Mijn verhaal en aarzelingen

Esje

New member
Hallo iedereen,

even voorstellen:
ben een vrouw halverwege de 50 jaar.
Heb hypoglycaemie al vanaf mijn tienerjaren, zonder te weten dat het zo
heette en wat het was.

Thuis aten we aardappelen, groente en vlees, en regelmatig pasta.
Van alles wat we aten, vond ik vlees het minst lekker.

Lees al een heel tijdje van alles over de symptomen, op het internet, en wat je
er aan zou kunnen doen. Tijdens een gesprekje met mijn huisarts hierover gaf hij aan
dat als een alvleesklier gewend was om een bepaalde hoeveelheid insuline aan te maken,
dat dit niet meer veranderde. Dus ik moest maar gewoon mijn voeding en voedingmomenten daaraan
aanpassen.

Mijn internist leek het begrip hypoglycaemie niet te erkennen, en had nog nooit
gehoord van de link tussen cafeine en een hypo.

Al lezende en ontdekkende heb ik een en ander gewijzigd in mijn voedingspatroon
en in het kopen van voeding.
- koffie: het heeft lang geduurd voor ik doorhad dat cafeine mij hypo’s bezorgde.
Ik heb de cafeine langzaam afgebouwd, en drink nu nog maar 1 kop decafe per dag.

- alles volkoren en zo min mogelijk suiker en suikers in mijn dieet.
- wat vaker per dag een eetmoment hebben.

Op deze wijze kom ik redelijk de dag door, maar het moet beter kunnen..

Rond mijn twintigste kreeg ik last van darmontstekingen die chronisch werden.
Tot op vandaag gebruik ik daar medicatie voor wat goed helpt en de kwaal stabiel houdt.

Al lezende en zoekende kwam ik op dit forum.
Omdat ik zie dat het voedingspatroon, hier aanbevolen, zo erg afwijkt van het mijne,
zinkt de moed me in de schoenen, want zo’n grote verandering teweeg brengen valt niet mee..

Ik ben maar begonnen met opnieuw kleine stapjes, kleine veranderingen.

- goede vetten ingekocht, kokosolie, roomboter, olijfolie..
- appelazijn, keltisch zeezout, levertraan..
- vitamine C, wateroplosbaar; de vetoplosbare wil ik ook nog hebben.
- beestenbotten om soep van te maken
- rauwe melk

Hiermee ben ik mijn eten gaan bereiden, en dat gaat best goed.
Maar er treden ook nadelen op.

* wateroplosbare vitamine C: ik krijg er verstopping van. Toch maar even mee gestopt.

* het keltische zeezout: heerlijk door de soep en de sausen, maar het als sole drinken:
helaas, mijn darmen gaan er van bloeden…
Zou het een wisselwerking zijn met mijn medicatie?

* rauwe melk: de kans op salmonella is groot, volgens internet, klopt dat??
Ik vraag me af of het goed is het kort te verhitten.

* appelazijn: bijna nooit heb ik last van brandend maagzuur.
Behalve als ik verdunde appelazijn drink. Ook even mee gestopt.

En dan de volgende stap: koolhydraten minderen….

een ei bakken in de ochtend, heerlijk, maar er moet echt wel een snee fries roggebrood onder.
Ook neem ik graag havermout, met zaden en pitten, maar dat blijkt niet zo heel gezond, lees ik.

’s Middags een salade: nee, daar kan ik niet op leven, er moeten flink koolhydraten bij.
Ik eet mijn eigen gebakken speltbrood. Of weer roggebrood.
Ben nu bezig met zuurdesem-speltbrood, in plaats van gistbrood.

Op mijn werk kan ik geen soep of salade gaan eten, dus doordeweeks gemakkelijk brood is toch wel nodig.

Hier stokt mijn poging om anders te gaan eten.
100 gram drooggewicht aan koolhydraten, ik denk dat ik er ver overheen ga.
En het aanpassen is lastig, want een hypo op het werk of onderweg is niet fijn.

En vlees eten, ook een hele stap; want heb weinig ervaring met bereiden en
kon het in het verleden ook niet goed.
Ik kijk veel naar alle recepten, en ga het een keer proberen, maar nogmaals,
moet een behoorlijke drempel over.

Misschien zijn er tips?
Wel fijn om op dit forum zoveel te kunnen lezen.
Vriendelijke groet
Esje Lijsterbesje
 
Welkom op dit forum Esje. Het is best wel moeilijk om om te schakelen. Maar het hoeft echt niet allemaal tegelijk. Je doet al zoveel mogelijk en dat is oke.
Maar ik schrik heel erg van darmen die bloeden.
Dit is typisch zo,n voorbeeld waarbij een arts medicatie geeft maar daarmee is je probleem niet opgelost. De oorzaak is nooit aangepakt.
Ik raad je aan een ontlastings-onderzoek te laten doen. Hopelijk werkt je huisarts daaraan mee. Laat je niet afpoeieren.
Lees mijn verhaal bij Poliepen.
Ik heb momenteel een boek over de lever en daar wordt appelazijn afgeraden. Neem i.p.daarvan liever een halve citroen, een puntje natrium bicarbonaat (is overal te krijgen AH of drogist) en warm water.(het gaat bruisen) Drink op de nuchtere maag. Het reinigt je lever van alle medicatie enz. De natrium kun je ook weglaten maar het maakt de citroen wat zachter Ik doe er ook honing door.
 
Vanavond op de duitse zender NDR om 21.00 Die Ernahrungsdocs. en dinsdag om 20.15 Visite. Hdeel vaak hebben ze het over Diabetes
 
Bedankt voor je reactie, Romagi; ik denk wel na over het reinigen van de lever,
maar heeft het nut om dat te doen, met citroen of welk middel dan ook, zolang ik de
medicatie wel blijf slikken..
want om daar zomaar mee te stoppen, vind ik voor mijzelf nog een brug te ver.
Maar dank voor je tips.
Esje
 
Hoi Esje,
Welkom op dit forum!
Begin idd met kleine stapjes en luister vooral naar je lichaam.
Ik had in het begin een lijst met eet ideetjes hangen aan de binnenkant van mijn keukenkastje. Ik ga zo kijken of ik die nog ergens op de computer heb staan.

Heb je het ebook van Mike over bijnieruitputting al gelezen?
Ik weet niet of het nog ergens als PDF te downloaden is, maar op de site van Poekie staat het verhaal:
http://www.voedingisgezondheid.nl/e-book-bijnieruitputting
Sowieso is hier erg veel info te vinden!

Ook het boek van Daan de Wit is een aanrader:
https://weetwatjeeethetboek.nl/

Had zelf in het verleden ook hypoglycaemie, èn pollenastma, èn loszittende tanden, allemaal vanaf sinds ik anders eet.

Zelf kan ik ook niet tegen appelazijn maar neem Betaïne HCL voor maagzuurtekort.

Er is denk ik ook flink wat werk te verzetten m.b.t je darmen. Als je het lastig vindt om ( darm helende) botten bouillon te maken kun je ook eens denken aan Collageen van Great Lakes:
https://www.superfoodsonline.nl/great-lakes-gehydrolyseerd-collageen-454g

Hoeveel vitamine C neem/nam je per dag?


 
Dat zijn ontstekingsremmers.
Al jaren hoor, en gaat goed.
Bedankt voor het reageren. Voorlopig hou ik het even bij het
dieet wat ik nu volg en blijf medicatie gebruiken. En ik lees veel hierover
en ga het rustig verwerken.
Groetjes allemaal.
Esje
 
* wateroplosbare vitamine C: ik krijg er verstopping van. Toch maar even mee gestopt.

* het keltische zeezout: heerlijk door de soep en de sausen, maar het als sole drinken:
helaas, mijn darmen gaan er van bloeden…
Zou het een wisselwerking zijn met mijn medicatie?

* rauwe melk: de kans op salmonella is groot, volgens internet, klopt dat??
Ik vraag me af of het goed is het kort te verhitten.

* appelazijn: bijna nooit heb ik last van brandend maagzuur.
Behalve als ik verdunde appelazijn drink. Ook even mee gestopt.

Hoe weet je dat je al deze klachten krijgt van deze supplementen? Klinkt niet logisch als je kijkt naar wat je nog eet aan slechte dingen naast jarenlang ontstekingsremmers. Je zegt bloedende darmen. Trek je die conclusie zelf? Lijkt eerder dat dit door de ontstekingsremmers kan komen. Het woord zegt het al. Er zit een ontsteking. En vitamine C werkt ontstekingsremmend.

Koolhydraten beperken en vetten ophogen is de remedie tegenover de verkeerde koolhydraten die je eet. als je vetten omhoog gooit dan ga je vanzelf minder koolhydraten eten. En salmonella bacterie van rauwe melk? Niet wanneer je voldoende maagzuur hebt welke bestand is tegen bacterieren. Je laat jezelf onnodig angst aan praten.

Je kunt eens lezen op de site http://www.voedingisgezondheid.nl
Erg informatief naast de informatie op dit forum.

 
Voor wat betreft je vraag over bereiden van vlees. Stoofvlees is het beste. Met veel vet eraan. Riblappen, sucade lams stoofvlees.
Zo garen dat het uit elkaar valt. En groente tot snot gekookt. Als je dan nog zin hebt in koolhydraten zal dit beduidend minder zijn dan wat je nu aan koolhydraten eet.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.675
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan