Voorstellen Alexanderv

devries

New member
Mijn naam is Alexander, 27 jaar en ik ben me sinds een half jaar steeds verder in voeding en ademhaling gaan verdiepen. De aanleiding hiervan is mijn haaruitval, stress en chronische vermoeidheid.

Ik heb zo’n 1,5 jaar erg veel stress gehad, vanwege meerdere sterfgevallen en een (voor mij) te hoge werkdruk. Na een eerste periode van stress kreeg ik in de gaten dat ik veel haren verloor en dus kaal begin te worden. Dit was voor mij een bron van nóg meer stress. Uiteindelijk ben ik bij de dokter geweest die mij een psycholoog en finasteride voorschreef. De psycholoog was eerst nuttig, maar hielp mij niet verder. Aan finasteride wilde ik niet beginnen. Ik kwam op een dood spoor, maar de oplossing kwam vanuit onverwachte hoek: google.

Met google kwam ik Buteyko, Weston Price, het boek Bijnieruitputting van Wilson en de hormoonfactor op het spoor. Buteyko heeft mij door zelftraining ontzettend veel geholpen. Weston Price, Bijnieruitputting en de hormoonfactor hebben mij veel inzicht gegeven in het belang van voeding en supplementen. Door mijn voeding iets aan te passen en te gaan sporten voel ik me ook een stuk fitter en beter. Mijn vertrouwen in huisartsen is vrijwel verdwenen. Ik heb veel gelezen over haaruitval en ik sta achter de opvattingen van Weston Price. Ik ben 7 jaar lang vegetariër, maar ik probeer nu langzaam aan weer vlees te gaan eten. Dit is echter zeer lastig.

Wat betreft voeding ben ik op zoek naar de beste methode om tekorten vast te stellen in relatie tot mijn haaruitval. Hebben jullie hier een advies over?

Eigenlijk zoek ik een huisarts die de Weston Price methode aanhangt en bijnieruitputtingen serieus neemt, maar waar vind ik die? Ik wil er alles aan doen mijn haaruitval, stress en vermoeidheid te stoppen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen en bij wie ik moet aankloppen.

Zelf denk ik dat ik een bijnieruitputting heb en problemen heb met mijn schildklier (nav Bijnieruitputting van Wilson). Ik heb zo lang ik me kan herinneren last van chronische vermoeidheid. Daarnaast is opstaan elke dag weer een enorme worsteling. Verder heb ik vaak droge ogen, traanogen, een zeer droge huid, een laag libido, weinig tot geen baardgroei, weinig lichaamsbeharing. Kunnen jullie hier een link in ontdekken met mijn haaruitval?

 
Hallo Alexander,

Ten eerste: welkom hier op dit forum.

Ik vind het erg opmerkelijk hoe je hier terecht bent gekomen.. omdat het exact lijkt op de methode die ik heb doorlopen.

Ook ik ben in contact gekomen met Buteyko, Hormoonfactor en Weston Price. Allemaal ook omdat ik overwerkt ben, net als jij, en andere moeilijke dingen heb moeten doorstaan in een korte tijd.

Respect voor jou dat je de stap heb genomen zelf op onderzoek uit te gaan.. in de reguliere hulp valt weinig te halen. Hier liep ik ook vast. Onderzoek na onderzoek wees niets uit, en ik me maar beroerd voelen. Uiteindelijk heeft het boek van Wilson mij zoveel bevestiging gegeven, dat ik daar vanuit echt stappen ben gaan zetten.

Fysiek ervaar ik exact hetzelfde als jij, met je haaruitval. Ik ben overigens een vrouw, en ik denk dat dat bij mannen toch iets gevoeliger ligt.

Volgens mij heb ik het wel vaker voorbij zien komen, dus als je gebruik maakt van de zoekfunctie, kan je vast het één en ander tegenkomen.

Ik weet wel dat het te maken heeft met de bijnieruitputting, maar hoe dat exact zit.. daar is Mike heel goed in!

Veel sterkte, en vertrouw maar op de kracht van je lichaam. Als je het nu aanpakt vanuit de WAPF methode, dan kom je een heel eind!

 
Hallo Alexander,

Op de site van Poekie kan je ook heel veel info vinden over Weston Price en gezondheid:

http://voedingisgezondheid.nl/welkom.html

Quote:
Wat betreft voeding ben ik op zoek naar de beste methode om tekorten vast te stellen in relatie tot mijn haaruitval. Hebben jullie hier een advies over?De vraag is of je haaruitval wel komt door een tekort aan het een of ander.

Ik geloof daar niet zo in, ik ken mensen die een afschuwelijk dieet hebben voor tientallen jaren met allerlei klachten alleen wel met een goede bos haar op 50 jarige leeftijd. En dan heb je mannen die op hun 18e in een record tempo haar gaan verliezen.

Een theorie zou kunnen zijn een gluten en/of granen allergie hier debet aan is.

Ik raad je dan ook aan om sowieso te stoppen met granen om gezondheidredenen in het algemeen maar of dat het haarprobleem verhelpt betwijfel ik.

Quote:
Ik ben 7 jaar lang vegetariër, maar ik probeer nu langzaam aan weer vlees te gaan eten. Dit is echter zeer lastig.Je zou meteen weer ROOD vlees moeten gaan eten.

Is het lastig omdat je het niet kan verteren of omdat je er een aversie tegen hebt?

Quote:
Eigenlijk zoek ik een huisarts die de Weston Price methode aanhangt en bijnieruitputtingen serieus neemt, maar waar vind ik die?Succes! Je vindt nog eerder een eenhoorn of een dodo!

Quote:
Ik wil er alles aan doen mijn haaruitval, stress en vermoeidheid te stoppen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen en bij wie ik moet aankloppen.Je kan iig dit E-book lezen en de voedingsadviezen gaan volgen en wat supplementen ter ondersteuning.

http://voedingisgezondheid.nl/Bijnieren_ebook.html

Quote:
Verder heb ik vaak droge ogen, traanogen, een zeer droge huid, een laag libido, weinig tot geen baardgroei, weinig lichaamsbeharing. Kunnen jullie hier een link in ontdekken met mijn haaruitval?Veel klachten kunnen zeker een connectie hebben met de bijnier/schildklier.

Heb je wel eens je testosteron niveau laten meten?

 
Hoi alexander,

Welkom! Goed dat je op de weg van Weston Price bent beland, en dit forum hebt gevonden. Een dokter die gespecialiseerd is in bijnieruitputting is Ron Velthuis te Zutphen, alleen de beste man geeft compleet verkeerde voedingsadviezen (ik meende volledig vegetarisch), dus voor het eten hoef je helaas niet bij hem te zijn.

Wie ik je wel wil aanraden is Josee van Doren, zij doet aan biophotonentherapie. http://www.biophotonen-therapie.net

Zij kan je lichaam vrij maken van allerlei "troep", inclusief vroegere vaccinaties, die vaak ongemerkt voor veel klachten kunnen zorgen. Ze kan bij je thuis komen, en als je aanvullend verzekerd bent worden haar behandelingen (deels) vergoed. Met haar therapie kan ze ontdekken wat er met je aan de hand is en je goed op weg helpen. Ze is WAPF-georienteerd, zeer belangrijk, en geeft dus ook voedingsadviezen! Als je haar mailt kan het even duren voor je reactie krijgt, ze is erg druk en vaak van huis, en heeft geen smartphone dacht ik.

Verdere adviezen laat ik aan anderen over. Wat bij mij erg heeft geholpen tegen droge slijmvliezen is de Blue Ice levertraan, een aanrader dus. En goed dat je vlees eet! Kan lastig zijn, maar het went. Ik was vegetarier en werd misselijk van vleeslucht. Als ik nu geen vlees bij de maaltijd heb mis ik het, en zelfs zo erg dat het voor mij voelt als onvolwaardige maaltijd ;-)

Ben van jouw kant wel even benieuwd hoe je de Buteyko-techniek hebt toegepast. Is het goed te beoefenen? Ik adem nl. niet goed, en wilde binnenkort het boek gaan lezen.

Succes!

 
Quote:
Je vindt nog eerder een eenhoorn of een dodo!


:mrgreen: 8)

Pike, je maakt mijn hele weekend weer goed met deze ene grappige opmerking! Het zal je niet ontgaan zijn dat ik dit weekend verwikkeld zat in een vermoeiende battle met oestrogenen, maar nu zit ik lachend achter het scherm!

Mike

 
Bedankt voor jullie reacties.

@FloortjeL. Grappig, ik denk dat steeds meer mensen de weg op onze manier gaan vinden naar Weston Price. Het boek bijnieruitputting gaf mij ook veel bevestiging. Hoe ben jij die stappen gaan zetten? Op basis van eigen opgedane kennis?

@pike, het is erg lastig om vlees te eten, omdat ik er een aversie tegen heb gekregen. Het is ontzettend wennen om dan weer vlees te gaan eten. Mijn testosteron heb ik nooit laten meten. Wat zou ik vanuit de Weston Price visie kunnen met de uitkomsten daarvan?

@San. Josee van Doren klinkt interessant. De Buteyko theorie heb ik zelf toegepast door simpelweg minder te gaan ademen. In eerste instantie door minder diep te gaan ademen. Vervolgens door momenten op de dag mijn adem in te houden. Vaak doe ik dat tijdens het lopen op traplopen. Met een controlepauze kun je je voortgang meten. Mijn hart bonkte de hele dag door. Dmv Buteyko heb ik dat terug kunnen dringen. Ik voel me veel relaxter, maar het kan nog stukken beter.

 
alexanderv:

Wat betreft testosteron op krikken, daar is rood vlees een van de sterkste middelen die je daar voor kunt pakken. Ook oesters, zalm, volle vette rauwe melk, vlees van grasgevoerd vee, eieren, eigeel, boter, slagroom. Testosteron heeft vet nodig. Testosteron wordt gesynthetiseerd uit cholesterol.

Je schrijft dat je 7 jaar lang vegetariër bent, dat is funest voor je testosteron.

In het vegetariër walhalla zul je nooit je testosteron vinden. Al klopt je aan, er zal niet open gedaan worden.

 
In de Spiegelbeeld uitgave van april staat een column van Toon de Laat, www.natuurgeneeskundebudel.nl . Hij schrijft een heel verhaal over haaruitval. Zo schrijft hij dat hij aan de plekken waar je kaal wordt kunt zien welk orgaan hieraan ten grondslag ligt. Deze schijnen te corresponderen met reflexzones op je hoofd.

Misschien vind je deze man wat antwoorden op je vragen m.b.t. je haaruitval, al verwacht ik niet dat zijn oplossingen WAPF proof zijn. Maar goed, dat is misschien ook minder relevant, Als je de specifieke oorzaak kent, kun je zelf wel aan de slag.

 
Het ligt niet zozeer aan Testosteron:

Haaruitval daar komen meestal twee dingen samen. Ten eerste een overgevoeligheid voor bepaalde hormonen en ten tweede een minimale concentratie van de zogenaamde androgenen in de hoofdhuid van de mensen die hier last van hebben. Bij mensen die er een aanleg voor hebben wordt het mannelijke hormoon testosteron naar dihydrotestosteron (DHT) omgezet. DHT zorgt ervoor dat de groeifase van de haren verkort wordt en de haargroei sneller mislukt. Typisch androgene haaruitval bij mannen zijn de zogenaamde inhammen (geheimratsecken) en verlies van de haren op de kruin.

Aangezien de haren in de nek en de achterkant van het hoofd tegen DHT grotendeels ongevoelig is, treft het vooral het voorhoofd. Typische voorbeelden van androgene haaruitval zijn dus “inhammen in de voorste haarlijn ” of een “terugwijkende haarlijn”.

Vallen overal op het hoofd haren uit, noemt men het diffuse haaruitval. Voor deze diagnose worden ook termen zoals telogeen effluvium of diffuse alopecia gebruikt. Dit omdat de oorzaken verschillend zijn en van stress tot ziekte of infectie van de schildklier kunnen zijn, hiervoor bestaat geen enkele diagnostische methode. Vrouwen worden het meest hierdoor getroffen.

Circulaire haaruitval. Optisch uit zich dit hierin, dat op het hoofd (soms in het gebied van de baard maar nauwelijks bij lichaamsbeharing) cirkelvormige kale plekken ontstaan. Waarschijnlijk dat dit een slechte reactie van het lichaamseigen immuunsysteem cellen zijn, dit kan worden veroorzaakt door stress en daardoor zelfs verergeren.

 
Toon de Laat schrijft in zijn column:

Quote:
de meeste mannen beginnen achter de kruin kaal te worden, die zone heeft te maken met de darmen. Als de haargrens zich aan de voorkant terugtrekt zien we dat de longen verzuurd zijn. Inhammen op de slaap naar achteren wijzen op verzuring van de nieren, de kruin zelf verwijst naar de lever, en voor de kruin zit de reflexzone van het hart.

Achter op het hoofd en de zijkant hebben meer te maken met de heupen en de botten, die worden meestal niet kaal.


Als hij schrijft 'verzuurt' interpreteer ik dat zelf als een verminderde werking van het betreffende orgaan.

 
Bedankt Amancay en Indigo. Dat zijn zeer interessante posts.

Ik denk altijd: Haaruitval heeft een oorzaak van binnenuit, dus moet daar naar een oorzaak gezocht worden. Ergens klopt de huidige theorie over DHT en Testosteron niet in mijn ogen. Volgens de schrijver van de Hormoonfactor heeft haaruitval te maken met de verhouding tussen DHT en testosteron. Helaas is hij daar nooit verder op ingegaan

De column van Toon van Laat zou ik graag helemaal lezen. Stond zijn column deze maand in Spiegelbeeld? Ik ben ook erg benieuwd of hij resultaten heeft geboekt met zijn visie over haaruitval.

Ik ben ook erg benieuwd naar de visie van mike op haaruitval en kaalheid. Ik meen op een video te zien dat je daar zelf ook mee te maken hebt. Heb je je hier ook al eens in vastgebeten?

 
alexanderv, je kunt ook op internet zoeken naar: "Hair like a fox"

Hier staat veel interessants voor jou in. Op een andere manier naar haaruitval gekeken.

“The cells in hair follicles produce hair when they are furnished with everything they need. But in the scalp of a balding man, they do not get everything they need and as a result, the hair-producing cells gradually die off. Here we have an example of a mild ‘disease’ which is caused by cellular malnutrition.”

Depending on your "genetics" your scalp is either "sensitive" or "insensitive" to DHT. Increased DHT levels along with a "sensitivity" to the hormone? Male pattern baldness in a nutshell.

There are several things wrong with this idea, but we'll focus on two:

•The idea that there are "male" and "female" hormones - Testosterone can be converted to estrogen via an enzyme called aromatase. Estrogen (the pharmaceutical industry believes this is the "female" hormone) can act on the adrenal glands causing them to secrete "male" hormones. We can quickly begin to see that ascribing hormones to genders makes no sense.

•The idea that elevated DHT (an androgen) is mainly responsible for male pattern baldness - Our environment shapes our metabolic condition. If a hormone is "elevated" it would suggest that there is a physiological reason. For instance, testosterone is converted to DHT by an enzyme called 5-alpha reductase. Vitamin B6, the mineral zinc, and the hormone progesterone, which are all reduced in stress are natural 5-alpha reductase inhibitors.

Additionally, research suggests the whole idea of "androgenic" alopecia is off base:

“Yet the absolute serum androgen concentrations in men with a disposition to balding is lower than in men with no reduction of scalp hair. The widespread assumption that androgen levels are in general elevated in bald-trait men must therefore be rejected.”

Genes are not your destiny.

 
Quote:
De column van Toon van Laat zou ik graag helemaal lezen. Stond zijn column deze maand in Spiegelbeeld? Ik ben ook erg benieuwd of hij resultaten heeft geboekt met zijn visie over haaruitval.


Dit artikel stond in de uitgave van April. Ik zou hem gewoon bellen met je vragen. En laat het hier dan nog eens weten wat je bevindingen zijn.

 
Ik heb informatie ingewonnen.

Het komt er op neer dat dat hoofdhuid verzuurd is, omdat het lichaam uit balans is. Het is dan aan de natuurarts om er achter te komen waardoor de hoofdhuid verzuurd is. In de meeste gevallen gebeurt dit door ziekteverwekkers als parasieten of spirocheten, hier zijn ook organen bij betrokken. Vooral de lever, de galblaas, nieren, darmen.

Ik ga een natuurarts meer in de buurt bezoeken.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.347
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan