Ik wil me graag even voorstellen. Ik ben Siga en ik heb al veel geleerd over voeding hier op het forum.
Ik ben 49 jaar en woon in Amsterdam.
Ik ben sportief en houd erg van dansen en muziek, vandaar dat ik dat dus ook combineer.
Ik lees veel en ben niet actief op sociaal media.
Voeding heeft al jaren m'n intersse, alleen al vanwege het feit dat ik vaak loop te sukkelen met m'n gezondheid.
Ik heb veel gehad aan m'n bioresenatie therapeute, die ook veelal denkt op de manier zoals hier op het forum. Zij heeft me goed geholpen mbt ernstige buikklachten.
Het laatste jaar ben ik bij een natuurarts geweest, waar ik behalve een lege bankrekening niet veel verder mee ben gekomen. Veel supplementen slikken, waardoor ik diverse disbalansen kreeg mbt vitaminen en mineralen.
Uiteindelijk gaat het met m'n buikklachten een stuk beter d. m. v. gelatine en enzymen.
Het enige nadeel is dat ik echt geen vlees lust. Eens id zoveel tijd probeer ik het weer, maar dan ben ik een week misselijk en loop ik te kokhalzen.
Ik probeer wel 2x per week vis (alleen diepvries) te eten en eet nu gelatine van Great Lakes, 2x daags. Ook ben ik begonnen met het gebruiken van bottenbouillon. Ik gruw van de botten zelf, maar koop dit kant en klaar en doe dit door m'n eten heen.
Ik eet geen nachtschades, gluten en eet voor zo'n 90% biologisch. Ik heb de mazzel dat hier in Amsterdam iedere week een grote boerenmarkt is, waar ik echt heel veel kan halen.
Ik drink kefir van rauwe geitenmelk en deze maak ik zelf. Rauwmelkse kaas .Ook veel boter, Ghee, kokosolie en olijfolie, avocado's.
Aangezien ik snel last heb van intoleranties moet ik alles erg goed afwisselen. Dus de ene dag kefir en de andere dag kaas.
Snoepen doe ik niet en als ik erg behoefte heb aan zoet, vooral na het eten 's avonds dan drink ik zoethoutthee of maak ik carobe drank.
Ik ben door dit forum ook weer meer gv granen gaan eten als: Teff, boekweit, naakte haver, amaranth, gierst en quiona.
Het liefste in de vorm van pap.
Ik week, kiem en/of fermenteer alles.
Ik eet ook notenmeel (amandel, hazelnoot en zonnebloempitten). daar zit minder omega 6 in.
Ik maak ook peulvruchten, maar altijd gekiemd en/of gefermenteerd, zoals linzentempeh.
Soja eet ik niet, behalve natto, vanwege vitamine K2.
Ik gebruik de vlgnd supplementen: Vit D3
Zink
Enzymen
magnesiumspray.
Rozenbottelpoeder vanwege vit. C.
Ik zit met een aantal vragen, die ik niet goed begrijp.
Zetmeelrijke groenten worden afgeraden vanewge de suikers, maar gv granen worden wel geadviseerd. En ook witte rijst, wat de bloedsuiker snel doet stijgen.
Ik zie niet wat er mis is met dingen als knolselderij en pompoen. Wortels snap ik, maar dan mag zoete aardappel weer wel.
Kunnen groene bananen wel? Deze hebben veel resistent zetmeel.
Ik lees hier veel over acerolapoeder, is dat beter dan roznebottelpoeder? Ik gebruik rozebottel omdat daar ook boruim inzit.
Krijg je bij grote hoeveelheden rauwe zuivel geen te hoog calciumgehalte?
Ik lees ook dat jullie het hebben over volle yoghurt. Wordt daar de gewone gepasteuriseerde yoghurt mee bedoelt?
Hoe denken jullie over gethermiseerde yoghurt (55 graden)? Ongehomeniseerd. Deze kan ik op de markt kopen.
Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen adviseren, want soms zie ik door de bomen het bos niet meer.
Oh ja, ik drink ook water met K.z.z. Moet dit voor iedere maaltijd of alleen 's morgens?
Appelazijn drink ik niet meer, omdat ik daarvan tanderosie heb gekregen, ook al dronk ik het met een rietje.
Ik lees hier veel over H.o.2 of iets dergelijks, waar is dat voor?
Als je jodium extra gebruikt, moet dit dat te samen met extra selenium?
Wat is een normale hgoeveelheid groenten op een dag? En hoeveel kaas op een dag?
Oh ja, ik gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen en wat ik zelf kan maken, maak ik zelf.
Een hoop vraagjes ....
Alvast bedankt voor het lezen en ik wens iedereen een fijne avond.
Ik ben 49 jaar en woon in Amsterdam.
Ik ben sportief en houd erg van dansen en muziek, vandaar dat ik dat dus ook combineer.
Ik lees veel en ben niet actief op sociaal media.
Voeding heeft al jaren m'n intersse, alleen al vanwege het feit dat ik vaak loop te sukkelen met m'n gezondheid.
Ik heb veel gehad aan m'n bioresenatie therapeute, die ook veelal denkt op de manier zoals hier op het forum. Zij heeft me goed geholpen mbt ernstige buikklachten.
Het laatste jaar ben ik bij een natuurarts geweest, waar ik behalve een lege bankrekening niet veel verder mee ben gekomen. Veel supplementen slikken, waardoor ik diverse disbalansen kreeg mbt vitaminen en mineralen.
Uiteindelijk gaat het met m'n buikklachten een stuk beter d. m. v. gelatine en enzymen.
Het enige nadeel is dat ik echt geen vlees lust. Eens id zoveel tijd probeer ik het weer, maar dan ben ik een week misselijk en loop ik te kokhalzen.
Ik probeer wel 2x per week vis (alleen diepvries) te eten en eet nu gelatine van Great Lakes, 2x daags. Ook ben ik begonnen met het gebruiken van bottenbouillon. Ik gruw van de botten zelf, maar koop dit kant en klaar en doe dit door m'n eten heen.
Ik eet geen nachtschades, gluten en eet voor zo'n 90% biologisch. Ik heb de mazzel dat hier in Amsterdam iedere week een grote boerenmarkt is, waar ik echt heel veel kan halen.
Ik drink kefir van rauwe geitenmelk en deze maak ik zelf. Rauwmelkse kaas .Ook veel boter, Ghee, kokosolie en olijfolie, avocado's.
Aangezien ik snel last heb van intoleranties moet ik alles erg goed afwisselen. Dus de ene dag kefir en de andere dag kaas.
Snoepen doe ik niet en als ik erg behoefte heb aan zoet, vooral na het eten 's avonds dan drink ik zoethoutthee of maak ik carobe drank.
Ik ben door dit forum ook weer meer gv granen gaan eten als: Teff, boekweit, naakte haver, amaranth, gierst en quiona.
Het liefste in de vorm van pap.
Ik week, kiem en/of fermenteer alles.
Ik eet ook notenmeel (amandel, hazelnoot en zonnebloempitten). daar zit minder omega 6 in.
Ik maak ook peulvruchten, maar altijd gekiemd en/of gefermenteerd, zoals linzentempeh.
Soja eet ik niet, behalve natto, vanwege vitamine K2.
Ik gebruik de vlgnd supplementen: Vit D3
Zink
Enzymen
magnesiumspray.
Rozenbottelpoeder vanwege vit. C.
Ik zit met een aantal vragen, die ik niet goed begrijp.
Zetmeelrijke groenten worden afgeraden vanewge de suikers, maar gv granen worden wel geadviseerd. En ook witte rijst, wat de bloedsuiker snel doet stijgen.
Ik zie niet wat er mis is met dingen als knolselderij en pompoen. Wortels snap ik, maar dan mag zoete aardappel weer wel.
Kunnen groene bananen wel? Deze hebben veel resistent zetmeel.
Ik lees hier veel over acerolapoeder, is dat beter dan roznebottelpoeder? Ik gebruik rozebottel omdat daar ook boruim inzit.
Krijg je bij grote hoeveelheden rauwe zuivel geen te hoog calciumgehalte?
Ik lees ook dat jullie het hebben over volle yoghurt. Wordt daar de gewone gepasteuriseerde yoghurt mee bedoelt?
Hoe denken jullie over gethermiseerde yoghurt (55 graden)? Ongehomeniseerd. Deze kan ik op de markt kopen.
Ik hoop dat jullie me hierbij kunnen adviseren, want soms zie ik door de bomen het bos niet meer.
Oh ja, ik drink ook water met K.z.z. Moet dit voor iedere maaltijd of alleen 's morgens?
Appelazijn drink ik niet meer, omdat ik daarvan tanderosie heb gekregen, ook al dronk ik het met een rietje.
Ik lees hier veel over H.o.2 of iets dergelijks, waar is dat voor?
Als je jodium extra gebruikt, moet dit dat te samen met extra selenium?
Wat is een normale hgoeveelheid groenten op een dag? En hoeveel kaas op een dag?
Oh ja, ik gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen en wat ik zelf kan maken, maak ik zelf.
Een hoop vraagjes ....
Alvast bedankt voor het lezen en ik wens iedereen een fijne avond.