Na meer dan een jaar mee te lezen en heel af en toe iets op het forum geantwoord te hebben, ga ik me dan nu toch even voorstellen.
Ik ben een man, 34 jaar, en kreeg anderhalf jaar geleden te horen dat ik de ziekte van Crohn had. Ook schijn ik last te hebben van prikkelbaar darm syndroom (slijm in ontlasting), en ik heb last van psoriasis. Vroeger had ik ook last van gewrichtsklachten maar daar ben ik inmiddels vanaf. Mijn huisarts zei 3 jaar geleden al eens dat het lijkt alsof ik last heb van laaggradige ontstekingen, verder nooit onderzocht. Ik kom uit Italië, Sardinië, ik ben de eerste die ziek is in de familie, maar goed, woon dan ook al weer heel wat jaartjes in Nederland en hun nog steeds daar.
Na het horen van de Crohn ben ik zelf aan het sleutelen gegaan, regulier medicijnen wil ik niet gezien de bijwerkingen. Zo zoekende kwam ik toen op dit forum terecht. In deze periode kwam ik ook ziek thuis te zitten zonder werk door een zogenoemde burn-out.
De pijn in de maag/darm is inmiddels weg, psoriasis is minder, maar nog niet weg, hier zoek ik nog iets voor. Het onrustige in de darmen is er helaas nog steeds, dus ik ben er nog niet. De moeheid is ook flink minder, maar kan nog niet spreken van heel veel energie. Mentaal ga ik binnenkort ook eens aan de slag, heb me ingeschreven om eens te gaan praten met iemand.
Wat ik eet op werkdagen (in volgorde en bijna alles bio en vlees zoveel mogelijk grasgevoerd):
Ochtend
- Glas water met appelazijn
- Glas geperste sinaasappel, citroen en wortelen (350ml) met mariadistelpoeder, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, reishipoeder en oregano.
- Groene thee + supplement zink picolinaat, bijnierconcentraat
- Volle Yoghurt 350ml + 15gr cashewnoten en 15 gr walnoten
- Kwark 500gr met water dit drink ik dan op
Middag
- Quinoa of gl vrije couscous of rijst of gl vrije pasta met brocolli of spinazie of andere groente en dan nog olijven en feta en 3 eieren
- Banaan
- Drink alleen thee overdag niks anders (groene of kruiden)
- 1 Glas waterkefir
Avond
- Zoete aardappel of pasta of quinoa, of couscous of rijst, met een groente en vlees of vis of kip.
Toetje: beetje yogurt, en daarna glas thee van kurkuma, peper, gember.
Vetten die ik gebruik: Cocosolie, extra virgine olijfolie koudgeperst, bio roomboter, binnenkort rauwmelkse roomboter kopen.
Het weekend wijkt alleen iets af in de ochtend.
Al een jaar eet ik het volgende niet meer: E-nummers, tarwe, gluten, kant-en-klaar maaltijden, dingen uit pakjes maggi knorr etc, voeg nooit suiker toe of andere zoetmakers, wel gebruik ik elke dag een beetje honing.
Vrijdag de botten ophalen en dan gaan we bottenbouillon maken.
Doe 2x per week cardio en 2x per week licht fitness, geen zwaar gedoe, ben eindelijk minder moe dan een jaar geleden en wil dit zo houden.
Heb geen vullingen en geen gaatjes in mijn tanden ;-) dacht vermeld het alvast. Wel 2 keer in mijn leven flinke kuur antibiotica gehad.
Ik heb een aantal vragen, zal ze even nummeren makkelijk als iemand een advies heeft. Ben geen control freak hoor ;-)
1. Ik las eens dat kippen botten bouillon bij te lang koken niet goed zou zijn, hoe zit dit nu precies? Hoelang kan je het maximaal veilig koken?
2. Hoe zit het verhaal nu met calcium en magnesium? Dien je dit tegelijk te nemen, of apart, en dienen we wel calcium te nemen of alleen magnesium? Waarom is er zoveel botontkalking in NL als wij een van de landen zijn die zoveel melk drinken? Van welk type zou ik kunnen nemen? Ik bedoel hiermee de opneembaarheid citraat, ascorbaat etc etc.
3. Ik las dat Brian Peskin zei dat je beter Hennep olie en lijnzaad olie kan nemen dan visolie supplementen, klopt dit? Wie kan hier iets meer over vertellen? Ik begrijp dit niet helemaal, aten sommige natuurvolken niet alleen maar vis, en ging het niet goed met ze?
4. Weet iemand wat ik zou kunnen proberen tegen psoriasis? HCL pepsine?
5. Is er iets tegen prikkelbare darm syndroom?
Alle adviezen zijn welkom!
Alvast bedankt.
Grt. Paterk
Ik ben een man, 34 jaar, en kreeg anderhalf jaar geleden te horen dat ik de ziekte van Crohn had. Ook schijn ik last te hebben van prikkelbaar darm syndroom (slijm in ontlasting), en ik heb last van psoriasis. Vroeger had ik ook last van gewrichtsklachten maar daar ben ik inmiddels vanaf. Mijn huisarts zei 3 jaar geleden al eens dat het lijkt alsof ik last heb van laaggradige ontstekingen, verder nooit onderzocht. Ik kom uit Italië, Sardinië, ik ben de eerste die ziek is in de familie, maar goed, woon dan ook al weer heel wat jaartjes in Nederland en hun nog steeds daar.
Na het horen van de Crohn ben ik zelf aan het sleutelen gegaan, regulier medicijnen wil ik niet gezien de bijwerkingen. Zo zoekende kwam ik toen op dit forum terecht. In deze periode kwam ik ook ziek thuis te zitten zonder werk door een zogenoemde burn-out.
De pijn in de maag/darm is inmiddels weg, psoriasis is minder, maar nog niet weg, hier zoek ik nog iets voor. Het onrustige in de darmen is er helaas nog steeds, dus ik ben er nog niet. De moeheid is ook flink minder, maar kan nog niet spreken van heel veel energie. Mentaal ga ik binnenkort ook eens aan de slag, heb me ingeschreven om eens te gaan praten met iemand.
Wat ik eet op werkdagen (in volgorde en bijna alles bio en vlees zoveel mogelijk grasgevoerd):
Ochtend
- Glas water met appelazijn
- Glas geperste sinaasappel, citroen en wortelen (350ml) met mariadistelpoeder, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, reishipoeder en oregano.
- Groene thee + supplement zink picolinaat, bijnierconcentraat
- Volle Yoghurt 350ml + 15gr cashewnoten en 15 gr walnoten
- Kwark 500gr met water dit drink ik dan op
Middag
- Quinoa of gl vrije couscous of rijst of gl vrije pasta met brocolli of spinazie of andere groente en dan nog olijven en feta en 3 eieren
- Banaan
- Drink alleen thee overdag niks anders (groene of kruiden)
- 1 Glas waterkefir
Avond
- Zoete aardappel of pasta of quinoa, of couscous of rijst, met een groente en vlees of vis of kip.
Toetje: beetje yogurt, en daarna glas thee van kurkuma, peper, gember.
Vetten die ik gebruik: Cocosolie, extra virgine olijfolie koudgeperst, bio roomboter, binnenkort rauwmelkse roomboter kopen.
Het weekend wijkt alleen iets af in de ochtend.
Al een jaar eet ik het volgende niet meer: E-nummers, tarwe, gluten, kant-en-klaar maaltijden, dingen uit pakjes maggi knorr etc, voeg nooit suiker toe of andere zoetmakers, wel gebruik ik elke dag een beetje honing.
Vrijdag de botten ophalen en dan gaan we bottenbouillon maken.
Doe 2x per week cardio en 2x per week licht fitness, geen zwaar gedoe, ben eindelijk minder moe dan een jaar geleden en wil dit zo houden.
Heb geen vullingen en geen gaatjes in mijn tanden ;-) dacht vermeld het alvast. Wel 2 keer in mijn leven flinke kuur antibiotica gehad.
Ik heb een aantal vragen, zal ze even nummeren makkelijk als iemand een advies heeft. Ben geen control freak hoor ;-)
1. Ik las eens dat kippen botten bouillon bij te lang koken niet goed zou zijn, hoe zit dit nu precies? Hoelang kan je het maximaal veilig koken?
2. Hoe zit het verhaal nu met calcium en magnesium? Dien je dit tegelijk te nemen, of apart, en dienen we wel calcium te nemen of alleen magnesium? Waarom is er zoveel botontkalking in NL als wij een van de landen zijn die zoveel melk drinken? Van welk type zou ik kunnen nemen? Ik bedoel hiermee de opneembaarheid citraat, ascorbaat etc etc.
3. Ik las dat Brian Peskin zei dat je beter Hennep olie en lijnzaad olie kan nemen dan visolie supplementen, klopt dit? Wie kan hier iets meer over vertellen? Ik begrijp dit niet helemaal, aten sommige natuurvolken niet alleen maar vis, en ging het niet goed met ze?
4. Weet iemand wat ik zou kunnen proberen tegen psoriasis? HCL pepsine?
5. Is er iets tegen prikkelbare darm syndroom?
Alle adviezen zijn welkom!
Alvast bedankt.
Grt. Paterk