• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Progressief rechts

Charza

Member
Progressief rechts kent trekken van Neoliberalisme en Progressief liberalisme.

Zeer vreemde en gevaarlijke gedachtestromen wanneer je er op in gaat zoomen. Deze stromingen zien namelijk allebei een overheid als essentieel in het bewerkstelligen van een sociaal en economisch klimaat, waarbij "individuele vrijheid" dan gewaarborgd wordt.

Wat die "individuele vrijheid" vervolgens omvat, moet volledig worden afgekaart, anders kunnen de economische en sociale systemen hier niet op worden afgestemd. De "vrijheid" waar men in deze gedachtestromingen naar refereert heeft ook niets te maken met natuurlijke vrijheid, want de overheid zit als een grote broer op je nek om in te grijpen wanneer hun definitie van vrijheid niet langer meer wordt gegarandeerd.

Centraal in deze gedachtestromingen is ook het EGO van de mens wat dan als het INDIVIDU wordt aangesproken. In plaats van de mens te zien als onderdeel van een grotere schepping, beschouwen Neo Liberalen het zelf als hoogste autoriteit. Alles wat in de wereld gebeurt moet in eerste plaats het ego dienen, en de rest is secundair. In doorgeschoten vorm zie je daarom ook een groep mensen aan de top, die vinden dat zij PROGRESSIE in de mens moeten afdwingen.. Hoe doe je dit? Door eugenetica bijvoorbeeld af te dwingen in de agenda.

De natuurlijke organische wereld is voor deze mensen een doorn in het oog. Het goddelijke is niet perfect genoeg, en zij zullen de subjectieve perfectie wel gaan afdwingen en bewerkstelligen.

Klinkt een beetje als Satanisme, vinden jullie ook niet? 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
En nu vallen de Domme Dwaze Sukkels ook keihard door de mand:

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/12/fvd-lummel-wybren-van-haga-is-een-complotdenker-en-een-verspreider-van-nepnieuws-ongeschikt-als-kamerlid/

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.146
Berichten
310.790
Leden
7.556
Nieuwste lid
SONJA BUURMAN
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan