Naamloos stelt zich voor

Naamloos

New member
Beste forumleden,
Na geruime tijd hier gelezen te hebben, en na lang vooruitschuiven mezelf toch maar eens aangemeld.
Ik ben een man van 29jaar, en tob al mijn hele leven met gezondheidsklachten, dit is al begonnen toen ik ongeveer 1 jaar was met extreme eczeemklachten.
Zover ik weet heb ik altijd al getobd met een wisselend energiepijl, slechte concentratie, moeilijk lerend, stemmingsklachten, haastigheid, negatief zelfbeeld, een stressvol leven dus.
Ongeveer 8 jaar geleden zijn hier verminderd libido en erectieklachten bijgekomen en deze zijn steeds verergerd, vervolgens in 2010 een flinke kaakbotontsteking en later gewrichts/aanhechtingspijnen en overbelastingen bijgekomen.. uiteindelijk heeft dit alles gezorgd voor een soort burn-out in 2011.

Na wat symptomen Googlen kwam ik uit op Hypothyreoide, dit laten testen via huisarts en ik bleek inderdaad een trager werkende schildklier te hebben. Eerst naar een orthomoloculaire arts, wat mij niet hielp. Vervolgens doorverwezen naar een reguliere internist en op Thyrax gezet, met als gevolg; prima waardes maar nog altijd dezelfde klachten.- vermoedelijk door bijnieruitputting.
Ook heb ik de laatste jaren steeds grotere stoelgangproblemen en een enorme lijst voedselallergieen opgebouwd (36 reacties op de 90 geteste allergenen) de simpelste voedingsstoffen als: rijst, wortels, uien, boekweit, avocado, eieren, komkommer, prei, broccoli, haver, honing, appel, aardappel, etc. dus van een lekke darm is wel sprake..

Ik ben 4 maanden geleden begonnen aan Hormoonbalans dieet omdat dit redelijk toegankelijk is, maar het enige verschil wat ik merk is minder gasvorming vanwege het glutenvrije eten, verder levert het dieet me niets op, omdat ik met al de allergieën naar mijn idee ‘te ver heen ben’
Nog altijd heb ik last van vetdiarree, vettige ontlasting en soms kan ik dagen niet poepen en als er wat komt is het niet veel t.o.v. wat er ingegaan is, ik moet ook vanwege de slechte vetopname genoeg eten anders val ik af(om maar te zwijgen over de vitamine opname)

Opvallend was dat toen ik bij de dokter een 10 daagse antibioticakuur kreeg, ik ineens fitter werd en DE perfecte ontlasting had, zoals ik die jaren geleden gewend was, maar 3 dagen na de kuur werd het weer slechter.. maar in de feces kunnen ze geen parasieten etc vinden.. Zelf denk ik aan ook een bacteriele overgroei/onvoldoende galzuren.
Momenteel loop ik bij een orthomoloculair/natuurgeneeskundig centrum waar ze zich vooral richten op exorfinen etc. en geen idee hebben wat bijv.GAPS is.. ik krijg zelfs het idee dat ze niet weten wat ze met me aanmoeten, momenteel slik ik Isoprinosine en DPP-IV maar geloof niet dat ik dmv een paar pilletjes deze chaos op de rit ga krijgen..

Inmiddels ben ik dus vele jaren verder en duizenden euro’s lichter (consulten, symptoombestrijders, supplementen, bloed/feces/urineonderzoeken etc.) maar nog steeds gaat het achteruit.
Aangezien ik er niet meer uitkom met behulp van testen en orthomoleculaire specialisten moet ik toch ‘zelf’ verder zoeken.(of een combinatie van beide)
Inmiddels heb ik de Nederlandse versie van het GAPS-boek in bestelling en hoop daar binnenkort aan te beginnen.
Maar het probleem wat ik waarschijnlijk tegen ga komen is gefermenteerd voedsel.. in een 2007 reageerde ik met een huidtest allergisch/overgevoelig op histamine dus wordt ook lastig..
Dus moet ik eerst aan een eliminatiedieet vanwege de allergieën of meteen GAPS..? Of vooraf ontgiften?
Vragen, vragen en nog eens vragen..
Ik heb al redelijk veel gelezen op dit forum en daarnaast wat boeken als(Bijnieruitputting L. Wilson) De voedselmachine -Gulia Enders, maar weet niet meer waar te beginnen door alle tegenstrijdigheden en tegenslagen en zit i.c.m. met mijn slechte geheugen en mistige denken op het randje van een inzinking.. (sorry voor alle negativiteit maar meer kan ik er niet van maken)

Waarschijnlijk ben ik nog een hoop vergeten te vermelden maar ik hoop dat jullie een beeld hebben. Ik hoop echt verder te komen met de hulp van lotgenoten, en als ik vanuit mijn ervaringen misschien iemand kan helpen doe ik dat graag ..

Alvast dank,

Mvg Naamloos
 
Hallo naamloos welkom,

Even voor nu heel kort ivm tijdgebrek:


met als gevolg; prima waardes maar nog altijd dezelfde klachten.- vermoedelijk door bijnieruitputting.

Nee, dit komt met schildkliermedicatie bijna altijd voor zou ik bijna zeggen. Patiënt krijgt medicatie (thyrax) daarna zijn de cijfers goed maar de klachten hetzelfde. Je klachten komen nog steeds door de schildklier, op celniveau heb je nog steeds en gebrek aan schildklierhormoon.
Bloedtesten zijn zeer onbetrouwbaar.
 
Welkom naamloos, Gaps of AIP lijkt mij wel een goed plan. Ieg veel bottenbouillon en probiotica, verdraag je wel de biocult? Verder de lever ondersteunen met leverkruiden, pakkingen. Mbt de schildklier en bijnier verwacht ik van Pike nog wel wat tips.

Wat eet je nu op een dag?
 
hoi Naamloos: even een positieve noot: 90 - 36 is 54 stoffen die je in elk geval nog wel kunt eten.

Ter verdere overweging:
Volgens mij heb je veel last van infecties (ook van invloed op je schildklier).
Ben je al eens (goed) onderzocht op de ziekte van lyme?
Is bij jou ook een test gedaan op zware metalen belasting?
Hier op het forum is een item over kwikbelasting, hoe je het zelf kunt laten onderzoeken, de consequenties, de oplossing.
Misschien is dat voor jou wel de snelste shortcut naar beterschap samen met langs je allergieen af-eten en bijv. de hulp van zoiets als acupunctuur (die onderzoekt / versterkt telkens gericht de belaste meridianen) en bijv. ayurveda (o.a. met polsdiagnostiek): voedingsadviezen.
Je vertering kun je vergemakkelijken met stomen is mijn persoonlijke ervaring.
En denk ook aan: groentesapjes van groente die je wel nog kunt eten uiteraard.
Verder, hoe slecht het ook met je gaat: blijf ook proberen je te verdiepen wat je kan helpen.
Dat kan je een gevoel van controle teruggeven, wat je misschien door die ziekte bent kwijtgeraakt.
Probeer door de dag heen in elk geval water te drinken met keltisch zeezout erin opgelost.
Probiotica; erg belangrijk ook; wat Tanja schrijft.
 
Dank jullie,

@Pike, dat van de onbetrouwbaarheid heb ik inderdaad vaker gehoord, ter info: de thyrax heb ik een jaar geleden afgebouwd naar 0(i.p.v. accuut - advies internist..) ik ben benieuwd naar je verdere info.

@Tanja, iets in die richtingen zal het uit moeten, zoizo de stoffen waar ik op reageer voorlopig volledig mijden? Op de uitdraai van de ImuPro-test staan ze iig ingedeeld in de categorieen 2, 3 en 6 maanden vermijden, afhankelijk van reactiesterkte..
Een jaar geleden ben ik 'doorgemeten' en daar kwam een verhoogde weefselontstekingsgevoeligheid in de lever en maagdarmgebied.. dus daar zal inderdaad ook wat aan gedaan moeten worden -op zoek naar leverkruiden.
Momenteel wissel ik ontbijt/lunch af met glutenvrije havermout of qinoia met zure vruchten en kefir van supermarktgeitenmelk(wat ik niet helemaal verdraag dus met kefir gestopt) of rundergehakt op rijstwafels, en rijst met groenten of pasta op maisbasis of hollandse pot, ik weet dat ik het beter kan mijden maarer moet toch wat binnenkomen.
Ik ben nog vanalles aan het uitzoeken en dat valt me niet mee..

@Lievergezond, dat is nog enigszins positief ja, op Lyme ben ik getest en dat bleek het niet te zijn, om er 99% procent zeker van te zijn zal het in Duitsland gecheckt moeten worden begreep ik, maar vanwege alle gemaakte kosten laat ik dat nog even zitten..
Zware metalen belasting is nooit gecheckt, wel heb ik een aantal jaar geleden al mn amalgaamvullingen er uit laten halen, verspreid over anderhalf jaar,en op 1 na allen met rubber dam, destijds ook chlorellapilletjes genomen maar werd daar ontzettend moe van.Ik zal het item zoizo eens opzoeken.
Die groentesapjes is een goed plan, zometeen direct een krop sla in de blender:)
Keltisch zeezout gebruik ik ook, nu alleen sochtends vaak een sole, ik zal de biokult eens gaan proberen.

 
Welke stoffen moet je vermijden? Dan kunnen we eventueel meedenken ook met wat je nog wel kunt eten. Ik begrijp gluten, maar die vermijden de meeste hier ook al hebben ze geen intolerantie in elk geval geen reden om glutenvrije pasta naar binnen te werken ;)
Bitterstoffen voor de gal en lever kun je uit voeding halen zoals artisjokken, witlof, grapefruit, maar ook uit kruidenbitters zoals Iberogast/Zweedse kruiden.
 
Naamloos, die schildklier kun je zelf controleren. ,s-ochtends als je wakker wordt meteen de thermometer pakken en temp meten. Dus die moet naast je liggen.
Bij mij is die meestal 36,2. is dus te laag. Hoewel ik me momenteel warmer voel, ik ga weer eens meten.
Ik neem thyreoidum 30 mg, plus 1 druppel jodium, is via de orthomoleculaire arts voorgeschreven omdat ik geen thyrax wil = via De Natuurapotheek Pijnacker. voordien gebruikte ik maar 15 mg. Erbij nog 1 caps. Thyroid Energie van NOW, kun je zelf kopen. Pike neemt iets anders volgens mij. Inmiddels slik ik dit sinds 2009, dat moet dan maar. Zou mooi zijn als die internist het kan voorschrijven, hoef je niet naar een andere arts.
De lijst met klachten die kunnen voorkomen met een trage schildklier is groot.
 
Pike, ik zie te koop bij De Weegschaal: van Nutri-West - Total thyroid 2.
1e indruk - oke.
 
Ook te koop bij "Gezondheid aan huis", daar staan ingredienten. Ziet er goed uit.
Dit spul is niet goedkoop, maar de mijne hebben ook veel geld gekost. Indien gewenst zoek ik de nota.
 
@Tanja dit is wat er op de uitdraai staat:
minimaal 2 maanden vermijden: appel, gluten, rijst, watermeloen, broccoli, haver, rode kool, wortels, cashewnoot, kiwi, rogge, zonnebloempitten, druif-rozijn, knolselderij, sinaasappel, gerst, nectarine, spelt, gierst/sorghum, prei, tarwe
minimaal 3 maanden vermijden: amandel, peterselie, boekweit, pinda/aardnoot, courgette, ui, kers, veldsla, komkommer/augurk, paprika
minimaal 6 maanden vermijden: aardappel, aubergine, honing-mengsel, kippenei volledig, mierikswortel

Dit is wat ik wel mag eten(behalve voedingsmiddelen waarvoor eerder allergie of intolerantie is vastgesteld)..dus hoe accuraat is zo'n ImuPro-test..?
: GROENTEN:chili cayenne, koolrabi, olijf, rode biet, tomaat, bonen, erwten, sojabonen
FRUIT:aardbei, abrikoos, banaan, citroen
GEVOGELTE:kalkoen, kip
VLEES:lamsvlees, rundvlees, varkensvlees
SPECERIJEN:basilicum, kaneel, knoflook, mosterdzaad, nootmuskaat, oregano, paprikapoeder, peper zwart, rozemarijn, tijm, vanille
GRANEN: mais
NOTEN & ZADEN:cacaobonen, hazelnoot, lijnzaad, maanzaad, pistachenoot, pompoenpitten, sesamzaad, walnoot
SLA: kropsla
VIS:koolvis, roodbaars, tonijn, zalm
SCHAALDIEREN: rivierkreeft
MELKPRODUCTEN: kaasstremsel, koemelk, zure melkproducten gemaakt van koemelk,geitenmelk-kaas, schapenmelk-kaas
ZOETSTOFFEN: rietsuiker
BINDMIDDELEN: guarpitmeel/guargom E412
PADDESTOELEN: chamignon

Dit waren de 90 geteste voedingsmiddelen, alles wat ik daarnaast eet is dus een gok..@liesje de Barnes-test idd, die heb ik een paar maanden terug eens gedaan, de getallen waren fors te laag, weet ze niet meer maar kan het weleens opnieuw testen..
Mijn bijnieren waren ook overactief vanwege stress, is het verstandig dan toch de schildklier aan te pakken? Zo ja, dan kan ik vragen aan mijn huisarts of orth. arts of thyreoidum voorgeschreven kan worden.. of eerst voorzichtig eens die Nutri-West – Total thyroid 2 proberen?
ps. Lugols druppels heb ik thuis, maar ben ik zeer voorzichtig mee 1x per week 1 druppel.

Bedankt voor jullie reacties zover, eindelijk eens uitgebreide info en hulp:)
 
Naamloos, die te lage temp klopt dus met wat Pike zei. Een trage schildklier ben je niet zomaar kwijt, dus ga er maar vanuit dat het niet in orde is. Morgen weet je het als je niet vergeet te temp. Aanvankelijk gebruikte ik geen lugols, van een ats mocht ik drie druppels per dag, ik doe er 1 per dag.
Heb je de ingredienten van de Nutri-West gezien? die vond ik prima. Hopelijk reageert Pike ook nog even. Je hebt al veel geld uitgegeven, orth.arts moet je zelf betalen, huisarts niet. Mijn huisarts geeft af en toe antwoorden dat ik denk - wat heb ik nou aan jou. Die genoemde thyroid-energie van Now, dat zijn ingr. die de schildklier ondersteunen. Orth.arts zei - die moet je er echt bij nemen. Huisarts zei - die doen niets.
Mike zegt over dit onderwerp, bijnieren zijn leidend, schildklier volgend. Het ene kan in ieder geal niet zonder het andere.
Een soort burnout - die is natuurlijk ook nooit behandeld.
Die stoelgang kun je aan de gang houden met kleine beetjes bitterzout. niet te veel ineens, (diaree)
Ook levertraan nemen.

Heb je een baan, kun je voldoende rust nemen? Wat wandelen of fietsen zonder doel.
Houd er rekening mee dat je niet 1,2 3, beter bent, liever helemaal geen verwachtingen hebben, dat scheelt stress. Er komt een dag dat je denkt - he, ik voel me beter.


 
@liesje beetje late reactie maar ik heb gisteren met flinke buikgriep/koort oid op de bank gelegen(en dat sinds +-10 jaar) s'ochtends temperaturen heb ik dan ook niet gedaan, dat doe ik over een par dagen.
Omdat ik idd hier gelezen heb eerst de bijnieren aangepakt moeten worden en dan de schildklier zit ik in een soort dubio..
Ik ben vanf de 'burnout'/uitval al 4 jaar werkloos en heb alle tijd voor rust en ontspanning, maar krijg zelfs van de kleinste dingen stress, eten koken, huishoudelijke taken etc zorgen al voor gespannenheid, onregelmatig ademhalen(ongemerkt inhouden van adem) ook dit soort stukjes typen is een stressfactor.
Daarom hoop ik dat iemand hier deze dingen herkend en me kan vertellen of dit schildklier en/of bijnieren-gerelateerd is...

Ik heb me er al op ingesteld dat het niet snel beter zal worden, maar frustrerend is het wel om veel specialisten af geweest te zijn en nog niet de exacte oorzaak te weten en gericht te werk te kunnen gaan, eerlijk gezegd beheerst het me en dat is ook weer stress.

 
Naamloos,

Zware metalen belasting is nooit gecheckt, wel heb ik een aantal jaar geleden al mn amalgaamvullingen er uit laten halen, verspreid over anderhalf jaar,en op 1 na allen met rubber dam, destijds ook chlorellapilletjes genomen maar werd daar ontzettend moe van.

Bij velen zijn er klachten gekomen en/of verergerd nadat amalgaamvullingen (niet correct) zijn verwijderd. Grote kans dat kwik in je lichaam is gekomen, en omdat je al niet goed in je vel zat heb je een grote kans dat het in je lichaam is opgeslagen.
Mijn advies is om een keer een haaranalyse te laten doen, hiermee krijg je een goed beeld of er een eventuele zware metalen vergiftiging aanwezig is.
Zelf heb ik dit via directlabs in Amerika gedaan; https://www.directlabs.com/TestDetail.aspx?testid=1467

Knap je op naar een (infrarood) sauna? Knap je op tijdens een vakantie? Als je veel wandelt (erg veel) dan ontgift je op een natuurlijke manier, heb je dit al eens ervaren?
Elk jaar ga ik naar Zwitserland, ik kan er de klok opzetten dat na 4 dagen mijn klachten weg zijn, puur alleen door het vele bewegen met daarnaast de schone lucht en minder stress uiteraard.

Ik ben vanf de ‘burnout’/uitval al 4 jaar werkloos en heb alle tijd voor rust en ontspanning, maar krijg zelfs van de kleinste dingen stress, eten koken, huishoudelijke taken etc zorgen al voor gespannenheid, onregelmatig ademhalen(ongemerkt inhouden van adem) ook dit soort stukjes typen is een stressfactor.
Daarom hoop ik dat iemand hier deze dingen herkend en me kan vertellen of dit schildklier en/of bijnieren-gerelateerd is…

Dit herken ik heel goed. De oorzaak van bovenstaande bij mij was voor een deel bijnieruitputting, maar voor een groot deel een overgevoeligheid voor schimmels, en dan met name de toxines die zij uitscheiden. Jarenlang heb ik de toxines van de schimmels ingeademd zonder dat ik het wist, ze zaten namelijk in de kruipruimte. Nadat ik de situatie had aangepakt werd het snel beter. Maar daarmee betekent het niet dat het opgelost is; muffe lucht in de kleren is not done, schimmelsporen in de lucht is not done en meer. En dit heeft allemaal te maken omdat ik niet in staat ben om te ontgiften. Mijn lever werkt niet optimaal. Fase 1 is versneld en fase 2 vertraagd; hierdoor krijg ik al snel problemen zodra ik in aanraking kom met chemische stoffen. Een nieuwe auto bijvoorbeeld kan ik niet inzitten.
Meer info over de lever en de fases; http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=591&id=592&page=9

Gluthathione is erg belangrijk voor de ontgifting en speelt een belangrijke rol in de 2de fase van de lever, velen hebben hiervan een tekort. Dit zie je ook duidelijk naar voren komen bij mensen met CVS.
Een bloedonderzoek kan dit eenvoudig aantonen.

Leesvoer:
http://www.biologischmedischcentrumbmc.nl/profdrdemeirleir.htm
http://www.biologischmedischcentrumbmc.nl/behandeling-cvs-me.htm

Zoals al aangegeven is het belangrijk om eerst de bijnieren aan te pakken en daarna de schildklier. Je kunt je bijnier ondersteunen door eventueel een bijnierextract.

Maar vergeet vooral de lever niet, die speelt volgens mij een grote rol in jouw klachten.

Wat mij verder opvalt is een eventuele een lekkende darm, ben je hiermee bekend? En candida?

Is er ooit een volledig (mineralen, vitamine etc) bloedonderzoek verricht?

In ieder geval veel sterkte ermee!
 
Naamloos,

Ik ben vanf de ‘burnout’/uitval al 4 jaar werkloos en heb alle tijd voor rust en ontspanning, maar krijg zelfs van de kleinste dingen stress, eten koken, huishoudelijke taken etc zorgen al voor gespannenheid, onregelmatig ademhalen(ongemerkt inhouden van adem) ook dit soort stukjes typen is een stressfactor.
Daarom hoop ik dat iemand hier deze dingen herkend en me kan vertellen of dit schildklier en/of bijnieren-gerelateerd is…

Ter aanvulling; bij mij ging de chemische overgevoeligheid ook gepaard met een elektronische gevoeligheid (wifi e.d.). Wellicht goed om hier ook rekening mee te houden. Vooral apparatuur zoals monitoren gaven mij veel stress, WIFI ook in lichtere mate.
 
@johan30 dank voor je reactie,


Bij velen zijn er klachten gekomen en/of verergerd nadat amalgaamvullingen (niet correct) zijn verwijderd. Grote kans dat kwik in je lichaam is gekomen, en omdat je al niet goed in je vel zat heb je een grote kans dat het in je lichaam is opgeslagen


dit zal ongetwijfeld gebeurd zijn, plus wat daarbij komt is dat ik een aantal jaren te maken heb gehad met slecht werk met las en verfdampen, 13 jaar roken etc. daarbij opgeteld de eerder genoemde stressfactoren, dus allemaal belasting voor zowel bijnieren als lever(denk ik)..
Die haaranalyse is een goede (voor als ik weer wat te besteden heb)en ik zal je leesvoer ook verder door gaan nemen, als ik daar de rust voor gevonden heb:)Knap je op tijdens een vakantie? Als je veel wandelt (erg veel) dan ontgift je op een natuurlijke manier, heb je dit al eens ervaren?

Ik knapte meestal op maar vanwege vele fysieke bezigheden, fietsen ed werd het weer uitputtend, dus zal het anders moeten gaan doen

Is er ooit een volledig (mineralen, vitamine etc) bloedonderzoek verricht?


Er zijn in de afgelopen jaren meerdere vitamines en mineralen geprikt, zou ik allemaal even terug moeten zoeken, zeker was een laag Q10, laagnormaal B12, laag D3
Een lekke darm heb ik gezien de berg ontwikkelde allergieen zeker.. Candida is kortgeleden onderzocht en bleek ik niet te hebben, ook al lijken de verschijnselen er sterk op..wel schimmels, kalknagels en ringworm(weer verdwenen)


Dus even op een rijtje als ik het goed begrijp, kan ik het volgende gaan proberen:
-Gapsdieet, groentesappen + tijdelijk de allergenen vermijden
-de lever ondersteunen met kruiden en bitterstoffen, of al ontgiften? dit i.v.m. de heftigheid voor bijnieren.
-de bijnieren ondersteunen met Nutricology Adrenal(en checken hoe de schildklier hier op reageert)
-Biokult, levertraan, lugols, bitterzout.
-nog meer rust en wandelen, en veeel geduld.
 
Wat we allemaal rustig thuis kunnen beoefenen .
Om de Batterijtjes (bijnieren) op te laden .
Energie genereren op een oosterse wijze
Mantak Chia legt het uit ;Onze Oren zijn ook antennes ;Dan hebben we ook nog Dr.George Love zijn uitleg in een aantal filmpjes
over innerlijke Balance techniekenVoetreflexology / Meridianen stimuleren

http://madreterra.nl/index.php/reflexzonetherapie

In bijna elke woonplaats is er wel een praktijk te vinden

Hopelijk kun je hier wat mee op je innerlijke Energie weer in Balans te krijgen . 
Er zijn in de afgelopen jaren meerdere vitamines en mineralen geprikt, zou ik allemaal even terug moeten zoeken, zeker was een laag Q10, laagnormaal B12, laag D3

Onderschat dit niet, vooral een vitamine b12 en vitamine d3 tekort kan veel klachten geven. Een q10 tekort wordt oa gelinkt aan weinig energie, maar bij sommige ook aan hartspierzwakte.

Dus even op een rijtje als ik het goed begrijp, kan ik het volgende gaan proberen:
-Gapsdieet, groentesappen + tijdelijk de allergenen vermijden
-de lever ondersteunen met kruiden en bitterstoffen, of al ontgiften? dit i.v.m. de heftigheid voor bijnieren.
-de bijnieren ondersteunen met Nutricology Adrenal(en checken hoe de schildklier hier op reageert)
-Biokult, levertraan, lugols, bitterzout.
-nog meer rust en wandelen, en veeel geduld.

Vergeet de bottenbouillon niet, een bottenbouillon met veel gelatine is goed voor je lekkende darm.
 
Hallo mensen, bedankt voor alle tips!
Ik heb me een paar dagen afzijdig gehouden van het forum, van al het lezen werd ik helemaal opgenaaid en depressief.
Ook van Facebook afgebleven, want wat een stressfactor is dat! heerlijk rustig zo.. verder wat gewandeld gelezen oefeningen gedaan.

@johan30 Wat al de tekorten betreft dat onderschat ik zeker niet en heb dit allemaal al eens opgezocht en het maakt me ontzettend bang. Wisselend hartritme is ook weleens gemeten, het is een grote puinhoop
Ik heb het vermoeden dat veel van deze tekorten ontstaan zijn door o.a. malabsorptie in de darmen,
aangezien ik mijn vetten maar gedeeltelijk verteer kun je wel raden welke vitaminetekorten er nog meer zijn.. Dus Gaps (bottenbouillons) moet ik zeerzeker gaan doen.

Inmiddels weer gestopt met de Adrenal, ik werd er alleen maar meer opgefokt en rusteloos van, met name savond's op zijn ergst.
Is er een mogelijkheid dat mijn bijnieren overactief zijn ipv uitgeput?(dus in weerstandsfase zit)
Mogelijk belaste ik ze nu extra door Adrenal te slikken?
(ik ben ook niet echt aant einde van mijn latijn, maar heel snel vermoeid, waar waarschijnlijk de schildklier de boosdoener van is ipv de bijnieren)

Dus is het misschien een beter idee de schildklier te ondersteunen?

Wat je zegt.. de lever is zeker een belangrijk aandachtspunt.
Wellicht komen de schildklierproblemen vanuit de lever? conversie etc..
Of word de lever erg belast vanwege de verontreinigingen in het bloed door de lekke darm?
Dus de lever sowieso ondersteunen.
..of misschien een (milde) reiniging doen of is dit niet aan te raden? Is ontgiften en reinigen hetzelfde en gaat de lever daardoor zijn 'werk' weer beter doen?

Grt Naamloos
 
Naamloos,

Ik reageerde ook vrij heftig op Adrenal: opgefokt en rusteloos. Ik ben overgestapt op Adrenal Cortex. Dat gaat wel goed!
 
Hallo Jhanne, ja de darmen zullen inderdaad als eerste aangepakt moeten worden.
En klopt, het willen overzien van alle dingen plus alle vragen die onbeantwoord blijven maakt me ook zeker niet ontspannen, ik probeer voor mezelf helder te krijgen in welke volgorde ongeveer de stappen gedaan moeten worden en dat valt niet mee met een warrig hoofd..

Ik heb er iets korter dan jou over gedaan om op dit punt te komen maar ik denk dat we ongeveer in hetzelfde schuitje zitten,
Wat je zegt over die 3 weken wennen per stap is een goede tip. Ik heb ook de neiging te veel in korte tijd te veranderen..Dus eerst maar eens een begin maken met de bouillons en van daaruit eens verder kijken,

Die Adrenal Cortex zou ik daarna eens kunnen proberen

Is er iemand die aan de hand van mijn verhaal(tot nu toe hier beschreven) mij een volgorde van stappen zou willen adviseren? mijn dank zou groot zijn

groeten Naamloos
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.168
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan