Opnieuw voorstellen Celticmyst

-B.arr

New member
N.a.v. post #130063 heb ik besloten mijzelf op nieuw voorstellen om ook voor mijzelf wat meer structuur te krijgen, en ik zal proberen bij deze een zo helder mogelijk beeld te schetsen en niet te uitbreid.
Mijn voedingspatroon is nu nog niet in orde. Ik ben best wel uit balans en geef daarom ook aan, het is nog niet zoals het zijn moet.

Mijn naam is celticmyst, Mijn hobbies zijn fietsen, wandelen, schilderen, de Engelse taal, Ierse muziek.

*Mijn leefsituatie: ik woon alleen in een appartement. Ik moet toegeven dat ik echt geen held ben in de keuken en zoals al eerder gebleken is iets wat voor een ander even zo 1 2 3 gemaakt is voor mij vaak lastig omdat ik het niet gewend ben dit te maken.
*Via Karin van Volzicht(punt)nl ben ik op dit forum terecht gekomen, omdat ik van mijn bril afwilde en zij deze voedingsmethode aanhoudt om beter te kunnen zien zonder bril/lenzen, iets wat ik ook graag wilde.

* Klachtengeschiedenis en voeding in voorheen (leeftijd 11-28): veel moe, buikpijn, amper op m'n benen kunnen staan.Voeding volgens schrijf van 5 en erg onregelmatig.

In 2013 meldde ik mij hier aan en toen ging ik in A'dam wonen. Ik at toen b.v. tarwebrood, crackers, volle zuivel, bananen, sultana's, koffie, eieren, roomboter, groente. Mike heeft mij toen geadviseerd, wat er uit mijn voeding vandaan moest.
Ik ben toen gaan experimenteren met rauwe melk , rauwemelkse kefir, kefirkwark rauwemelkse kaas, bottenbouillon.
Van de kefir en de rauwe melk kreeg ik een hele opgezette buik maar misschien omdat ik er niets bij at. Het is niet per se gezegd dat ik niet tegen zuivel kan.
Hoe de bouillon op een juiste manier te bereiden is nog erg puzzelen, de combinatie van Poekie met kokosmelk, omelet, gehakt vond ik erg heftig en veroorzaakte wat misselijkheid. Ik had het een keer bij iemand met alleen prei/kokosolie/roomboter erdoor en keltisch zeezout, dat viel al beter, maar het blijft een beetje zoeken nog.
Hoe dit laatste nu precies te gebruiken ben ik nog erg mee aan het stuntelen.

* Wat er nu gegeten wordt en mijn gezondheidssituatie/gezondheidsklachten nu:

Voeding gedurende een dag vorige week:
(dit is nog niet in orde,
Ontbijt: glas water met appelazijn (dit vergeet ik vaak en dan is het soms water met citroen)
Lunch: kokosmelk, omelet, gehakt, bottenbouillon, groente, basmatirijst met roomboter/kaas
Later: volle yoghurt, beetje creme fraiche, rauw ei, bijenpollen, citroen, zure appel

Gisteren heb ik wat aangerommeld en veel koolhydraten gegeten bestaande uit witte basmatirijst en 2 zuurdesemboterhammen, zoete aardappel
Dit om het bijna flauwvallen tegen te gaan

Voeding vandaag:
ontbijt: witte basmatirijst
lunch: volle yoghurt, beetje creme fraiche, rauw ei, bijenpollen, citroen, zure appel
tussendoor: 2 koppen koffie met halfvolle melk (fout, ik weet het)
diner: sardientjes met hollandaise saus
daarna volle yoghurt met 3 rauwe eieren en bijenpollen en jam
's avonds nog 3 eieren in roomboter gebakken
Wat keltisch zeezout erbij

Avond 2 boterhammen met pindakaas en een bakje magere yoghurt i.v.m. Bijna flauwvallen en geen energie
Ik weet dat het echt niet goed is maar ik deed dit op gevoel.

Tussendoor soms thee met sole

Klachten:
De afgelopen week ook soms erg lang niets gegeten omdat ik simpelweg niet meer wist wat ik moest eten, en het toch niet verteerde.
Ivm met enorme (verm. bijnier)uitputtingsverschijnselen, heel moe, enorm dorstgevoel, bijna flauwvallen en buikpijn, enorme constipatie en ik verteer nagenoeg niets, toch maar op gevoel wat dingen gaan eten, ik moet wat nu.
Ik heb het gevoel dat ik veel vitamine c nodig heb (omdat ik de afgelopen week regelmatig dorst in zuur had, zo voelde het), 's nachts vaak helemaal drijfnat van het zweet. Al meer dan een week weinig tot helemaal geen stoelgang behalve met Grunwalder tabletten (laxeertabletjes op kruidenbasis).

Het is nog niet goed zo maar omdat ik het gevoel heb enorme bijnieruitputting te hebben en niets meer verteer (ook niet de bottenbouillon), eet ik soms ook de dingen die niet oke zijn om mezelf toch maar op de been te houden.

Aanvullende supplementen nu: magnesiumcitraat af en toe, Ik had levertraan/boterolie in een combinatie besteld maar daar kreeg ik een erg opgezette buik van.. misschien door de boterolie, ik weet het niet.
Afgelopen week veel Grunwalder tabletten (dit zijn laxeertabletten op natuurlijke basis) om toch de boel een beetje a/d gang te krijgen.

Een bezoekg gebracht aan een kinesioloog, mevr. L. Hagenaars in Schagen, die een vingerprikje had gedaan, en toen vaststelde dat ik een lekkende darm had o.a. Ik weet niet hoeveel waarde ik hieraan moet hechten. Ze zei dat ik dan maar een week op alleen groente moest leven maar dat vindt mijn lichaam niet fijn.

Onduidelijkheiden:
Mijn vitamines moet ik aanvullen denk ik, vitamine C misschien? Want C krijg ik nu te weinig binnen sowieso. Dus supplementen, wel of niet. Ik zit nu volgens mij al met allerlei tekorten.
Mij werd destijds geadviseerd om geen zuivel meer te nemen en het gaps dieet te gaan doen. Met veel vlees/visbouillons. Ik weet dat ik het advies ga krijgen dit meer te maken, maar nogmaals ik vind dit erg bewerkelijk en omdat ik nu toch niks verteer is dat probleem 1. Ik hoop niet dat het enige wat mij rest, dit 3 keer per dag te moeten gaan eten???
 
Niemand kan jou n.a.v. deze voorsteltopic kwalijk nemen dat je geen bijdrage levert, celtic. Dit is waar we al die tijd om vroegen om te proberen je verder te helpen!

Toch blijf ik zeggen dat jouw problematiek al zo lang (vanaf je 11e!) zo heftig is dat dit specialistenwerk is. De aangewezen persoon is en blijft Ronald Stalling. En niet hem op een zondag bellen, maar met hem een afspraak maken voor een consult!

Jij zult stukje bij beetje moeten worden opgelapt en je ontkomt daarbij niet aan supplementen. Veel, zo niet alle, voedingsadviezen kunnen voor jou averechts werken vanwege verregaande spijsverteringsproblematiek, die weer het gevolg is van een ernstige hormonale disbalans.

Jouw verhaal is te gecompliceerd om hier op afstand vanachter de PC op in te kunnen gaan. Maak snel een afspraak met Ronald, dat is het beste advies wat ik je kan geven. Ik weet dat je mij ook gemaild heb voor persoonlijk advies, maar ik zou eerlijk gezegd niet weten waar ik ook maar zou moeten beginnen. Daarom is Ronald de aangewezen behandelaar voor jou.

Mike
 
Bedankt voor je reactie.
Ik laat het even op mij inwerken.

Echter kreeg ik van Ronald telefonisch het advies om boekweitpannenkoeken te maken zoals ik al aangaf, (dit is veel meer dan 5 gram koolh. per dag) en veel groentesappen te drinken. Daarbij voelde ik mij niet zo goed.... toen wist ik ook niet of ik daar wel mee door moest gaan.

Maar, zoals ik nu begrijp, komt dit volgens jou ook door een hormonale disbalans en spijsverteringproblemen, en kun je a/d telefoon geen passend advies verwachten. De kosten bij hem zullen oplopen tot 1000 euro of meer trouwens, ik snap wel dat hij ook dure apparatuur nodig heeft, maar dat is wel ongelooflijk veel geld.

Ronald Stalling woont trouwens ook in Utrecht, en ik in Heerhugowaard.
Is er niet iemand in Heerhugowaard/omstreken naar jij weet, die mij ook kan adviseren of is hij echt de enige?
 
Problemen met verteren, maagzuur tekort, bijnier uitputting, hoeveel sole drink je op een dag om dit te ondersteunen?

Fysieke verteringsproblemen gaan vaak hand in hand samen met mentale verteringsproblemen. Schrijf dit eens voor jezelf op, ten eerste kan dit al opluchten, ten tweede kan dit jou goeie inzichten geven en bijdragen aan de verwerking. Wanneer je dit doet neem er dan de tijd voor, zorg en aandacht is het minste wat je in jezelf kunt investeren.

Ik had nog meer, maar ik ga melk halen bij de boer dus dat komt een andere keer.

 
Ronald Stalling woont trouwens ook in Utrecht, en ik in Heerhugowaard.

Een treinreis neemt nog geen anderhalve uur in beslag dus dat zou geen probleem op moeten leveren als je bereid bent voor je gezondheid te vechten.
 
Mike: hoe weet jij zeker dat Roland Stalling de aangewezen behandelaar is? N.a.v. ervaringen van anderen.. of..?
 
@Simon-G: ik denk nu 1 glas water met sole.
Ja, ik zal dit op gaan schrijven.
Verder wilde ik eigenlijk nog iets toevoegen.

Ik ben een tijdje geleden bij een kinesioloog geweest die a.d.h.v. spiertesten kijkt waar je tekorten liggen. Zij geeft ook orthomoleculaire voedingsadviezen. Is dit onzin of..? Zij raadde toen nog aan om glutagenics te gebruiken... dit zou ook een betere darmwerking ondersteunen. Ik heb dit product niet gekocht. Ik weet niet of iemand bekend is met dit product maar dit 'losse' advies zou misschien nu niet veel oplossen.
 
Mike: hoe weet jij zeker dat Roland Stalling de aangewezen behandelaar is? N.a.v. ervaringen van anderen.. of..?

Als iemand nou bedreven is in dit soort medisch puzzelwerk, dan is het Roland wel. Hij heeft een soort specialisme gemaakt van gevallen zoals jij. En dat bedoel ik zonder enige negativiteit! Meer in de zin van: langdurige en zeer complexe gezondheidsproblematiek. Ik ken niemand in Nederland die zich hier zo in vastbijt als hij.

Mike
 
Ik denk dat het bij een lekkende darm belangrijk is zoveel mogelijk bio te eten. Vooral de dierlijke producten, omdat nagenoeg alle gangbaar gevoerde dieren GMO's te eten krijgen en GMO-gewassen zijn ook altijd verontreinigd met glyfosaat. Dit kan een lekkende darm veroorzaken!
Als je supplementen of voedingsmiddelen uit wilt testen, ben ik persoonlijk een fan van Marijn www.balans-balans.nl
Als er veel geheeld moet worden, zul je er niet aan ontkomen om diverse mensen met diverse disciplines aan je te laten sleutelen.
Inderdaad een duur geintje
Ik ken iemand in Heerhugowaard, die je misschien iets kan helpen, maar die is in opleiding en dan ben je eigenlijk een te zware casus. Die heeft trouwens niet eerder tijd dan het najaar (o.a. ivm begeleiding)
 
Mijn post heeft de eerst post van Mike gekruist, ben het op zich wel met hem eens, maar we kunnen altijd kijken in hoeverre je voedingspatroon/levenstijl toch te verbeteren is.

Ikzelf drink 2 frisdrank glazen sole in de ochtend en dan in de loop van de dag nog zeker 1 bij iedere maaltijd, in totaal zo'n 4 a 5 glazen per dag dus, vaak in combinatie met appelazijn of citroen.

Niet gepasteuriseerde appelazijn kan ik hier alleen bij de estafette in de mare krijgen, kijk eens of je wel de goeie hebt.

Zonlicht is ook echt iets wat bij mij de spijsvertering en ontgifting op gang brengt, hoe verdraag jij zonlicht?
 
allemaal doktertje spelen. Ik zou me eerst maar eens door een reguliere specialist grondig laten onderzoeken. Toch niets mis mee? Dan besluiten wat je gaat doen. Ik heb de Natuurdiëtisten ontdekt. Die houden ook rekening met voedselcombinaties. Iets wat Weston price toen niet zo zag zitten. Maar zo langzamerhand wordt toch aangetoond dat dat geen flauwekul is. En Mike schrijft toch ergens dat Price ook niet de nieuwste gegevens had zoals we die nu kennen.
Ik ben weer vegetarisch gegaan. Wel rauwe melk kefir/yoghurt/kaas.Grasboter En eieren. Maar al dat vlees eten en dat vet ik voelde me er helemaal niet goed bij. In het boek van Price wordt ook een volk genoemd dat voornamelijk leefde van zuivel en plantaardige produkten en geen vlees. Of misschien heel weinig. Vegetariers worden hier belachelijk gemaakt. Maar ik krijg weer energie enz. Ik voel me veel beter. Ook allerlei pijntjes beginnen te verdwijnen. Ik denk dat die rauwe melk enz heel goed is. En verder niet allerlei junkfood en suiker en frisdranken enz. Dat lijkt me heel wat evenwichtiger en gezonder dan die hoeveelheden vet en vlees die Mike propageert. En dan het meeste vloeibaar? Lijkt me ook niet erg gezond. Deden die volkeren zeker ook niet.
 
Dat klinkt als een verkapte aanval.

Allereerst ben ik geen voorstander van een hoge kwantiteit vlees, maar van een hoge kwaliteit vlees (en eieren en zuivel). Dat is dus een misvatting.

De pijnen die jij ervaarde door vleesconsumptie waren het gevolg van een onvermogen om de zware eiwitten in vlees goed te verteren. Vloeibaar voedsel met veel vet vocht zou hierbij behulpzaam zijn geweest. Uit je post maak ik op dat je waarschijnlijk te droog en te mager vlees hebt gegeten, waardoor je zoveel urinezuur hebt aangemaakt dat je jicht kreeg.

Strategieen als vermijden (vegetarisme, voedselcombinaties) zouden alleen tijdelijk therapeutisch moeten worden toegepast, anders verzwak je op de lange termijn je spijsvertering alsmaar meer.

Er is wel degelijk een lange geschiedenis van stoofschotels en soepen en deze vind je overal ter wereld, in alle culturen. Er is geen lange traditie van vegetarisme onder complete bevolkingsgroepen en de theorie over voedselcombinaties is een moderne westerse, met dus evenmin een lange traditie.

Dat gezegd hebbende zou een vegetarisch voedingspatroon, waarbij rekening wordt gehouden met voedselcombinaties zeker wel een therapeutisch nut kunnen hebben voor celticmyst. Het is niet ondenkbaar dat ze momenteel totaal niet in staat is om zware dierlijke eiwitten en vetten goed te verteren en dan eet ze zichzelf de vernieling in.

Een reguliere diagnose? Wie zou die dan moeten stellen? De arts, de dietist? Beiden weten ze niets van voeding behalve de schijf van 5! Wel kan het raadzaam zijn om bloedonderzoek te laten doen en naar de staat van de organen te laten kijken via reguliere weg.

Mike
 
Johanna48 deze topic en persoon zijn al ingewikkeld genoeg zonder wendingen en discussies, zoek daar aub ff een ander topic voor uit.
 
Ik heb ooit gegeten volgens de methode " een leven lang fit ". Er is een boek van, waarschijnlijk in de Bib te leen.
Daar wordt ALLES gegeten, alleen bepaalde combinaties worden in acht genomen. Het heeft me altijd bevallen. Als ik dus ,s-avonds bv hetzij vlees of vis of ei eet kan dat samen met groente. Ik heb dat overzicht altijd bewaard. Dit doe ik ook nog regelmatig, alleen niet expres zoals destijds. Gewoon omdat ik genoeg heb aan groente met bv 2 balletjes gehakt. Een appel eet ik graag op mijn nuchtere maag (dus fruit apart eten)
Niet onmogelijk dat Celticmyst het daar goed op zal doen.
 
Een leven lang fit is erg semi-vegetarisch met een nadruk op groente en fruit. De basisgedachte achter het boek was dat bepaalde voedselcombinaties 'rotting' in je maag en darmen veroorzaken. En, je raadt het al, vlees was een van de boosdoeners!

Een van de twee auteurs, Marilyn Diamond, is hier helemaal op terug gekomen:

http://carbsanity.blogspot.nl/2012/08/recycled-guru-marilyn-diamond.html?m=1

Een citaat van Diamond zelf:I lived for the better part of 20 years on a plant protein and fat diet, and I almost died. Somebody has to speak out and I'm nominating myself.

En wat eet ze nu? Lacto-paleo: oftewel Weston Price! Uiteindelijk komt iedereen uit op Weston Price.

Mike
 
Ik ben weer vegetarisch gegaan. Wel rauwe melk kefir/yoghurt/kaas.Grasboter En eieren. Maar al dat vlees eten en dat vet ik voelde me er helemaal niet goed bij

Heel dieronvriendelijk. Wat doen we dan met de dode leveranciers van je voeding, dus de kippen en koeien? De natuur is zo niet bedoeld.
 
als je zo'n berichtje krijgt van johanna 48 en je bent al niet helemaal helder dan word het heel verwarrend.

zoals ik het nu ervaar en hier op het forum ook regelmatig lees hebben veel mensen last van te weinig maagzuur zodat ze wat voor eten dan ook niet goed kunnen verteren maar vooral de eiwitten.

zou dit niet stap 1 kunnen zijn dan?

TE WEINIG MAAGZUUR:
Te weinig maagzuur heeft m.i. te maken met 3 factoren (in geen specifieke volgorde):
-Een lage consumptie van chloride in voeding in de vorm van (het juiste) zout en zoutrijke voedingsmiddelen zoals bijv. selderij, dat niet voor niets het voorvoegsel 'sel' heeft gekregen. Zout is onze enige bron van chloride. Maagzuur is hydrochloridezuur, vloeibare chloor dus. We noemen dit niet voor niets ZOUTzuur.
-Een hoge inname van bewerkt voedsel dat te weinig verteringscapaciteit vereist, omdat de moleculen al nagenoeg kapot verhit zijn, waardoor deze min of meer direct in het bloed terechtkomen. Vaak zijn dit bewerkte koolhydraten die niet voor niets 'snelle suikers' worden genoemd. Hierdoor wordt de spijsvertering niet 'getraind' en wordt deze 'lui'.
-Voortdurende stress, waardoor het lichaam geen prioriteit geeft aan voedselvertering.
Je weet dus wat je te doen staat:
-Eet meer zout, Keltisch zeezout welteverstaan. Drink het ook als een Sole.
-Train je spijsvertering door bewerkte koolhydraten te vermijden en je uitsluitend te beperken tot (in geringe mate) complexe koolhydraten, maar vooral het accent te leggen op dierlijke vetten en eiwitten van de beste kwaliteit die je maar kunt vinden. Dit vereist meer spijsverteringscapaciteit en je lichaam zal er dus meer maagzuur voor moeten aanmaken om dit mogelijk te maken. Let erop dat vetten helpen om eiwitten te verteren. Eet dus meer vet dan eiwitten.
-Verminder je stressniveau. Ga op zoek naar je passie, iets waarin je jezelf helemaal kan verliezen en geen besef van tijd en ruimte hebt. Het gaat erom dat de energie uit je hoofd naar beneden stroomt, naar de 'onderbuik'.
-Neem capsules in die betaïne Hydrochloride (HCL) en het spijsverteringsenzym pepsine bevatten.

http://www.voedingisgezondheid.nl/maag_hoofd.html

gr.silvia
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.332
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan