G
Guest
Guest
Hallo allemaal,
Ik ben zo'n stille meelezer 8) en heb nu na een aantal maanden maar eens ingelogd om mijzelf voor te stellen.
Ik ben 36 jaar en sinds de pubertijd ben ik geïntrigeerd door effecten van o.a. voedsel op gezondheid en hoe mijn lijf en geest hierop reageren. Gevoed door de media heb ik een tijd lang vetarm, veel koolhydraten, weinig vlees en veel soja gegeten en daarbij extreem veel gesport. Dan moet je denken aan 50-60 km hardlopen en 2x fanatiek spinnen per week. In die periode was ik constant in training voor een marathon. Ik wilde steeds sneller, dus meer trainen. Daardoor zakte mijn vetpercentage, ging m'n hele hormoonhuishouding door de war en stopte m'n menstruatie. Mijn werk als verliesbegeleider en meditatie/reiki trainer is geestelijk redelijk belastend met daarbij diverse reorganisaties en in de privesfeer veel overlijdens. Aan alle kanten dus veel stress voor mn lijf.
Dat alles laat zn sporen wel na en het lopen ging steeds moeizamer. Door een, achteraf eenvoudig op te lossen bekkenkanteling, heb ik een jaar niet kunnen lopen en ontdekte ik de meer langzame bewegingen als zwemmen en wandelen. Ik kwam letterlijk wat meer tot stilstand en heb sindsdien nooit meer een marathon gelopen.
M'n voeding heb ik sinds afgelopen najaar aangepast. Na vegetarisch en zelfs even een veganistisch/raw uitstapje te hebben gemaakt, heb ik dit forum ontdekt. Ik zocht een scoby en daardoor kwam ik op dit forum.
Als je dan eenmaal begint met lezen.... :idea:
Dat is letterlijk een ommekeer geweest. Ik maakte altijd al kefir van magere melk, nu van volle rauwe melk, ik drink kombucha, eet vlees, eieren, veel roomboter van de boer en m'n eigengemaakte bottenbouillon is een groot succes thuis. Het is heerlijk! Ik ben geen broodeter, dus dit is voor mij een walhalla.
Door al het vet heb ik geen honger meer, een stabiel bloedsuiker, minder last van mn ingewanden, een veel betere weerstand en heb het minder snel koud. Alleen de hormonen zijn nog niet in balans, maar dat zal een kwestie van geduld zijn.
Veel puzzelstukjes vallen op z'n plek. Als ik simpelweg naar m'n kat kijk, die is gek op vet en eet dat het liefst. Van koolhydraten kreeg ik alleen nog maar meer honger. Boterkoek bijv gaf altijd last met verteren. Eet ik nu pure roomboter, heb ik nergens last van.
Een aantal zaken ga ik nog veranderen. Bijv. Keltisch zeezout (is besteld) en H202 gebruik ik nog niet.
Ik lever graag een bijdrage aan dit forum. Met elkaar kom je veel verder dan alleen.
Ook mocht iemand een scoby of kefir korrels willen, dan heb ik voldoende in voorraad. Ik zal dit ook in de betreffende topics posten.
Groetjes,
Anko
Ik ben zo'n stille meelezer 8) en heb nu na een aantal maanden maar eens ingelogd om mijzelf voor te stellen.
Ik ben 36 jaar en sinds de pubertijd ben ik geïntrigeerd door effecten van o.a. voedsel op gezondheid en hoe mijn lijf en geest hierop reageren. Gevoed door de media heb ik een tijd lang vetarm, veel koolhydraten, weinig vlees en veel soja gegeten en daarbij extreem veel gesport. Dan moet je denken aan 50-60 km hardlopen en 2x fanatiek spinnen per week. In die periode was ik constant in training voor een marathon. Ik wilde steeds sneller, dus meer trainen. Daardoor zakte mijn vetpercentage, ging m'n hele hormoonhuishouding door de war en stopte m'n menstruatie. Mijn werk als verliesbegeleider en meditatie/reiki trainer is geestelijk redelijk belastend met daarbij diverse reorganisaties en in de privesfeer veel overlijdens. Aan alle kanten dus veel stress voor mn lijf.
Dat alles laat zn sporen wel na en het lopen ging steeds moeizamer. Door een, achteraf eenvoudig op te lossen bekkenkanteling, heb ik een jaar niet kunnen lopen en ontdekte ik de meer langzame bewegingen als zwemmen en wandelen. Ik kwam letterlijk wat meer tot stilstand en heb sindsdien nooit meer een marathon gelopen.
M'n voeding heb ik sinds afgelopen najaar aangepast. Na vegetarisch en zelfs even een veganistisch/raw uitstapje te hebben gemaakt, heb ik dit forum ontdekt. Ik zocht een scoby en daardoor kwam ik op dit forum.
Als je dan eenmaal begint met lezen.... :idea:
Dat is letterlijk een ommekeer geweest. Ik maakte altijd al kefir van magere melk, nu van volle rauwe melk, ik drink kombucha, eet vlees, eieren, veel roomboter van de boer en m'n eigengemaakte bottenbouillon is een groot succes thuis. Het is heerlijk! Ik ben geen broodeter, dus dit is voor mij een walhalla.
Door al het vet heb ik geen honger meer, een stabiel bloedsuiker, minder last van mn ingewanden, een veel betere weerstand en heb het minder snel koud. Alleen de hormonen zijn nog niet in balans, maar dat zal een kwestie van geduld zijn.
Veel puzzelstukjes vallen op z'n plek. Als ik simpelweg naar m'n kat kijk, die is gek op vet en eet dat het liefst. Van koolhydraten kreeg ik alleen nog maar meer honger. Boterkoek bijv gaf altijd last met verteren. Eet ik nu pure roomboter, heb ik nergens last van.
Een aantal zaken ga ik nog veranderen. Bijv. Keltisch zeezout (is besteld) en H202 gebruik ik nog niet.
Ik lever graag een bijdrage aan dit forum. Met elkaar kom je veel verder dan alleen.
Ook mocht iemand een scoby of kefir korrels willen, dan heb ik voldoende in voorraad. Ik zal dit ook in de betreffende topics posten.
Groetjes,
Anko