Spiritualiteit met beide benen op de grond

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Ik ben een voorstander van spiritualiteit met beide benen op de grond, geworteld in de aarde. Je kunt niet gaan mediteren in een grot en daarna koffie met koekjes gaan consumeren. Dat zie je in New Age-kringen veel gebeuren. Er zijn veel mensen met overgewicht in die kringen, omdat ze totaal niet goed eten, het aardse ontkennen. David Icke beschreef de New Age-mentaliteit ooit als 'zweven boven het vliegveld en weigeren te landen'. De ultieme ironie is dan dat je door dat overgewicht juist aan de aarde vastgeankerd zit!

New Agers zijn alleen maar bezig met het licht. Ik noem wel eens het voorbeeld van een woestijn. Er is geen betere plek ter wereld waar het zonlicht vrij spel heeft dan een woestijn. Maar daar groeit bijna geen plant! Als het allemaal om licht draait, dan zouden woestijnen de meest rijke plantgroei ter wereld moeten hebben. Kennelijk gaat het dus ook om mineralen en andere voedingsstoffen in de bodem. De planten gedijen alleen maar in een vruchtbare bodem en dat geldt voor ons ook.

Natuurvolkeren snapten dat en hadden dus voortdurend dat grote plaatje in het achterhoofd, de balans tussen de twee grootste krachten van de schepping, mannelijk en vrouwelijk, yang en yin, hemel en aarde. Voor natuurvolkeren was vruchtbaarheid en voortplanting het hoogste goed. Daarvoor heb je opnieuw nodig een man en een vrouw. Deze laten samen iets achter wat iets van hem, iets van haar en iets van zichzelf is. 1+1=3, het geheel is groter dan de som der delen. Dat is het principe van de natuur, wat 'geboorte' betekent! Natuurvolkeren zagen iets nalaten als het hoogste goed. De Indianen dachten zelfs 7 generaties vooruit!

Hoe spiritueel is dat? Vooral als je bedenkt dat het dan niet meer om jou draait, maar dat je bestaat voor je nageslacht. Om dit nageslacht mogelijk te maken moet je je LAGERE chakra's voeden, want die zorgen voor vruchtbaarheid en voortplanting (een kind wordt onderin verwekt, wordt onderin gedragen en komt ook van onderen in deze wereld terecht). Dat is de ware wijsheid.

Je moet bij mij niet aankomen met letterlijk schijnheilige verhalen over 'je hoger chakra's voeden' d.m.v. 'uitsluitend plantaardige voeding' i.v.m. een 'evolutionaire sprong' naar een 'hoger bewustzijn', waarbij we maar liefst '12 strengen DNA' krijgen, al of niet geholpen door vriendelijke, buitenaardse wezens. Klinkt allemaal mooi, als het niet zo belachelijk was. Dus je gaat nog meer in je kop zitten (hogere chakra), wordt onvruchtbaar door veganistische voeding waardoor je je dus niet kunt voortplanten en bent dus alleen maar met jezelf en je 'bewustzijn' bezig? Klinkt allemaal bijzonder egoistisch i.p.v. spiritueel, nietwaar?

Het probleem is dat we met z'n allen veel te veel in onze kop zitten. Vanuit het yin/yang-principe is dit een overdaad aan yang. Bewustzijn is ego en mannelijk (yang). Het is isolatie, dualiteit. Het heeft ons veel mooie dingen gebracht, want daarom kan ik nu o.a. deze woorden schrijven en dingen benoemen. Het is taal, rationaliteit. Onderbewustzijn is vrouwelijk, yin. Dit gaat altijd over het geheel, het totaal, de balans. In het lichaam noemen we dit homeostase. De meeste gezondheidsklachten hebben te maken met die automatische, onderbewuste, vrouwelijke functies (spijsvertering, stofwisseling, zenuwstelsel).

Iedereen heeft het over het ontwikkelen van je bewustzijn, vooral in 'sprituele' kringen. Ik noem deze mensen 'spirillusionisten' omdat ze m.i. vluchten naar het licht. Vluchten is angst en angst is ego. Alleen het mannelijke bewustzijn (ego) is bang omdat het uitgaat van het principe van afscheiding. Het is dan bang om opgeslokt te worden door het geheel, het vrouwelijke yin-onderbewustzijn. In het geheel is er geen plaats voor een losstaand zelf (ego). Al zo'n 8000 jaar verkeren we collectief en persoonlijk in een te vergevorderd, overontwikkeld mannelijk ego-bewustzijn dat in staat van oorlog leeft met het vrouwelijke onderbewustzijn. Daarom worden vrouwen onderdrukt, de aarde geplunderd etc.

De natuurvolkeren snapten dat het allebei heel goed samenkon. Dat je een zelfbewustzijn mag hebben, maar tegelijkertijd onderdeel uitmaakt van het collectief, het geheel, de stam, de samen-leving. Maar dan moeten we wel uit onze kop stappen en 'aardig' (verwijzing naar de moeder) worden. We moeten 'aarden' en 'gronden', terug naar de moeder dus. Daarvoor zullen we ook 'aards' voedsel moeten eten en dus juist niet met ons hoofd in de wolken gaan zitten door de veganist uit te hangen. We moeten vetten eten. En eiwitten. En cholesterol. Van dieren!

Uiteindelijk gaat het erom dat we helemaal niet zoveel met onszelf bezig moeten zijn, maar met elkaar, met de aarde en met de kosmos. Uni-versum betekent: 1 lied. We zijn allemaal spelers in een orkest en spelen hetzelfde lied. 'Individu' betekent: ondeelbaar. Er is alleen maar de ILLUSIE van afscheiding, in werkelijkheid zijn we allemaal d.m.v. onzichtbare electromagnetische energie met elkaar verbonden. Om dat te snappen en te voelen moeten we ons weer leren verbinden met het ONDERbewustzijn, met de yin-kracht, de vrouwelijke kracht van (ver)geven en van liefde. Je lichaam is je tempel. Koester het en wees er zuinig op!

Amen,

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan