Jeanny , even voorstellen

Jeanny

New member
Hallo,

Heb net een vraag gesteld op dit forum maar zal me even voorstellen. Ik ben Jeanny 37 jaar en zo'n 2.5 jaar diagnose reuma.Door mijn zoektocht kwam ik ook op deze site terecht. Heb als medicatie al mtx gehad en de specialist wil door met arava. Overal kom ik het medicijn ldn tegen en dat het een goed alternatief is met weinig bijwerkingen in tegenstelling van de andere medicatie. Op dit moment gebruik ik geen medicijnen omdat ze me tegenstaan. Helaas ben ik op het punt beland dat ik medicijnen moet gaan gebruiken om beschadigingen aan kraakbeen te voorkomen. Vandaar mijn vraag of en iemand ervaring heeft met dit medicijn. Groetjes Jeanny

 
Jeanny, zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen.

Met name je voedingspatroon zijn we in geinteresseerd en of je rookt bv.

Hier zijn we geen voorstanders van medicijnen en proberen de oorzaak aan te pakken. Voeding helpt daar enorm bij en evt. aangevuld met bepaald soort supplemten,

Je zou je kunnen verdiepen in de website van Poekie, www.voedingisgezondheid.nl. Hier staat overzichtelijk de onderwerpen die belangrijk zijn op dit forum.

en het alleen lezen forum hier geeft veel informatie.

Mijn advies van granen en nachtschades laten staan, staat nog steeds.

Succes met je zoektocht en ik hoop voor jou verlichting van je klachten.

 
Ik rook niet ,hou wel van een glaasje wijn. Verder gebruik ik zoveel mogelijk verse groente, heel af en toe is een potje handig maar dit zijn er geen 1 per week.. Ben minder vlees gaan eten en gebruik vleesvervangers,vis en kip. Ook kaas probeer ik kaas zoveel mogelijk te vermijden en eet dit nu hoogstens een keer bij een wijntje. Eieren die ik eet zijn van eigen kippen. Aardappelen/friet eten we niet veel daarentegen wel weer pasta en rijst. Ik koop ook geen maaltijdpakjes zoals knorr of zo, wel af en toe een zakje groente saus. Melk producten zou ik moeten mijden dus eet ik af en toe een kwark of yoghurt maar drink geen melk of zo. De tip van de nachtschade ga ik zeker gebruiken,alleen de lijst met groentes die ondernachtschade vallen willen nog wel eens anders zijn dus wat er nu precies allemaal onder valt is me nog niet helemaal duidelijk. Ga de spinazie die voor vanavond op het menu staat maar vervangen door iets anders :).

 
Nachtschade: Tomaten, aubergine, paprika, aardappelen, rode pepers, gojibessen.

spinazie is geen nachtschade maar bevat oxaalzuur die je kunt reduceren door het te verwarmen bakken/koken.

De website van Poekie zeker doorlezen, zodat je zult zien dat er hier veel mensen zijn die anders denken over voeding dan het reguliere en/of alternatieve.

Vleesvervangers zijn geen voeding, maar industrieel zwaar bewerkte producten gemaakt van plantaardige en dus onvolwaardige eiwitten vaak uit soja of tarwe, twee voedingsmiddelen die we hier allemaal zoveel mogelijk vermijden. Daarnaast bevatten ze vaak geharde vetten (transvetten) en smaakversterkers (MSG E621) en andere rommel, daar doe je je lichaam geen plezier mee.

Veel leesplezier

 
hoi Jeanny,

heb nu niet zoveel tijd maar spinazie is geen nachtschade,

de meeste nachtschades zijn: aardappelen, tomaten, paprika, aubergines, alle rode pepers en goji bes.

http://www.voedingisgezondheid.nl/Nachtschade.html

Ik vraag me ook af of je biologisch eet. Het is een wereld van verschil met supermarkteten.

De juiste vetten, lees: http://www.voedingisgezondheid.nl/Vetten_hoofd.html

Pasta is tarwe/graan.

En heb je weleens rauwe melk gedronken van een goede boer en waarom drink je geen melk?

Wel goed dat je de Knorren in de winkel laat, dat is een verzameling chemie. Al het "voedsel" in de supermarkt kan je trouwens beter niet eten omdat het geen eten is.

Je lijf kan er niets mee.

Ik zou zeggen, ga eerst jezelf eens inlezen op je gemak, anders weet je niet waar te beginnen.

Veel plezier met je ontdekkingstocht. Dit kan je veel goeds brengen :D

 
Nee, dat klopt niet Jeanny.

Beetje kort door de bocht zo, maar door

bakken en koken verdwijnen de (neuro)toxines dus niet.

 
Helemaal waar Jeanny, ik leer elke dag nog steeds en ik heb me goed ingelezen van te voren, maar toch. Op den duur blijft er steeds meer hangen.

 
Jeanny, welkom

het 'alleen lezen forum' vind je hier en lees ook de 'gebruiksaanwijzing voor nieuwe leden' van Dennis.

Mijn site is al genoemd maar kijk in het bijzonder even bij dit item: http://www.voedingisgezondheid.nl/Juiste_voeding.html

en bij dit item: http://www.voedingisgezondheid.nl/Wat_eten_wij.html

Verder vind je er ook info over reuma: http://www.voedingisgezondheid.nl/Reuma_Jicht_Artrose.html

De info op mijn site is afkomstig vanaf dit forum maar het staat wat overzichtelijker bij elkaar.

Waarom moet je zuivel, kaas en vlees mijden, wie heeft je dat aangepraat?

Lia

 
Er wordt onderzoek gedaan naar melk/zuivel en reuma. Er zou een verband zijn. Ook het reumafonds draagt bij aan dit onderzoek. Nu moet ik zeggen dat ik al geen melk dronk maar wel een liefhebber van kaas ben. Teveel ei zou niet goed zijn omdat een ei veel zuren bevat en tot slot het niet eten van vakensvlees , varkens zouden veel geinjecteerd worden tegen ziektes wat dus uiteidelijk in het vlees terechtkomt.

 
@Jeanny

Ik zou de links die aangedragen zijn door de mede forum leden eens goed doorlezen want er bestaat niet zoiets als: "te veel ei" tenzij je een intolerantie heb bijv.

Het verband wat zij aantonen/zien is dat van bewerkte gepasteuriseerde supermarkt melk en geen rauwe melk.... heeft een hele andere werking op het lichaam.

Ik zelf eet bijna 20-25 eieren in de week weg waarvan de helft ik alleen de rauwe eigeel eet en het eiwit weggooi.

Liefhebber van kaas? Ik ook... ik heb gister nog 4 kilo jonge boerenkaas (van rauwe melk) gehaald. Ik verorber bijna een kilo kaas in de week, volvet 48+ en daarbij ook nog elke dag rauwe melk.

Succes met verdiepen....

 
@Jeanny,

over verzuren gesproken, hier leeswerk over de zuur-basen-theorie, die klopt nl. niet. Tenminste, niet zoals de reguliere kant het belicht.

Het reumafonds bestaat bij de gratie van het aantal reuma patiënten. Dus daar willen er zoveel mogelijk van houden, dus wordt er verkeerde voorlichting gegeven en houden ze het in stand.

Ga je iig eens verdiepen in het maken van bouillons van beestenbotten (mergpijpjes, schenkel, ossenstaart). Dat is nl. erg goed tegen reuma. Ze bevatten o.a. glucosamine en Chrondroitinesulfaat, die heel zinvol zijn bij het herstel van beschadigde gewrichten. Het zijn beide suikerverbindingen die de afbraak van kraakbeen verminderen en de opbouw van nieuw kraakbeen stimuleren. Ze beschermen bestaand kraakbeen en de smering (synoviaal vocht).

Ook kombucha kan veel betekenen voor deze ziektes. Iemand op het forum heeft daar persoonlijk veel baat bij.

En uiteraard het keltische zeezout en sole daarvan.

En zorg dat je je maagzuur versterkt: drink een half uur voor elke maaltijd een glas water met sole en appelazijn of citroensap.

Lia

 
Jeanny,

Heb je ondertussen al het een en ander aangepast in je voeding? Ik lees net in een ander topic dat je met medicatie bent begonnen.

Wat eet en drink je nu elke dag, zou je dat eens uitgebreid willen neerpennen?

Misschien kunnen we je zo verder helpen.

Reuma is een ontstekingsziekte. Het heeft ook alles te maken met te weinig maagzuur: http://www.voedingisgezondheid.nl/Reuma_Jicht_Artrose.html

Lia

 
Ik neem elke morgen 1kurkuma tablet. Verder eet ik geen nachtschades ,aardappels geen bonen en geen tarwe ( wel spelt ,rijst en rogge ) en zo min mogelijk melkproducten en ik eet weinig fruit( soms een druif/nectarine of banaanmaar zeg maar 1stuks fruit per week als dat lukt.Vlees eet ik varken rund en kip en heel af en toe een levertje. Ikdrink alleen groene/rooibos thee en water en af en toe een wijntje maar daar zalik mee moeten stoppen.Op een chocolaatje na snoep ik niet Ik heb van mijn acupunturist een naam gekregen die mij zegt deze voedingsmiddelen niet te eten.( ben de naam van de site helaas kwijt) Maar tot nu toe geen resultaat. Ook heb ik kombucha gemaakt maar daar is door de vakantie de klad ingekomen en heb dit maar even gebruikt en weet niet of de zwam die ik heb nog goed is. Ik zal eerlijk zeggen dat ik uit verschillende hoeken verschillende adviezen krijg en ik er uiteidelijk nog niet wijzer van ben geworden. Mijn man heeft al mijn probeersels geaccepteerd zolang ik nog niet teveel pijn had. Hij wordt nu ongeduldig,als ik hem vertel dat ik denk dat het misschien ook wel bijnieruiputting zou kunnen zijn schiet ie uit z'n slof en ik kan hem wel een beetje begrijpen. Dan eet ik dit niet en dan dat weer wel en dan veranderd het weer. Mijn lijf begint nu tegen te sputteren en ben in behandeling bij het sint maarten in nijmegen. Dt kan ik niet meer terugdraaien. Dit is mijn 2e arts omdat ik met de vorige niet overweg kon. A.s vijdag rijg ik te horen welk medicijn ze voor me heeft uitgekozen,en ik ben bang voor enbrel. Ga ik de dokter tegenspreken dan zijn hier thuis de rapen gaar. Ik heb ook de voedingsadviezen van poeki gelezen maar die zijn weer anders dan dat ik nu eet. Ik weet het op dit moment even niet meer,maar Ik blijf natuurlijk openstaan voor sugesties. Groet Jeanny

 
Jeanny,

Ik begrijp dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar je bent nu zo'n 2 maanden actief op dit forum. De voedingsadviezen die je op mijn site ziet staan komen vanaf dit forum.

Als je niet van plan bent die adviezen toe te gaan passen in jouw dagelijkse voeding wat voor adviezen/suggesties moeten wij jou dan nog geven?

Ik denk dat jouw echtgenoot alleen maar blij zal zijn met: meer zuivel, vlees, eieren en 'normaal' eten. Alleen dan biologisch, dus met meer voedingswaarde.

Alleen inderdaad geen nachtschades, fytinerijke producten, brood, verkeerde koolhydraten. Er blijft genoeg over.

Je hebt je volgens mij nog niet verdiept in rauwe melk en yoghurt/kefir van rauwe melk.

Ik zie ook niet zoveel vetten terug in je opsomming. En vetten zijn nodig voor smering van gewrichten en zo.

Bottenbouillon kan ook heel veel voor jou betekenen.

Gebruik je bijvoorbeeld ook Keltisch zeezout en sole. En neem je appelazijn/citroensap in om meer maagzuur te krijgen.

Dingen die jou de afgelopen maanden allemaal zijn aangereikt.

Als je niet van plan bent er iets mee te doen.......tja

Lia

 
Hoi Jeanny,

De weg naar gezondheid kan inderdaad lang zijn, dat heb je niet in een paar maanden opgelost. Misschien ben je met medicatie tijdelijk geholpen. Mijn vader heeft een schildklier die totaal niet meer functioneert, en om enigszins normaal te kunnen leven moet hij constant aan allerlei medicatie blijven, en tevens maandelijks aan het infuus in het ziekenhuis. Compleet afhankelijk dus van de westerse "geneeskunde". Het lijkt me een verschrikking.

Uit je verhaal begrijp ik dat je man leidend is in je gezondheid. Het is toch jouw leven, daar mag jij toch zelf over beslissen? Als thuis de rapen gaar zijn omdat jij niet aan de chemische medicatie wil lijkt me er iets goed mis. Ik wens je veel sterkte in je zoektocht.

 
Als vetten gebruik ik roomboter ook voor op de crackers en dus geen margarine,verder gebruik ik olijfolie en voor sausjes door bijv. een speltpasta een zure room. Als ik yoghurt eet is er ditt eentje met een vergejaltje van zo'n 4 %. Bottenbouillion van rund of kip maakbik zelf en laat het vlees dan ongeveer 3 uur trekken. Het enige wat ik niet heb gehad is keltisch zeezout en sole. De appelazijn/citroensap weet niet of dat voor mij nj verstandig is ivm de aspririne die ik slik met de daarbjj behorende maagbeschermer. Dus behalve dit zou ik toch en heel eind op de goede weg moeten zijn. Voor iemnand die eerst ook wel eens een diepvries pizza'tje at en em ook nog lekker vond dachtik het redelijk te doen . Maar ik sla de adviezen niet in de wind en zal ook aan het keltisch zeezout/sole gaan en de site nog eens bekijken hoe dit te bereiden. Dit zal dan het geheel kompleet moeten maken.

 
Je hebt niet alle granen geschrapt en granen zijn, naast nachtschades, FUNEST als je reuma hebt! Tegen mijn partner zou ik zeggen: het is MIJN lichaam, IK ben ziek!

Mike

 
San en fatsnotbad mijn man ondersteunt me waar hij kan en ik kan mezelf ook soms niet meer volgen. Het is denk ik meer het gevoel van onmacht als ie me ziet strompelen. Ik weet dat die het alerbeste met me voor heeft maar net zoalszovele van ons zijn opgegroeid met het feitdat de dokterhet het beste weet en het beste met je voor heeft. Enwat zijn dan de granen die ik moet schrappen er is mij verteld dat spelt en rogge wel oke is.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.205
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan