• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Sociaal Krediet Systeem

Lievergezond

Well-known member
De eerste reden: vrijheid. “In een liberale staat zijn burgers vrij om te beslissen over hun eigen lichaam. Door vaccinatiedrang – kwalijk dat Rutte en De Jonge blijven ontkennen dat ze daarnaartoe willen – wordt die keuzevrijheid beperkt en daarmee het grondrecht op lichamelijke integriteit,” schrijft Daemen in een Twitter-draadje.

Een soort sociale paria​


De tweede reden: gelijkheid. “In onze samenleving zouden alle burgers zich als gelijken tot elkaar moeten verhouden. Als de overheid meer rechten verstrekt aan de mensen die de ‘gewenste’ keuze maken over hun lichaam, dan aan hen die dat niet doen, zijn de groepen niet langer gelijk,” stelt ze.


“Hoe meer ongevaccineerden worden geweerd uit het maatschappelijk leven, hoe meer ze veranderen in een soort sociale paria,” licht de promovendus in de politieke filosofie toe.


En de derde reden: democratie. “Daarin moet ruimte zijn voor meningsverschillen, zonder dat mensen elkaar gaan zien als vijanden. De ruimte om af te wijken van de door de staat gekozen norm wordt echter steeds kleiner: afwijking komt op straffe van sociale uitsluiting en straks misschien ontslag,” schrijft Daemen.
 

Lievergezond

Well-known member

Veel mensen kijken met argusogen naar de ontwikkelingen. Eén van hen is arts Azucena Cuijpers. Op social media schrijft ze dat ze het politieke wanbeleid met verbijstering volgt.

Ongevaccineerden worden, al dan niet indirect, gedwongen in ‘de pas’ te lopen. Als gevaccineerde zonder klachten kun je het virus gewoon overdragen. “Snap jij het nog?” vraagt Cuijpers.
 

o en o

Well-known member
Terwijl onze aandacht afgeleid wordt met een G2 discussie en rellen, wordt er een heel heftige wet doorgedrukt. Het is de Wet Gegevensverklaring Samenwerkingsverbanden (WGS). De Tweede Kamer is al akkoord. De QR app wordt met deze wet een koppeling van al onze gegevens (bankrekening, vermogen, medisch dossier etc.). Eerst landelijk, dan ook internationaal. NU mag dit niet ivm privacy maar de regering wil ons die privacy afnemen. Je denkt "ik heb niets te verbergen" maar pas op!

Dit wetsvoorstel wil een juridische basis bieden voor de verwerking van persoonsgegevens door samenwerkingsverbanden. Samenwerkingsverbanden zijn verbanden van bestuursorganen en private partijen die gezamenlijk gegevens verwerken voor zwaarwegende algemene belangen, zoals de bestrijding van fraude en de georganiseerde criminaliteit. Hierbij kan gedacht worden aan het Financieel Expertise-centrum (FEC), de Infobox Crimineel en Onverklaarbaar Vermogen (iCOV), de Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC’s) en de Zorg- en Veiligheidshuizen (ZVH’s). Het voorstel is een kaderwet met een aantal algemene regels over de taak van het samenwerkingsverband, de inrichting en het functioneren daarvan.

Met dit voorstel wordt voorzien een juridische grondslag om persoonsgegevens systematisch te delen en te verwerken, waaronder door profilering. Bij algemene maatregel van bestuur (amvb) wordt bepaald welke samenwerkingsverbanden onder deze kaderwet zullen vallen. Dan vindt ook de aanwijzing van de deelnemende partijen plaats, de concretisering van het zwaarwegende algemene belang waarvoor persoonsgegevens mogen worden verwerkt en de werkwijze van het samenwerkingsverband.

https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/35447_wet_gegevensverwerking_door

Negatief advies van de Autoriteit Persoonsgegevens, maar zal wel aan de kant geschoven worden.....
https://www.eerstekamer.nl/behandel...n_de_autoriteit/document3/f=/vlntl9uf42yk.pdf
 

Lievergezond

Well-known member

Krijgen we een digitale enkelband van Hugo de Jonge?​


in Mens en Dier 23 november 2021 13:30 0

De Kamer wil dat mensen die gevaccineerd zijn en daarna positief worden getest op corona tijdelijk geen groen vinkje meer krijgen in hun CoronaCheck-app. Een motie die het kabinet oproept ervoor te zorgen dat de app op die manier wordt aangepast, kreeg steun van een Kamermeerderheid.
Mensen krijgen een QR-code nadat ze zijn gevaccineerd, maar kunnen nog steeds besmet raken en anderen besmetten. In dat geval wordt de QR-code niet aangepast. De Kamer wil daar verandering in brengen.

Slimme digitale enkelband​

Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid van het ministerie van Volksgezondheid, doet op social media een beroep op de denkkracht van mensen voor het blokkeren van QR-codes in de CoronaCheck-app na een positieve test.
Natuurlijk kun je het vraagstuk van blokkeren op dezelfde manier oplossen als bij papieren bewijzen (met alle dilemma’s van dien). Dan zou je alle huidige codes moeten intrekken, opnieuw moeten laten aanmaken en dan wel statisch maken. Maar dan geef je wel veel privacymaatregelen op, stelt Roozendaal.
“Stel je voor dat je het slimmer wilt doen, kan dat? Kun je CoronaCheck maken tot een slimme digitale enkelband en blijven voldoen aan eisen van toegankelijkheid, veiligheid en privacy? Ik doe hierbij een beroep op jullie denkkracht,” aldus Roozendaal, die zijn bericht inmiddels heeft aangepast omdat mensen ‘aanstoot namen’ aan het woord enkelband.
 
  • Grrr
Waarderingen: Surv

Lievergezond

Well-known member
alle mensen moeten gewoon kunnen leven, en al helemaal zonder coronapas.. .
Helemaal met je eens. Het lijkt een schaakspel. FvD heeft aan D66 de uitspraak ontlokt dat deze partij zich heeft uitgelaten over dat politici zonder coronapas niet meer aan het debat konden deelnemen (Letland o.a.): maar inderdaad: dit zou verder moeten gaan dan alleen politici. Maar goed, dit is al een stap.
 

Luz

Well-known member
Helemaal met je eens. Het lijkt een schaakspel. FvD heeft aan D66 de uitspraak ontlokt dat deze partij zich heeft uitgelaten over dat politici zonder coronapas niet meer aan het debat konden deelnemen (Letland o.a.): maar inderdaad: dit zou verder moeten gaan dan alleen politici. Maar goed, dit is al een stap.
Was er niet een grondwet en ook uit EVRM die stelt dat mensen in gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden? Denk dat ik voorlopig in vergadering ben :)
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.301
Berichten
352.504
Leden
8.272
Nieuwste lid
dirkvc
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan