Hallo, ik ben Manon en kom uit het oosten van het land.
Vanwege een onderzoek naar voedselintolerantie volgt mijn zoon een eliminatiedieet. Hij zit nu al een paar weken op een basis van rijst, kalkoen, zout, peper, roomboter, olijfolie, sla, wortelen, bloemkool, prei, bieten, pompoen, appel en spruiten. Verder helemaal niets. De verschillende groenten en appel mag hij maximaal 1 keer per vier dagen eten. Rijst en kalkoen mogen onbeperk, sla om de dag. Hij drinkt elke dag een glas waterkefirdrank gemaakt van biologische gedroogde vijgen. Hij mag vanaf volgende week andere voedingsmiddelen gaan toevoegen om te kijken of hij daarop reageert. Vlees en olijfolie koop ik biologisch, zout is Keltisch zout, de groenten en fruit zijn nog niet biologisch maar dat gaat binnenkort veranderen.
Nu wil ik op niet al te lange termijn verder gaan met het GAPS-dieet. Mijn zoon is nu gewend aan eten zonder suiker, aardappels, granen en melk en dat wil ik graag zo houden. Wat zijn nu handige voedingsmiddelen om toe te voegen om zo makkelijk mogelijk door te gaan met GAPS?
We dachten zelf aan rundvlees, kip of varkensvlees om bottensoepen te kunnen gaan maken, eieren, yoghurt (vind hij erg lekker), honing, peren en aardbeien. Elk nieuw voedingsmiddel heeft een introductieprijs van 10 dagen, dus enige tactiek is wel noodzakelijk want als alles wat op ons eerste wenslijstje staat lukt zijn we al weer twee maanden verder. Ik weet dat rijst niet in GAPS thuishoort, dat zal op termijn ook gaan verdwijnen. Maar nu zit er nog te weinig 'vulling' in zijn dieet en heeft hij het nog nodig.
Ik wil graag een geleidelijke overgang naar GAPS, maar ook geen mogelijkheden laten liggen. Ik ben nu een paar weken bezig met met in te lezen en heb al aardig wat berichten op dit forum doorgespit. Ik heb een biologische boer gevonden voor eieren en rauwe melk, ik heb in het verleden al zelf yoghurt gemaakt, er staat melkkefir in de koelkast en krijg binnenkort een sapcentrifuge. Dus het begin is er. Nu nog beginnen...
Alle hints en tips zijn welkom.
Vanwege een onderzoek naar voedselintolerantie volgt mijn zoon een eliminatiedieet. Hij zit nu al een paar weken op een basis van rijst, kalkoen, zout, peper, roomboter, olijfolie, sla, wortelen, bloemkool, prei, bieten, pompoen, appel en spruiten. Verder helemaal niets. De verschillende groenten en appel mag hij maximaal 1 keer per vier dagen eten. Rijst en kalkoen mogen onbeperk, sla om de dag. Hij drinkt elke dag een glas waterkefirdrank gemaakt van biologische gedroogde vijgen. Hij mag vanaf volgende week andere voedingsmiddelen gaan toevoegen om te kijken of hij daarop reageert. Vlees en olijfolie koop ik biologisch, zout is Keltisch zout, de groenten en fruit zijn nog niet biologisch maar dat gaat binnenkort veranderen.
Nu wil ik op niet al te lange termijn verder gaan met het GAPS-dieet. Mijn zoon is nu gewend aan eten zonder suiker, aardappels, granen en melk en dat wil ik graag zo houden. Wat zijn nu handige voedingsmiddelen om toe te voegen om zo makkelijk mogelijk door te gaan met GAPS?
We dachten zelf aan rundvlees, kip of varkensvlees om bottensoepen te kunnen gaan maken, eieren, yoghurt (vind hij erg lekker), honing, peren en aardbeien. Elk nieuw voedingsmiddel heeft een introductieprijs van 10 dagen, dus enige tactiek is wel noodzakelijk want als alles wat op ons eerste wenslijstje staat lukt zijn we al weer twee maanden verder. Ik weet dat rijst niet in GAPS thuishoort, dat zal op termijn ook gaan verdwijnen. Maar nu zit er nog te weinig 'vulling' in zijn dieet en heeft hij het nog nodig.
Ik wil graag een geleidelijke overgang naar GAPS, maar ook geen mogelijkheden laten liggen. Ik ben nu een paar weken bezig met met in te lezen en heb al aardig wat berichten op dit forum doorgespit. Ik heb een biologische boer gevonden voor eieren en rauwe melk, ik heb in het verleden al zelf yoghurt gemaakt, er staat melkkefir in de koelkast en krijg binnenkort een sapcentrifuge. Dus het begin is er. Nu nog beginnen...
Alle hints en tips zijn welkom.