Moet ik bang zijn voor Voodoo?

Ufo

New member
Ik kocht zo`n 20 jaar geleden een Afrikaans masker, voorstellende een gezicht dat er lelijk en kwaadaardig uitziet. Compleet met hoorns en tanden. Een gezicht waarvan uitstraalt dat de persoon onbeschrijvelijk kwaad is.

Ik kocht het, omdat ik destijds Afrikaanse maskers en andere Afrikaanse houtsnijwerken als olifanten en dergelijke, verzamelde.

Interessant detail: Op de dag dat ik het kocht en ik het liggend op de achterbank van de auto naar huis transporteerde, stond ik in de file en werd ik stilstaand van achteren aangereden door een stadsbus. Pech?

Afgelopen 20 jaar heb ik voor mijn gevoel ook meer pech dan geluk ervaren...

Onlangs kreeg ik een streng gelovige vriend op visite. Die zag dat masker en had er vragen over. Zijn conclusie was dat hij nooit een beeld of masker in huis zou willen hebben, als hij niet wist wat de intenties van de maker ervan was.

Onlangs plaatste ik hier een vraag over eendeneieren. Mike schreef hierop dat hij voor consumptie daarvan eerst graag zou willen weten wat die eenden dan gegeten hadden.

Ik zie hier een overeenkomst in...

Wat hadden die eenden gegeten?

Wat had de maker van dat masker voor ogen?

Ik geloof best dat er meer tussen hemel en aarde is dan ik kan bevatten, maar bijgelovig ben ik verder zeker niet.

Ik vind dat masker, ondanks de lelijke afbeelding gewoon mooi, maar die gelovige vriend, raadde me aan om het in de vuilnisbak te kieperen. Ik zei toen dan ik het dan nog op marktplaats te koop zou kunnen zetten, maar hij zei dat hij niemand zou willen opzadelen met mogelijke negativiteit die van dan masker zouden kunnen uitgaan...

Hoe denken jullie hierover?

Ik vind dit masker een collectors item. Wil het aan de ene kant niet kwijt, aan de andere kant kan ik bepaald ook niet zeggen dat het me geluk gebracht heeft...

Heb vele Afrikaanse houtsnijwerken, en zou er eigenlijk nog veel meer willen verzamelen en ze dan eens tentoon willen stellen, en zou het ergens dan ook zonde vinden om dit masker er niet bij te hebben...

Weet in deze niet goed wat ik er mee aan moet.

Heb sinds aankoop ervan meer pech dan geluk ervaren, maar kan ik dat aan dat masker toeschrijven? Ik denk nuchter gezien van niet. Ben zoals gezegd niet bijgelovig.

Ondanks de lelijkheid van dat masker vind ik het ergens ook gewoon mooi en indrukwekkend en het is een onderdeel van mijn verzmeling Afrikaans houtsnijwerk.

 
Ufo,

Ik denk dat je masker alleen geluk of ongeluk brengt omdat je GELOOFT dat het geluk of ongeluk brengt. Je zou je beter kunnen afvragen wat je nou precies aantrekt om zo'n eng masker met hoorns en tanden te kopen. Prima dat je Afrikaans houtsnijwerk verzamelt, maar uit al die duizenden verschillende dingen kies jij een eng raar masker.

Quote:
Wat had de maker van dat masker voor ogen?


Ehh, wat denk je zelf?? Zou jij als je jezelf helemaal positief en blij voelt een duivel masker gaan maken?

Quote:
Heb sinds aankoop ervan meer pech dan geluk ervaren, maar kan ik dat aan dat masker toeschrijven?


Dit kun je alleen maar voor 100% aan JEZELF toeschrijven. Ik weet niet hoe serieus ik je vragen moet nemen, maar ik zou zeggen.. In de prullebak met dat ding!

 
Heb hier 3 prachtige maskers hier aan de muur hangen die er niet eng uit zien.

Als jij bang bent dat je de pech aan het masker te wijten heb dan hang je het masker tijdelijk bij een familielid/ vriend of kennis met de afspraak dat je het een keer terug wilt.

Op uitleenbasis dus.

 
Ik vind het terecht dat je voorzichtig en nuchter bent met het toeschuiven van geluk of ongeluk aan een voorwerp. Maar een voorwerp kan wel degelijk een energie in zich dragen die voorspoed of tegenspoed veroorzaakt of neigt te veroorzaken! Dit staat los van of jij er wel of niet in gelooft. Met name maskers zijn in vele traditionele culturen als krachtvoorwerp gebruikt en als jij het gevoel hebt dat het negativiteit in je leven brengt, dan mag je daar gerust op vertrouwen.

We dienen ons te beseffen dat we in een universum leven die onderhevig is aan een hiërarchie van wetmatigheden. Vanuit onze natuurkundige wetmatigheden kan een masker alleen maar een masker zijn, maar vanuit hogere wetten kan een masker echt meer zijn en meer doen dan aan de muur hangen. Sla maar eens een boek over voodoo of sjamanisme open, dan wordt dit wel duidelijk.

In Indonesië maken ze bepaalde dolken (Kris) die zwaar geladen kunnen zijn. Zolang ik niet haarfijn kan aanvoelen wat het effect is van zulk soort voorwerpen en niet voldoende weet waar ik mee bezig ben, raak ik ze niet aan. Ik ken wel meer verhalen van mensen die geëxperimenteerd hebben op dat gebied, bijvoorbeeld met pentagrammen. Linke soep! Het kan allemaal afgeschilderd worden als bijgeloof, maar dit woord kan ook getuigen van een oneerbiedige en onkundige kijk op een werkelijkheid die in mijn ogen zeer zeker bestaat.

De tip van aagjeadvocado vind ik wel ludiek: eens kijken of jouw masker in iemand anders zijn huis ook pech veroorzaakt... :mrgreen:

Of het karmisch-verantwoord is, is een tweede...

 
Quote:
vanuit hogere wetten kan een masker echt meer zijn en meer doen dan aan de muur hangen.


ik heb ook sanskriettekens (sanskriettekens zijn van zichzelf krachtige tekens) aan de muur hangen tegen straling in mijn huis in het vertrouwen dat die de straling weren.

ik geloof zeker dat dezelfde krachten kunnen worden aangewend voor goede maar ook vanuit negatieve intenties.

 
Kent niemand een persoon die fijn stoffelijke "energie" intuitief kan waarnemen?

Mijn "aura lees" skills zijn nog vrij basaal dus ik kan niet veel vertellen vanuit eigen ervaring helaas :p

Peace

 
Ook ik heb een masker in mn gang hangen waarvan ik nu ga denken dat het mij ongeluk brengt. Zolang dat ding daar hangt, gebeuren er vervelende dingen in mijn leven, ben al enkele lieve dierbaren kwijtgeraakt die zijn overleden (zonder dat er een aanleiding voor was)en loop zelf al heel lang te tobben met mijn gezondheid. Ik heb al eerder aan dat masker gedacht maar schudde het van me af, totdat ik iemand leerde kennen op Bonaire die mij erop wees dat maskers wel degelijk (on)geluk kunnen brengen. Ik vraag me nu alleen af of ik dat masker zomaar weg kan gooien, ben ik dan van dat ongeluk af of moet je het verbranden of zoiets? Ik heb geen flauw idee, kan iemand mij meer vertellen?

 
Goh, je twijfelt, is het die twijfel waard? Wij verkopen huizen voor de kost en recentelijk hadden we een huis te koop waar iemand zelfmoord gepleegd heeft. Voor heel veel mensen is dit echt een no go. Kunnen ze niet mee leven. Persoonlijk zou ik er niet de minste moeite mee hebben. Ik woon zelf in een huis dat 20 jaar geleden gebouwd is door een jong koppel waarvan de vrouw in dat jaar verongelukte en de man 15 jaar later ook door een bizar ongeluk op zijn werk. Moet ik er nu vanuit gaan dat dat huis de oorzaak is van alle ´pech´ die we hebben sinds we er wonen? Ik sta er niet voor open om een huis mijn leven te laten bepalen en ik ga er dus vanuit dat de goede en slechte dingen die ons overkomen door ons eigen toedoen zijn. Je kan alles wel pech noemen, maar sommige dingen zijn gewoon logisch, en jammer, maar pech daar heb ik persoonlijk niet zoveel mee.

Als jij daar niet genoeg in vertrouwt zou ik dat masker weg doen. En of je het weggeeft of verbrandt of ... lijkt mij niks uit te maken, zolang jij maar zeker bent dat je er van af bent.

 
Met respect behandelen, dat doe ik zelf met mijn masker en wajang. De wanjang heeft altijd een ere plaats in huis zodat ze alles kan overzien. Tijdens de grote verbouwing bij mij thuis heb ik haar dan ook met zorg ingepakt en uitgelegd dat we het wel een tijdje zonder haar zullen redden, zodra we weer op stel waren heb ik haar uitgepakt en de meest overzichtelijke plek in de kamer gegeven.

Ik ben totaal niet bijgelovig maar van af dag 1 dat ik haar heb gekregen heb ik veel respect voor haar, geen idee hoe het komt maar het was er, zonder dat ik ooit daarvoor een wajang had gezien.

Ufo misschien moet je opnieuw beginnen met het masker als je hem nog heb, geef hem een andere plek waar het beter tot zijn recht komt.

 
De slechte naam die voodoo heeft gekregen is gebaseerd op angstscenario's van prikken in poppetjes die jou moeten voorstellen en bezocht worden in je dromen, die dan nachtmerries worden. Voodoo is veel meer dan dat. Een simplistische voorstelling van zaken leidt automatisch tot angst. Het is niet anders dan witte en zwarte magie.

Waar we mee te maken hebben is de scheppende energie vanwaaruit alle leven is ontsprongen. Deze kan positief of negatief worden gebruikt, maar het is hoe dan ook schepping/creatie. Wijzelf scheppen de voorwaarden voor de mate waarin positieve of negatieve energie ons beinvloedt, het zogeheten placebo-effect. De 'wetenschap' wil dit graag afdoen als een niet-bestaand of ingebeeld fenomeen, maar het placebo-effect is echt. Helaas maken de heren medici maar al te vaak gebruik van een negatief placebo-effect door patienten te vertellen dat ze nog maar x maanden te leven hebben.

Het punt waar ik naartoe wil is dat het heel erg belangrijk is welke waarde je toebedeelt aan bijv. een masker. Is deze waarde negatief, dan stel je jezelf open voor negatieve energie die allereerst vanuit jezelf komt, maar je zet ook de poort open voor negatieve energieen van buitenaf. Andersom kun je dit natuurlijk ook ten positieve keren, waarbij de positieve energie allereerst vanuit jezelf komt en je jezelf open stelt voor positieve energieen van buitenaf. De frequentie van deze positieve energie is vele malen hoger, waardoor je helemaal niet meer vatbaar bent voor negatieve energie. Dit is ook het basisprincipe van voodoo en alle andere natuurreligies.

Mike

 
Quote:
Ufo misschien moet je opnieuw beginnen met het masker als je hem nog heb, geef hem een andere plek waar het beter tot zijn recht komt.


@Dudink, ik heb het masker zo`n acht maanden geleden weggegooid.

Helaas heb ik sindsdien niet kunnen ervaren dat er minder pech en meer geluk op mijn pad kwam.

Had het masker dus wellicht net zo goed kunnen houden.

 
@Mike, met een positieve benadering ben je minder vatbaar, maar ik geloof niet dat je een negatief geladen object ten positieve kunt keren. Wie weet wat voor gefrustreerde ziel daarin huist, als je daarin meegaat.

Witte magie is vele malen krachtiger, klopt, maar het blijft iets raars, je zal maar zo'n ding hebben, of je zal maar iets hebben gedaan of gezegd wat enorme wraak oproept. Aya Zikken (romanschrijfster) heeft er veel over geschreven, maar ook Louis Couperus in 1899, het speelde nogal in Indie.

Hmm..., literatuur op een forum over gezondheid... misschien omdat de wetenschap het laat afweten.

 
Thijs,

De hoogste frequentie wint ALTIJD, zonder uitzondering! Liefde is vele malen sterker dan angst. Als je desondanks vatbaar bent voor negativiteit zit dit nog zelf in je, zo simpel is het.

Mike

 
Ik sluit me bij deze bij Thijs aan. Er zijn machten die sterker zijn dan enkel onze positieve intentie en ons vertrouwen in het goede. We hebben ook een stuk kennis en vakkundigheid nodig om zware negatieve energie af te wenden. Er zijn niet voor niks sjamanen en allerlei andere soorten mensen die zich hierin gespecialiseerd hebben en die rituelen uitvoeren om krachten te kanaliseren.

 
Ik sluit me bij mijn eigen woorden aan. Deze 'machten' hebben alleen maar zoveel 'macht' als wij hen toebedelen. Zo lang jij blijft geloven dat ze hoe dan ook macht over je kunnen hebben, zal dit ook gebeuren. Ik heb al eens eerder het verhaal van de vampier genoemd die uitgenodigd moet worden, naar binnen gelaten moet worden. Pas dan heeft-ie macht over je. Je gaat volledig voorbij aan het aspect van vrije wil!

Mike

 
Je maakt een belangrijk punt wat zeker niet over het hoofd gezien mag worden, maar in mijn ogen is de vrije wil van de mens zeer relatief. Onze vrije wil kunnen we alleen volwaardig inzetten als we ons ook volwaardig bewust zijn van onszelf en onze omgeving. En hierin schieten we tekort zolang we geen multidimensionaal bewustzijn hebben ontwikkeld. We leven in een vampiristisch systeem. De planten teren op de mineralen, de dieren teren op de planten, de mensen teren op de dieren en wij maar geloven dat we bovenaan de ladder staan. Dit is ons wijsgemaakt door hogere wezens die er wel bij varen dat we hen niet opmerken terwijl ze teren op onze energie.

Iedere dimensie steelt bij de dimensie(s) onder hen. 4D Wezens teren op 3D, 5D op 4D, 6D op 5D enz. Ik zeg niet dat we ons hiervan niet kunnen bevrijden, maar zoals het er nu voor staat denk ik niet dat mensen eenvoudigweg met hun beperkte vrije wil kunnen besluiten om totaal geen last meer te hebben van energie-parasieten, want dat is waar we het in mijn ogen over hebben.

Dit systeem verandert pas vanaf 12D, want daar beginnen de wezens werkelijk te leven naar het besef dat je alles zelf kunt creëren en verwerven. Daar hebben ze dan ook het vermogen voor ontwikkeld. En als je dat eenmaal kunt, waarom zou je het dan nog bij een ander gaan stelen? Wij als mensen leven met ons bewustzijn in 3D, maar hebben een genetische potentie om ons tot 12D te kunnen ontwikkelen. Dus we hebben nog een aantal DNA-strengen te activeren voordat we zover zijn. Maar de wezens die van ons leven zullen er alles aan doen om dit te voorkomen. Vandaar de geschiedenisvervalsing, vandaar de evolutietheorie en vandaar het wegmoffelen van een veelheid aan archeologische bewijzen die ons huidige mens- en wereldbeeld in twijfel zullen trekken. Laat mensen vooral niet ontdekken dat ze kosmische wezens zijn. "Mensen, jullie zijn ontwikkelde apen en niks meer dan dat! En nu weer allemaal het werk! De economie moet blijven draaien!"

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.205
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan