suikervrij, alcoholvrij en zuivelvrij - voorstellen Sofie

sofie1978

New member
Eerst een korte introductie: Sofie, 35 jaar en sinds enige maanden ben ik suikervrij en sinds enige weken alcoholvrij en zuivelvrij. Ik ben een sportief persoon (lange afstandsloper en veel cardiotraining) en hoewel ik meer dan 15 jaar lang op 57 kg ben gebleven ben ik door niet te drinken en geen suiker te eten in een rap tempo af aan het vallen (in drie weken meer dan 4 kg). Gewichtsverlies was niet nodig en dat is an sich het probleem niet alleen zie je dit terug op de plekken waar je het niet wil (gezicht, torso, armen.) Ik ben bewust suikervrij gaan eten omdat ik merk dat mijn energiepeil beter op orde blijft omdat ik nu "langzame' koolhydraten gebruik ipv 'snelle'koolhydraten. Ik merkte dat mijn loopprestaties beter zijn en ik langer kan lopen op bonen en granen(langzame koolhydraten) dan op fruit en gedroogd fruit (snelle koolhydraten) bijvoorbeeld). Ik ben zuivelvrij omdat ik van mening ben dat een mens het enige zoogdier is dat melk(producten) blijft gebruiken na de zoogtijd en omdat melkproducten een hoog calciumgehalte hebben waar onze maag niet sterk genoeg voor is. Calcium verhoogt de Ph-waarde van onze maag wat ten koste gaat van de zuurgraad en waarmee de vertering minder effectief wordt. Daarnaast ben ik van mening dat koeien (ook de biologisch gehouden koeien) onnodig zogend gehouden worden (een koe geeft melk als er een kalf is dat melk nodig heeft en door te blijven melken wordt de illusie gewekt dat een koe melk moet aanmaken terwijl het kalf vaak weggehaald is waardoor het natuurlijke proces verstoord wordt en mogelijk ook de voedingswaarde van de melk in het gedrang komt.) Om een lang verhaal kort te houden. Ik val af, ongewenst en op de verkeerde plekken. Ik ben meer gaan eten, ik heb meer dierlijke producten (vlees en vis) aan mijn dieet toegevoegd wat niet tot het gewenste resultaat leidt. Ik ben op zoek naar alternatieven. Via een vriend ben ik op jullie site en forum terecht gekomen en ik hoop hier dat alternatief te vinden

 
Hallo Sofie, welkom. Ik denk dat het goed is om eerst hier goed in te lezen en op de site van Poekie: www.voedingisgezondheid.nl

Granen zijn niet goed, tenzij je ze een uitgebreid bewerkingsproces ondergaan wat je hier niet beschrijft. 1 van de belangrijkste pijlers van WAPF is rauwe melke en kefir gemaakt van rauwe melk.

Kijk ook op dit stuk van het forum:

https://www.fatsforum.nl/forum/alleen-lezen-forum

Je zal ook merken dat intensief sporten niet echt gestimuleerd wordt op dit forum.

 
Het verschil tussen 'langzame suikers' en 'snelle suikers' is 'langzame diabetes' en 'snelle diabetes'.

Mike

 
wacht even....nu hoor ik vooral wat ik niet goed doe. Mijn vraag is zijn er manieren, buiten de dingen die ik nu doe die er voor kunnen zorgen dat ik, met het oog op mijn bewegingspatroon, niet meer af val. Ik ben druk bezig met sport en voeding. Mijn vraag is niet wat ik niet moet doen. Mijn vraag is wat ik binnen jullie visie anders zou kunnen doen. Ik wil niet vloeken in de spreekwoordelijke (WP) kerk en sta open voor andere ideeën. Misschien pak ik het helemaal verkeerd aan misschien ook niet. Misschien verschillen we van mening, misschien toch minder dan in eerste instantie gedacht. Ik zeg nu koolhydraten, jullie pleiten voor (dierlijke) eiwitten en vetten en dat kan. Ik voeg meer dierlijke eiwitten en vetten aan mijn dieet toe om het tij te keren, alleen haal ik die niet uit zuivel. De gedachtegang die ik heb over voeding komt voort uit mijn eigen ervaringen, de gevolgen, wat ik tot nu toe heb gevonden (incl. de artikelen op jullie site) en de cursussen die ik, mbt sport en voeding heb gevolgd. Maar ik merk dat wat ik nu eet goed is voor mijn sportieve prestaties maar dat mijn lijf hierop reageert door vooral in kilo's af te nemen. Ik noem het een karakteristieke marathonlijf (Weinig vet, mager lijf en dunne armen.) Nu lijkt de discussie neergeslagen te worden door vooral te benoemen wat ik fout doe. Als dit niet de juiste plek is, hoor ik dat net zo graag (Jammer maar dan ga ik elders zoeken.)

 
Veel meer dierlijk vet lijkt mij de enige oplossing.

Dat doe je al maar misschien kan je het nog wat opvoeren?

Plus misschien kokosolie.

 
Hoi Sofie! Leuk, nog iemand die graag sport. Het lijkt vloeken in de kerk hier dat sporten maar ik denk dat iedereen hier het wel goed bedoeld. Ik snap precies wat je bedoeld met eigen ervaringen. Bij sommige dingen voel je je gewoon goed en die passen bij jou. Zoals hardlopen.

Ik ben hier ook nieuw en denk soms wel eens.. jemig.. waar is dat kruisje om de pagina af te sluiten? Het is hier geloof ik wel een beetje All The Way of niks en dat schrikt best af vind ik. Maar nogmaals, dat bedoelen ze niet slecht denk ik.

Blijf nog even hangen dus!

Ik ben het helemaal met je eens wat die melk betreft, was al licht lactose intolerant na een melkvrij jaar. Nu aan de rauwe melk en het geeft een boost moet ik eerlijk zeggen. Die melk ben ik ook nog niet uit, vind het ook erg zielig voor de kalfjes. Heb je al eens geprobeerd nachtschade te mijden in je eten? Geen aardappels, paprika, tomaat, aubergine?

 
Hoi Sofie,

Mag ik vragen waarom je zo veel sport? Is lange afstand lopen een hobby van je ?En wat is veel?

Als je je gaat inlezen begrijp je dat sporten je lijf veel zuurstof kost en daar hebben we in onze tijd chronisch gebrek aan, waardoor er celverstikking plaatsvind.

Zelf ben ik na twee zwangerschappen ook precies afgevallen op de plaatsen die jij aangeeft. Ik ben toen uit frustratie veel roomboter met ontbijtkoek, chips en nog meer slechte dingen naast mijn eten gaan eten maar dat heeft nul geholpen. Nu eet ik voor 90% wapf en ben inmiddels 4 kilo erbij maar nog heb ik de volume in mijn wangen en bovenarmen, die ik voorheen had( toen ik nog ongezonder at en ook regelmatig alcohol dronk).

Je kan veel roomboter en room toevoegen. Maar soms veranderd je lijf en is daar heel moelijk iets aan te doen. Bij sommigen hier vliegen de kilos er ongewenst bij en bij anderen kost het heel veel moeite. Het kan aan veel dingen liggen en t kan een behoorlijk gepuzzel zijn.

 
sofie1978 we zullen je eens gaan helpen, lees de links goed door:

http://www.second-opinions.co.uk/athletic_diet.html#.UfmMBW3m7KM

http://www.second-opinions.co.uk/athletic_diet2.html#.UfmMIW3m7KM

http://www.second-opinions.co.uk/athletic_diet3.html#.UfmMNG3m7KM

http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/07/02/professor-noakes-i-got-my-running-back/

http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/02/13/top-inspanningsfysioloog-komt-uit-de-kast/

http://www.discovery.co.za/email_za/mailers/pdfs/general/noakes.pdf

http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/10/04/ritola-maakt-schitterende-come-back-zonder-brood/

http://www.thelivinlowcarbshow.com/...tim-noakes-embraces-high-fat-low-carb-living/

http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/02/20/beknoptepaleo-primer-ook-geschikt-voor-atleten/

http://www.mrc.ac.za/exercise/exercise.htm

http://melchiormeijer.wordpress.com/2011/12/17/lichaamsbeweging-lichaamsbeweging/

http://melchiormeijer.wordpress.com/2013/05/22/en-toen-gingen-de-dietisten-door-het-lint/

http://www.jaquelineduncan.co.za/2012/10/letter-to-prof-noakes/

http://melchiormeijer.wordpress.com/2013/06/16/zoet-bloed-zet-je-hart-in-brand/

Je wilt geen zuivel pakken, maar rauwe melk of kefir zijn juist wel geschikt om wat in gewicht toe te nemen, rauwe melk omdat het een nutritional density voedsel is, kefir omdat het goed is voor de spijsvertering en darmen.

Verder om het maagzuur te versterken zou ik sole nemen, en appelazijn en citroensap. Verder put je jezelf uit waardoor je last krijgt met de bijnieren en enzymen. Het gaat er om wat je eet of dat ook opgenomen wordt. Je zou wat enzympreparaten kunnen nemen bij je voedsel om te zorgen dat alles ook opgenomen wordt.

Ben je meer actief kun je wat meer koolhydraten pakken dan rond de 100 gram drooggewicht aan koolhydraten. En met koolhydraten moet je het dan zoeken in zoete aardappels, quinoa, goed geweekte linzen, witte rijst, boekweit, rauwe melk, zuur fruit, yoghurt.

En ga voor nutritional density voedsel, zoals rauwe melk, kefir, bottenbouillon, visbouillon, kipbouillon, lever, hart, ander orgaanvlees, rauwmelkse kaas, haring, wilde zalm, sardientjes, oesters, mosselen, viseitjes, levertraan.

Pak goed gekookte groenten, lamsvlees, rundvlees, kokosolie, roomboter, reuzel, niervet, wild vlees, kiwi's, citroenen, bessen, slagroom, creme fraiche.

 
Een 'marathonlijf' is een uitgeput en uitgemergeld lijf. Maar toch voelt het goed om je lichaam zo af te beulen? Volgens mij ben je verslaafd aan je eigen endorfines!

Mike

 
Dank jullie wel voor de artikelen (erg verhelderend) en fijn om te horen dat ik niet de enige ben die (veel) sport. Ik ga proberen op de gestelde vragen antwoord te geven. Ik ben een van nature onrustig mens. Mijn hoofd is druk, ik ben bewegelijk en ik merkte dat ik die energie met name kwijt raakte door me vol in het nachtleven te storten met alle geneugten van dien (drank, sigaretten, drugs). Een behoorlijk zelfdestructief gebeuren, kan ik vertellen. Door te beginnen met hardlopen merkte ik dat mijn hoofd rustiger werd, ik mij beter kon concentreren en niet meer de behoefte had om "snel en hard" te leven. Mijn dieet veranderde, werd gezonder en na jaren zijn de drank, drugs en sigaretten zo goed als verdwenen. Het past niet meer in mijn huidige levenstijl.

Dat er endorfinen vrij komen is bekend en dat dit maakt dat je steeds verder, harder, sneller wil is een bekende hardloperskwaal. (Tel daar mijn inwendige onrust bij op en je snapt wel dat dit mij ook gebeurde). Ik loop twee keer per week 10 km en een keer boven de 20. Ik train voor een lange estafetteloop en ik geef twee keer per week spinningles. Dan hebben jullie een beetje een idee. Ik heb een sterk lijf wat maakt dat ik al jaren blessurevrij loop. Ik ben ook niet eerder afgevallen alleen nu ik wat drastischer te werk ben gegaan door suiker, zuivel en alcohol compleet uit mijn dieet te schrappen. Even snel redeneren...dan zou het afvallen ook wel te maken hebben met deze keuzes, aangezien ik daarvoor nergens last van had.

Dat dit nu wel gebeurd is, komt dan ook, mijn inziens, dat ik dus wat mis in mijn voeding of in ieder geval een tekort heb aan iets. Sporters hebben meer eiwitten nodig dus die heb ik al extra toegevoegd. Koolhydraten gebruik ik in de vorm van bonen, quinoa, boekweit etc. Nu heb ik gelezen dat een dieet als Paleo door de hoge eiwitconcentratie niet zo goed zijn voor je nieren en zelf afgeraden wordt bij slecht(er) functionerende nieren.

Ik zal blijven sporten. Het is hobby, mijn uitlaatklep en het is mijn bijbaantje en hoe wel ik af ben gevallen, voel ik mij daar nog steeds goed bij. Via een vriend dus bij jullie uitgekomen en ik hoop hier dus te kunnen vinden wat ik anders zou kunnen doen.

 
Je hebt last van chronische stress en zit dus voortdurend in de vecht-of-vlucht-respons. Bij jou is het vluchten en je doet dit in de vorm van hardlopen. De endorfines geven de illusie van ontspanning, terwijl het juist SPANNING is die je aanzet tot hardlopen. Je kunt stress niet met stress oplossen!

De reden waarom je nu afvalt is omdat je op glucose draait en je nu je brandstoftoevoer hebt verminderd. Hoe meer koolhydraten je tot je neemt, hoe meer je moet sporten om deze te verbranden. Als je nu zou overschakelen op het vet- en eiwitrijke voedingspatroon dat wij hier voorstaan neem je aanzienlijk minder kh tot je en schakel je over op een andere (betere) brandstof, nl. vet. Je lichaam is dan prima in staat om zelf dat vet te verbranden, of je nu veel of weinig beweegt. Hoe minder kh je eet, hoe minder je dus hoeft te sporten!

Als je je eetpatroon verandert zal je leefpatroon mee veranderen.

Mike

 
Sofie1978

Ik herken je onrust, ik herken je behoefte aan beweging, ik herken je klachten, ik herken je redenering, ik herken je overtuigingen.

I have been there, done that, got the t-shirt.

Ik zou je graag vanuit mijn eigen ervaring willen wijzen op het ene stofje of die ene vitaminepil of dat ene gebrek aan je voedingspatroon dat al je gezondheidsproblemen oplost.

Het bestaat niet!

Je bewustzijn omtrent jouw eet- en leefpatroon moet snel en drastisch wijzigen voordat je vol op de bodem van de put terecht komt. De weg omhoog is daarna heeeeeeeel lang, kan ik je melden.

Ik wens je van harte toe dat je hiervoor op korte termijn ten volle open staat.

 
Een ex-forumlid, Andre, heeft BLIJVENDE neurologische schade opgelopen a.g.v. een overdaad aan lichaamsbeweging en een overactieve leefstijl!

Mike

 
Plus dat je van veel vetten automatisch minder stress krijgt en rustiger wordt in je hoofd.

 
Ja, hier hebben we het al, ik bedoel dat is het punt he als je altijd in de media en school geloofd hebt dat je juist veel moet sporten/bewegen want dat is gezond, maar integendeel is waar en met zoveel dingen zo, allemaal gezondheidsleugens om ons mensen dom te houden en als je dan voor het eerst in aanraking komt met Weston Price dan word je met zo schokkende waarheid geconfronteerd dat je het haast niet kan(en ook niet wil) geloven, omdat dit vooral in het begin erg zwaar en erg moeilijk te accepteren kan zijn dat de realiteit nu helaas zo is, maar vroeg of laat gaat het ons sowieso allemaal aan en het erger is dat de veruit de grootste meerderheid mensen(meer dan 95% procent) in onwetendheid leven, dus zonder dat ze door hebben zijn ze hun gezondheid hard aan het slopen.

Ik zou zeggen lees dit alles maar gerust door en zie maar of je wat ermee doet of niet.

En hier ook teksten van Dennis.

Gezondheid,

 
Sofie,

Als je meer eiwitten tot je gaat nemen (ivm het sporten) moet je daar zeker nog meer verzadigde vetten tegenover zetten.

Dit is de volgorde: veel vetten - minder eiwitten - weinig koolhydraten.

Je hebt geen goede eiwitvertering zonder de juiste vetten.

En je hebt geen goede eiwitvertering zonder genoeg maagzuur.

Lia

 
Oke, bedankt tot zover! Ik kan wel wat met jullie informatie en ik zie het ook wel zitten om eens te gaan proberen wat "vetverbranding" zal doen met mijn lijf (en hoofd). Ik heb even rondgekeken en zie dat er mogelijk sprake kan zijn van een bepaalde transitiefase. Ik denk dat die vergelijkbaar is met de dingen die gebeuren als je stopt met suiker eten. Ik ben benieuwd en mocht het nodig zijn, meld ik me.

 
Succes Sofie! Ik zit momenteel in die transitiefase met bloedsuikerschommelingen. Even doorbijten. Ik merk bij mezelf dat het al iets beter wordt.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.332
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan