreddende voedingsstof is en dat cholesterolverlagers spierafbraak bevorderen en het hart is een spier? Wist je dat vet niet dikmakend is als je lichaam het verbrandt? Wist je dat het de brandstof bij voorkeur is van het lichaam? Wist je dat er een verband is tussen vetten en zuurstof?

Ik raad je aan de volgende artikelen te gaan lezen:

https://www.fatsforum.nl/topic/vetverbanding-en-suikervergisting

https://www.fatsforum.nl/topic/de-bron-van-alle-kwaad-suiker-zetmeel-en-koolhydraten

https://www.fatsforum.nl/topic/leptine

https://www.fatsforum.nl/topic/hoe-je-de-zuurstoftovoer-naar-je-cellen-kunt-verhogen

Mike

 
Quote:
Dat 'stemmetje' is pure hersenspoeling en hoe eerder je jezelf daarvan verlost, hoe beter!


Dat bedoelde ik ook te zeggen, ik ben veel te lief en te voorzichtig om niemand voor de kop te stoten. Wat toch gebeurd, maar ik kan mezelf er nog moeilijk van verlossen.

 
Ik voel me niet voor de kop gestoten hoor, integendeel. Ik ben erg blij met de linkjes en ga ze vanavond eens goed lezen. Ik ben inmiddels wel achter die hersenspoeling. Wij kopen bijvoorbeeld al bijna niks meer in gewone supermarkten.

 
hoi coconut,

Gewoon lekker vetten blijven eten. Gaat het wel goed met je ontlasting, zoveel vet in 1x?

Wat eet en drink je allemaal?

Lia

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.493
Berichten
512.979
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan